Jeugd nieuws


Winst voor alle Brinkteams!

Geplaatst door Marc Luft   [ bijgewerkt ]

Alle jeugdteams van Kv de Brink hebben deze koude maar heerlijke zondagmorgen allemaal de winst gepakt.
Brink B mocht aantreden tegen het altijd sterke Oud Ootmarsum. Gelijk bij het losschot was de Brink goed weg, gaandeweg de ronde schoot de Brink prima. Oud Ootmarsum kon simpelweg dit niveau niet aan. Deze ronde werd uiteindelijk met één schot voorsprong gewonnen. De tweede ronde was stuivertje wisselen, dan was het Oud Ootmarsum die met een paar felle uithalen de koppositie pakte en vervolgens was het de Brink die de juiste richting wist te vinden. Het was toch oud Ootmarsum die het tweede punt pakte. De Brink rook de overwinning en direct werd er een voorsprong genomen die men allen nog maar uitbouwde en op het eind bijna een schot was. Een verdiende 2-1 overwinning en een 4e plek.

Brink E mocht naar Weerselo waar de Gunne hen opwachtte. De baan was enigszins licht bevroren en op sommige plekken was het glad, maar niet gevaarlijk en dus kon de wedstrijd gewoon doorgaan. De Gunne met 4 man de Brink met 6 personen. In de eerste periode liet Julian Broekhuis zien, zijn uitstekende vorm nog steeds aanwezig was, tot en met het vierde schot ging de Brink E voortvarend van start. Het vijfde schot had niet de goede richting waardoor de ligging van het  6e schot lastig was en ook deze niet optimaal geschoten kon worden. Dit betekende een achterstand van 25 meter. Mede door Julian Broekhuis en Cisse Luft was er met het laatste schot toch nog een voorsprong van twee meter, helaas stond er op dat moment een boom in de weg waardoor dit puntje met een verschil van 1 meter naar de Gunne ging. De overige twee periodes waren weer van een ouderwets niveau alhoewel niet elke speler dit ook vond en werden eigenlijk simpel gewonnen door de Brink. Een 1-2 overwinning waardoor nummer twee Wilskracht een punt kon inlopen.

Brink H, had een makkelijke wedstrijd bij Nooit Gedacht H2, Elke periode werd er met een schotlengte of bijna schotlengte gewonnen. De jongens schoten gewoon een uitstekende wedstrijd en Nooit Gedacht had geen mogelijkheden om ook maar enigszins in de buurt te komen. Een 0-3 overwining was een feit. Volgende wedstrijd mag Brink H tegen mede koploper Nooit Gedacht H1 en dan zal duidelijk worden waar het naar toe kan gaan met dit jeugdige maar o zo talentvolle team.

Brinkjeugd goed bezig in de competitie

Geplaatst 4 nov. 2018 23:55 door Marc Luft

De derde speelronde van de Landelijke veldcompetitie is voor de Brink redelijk goed verlopen.
Vlaggenschip Brink B, mocht in Losser aantreden tegen Java, beide teams bezetten op dit moment de onderste twee plaatsen. In de eerste periode lagen beide teams continue dicht bij elkaar en was het spannend, echter op een gegeven moment liep Daan Groeneveld aan de verkeerde kant van de stok wat betekend dat het een geldig schot met nul meters is. Ook de tweede periode liep niet helemaal zoals verwacht, door enkele mindere schoten wat een 2-0 achterstand veroorzaakte. En toch met passie en nooit opgeven ging Brink B de laatste en derde periode tegemoet, de schoten waren raak en dit resulteerde in een ruime overwinning van 1,5 schot. De uiteindelijke stand van 2-1 verlies stond op het scorebord.

