Jeugd nieuws


Teamindeling junioren 2019-2020

Geplaatst 16 aug. 2019 02:30 door Marc Luft"Machtig mooi kamp" zegt jeugd KV de Brink.

Geplaatst 2 jul. 2019 11:03 door Marc Luft

Afgelopen weekend heeft de jeugd weer kunnen genieten van een "machtig mooi kamp" volgens eigen zeggen. Op vrijdag vertrokken de jeugdleden op de fiets via een omweg bij camping en bungalowpark "bij de Bronnen" waar reeds twee mooie grote tenten stonden van Hans Gerwers. Gelijk na het installeren werd er een potje trefbal gespeeld met allemaal eigen regels, in ieder geval dusdanig, dat de leiding altijd won. 

In de late avond of vroege nacht toen het langzaam donker begon te worden was de "losplaats" voor de smokkeltocht bij onze eigen geweldige klootschietbaan. Als smokkelwaar was dit keer gekozen voor een strandbal van 1 meter doorsnee. Het was de groep van Jochem Wennink die het eerst terug was zonder gezien te worden. De groep van Marc Luft had een eer te verdedigen door niet gepakt te worden, en dit is dan ook gelukt waardoor opperzoekers Erik Kamphuis en Bjorn Niemeijer er flink de P er in hadden. 


Na het wakker worden begon de dag traditiegetrouw met een overheerlijk en straf ontbijt, van brood met eieren en spek. 
De ochtend stond in het teken van een zeskamp, diverse actieve en creatieve spellen voorbereid door Michel Groeneveld werden super fanatiek uitgevoerd. Door de geweldige weersomstandigheden die bijna te warm waren was het programma ietwat aangepast en is er gezwommen in het mooie waldbad in Uelsen. De verkoeling in het water was een verademing voor de jongens. Bij terugkomst had 'Richard van de Bólter' een heerlijk culinaire maaltijd klaar staan en gevolgd door een overheerlijk ijsje, va penningmeester Bart Kienhuis kon er langzaamaan begonnen worden met een GPS tocht. Van waypoints en diverse opdrachten, puzzels, zoekopdrachten en vele andere uitdagingen vond men de weg weer terug. Verhalen vertellend rondom de tractorband i.p.v. kampvuur (veiligheid voor alles!) kwam het moppen-uurtje aan bod. Dat dit geen uurtje bleef was direct duidelijk. 

Zondagochtend alweer het einde naderde, het kampement werd zo goed mogelijk opgeruimd door iedereen en er werden nog een paar spellen gespeeld, door de vermoeidheid iets minder fanatiek maar desondanks met volop gezelligheid. Na het middageten, bereid door kok Frank Groeneveld en supervisor Erik Kamphuis ging iedereen op de fiets naar café de Mors. Iedereen vermoeid maar super voldaan en vol met verhalen van een "machtig mooi kamp".

Nederlands kampioenen bij de Brink

Geplaatst 17 jun. 2019 00:25 door Marc Luft   [ 17 jun. 2019 00:32 bijgewerkt ]

KV de Brink is drie Nederlandse kampioenen rijker. Julian Broekhuis (1e straat, 2e veld, 2e zetten en allround kampioen), Julian Groeneveld (1e straat, 3e veld) en Tim Hendriks (1e zetten, 3e straat en 3e veld)! Ook Mika Smellink behaalde een eervolle tweede plaats op straat!

In categorie 2 bij de jongens deden maar liefst 35 jongens mee. Een geweldig aantal, dat laat zien dat het klootschieten ook onder de jeugd populair is. Julian Groeneveld (KV de Brink) had op straat genoeg aan 6 schoten om 500 meter te gooien. Zijn verenigingsgenoot Mika Smellink (KV de Brink) had ook 6 schoten nodig, maar kwam 6 meter tekort voor een eerste plaats. Alan Groeneveld (KV Wilskracht) werd derde. Bouw Snoeijink (KV Oud Ootmarsum) wist in vijf schoten bijna 380 meter te gooien op de veldbaan van de Huier. Alan Groeneveld mocht nu de tweede plaats in ontvangst nemen, Julian Groeneveld werd op dit onderdeel derde. (op de foto links Mika Smellink, midden Julian Groeneveld)

Ook in categorie 3 bij de jongens deden meer dan 30 deelnemers mee. Julian Broekhuis wist op straat een zeer knappe prestatie neer te zetten, door 800 meter in 7 schoten te overbruggen. Een gemiddelde van ongeveer 115 meter per schot! Bart Lucas (KV Hertme) wist de zilveren medaille te winnen op de straat, Tim Hendriks (KV de Brink) won het brons. Stijn Nolten kwam met 5 schoten tot een afstand van 466,80 meter. Julian Broekhuis (KV de Brink) gooide 441,50 meter, verenigingsgenoot Tim Hendriks (KV de Brink) nam de bronzen medaille trots in ontvangst nadat hij 435,40 meter had gegooid in 5 schoten. Tim Hendriks was nog niet klaar met medailles ophalen, op het onderdeel zetten wist hij maar liefst 47,40 meter te gooien! Julian gooide 43,60 meter, Rick Mensink (KV Vooruitzicht) gooide 41,12 meter, wat genoeg was voor een bronzen medaille. Op de foto allround kampioen Julian Broekhuis (in oranje). Op de foto links Julian Broekhuis en midden Tim Hendriks.


Na afloop werd er door de kampioenen, ouders, toeschouwers en trainers nog even gevierd bij café cafetaria de Mors.

Twee kampioenen bij de Brink

Geplaatst 12 mei 2019 13:03 door Marc Luft

En ja hoor, het is gelukt! KV de Brink heeft vandaag twee kampioenen kunnen eren. Zowel Brink E als Brink H zijn kampioen geworden.
En tussen het kampioenenbal door heeft Brink B, hun competitiewedstrijd gewonnen met 3-0 van Java.

Brink E begon de laatste competitiewedstrijd met één punt voorsprong op nummer twee, de Wilskracht. De Brink E mocht thuis aantreden tegen Nooit Gedacht, die op een verdienstelijke derde plek staan. Helaas moest Jorg Smellink geblesseerd afhaken deze wedstrijd, maar hij was wel de grote animator bij het aanmoedigen tijdens de kampioenswedstrijd, net als alle ouders, familie broers en zussen die met grote aantallen aanwezig waren.
Gelijk vanaf het begin begon Julian Broekhuis met een geweldig schot en pakte een voorsprong van zo'n 20 meter, langzaam bouwde het sterrenteam de voorsprong uit en werd er door goede schoten van o.a. Wessel Broekhuis en Cisse Luft de eerste periode gewonnen met een schot voorsprong. De tweede periode tapte Nooit Gedacht uit een ander vaatje en dacht "als de Brink kampioen wil worden moeten ze ook schieten als kampioenen" en deze uitdaging gingen ze graag aan. Met geweldige schoten van Bill Kottink en Sepp Niehoff lieten ze ook deze periode Nooit Gedacht een ruime schot achter zich. In de derde periode brachten een paar mindere schoten de Brink op een achterstand maar uiteindelijk werd dat verbeterd, de Brink lag voor en het was een koud kunstje voor Cisse Luft om met het laatste schot de overwinning te pakken en dus het kampioenschap!.

Brink H begon de eerste periode niet helemaal goed, de zenuwen speelden parten en ze lagen een paar meter achter. Met het 3e schot kwamen we voor en werd de voorsprong in de volgende schoten groter. Op het eind was het bijna een schot en maakte Mika er met het laatste schot uiteindelijk een schot van zodat Lars niet meer hoefde te schieten. 
De 2e periode begonnen we slecht en lagen we constant achter door slechte schoten. Halverwege lagen we bijna weer gelijk, maar door weer een mager schot kwamen we weer op een achterstand. Ondanks verwoede pogingen bleven we achter en was het verschil nog 5 meter bij het ingaan van het laatste schot. Mika wilde koste wat t kost kampioen worden en gooide een subliem laatste schot waarbij Beuningen het nakijken had en 10 meter achterbleef. Dat was gelijk het breekpunt bij Beuningen die bij het 3e punt slecht begonnen en de Brink vleugels gaf. Na 3 zeer lange schoten was er al een schotlengte voorsprong die gaandeweg werd uitgebreid tot 2,5 schot waardoor het kampioenschap een feit was.