Koploper Brink E, mocht in Noord Deurningen aantreden tegen nummer twee op de ranglijst Nooit Gedacht. De jongens waren vanaf het begin scherp wat al te zien was aan de warming-up, waar na het opwarmen van de spieren al ontzettend lange schoten geproduceerd werden. Tegenstander Nooit Gedacht zag de bui al hangen. Gelijk bij het losschot liet Julian Broekhuis zien wat de bedoeling van deze dag was, met een enorme uithaal pakte hij de eerste 10 meter, gevolgd door een prima schietende Wessel Broekhuis en de voorsprong werd langzaamaan steeds groter. Cisse Luft plaatste zijn kloot vlak achter een verhoging in de baan waardoor deze een perfecte val kreeg en het schot een ongekende lengte had. Dit betekende de genadeklap voor de eerste periode. Ook de tweede periode liep bijna gelijkwaardig als de vorige, bij elk schot was het de Brink E die langzaam uitliep. Ook slopen er bij Nooit Gedacht een paar mindere schoten in. Uiteindelijk werd deze periode met ruim een schot verschil gewonnen. Ook in de derde periode was een ontketende en nog steeds goed geconcentreerd team van de Brink bij de les en liet door echt lange schoten zien vandaag geen punten weg te geven. Een duidelijke 0-3 overwinning was dan ook terecht, waardoord de koppositie verstevigd is.

Ook Brink H nog zonder puntverlies had een uitwedstrijd tegen Beuningen. Het team bestaande uit 8 acht spelers en 3 leiders toog met drie auto's richting Beuningen. Het eerste punt werd duidelijk met bijna een schot voorsprong gewonnen, door dit uitgebalanceerd team, waarbij men elkaar goed half staat. In de tweede periode was het verschil net een half schot en dat kwam door het steeds beter schietende Beuningen, maar een 0-2 voorsprong was een feit. Echt spannend was het in de de laatste en derde periode telkens was het stuivertje wisselen en bij het laatste schot lag de Brink 10 meter achter, Lars Groeneveld had de moeilijke taak om dit punt binnen te harken, maar met uiterste gedrevenheid en een krachtsexplosie van jewelste liet hij een schot zien waar de tegenstander geen antwoord op had en uiteindelijk wisten de jongens deze periode met een verschil van 20 meter te winnen.Een 0-3 overwinning en nog steeds zonder puntverlies.

Drie keer goud voor Brinkjeugd!

Geplaatst 21 okt. 2018 05:43 door Marc Luft

Zondag 21 oktober 2018 gaat de boeken in als een zeer succesvolle zondag voor de jeugd van Kv de Brink. Tijdens de rondewedstrijd op zowel veld als straat pakte drie teams van de Brink de eerste plaats.
Brink B schoot bij KV kolkersveld in Losser een zeer sterke wedstrijd onder aanvoering van Steven Groeneveld. De leiders Jochem Wennink en Wouter oude Vrielink waren lyrisch over de schoten van hun schutters. Steven Groeneveld laat de laatste tijd zijn meer dan uitstekende vorm zien door geweldige gerichte en super harde schoten. De vele trainingen werpen zijn vruchten af. Ook Daan Groeneveld weet na zijn comeback weer de juiste richting te vinden. Brink B wist uiteindelijk met 1 schot verschil te winnen.

Op de foto:
Boven: Leider Jochem Wennink, Kevin Veldman, Gijs Broekhuis, Lars Niemijer, 
onder: Tim hendriks, Daan Groeneveld en Steven Groeneveld


Brink E, zonder Sepp Niehoff en de geblesseerde Jorg Smellink ging super van start met Julian Groeneveld, aan deze reeks schoten kwam maar geen einde. De hele ronde schoten deze supertalenten een geweldige wedstrijd. Het eerste stuk op veld schoten de jongens in 9 keer de baan van Steeds vooruit in Oldenzaal uit. Het daaropvolgende stuk van 500 meter werd in 3 geweldige schoten van Wessel Broekhuis, Bill Kottink en Cisse Luft uitgeschoten. Het daarop volgende stuk straat werd dankzij een beetje geluk in een record aantal schoten uitgeschoten. Het zandpad was moeilijk te bespelen door het vele mulle zand, maar de jongens schoten professioneel verder en wisten de harde egale pekken prima te vinden. Een voorspong van drie schoten op nummer twee was het bewijs van het goede schieten! Het was een genot om het klootschieten van deze jongens te zien, vol plezier en super fanatiek. 
 