De kampioenen werden hartelijk ontvangen bij café de Mors en na een een kleine versnapering stond daar de vrachtwagen van Kamphuis transport gereed met Peter Damhuis aan het stuur om een heuse ereronde door de stad te maken, luid toeterend en met fakkels ging men naar de trotse jeugdcoördinator Erik Kamphuis die de balkonscène al meerdere keren gedroomd had. Een werkelijk waar prachtig eerbetoon kregen alle spelers en hun trainers op het balkon, ook techniek trainer op de woensdag Bennie oude Vrielink werd geroemd om zijn belangrijke werk. Bij terugkomst bij cafe de Mors waren de beruchte xxl frikandellen al gereed voor consumptie door de kampioenen. Al met al was het een geweldig mooi feest voor de kampioenen, waar iedereen met trots op terugkijken kan.

Vrijdag 17 mei bied KV de Brink alle jeugd van Ootmarsum en omstreken de mogelijkheid om ook kennis te maken met de mooie klootschietsport en vereniging KV de Brink. Hiervoor hoeft men alleen maar te verschijnen om 18:00 uur op de prachtige Brinkbaan. De rest van de gezelligheid verzorgt KV de Brink.

Straatwedstrijd TKC brengt prijzen op voor de jeugd van de Brink.

Geplaatst 5 mei 2019 04:11 door Marc Luft

Bij de jaarlijkse straatwedstrijden van de TKC wordt er geschoten over twee wedstrijden. Vandaag was de tweede wedstrijd in Weerselo prima georganiseerd. De uitslag van deze wedstrijd is levert tevens ook de deelname op voor de Nederlandse Kampioenschappen.
Dat KV de Brink een aantal talenten in huis heeft is bekend. 
In categorie 2 wist Mika Smellink een geweldige 3e plek voor zich op te eisen door de twee wedstrijden in 15 schoten te overbruggen en ruim 83 meter. Samen met Julian Groeneveld is hij geselecteerd voor het NK.
In categorie 3, behaalde Julian Broekhuis een 2e plaats, hij bleef na 1800 meter gooien maar 5,50 m achter op nummer twee. Dit laat zien hoe spannend het verlopen is in deze categorie. Tim Hendriks wist met een totaal aantal schoten van 22 schoten en 56 meter een derde plek te behalen. Dit kwam mede door de laatste wedstrijd waar hij de 900 meter in 9 schoten volbracht. Julian, Tim en Wessel Broekhuis zijn geselecteerd voor het NK.

Op de foto van links naar rechts: Tim Hendriks, Mika Smellink en Julian Broekhuis.


Jeugd van KV de Brink valt in de prijzen.

Geplaatst 7 apr. 2019 07:09 door Marc Luft

Een succesvolle zondag voor de jeugd van KV de Brink tijdens de persoonlijke wedstrijden van de TKC en tevens selectie voor het NK.
In categorie 2 waren er voor successen voor Julian Groeneveld met een mooie tweede plaats op veld en Mika Smellink die een 3e plek voor zich opeiste op dit onderdeel. Ook was hij bij het zetten derde geworden, prima prestaties voor deze talenten.
In de 3e categorie was het succes nog groter doordat Tim Hendriks een eerste plaats behaalde op veld met een voorsprong van 60 cm op Julian Broekhuis die dus tweede werd. Julian broekhuis behaalde ook een tweede plek bij het zetten waar Tim Hendriks derde werd. Super goede prestaties van deze jongens.

Wisselende resultaten voor de Brink.

Geplaatst 24 mrt. 2019 08:20 door Marc Luft

De een na laatste wedstrijd van de competitie is door de jeugdteams van KV de Brink met wisselende resultaten geschoten.

Brink B, mocht thuis tegen kampioen kandidaat Lattrop- Breklenkamp schieten, ondanks het goede schieten van de Brink, bleek Lattrop Breklenkamp met een uitgebalanceerd te team een maatje te groot. Zowel de eerste als de tweede ronde werden overtuigend gewonnen door Lattrop Breklenkamp. in de derde periode schoot de Brink goed mee, maar moest op het laatste toch zijn meerdere erkennen. 

Brink E, in en tegen Ons Streven uit Tilligte, begon al tijdens de warming up super geconcentreerd. Zo ook in de wedstrijd, want bij het losschot begon Julian Broekhuis met een voorsprong van 15 meter. Ons Streven schoot ook goed door, maar bij elk schot liep de Brink toch uit. Op het laatst maakte Bill Kottink er een schot van waardoor de eerste periode eigenlijk simpel werd gewonnen. In de tweede periode was het scenario hetzelfde, coaches Bjorn Niemeijer en Marc Luft hadden de mogelijkheid om een goede opstelling te maken zodat het uitermate goed uitgebalanceerd was en het team pakte deze tactiek ook goed op. Geweldige schoten van wederom de uitblinkers Julian Broekhuis en Bill Kottink maakten er een waar schouwspel van waar menig toeschouwer zelfs van de tegenpartij van genoot. Ook deze tweede periode werd met een schot verschil gewonnen. De altijd moeilijke derde periode, die van de concentratie vast houden bleek ook geen probleem te zijn voor dit zeer talentvolle team. Jorg Smellink en Sepp Niehoff die zo waardevol zijn voor het team en de nodige meters voorsprong maakten. Het was Cisse Luft die het derde puntje probleemloos mocht binnen harken en een 0-3 overwinning was een feit. Ons Streven geen enkel moment in de wedstrijd de illusie een punt te kunnen bemachtigen. Met nog één wedstrijd te gaan staat de Brink bovenaan met één punt voorsprong. De laatste wedstrijd wordt 12 mei gespeeld.

Brink H schoot een moeizame wedstrijd vanmorgen met veel missers. De jongens waren niet alert en waren drukker met andere dingen dan klootschieten, ligt het aan de lente die eraan komt? Het eerste punt was lang spannend maar werd uiteindelijk wel gewonnen door redelijke schoten, Julian Groeneveld liet zijn altijd goede inzet zien en pakt in deze periode de nodige meters. De tweede periode begon de Brink niet goed en bij het losschot lagen ze een half schot achter en door meerdere missers is er uiteindelijk met bijna een schotlengte verloren. Daarna even de koppen bij elkaar gestoken, goed gesproken waar om gestreden wordt en vanaf toen ging het weer beter. Eerst ging het nog gelijk op maar gaandeweg kwam de Brink redelijk ver voor te liggen. Laatste schot hoefden we nog maar 30 meter, wat door Zen Veelers vakkundig werd binnengehaald. Een 1-2 overwinning levert 2 punten op. Hierdoor is de voorsprong van dit team geslonken tot één punt met nog één wedstrijd te gaan hebben ze alles in eigen hand. 12 mei zal bekend zijn of de Brink twee kampioenen heeft.

Brinkjeugd succesvol in topwedstrijden.

Geplaatst 10 mrt. 2019 12:39 door Marc Luft

Op een natte zondagochtend hebben de jeugdteams van de Brink, prima successen behaald.