Op de foto:
Boven: Leider Marc Luft
Midden: Cisse Luft en Julian Broekhuis
Onder: Bill Kottink en Wessel Broekhuis

Brink H, schoot vandaag ook een uitstekende wedstrijd. Met het door hun behaalde aantal schoten waren ze in een klasse hoger zelfs nog tweede geworden. dat betekend dus dat ze van ongekend niveau waren in hun eigen klasse. Mikka Smellink nam zijn team op sleeptouw en vanaf het begin was de richting van de schoten goed. Het bleef niet allen bij het juist plaatsen maar ook de vaart kwam uit de spierballen en oerkreten. Super gemotiveerd en opbeurend naar elkaar werd de hele ronde uitgegooid. De altijd positieve Lars Groeneveld schoot strak en ook Julian Groeneveld en Wouter Muntel waren in prima vorm. 
Na afloop werd dit team nog verrast met een ijsje van Abraham Frank Groeneveld.

op de foto;
boven: Leider Martin Groeneveld
midden: Mikka Smellink, Lars Groeneveld, en leider Frank (Abraham) Groeneveld
onder: Wouter Muntel en Julian Groeneveld

Voor jeugd coördinator Erik Kamphuis kon deze dag niet beter en dat hij super trots was kon een ieder zien aan zijn grote glimlach op zijn gezicht, die er deze zondag niet meer afging.

Winst voor Brink E, verlies voor Brink B

Geplaatst 10 okt. 2018 12:28 door Marc Luft

Afgelopen zondag werd de tweede competitiewedstrijd verschoten van de veld competitie. Brink B schoot een matige wedstrijd tegen Nooit Gedacht. Vanaf het begin was het duidelijk dat Nooit Gedacht goed bij de les was en zeer sterk schoot. Dit in tegenstelling van Brink B, waarbij niet het gehele team de broodnodige trainingsarbeid tot zich kan nemen. Dat dit echt nodig was bleek door mindere schoten en vaker afzwaaiers te produceren. Een verliespartij van 0-3  was dan ook het resultaat en in het klassement een laatste plaats. Positief is de terugkeer van Daan Groeneveld, die een verdienstelijke wedstrijd schoot.
Brink E, schoot tegen de Vooruitzicht een prima partij. Uitblinker Julian Broekhuis schoot geweldige krachtige en juist geplaatste schoten waarop de tegenstander geen antwoord had. Elke periode werd er met ruim een schot gewonnen, geen enkel moment was de wedstrijd spannend, dus legden de leiders Bjorn Niemeijer en Marc Luft de schutters op om elk schot voor hun zelf te optimaliseren. Dat lukte dit talentvolle team deze zondagochtend zeker. Uithalen van Jorg Smellink en Sepp Niehoff waren een lust voor het oog. Een 3-0 overwinning was het uiteindelijke resultaat. Brink E staat hierdoor op een mooie eerste plaats.

Successen voor de Brink

Geplaatst 26 sep. 2018 03:57 door Marc Luft

Tijdens de jaarlijkse rondewedstrijd van de TKC heeft de jeugd van KV de Brink goede prestaties neergezet. Zo werd het B team kampioen van de hoogste klasse en het H2 team met allemaal nieuwe schutters kampioen in de laatste klasse.

Brink B ging met 5 fanatieke schutters richting Lattrop Brekkelenkamp. Gelijk in het begin waren de jongens fantastisch aan het gooien, na 3 schoten lagen ze al 2 schoten voor op de tegenstander.  Dit verschil bleef bijna de hele wedstrijd, beide teams gooiden goed met uitzondering van Steven Groeneveld die gooide de wedstrijd van zijn leven. Wat een fantastische schoten!!  Op het laatste stuk van de ronde werd het verschil vergroot, de jongens wisten de voorsprong uit te bouwen naar 3 schoten. Dit bleek meer dan genoeg voor de overwinning van de wedstrijd. Brink B won met 34 schoten en 27 meter verdiend de wedstrijd! De schutters bij het B team zijn; Kevin Veldman, Gijs Broekhuis, Lars Niemeijer, Tim Hendriks en Steven Groeneveld, leider is Jochem Wennink.