Brink B mocht vandaag op een natte baan het opnemen tegen Hertme B, die voorafgaand aan de wedstrijd 4 punten voor op De Brink staat. In de eerste periode ging het erg gelijk op, tot op het laatst toen een schutter van Hertme een geldig schot van 0 meter gooide door de kloot op het pad te gooien zonder de baan te raken, 1-0 voor De Brink. 
De 2e periode was net zo als de eerste periode, het ging weer heel erg gelijk op, maar De Brink lag wel steeds een klein stukje voor op de tegenstander. aan het eind van de periode lagen de kloten zo dicht bij elkaar dat het moeilijk te beslissen was wie er uiteindelijk gewonnen had, dus werd er besloten om nog 1 schot te schieten. Steven Groeneveld wist om voor de Hertme speler te blijven en het punt in huis te laten. De Brink had een goede wedstrijd en dachten dat ze het laatste puntje er ook wel bij kunnen gooien, zo gedacht zo gedaan en met een ruime voorsprong hebben de spelers van de Brink ook het 3e punt binnen gesleept. ze hebben gewonnen met een verdiende 3-0 en verkleinen het gat voor de 3e plek naar 1 punt.Brink E schoot vandaag de topwedstrijd in Agelo tegen Wilskracht, beide teams hebben het zelfde aantal punten en staan bovenaan. De eerste periode ging de Brink gelijk goed weg, gaandeweg bleef kwam de Wilskracht terug en was het stuivertje wisselen. Op het laatst van deze periode had de Brink nog enkele top-schutters over en werd er zeer professioneel uiteindelijk met 30 meter voorsprong gewonnen. De tweede periode was het begin van beide teams niet optimaal, het verschil was lange tijd gering, maar de Brink bleef het initiatief houden. Langzaam aan werd de voorsprong uitgebreid mede door prima schoten van Jorg Smellink en Wessel Broekhuis. Deze periode werd met een verschil van 20 meter gewonnen. In de derde periode was het ineens omgekeerd, Wilskracht begon goed, de eerste zes schoten van de Brink hadden allemaal een afwijking naar links waardoor dit ten koste ging van de afstand. Halverwege deze periode had de Wilskracht een comfortabele voorsprong van 40 meter. Toch door stevig door te blijven schieten door Cisse Luft en Sepp Niehoff was het bij het laatste schot toch nog spannend. Wessel broekhuis had een goed schot maar het laatste punt ging naar de Wilskracht. Een 1-2 overwinning betekend dus 1 punt voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan. Alles in eigen hand dus voor het kampioenschap in de E klasse.

Brink H begon gelijk bij het losschot van Mika Smellink met een voorsprong van 10 meter. Na het 2e schot van Julian Groeneveld was dit al ruim 20/25 meter. Wouter Muntel, Zen Veelers en Siem flims maakten ook goede schoten en het verschil bleef gelijk. Lars Groeneveld was ook in vorm en haalde ook wat uit. Nadat Mika Smellink en Julian Groeneveld nog meer voorsprong pakten was het voor Wouter en Zen een koud kunstje om het eerste punt binnen te halen. Het was inmiddels gestopt met regenen en de baan droogde op en de schoten werden langer. Het losschot van Siem Flims was een beetje scheef en we kwamen een 20 meter achter. Lars, Mika en Julian zorgden er voor dat dit weer een voorsprong werd die zeer goed werd uitgebouwd door de andere jongens zodat Julian met het laatse schot het 2e punt binnen haalde. Het 3e punt leek er wel op dat de spanning eraf was en werd er heel slecht gegooid de ene vuurpijl na de ander werd gelanceerd en werd er uiteindelijk met 2 schot verschil verloren. Brink H staat nu bovenaan met twee punten voorsprong op Nooit Gedacht.

Alle jeugdteams van de Brink op winst.

Geplaatst 24 feb. 2019 11:58 door Marc Luft

Brink B heeft een prima wedstrijd geschoten tegen Oud Ootmarsum. Vanaf het begin tot het einde was de Brink de betere en volgens de leiders van het team hadden ze een topwedstrijd geschoten. Dit resulteerde in een 1-2 overwinning. Door de werkzaamheden in het Springendal, die ook al in de media is besproken, was de conditie van de baan minder.

Brink E schoot tegen de Gunne weer een ouderwetse wedstrijd, het lijkt of deze jongens de zon nodig hebben om een geweldige wedstrijd te schieten. De eerste periode begon vanaf het losschot van Julian Groeneveld met een voorsprong van 20 meter goed voor de Brink. Deze periode werd professioneel uitgeschoten mede door Wessel Broekhuis en het eerste punt was een feit. In de tweede periode mocht Bill Kottink het "bal" openen. Onder toeziend oog van Brink H liet hij een geweldig schot zien en menig contract werd hem aangeboden. Daarop volgde een perfect geplaatst schot van Cisse Luft en wederom Julian Groeneveld en het was een feit dat na drie schoten de Brink een schot voorsprong had. de gretigheid spatte van het team en de jongens bleven prima door schieten. De tweede periode werd dan uiteindelijk met ruim twee schoten voorsprong gewonnen.
In de derde periode waren het Jorg Smellink en Sepp Niehoff die de toon zette en het was een genot om deze wedstrijd te mogen meemaken. Gretigheid, concentratie en aanmoedigingen zijn de ingredienten die dit team vandaag liet zien en dan volgend de schiet meters vanzelf. Een mooie en zeer verdiende 3-0 overwinning.  

Brink H heeft met 3-0 gewonnen van Nooit Gedacht H2. In de eerste periode vanaf het losschot kwamen ze op voorsprong en gedecideerd werd dit uitgebreid tot een schotlengte op het eind. De tweede periode was spannender. Vanwege de vaste volgorde kwamen de sterkere schutters pas op het eind van de periode aan bod. Uiteindelijk zorgen de routiniers ervoor dat ook het 2e punt werd binnengehaald. De derde periode begon gelijk met een goede voorsprong die nog verder werd uitgebreid tot bijna een schot. Op het laatst werd de voorsprong nog iets minder maar het laatste schot hoefde Zen Veelers nog maar 20 meter. Dat bleek een makkie en was 3-0 een feit.

Jeugd teams K.V. de Brink sluiten 2018 af met winst.

Geplaatst 30 dec. 2018 04:33 door Marc Luft

Brink B schoot een goede uitwedstrijd tegen Nooit Gedacht de uitslag was dan ook in het voordeel van de Brink 1-2 wel te verstaan. Bij het eerste losschot van de wedstrijd stond de Brink een kleine tien meter achter maar door Steven Groeneveld werd dit gelijk weer recht gezet met een voorsprong van een meter. Nooit Gedacht gooide goed door, daarom had de Brink het lastig om bij te blijven, het verschil was uiteindelijk 40 meter in het nadeel van de Brink, het één na laatste schot van de tegenstander was een behoorlijke misser daarom kon de brink weer een voorsprong pakken van 10 meter en gooide Lars Niemeijer dit makkelijk uit. Bij de tweede periode had de Brink niks te vertellen en deze periode verloren ze dan ook met een dikke 50 meter. Bij de laatste periode begon de Brink super sterk met uitzondering van Gijs Broekhuis, Steven en Daan Groeneveld zorgden ervoor dat we een ruime voorsprong pakten van 30 meter. Bij het één na laatste schot van de Brink kende Tim Hendriks een geweldig schot hier had Nooit-gedacht niks op te zeggen daarom kon Lars Niemeijer deze periode makkelijk afmaken. brink B is hiermee opgeschoven naar een mooie 4e plaats.

Brink E, schoot een sterke wedstrijd tegen Vooruitzicht in Oldenzaal. Vanaf het losschot, door Jorg Smellink, was er gelijk een voorsprong van 15 meter, bij elk schot van de Brink werd er verder uitgelopen. Zelfs een vallende Bill Kottink, die dat zeer fraai deed en voor zijn val 9,7 punten kreeg, vergrootte de voorsprong. Deze ronde werd zoals alle rondes met twee schoten verschil gewonnen. Eigenlijk een simpele 3-0 overwinning tegen een leuk team van Vooruitzicht, die eigenlijk te hoog zijn ingedeeld. het knappe van het Brink team is dat ze geconcentreerd bleven doorschieten en echte lange schoten produceerden. Zo ook Wessel Broekhuis die elk schot kaars rechtuit had met de nodige vaart. Brink E bezet een gedeelde eerste plaats en de spanning aan kop blijft mede door een overwinning van Wilskracht E
.


1-10 of 127