Brink H2 heeft een zeer spannende wedstrijd tegen Hertme geschoten. Eerste gedeelte kwamen we een schot achter. Op de Ageleresweg werd dit door goed schieten ingelopen en bij het begin van de Hezebergweg was het gelijk. Hier begonnen we goed en kwamen gelijk op een schot voorsprong wat Hertme snel weer teniet deed maar Brink bleef wel een kleine voorsprong houden. Bij de finish was het spannend of de kloot van Hertme de streep zou passeren. Uiteindelijk waren ze 3,5 mtr. erover en moest Zen Veelers met het laatste schot hier voorbij schieten. Dit lukte en we waren met 46,5 mtr over de streep geëindigd. Beide teams in 44 schoten.  Toen was het wachten op de andere teams. Oud Ootmarsum finishte later in 45 schoten en Wilskracht in 53. De winst was een feit. Het H2 team bestaat uit; Zen Veelers, Siem Flims, Wouter Muntel en Stan Damhuis met leider Frank Groeneveld

Competitie is weer gestart.

Geplaatst 9 sep. 2018 06:56 door Marc Luft

De vakantie is voorbij de eerste trainingen zijn weer geweest en vandaag zijn de eerste competitiewedstrijden van de Landelijke veld Competitie verschoten. KV de Brink doet dit jaar met drie teams mee. Brink B, Brink E en Brink H.
Brink B wat behoorlijk verjongd is met Kevin Veldman, Tim Hendriks en Bas Wassink  mocht aantreden tegen Lattrop Breklenkamp B. Lattrop bleek een goed uitgebalanceerd team te hebben met allemaal constante schutters die aan elkaar gewaagd zijn. In Brink B is het nog even zoeken, maar geweldige schoten van voornamelijk  Steven Groeneveld lieten zien dat er nog veel in het "vat" zit, Tim Hendriks was geblesseerd. Helaas voor deze jongens kwam deze wedstrijd ietwat te vroeg en werd er verloren met 3-0.
Brink E, met versterking Wessel Broekhuis en de zieke Sepp Niehoff, liet er vandaag geen gras over groeien en schoten een wedstrijd van ongekend niveau. Elke schutter schoot voor de volle 100% en tegenstander Ons Streven had geen antwoorden op een ontketend Brink E. Elk schot was raak en juist van richting met ontzettend veel vaart. Alle periodes werd er met een schot voorsprong gewonnen. uitslag 3-0 winst. Voor de trainers Bjorn Niemeijer en Marc Luft was het een genot om deze wedstrijd te leiden.
Brink H, het eerste punt met 1,5 schot gewonnen. Vanaf het losschot constant voor gelegen en langzaam aan werd ieder schot uitgebouwd. Het tweede punt ging iets moeilijker, bij het omlegpunt kwamen ze zelfs een schot achter, maar Lars, Julian en Mika zorgden voor de ommekeer en toen lagen ze zelfs een schot voor. Ons Streven kwam nog iets terug maar bleef op 3/4 schot achterstand steken. Het derde punt ging meer gelijk op het verschil is nooit groter dan 40 meter geweest. Het laatste schot van Stan Damhuis was echter zelfverzekerd en met een half schot verschil gewonnen. uitslag 3-0!

Jubileumkamp meer dan geslaagd.

Geplaatst 3 jul. 2018 11:22 door Marc Luft   [ 3 jul. 2018 11:47 bijgewerkt ]

Ook KV de Brink is geslaagd! In dit geval de jeugdcommissie die een meer dan geslaagd weekend voor alle jeugdleden van KV de Brink heeft georganiseerd.Op vrijdagavond rond 18:30 uur was het druk bij cafetaria café de Mors, alle jeugdleden en ouders/ broers en zussen, waren aanwezig om de bagage af te leveren en een ieder een geweldig kamp te wensen. Verrassing was de jubileum-cake van Cristl Kottink. Michel Groeneveld verzorgde het vervoer van de bagage, de rest ging op de fiets naar .........Albergen. Dit jaar speelde het jubileumkamp zich af in het multifunctionele accommodatie Albergen, geweldig netjes en van alle gemakken voorzien. 

De vrijdagavond stond in het teken van de dropping. Lastig was het kanaal, het gehele weekend was het weer geweldig, maar in de nacht toch te koud om een natte overtocht te maken over het kanaal. Uiteindelijk heeft iedereen de terugtocht volbracht met smokkelwaar, drie ballonnen met een doorsnede van één meter. Master of survival Marc Luft met zijn secondant Lars Niemeijer waren met hun groep hier wederom het meest bedreven in. Jeugdcoördinator Erik kamphuis was onder de indruk van de survival en smokkel skills. De nacht werd, veel's te laat, afgesloten bij een gezellig kampvuur. 

Na een overheerlijk ontbijt was levend stratego in het nabij gelegen bos een prima middel om iedereen weer scherp en vooral wakker te krijgen. op de grote speelheuvel was er door Bjorn Niemeijer en Michel Groeneveld een heuse waterglijbaan neergelegd en werden er diverse records behaald qua afstand, stijl en durf. 

Chef-kok Erik Kamphuis verzorgde een uitstekende lunch en konden de jongens richting Frans Marie, alwaar de kano's gereed lagen. Drie personen zijn nooit verder gekomen dan 50 meter van hun startpunt en 12 keer kopje onder. Jorg Smellink liet zien hier bijzonder bedreven in te zijn met in zijn kielzog Lars Groeneveld, die zijn spieren aansprak. 
De avond werd gevuld met een kampvuur-quiz met diverse vragen over Ootmarsum, klootschieten en alledaagse wereldse wetenswaardigheden. Frank Groeneveld en zijn team wisten veruit het meeste goed te beantwoorden en bleken bestand tegen weinig slaap.

De zondagochtend stond in het teken van de finale om de NKB cup veld. Brink A had diverse mooie wedstrijden gewonnen en was verdiend finalist. Tegenstander Beuningen bleek geen kamp te hebben gehad en was veel constanter dan de jongens van de Brink. Een verdiende overwinning voor Beuningen waarbij de brink niet kansloos was geweest.

Na alles netjes opgeruimd te hebben, werd de terugreis naar Ootmarsum gemaakt. Alle ouders, broertjes en zusjes stonden klaar om de jongens en hun begeleiders welkom te heten en terug te kijken op een meer dan geweldig kamp. Erik Kamphuis was verheugd bij zo veel saamhorigheid en sfeer van de groep.
De jeugdleden waren enorm enthousiast en vol van verhalen over het jubileumjeugdkamp van KV de Brink 2018!

Enkele foto's hebben we op deze pagina geplaatst, meer foto's kun je hier bekijken.

Nederlandse kampioenen bij de Brink!

Geplaatst 10 jun. 2018 09:12 door Marc Luft


Zondag 10 juni zal de boeken ingaan als één van de succesvolste Nederlandse Kampioenschappen klootschieten ooit voor de Brink. Met twee Nederlandse kampioenen Sepp Niehoff en Bill Kottink.

Sepp won overtuigend de straatwedstrijd, door het lastige straat parcours van 500 meter als enige in zijn categorie 2 te overbruggen in 6 schoten. Hij begon super strak met een geweldig losschot ook zijn tweede schot was prima geplaatst. Zijn 4e schot was niet helemaal ideaal maar Sepp herstelde hiervan en schoot zijn 5e en 6e schot prima. Jorg Smellink werd op dit onderdeel derde dankzij de vele meters over de streep in zeven schoten. Ook Jorg begon steengoed aan de straat wedstrijd, af en toe geluk maar voornamelijk perfect geplaatste schoten. 

Op het veld liet Bill Kottink zien dat het wel oké was met zijn vorm. In 5 formidabele schoten noteerde hij een afstand van 381 meter wat hem de tweede plaats opleverde. Bill zocht samen met zijn gelegenheid coach contineu het harde en vlakke gedeelte van de baan op, zodat de kloot een goede landing kreeg en goed bleef rollen, i.p.v. stuiteren. 
Bij het, derde onderdeel, zetten werd hij Nederlands Kampioen met een afstand van ruim 37 meter. 25 cm verder dan de nummer twee.
In categorie 3, was het Julian Broekhuis,De eerste twee schoten waren niet eens 
optimaal maar hij bleef zijn concentratie behouden en de daaropvolgende schoten waren allemaal over de 100 meter. Zijn laatste schot was goed geplaatst maar ging 20 meter voor de finish in de berm, zijn geluk was dat deze kaal en hard was zodat de kloot 5 meter over de finishlijn rolde. uiteindelijk was dit goed voor de tweede plaats. Julian is eerste jaars categorie 3 schutter en al jaren bekend als een talent binnen de vereniging. Van KV de Brink waren er maar liefst 11 klootschieters actief. Het blijkt maar weer dat de vele trainingen hebben gewerkt en dat de Brink goed bezig is met de jeugd. De jongens bedanken de leiders met hun ereplaatsen!

Geweldig jubileumfeest voor Brink jeugd.

Geplaatst 29 mei 2018 10:20 door Marc Luft

Afgelopen zaterdag vierde de jeugd van KV de Brink het 50 jarig bestaan. Om 16:30 uur begon deze geweldige feestdag. Alle leden werden welkom geheten en werd er kort uitgelegd wat deze dag in petto had. Een drankje en een groot stuk taart was de eerste van de vele versnaperingen deze dag. Nadat iedereen in de auto had plaatsgenomen ging de rit naar Bonanza te Denekamp. Het spel "bumperball" leverde geweldige taferelen op, filmpje kun je hier zien. Menig salto en andere valpartijen gaven een grote hilariteit aan deze middag. niemand bleef gespaard. Een pauze met drank en chips was een welkome afwisseling op deze warme dag. Na uitleg over het lasergamen kwam het fanatisme echt los, zelfs bij de leiding kwam het kind zijn weer ter ontwikkeling. Oerkreten, tijgersluipgang, camouflage alles kwam weer voor de dag zelfs, "kanonnenvoer". Vol verhalen wat er zich de laatst paar uren afspeelden gingen we weer op weg naar toch echt één van de mooiste banen van heel Nederland in de Binnenes, waar een overheerlijke bbq klaar stond. Het was in een woord genieten! 

Voorlopige teamindeling junioren 2018-2019

Geplaatst 23 mei 2018 01:40 door Marc Luft

Hieronder de voorlopige teamindeling van de junioren seizoen 2018-2019. Aan de hand van de teamindeling kan gekeken worden in welke klasse er geschoten wordt, dit wordt bepaald aan de hand van leeftijd en voorgaande prestaties. 
Brink ?
Steven Groeneveld
Gijs Broekhuis
Kevin Veldman
Lars Niemeijer
Tim Hendriks
Bas Wassink


Leiders:
Michel Groeneveld
Hans Wennink
Jochem Wennink
Brink ?
Bill Kottink
Jorg Smellink
Cisse Luft
Julian Broekhuis
Sepp Niehoff
Wessel Broekhuis


Leiders:
Marc Luft
Bjorn Niemeijer
Brink ?
Julian Groeneveld
Mika Smellink
Lars Groeneveld
Bas Groeneveld
Wouter Muntel
Zen Veelers
Siem Flims?

Leiders:
Frank Groeneveld
Erik Kamphuis
Martin Groeneveld

1-10 of 115