Jeugd nieuws


2e wedstrijd juniorencompetitie K.V. de Brink

Geplaatst 9 okt. 2017 00:03 door Marc Luft

De tweede wedstrijd van de competitie moest de Brink allerlei noodgrepen uithalen om alle teams te laten klootschieten. Brink A miste twee personen daarom moesten twee schutters van Brink D meedoen, zij werden weer aangevuld met een schutter uit Brink F, waardoor Brink H uiteindelijk met 3 personen aan de wedstrijd kon beginnen. 
Daarom beginnen we met Brink H, dat het meest te leiden had van deze situatie. Brink H schoot een goede wedstrijd, echter puur op kracht was Ons Streven uit Tilligte de betere. Toch door geconcentreerd te blijven en niet op te geven haalden ze toch nog een puntje binnen. Een klasse prestatie.
Brink F, zonder topspeler Julian Broekhuis schoot een spannende wedstrijd. De teams waren aan elkaar gewaagd en het was de "constantheid" die uiteindelijk de beslissing bracht. In de eerste periode lag Lemselo de Eendracht ruim voor, maar door een misser gaven ze dit punt aan Brink F. De tweede periode kwamen er aan de Brinkzijde wat mindere schoten, de richting was niet optimaal. Hierdoor pakte Lemselo de Eendracht deze periode. De derde periode werd gelijk door een wat minder schot aan de Brinkkant beslist, maar een compliment voor alle jongens die er wel vol voor bleven gaan. Langzaam werd de achterstand minder, maar het mocht niet meer baten, Lemselo de Eendracht won verdien deze wedstrijd met 1-2. 
Brink D schoot tegen Vooruitzicht een goede wedstrijd invalster Aniek Veelers gaf alles wat mogelijk was. Helaas bleek dit niet voldoende te zijn om een punt te bemachtigen deze wedstrijd. Een 3-0 nederlaag tegen het sterke Vooruitzicht was hun deel.
Brink A, mocht thuis aantreden tegen Vooruitzicht. Met twee invallers begonnen ze aan de wedstrijd. Kampioenkandidaat Vooruitzicht liet ook deze wedstrijd zien niets te willen weggeven. Door goed en constant schieten haalden ze een 0-3 overwinning op Brink A. Kevin Veldman en Cas Niehoff schoten een goede wedstrijd.


 

Brink D, 2e bij ronde TKC!

Geplaatst 24 sep. 2017 23:02 door Marc Luft

Nadat de eerste competitiewedstrijd twee weken geleden verschoten is. Stond zondag de TKC ronde op het programma. Op diverse locatie schoten de verschillende klasse hun parcours over straat. Brink A mocht de ronde van Heerink Hein schieten. Wisselende schoten, want niet iedereen had het "stuur" recht. Het gigantische lange laatste schot van Steven Groeneveld kon niet voorkomen dat een 3e plaats het maximaal haalbare was deze ochtend.
Brink D dacht daar anders over, bij Lattrop Breklenkamp wisten zij wel lange schoten te produceren. Zelfs een valpartij, na het lossen van het schot, toonde de enorme vechtlust van dit team. De jongens, Kevin Veldman, Cas Niehoff, Tim Hendriks, Lars Niemeijer, Bas Wassink en debutant Lars Veger behaalde een verdiende 2e plaats.
Brink F, begon sterk aan hun ronde bij Oud Ootmarsum. Maar daar waar de jongens op een andere straat secuur genoeg waren op een halve meter, bleek het 2,5 meter brede fietspad ineens veel te smal te zijn. Het vertrouwen zakte weg en de lengte van de schoten ook. Uiteindelijk was een 4e plaats nog niet eens slecht. Ook Brink H, schietend bij de Wilskracht veroverden een 4e plaats. Er had veel meer ingezeten volgens coach Frank Groeneveld echter kwam dat deze dag er niet uit.


Wisselende resultaten Brinkjunioren

Geplaatst 10 sep. 2017 10:07 door Peter Veelers

De veldcompetitie van de junioren is weer van start gegaan. Brink A mocht op eigen baan aantreden tegen Nooitgedacht A. Het werd een wisselende wedstrijd. De eerste periode werd na een spannende strijd met 20 cm gewonnen. De tweede periode werd dik verloren na een dramatische start. In de derde periode werd het niveau van de eerste periode weer bereikt en werd met 15 meter gewonnen. Een 2-1 overwinning, een goed begin.

De Brink D ging op bezoek bij Hertme D. Brink D ging goed van start evenals Hertme. Het verschil was telkens minder dan 10 meter. Bij het laatste schot lag de Brink 5 meter achter. Bas Wassink had een goed geplaatst schot door de chicane. Hertme gooide tegen een paaltje. Het punt ging dus naar De Brink. Ook de tweede periode verliep gelijkmatig. Opnieuw moest het laatste aschot de beslissing brengen. Beide schoten waren niet goed maar toch hield De Brink een meter over. In de derde periode had Hertme het tactisch beter voor mekaar en wist deze periode te winnen. De Brink Dnwon dus met 2-1.

De Brink F verloor van de Gunne met 3-0. In een spannende wedstrijd wist de Gunne telkens net de winst te behalen met klein verschil. Zo was het verschil in de laatste periode 10 cm.

De Brink H verloor met 3-0 van Nooit Gedacht. Vanaf het losschoot in de eerste periode lag de Brink achter en kwam ook niet meer in de buurt. In de tweede periode lag de Brink tot 1 schot voor het einde op voorsprong. Toch wist Nooitgedacht met klein verschilmte winnen. De derde periode begon met een kleine achterstand. Deze werd steeds groter. Uiteindelijk was het verschil een halve schotlengte. 

Brinkkamp, gezellig, spannend en heerlijk!

Geplaatst 19 jul. 2017 06:43 door Marc Luft   [ 19 jul. 2017 23:10 bijgewerkt ]

oDe jeugd van KV de Brink is weer, inmiddels traditioneel, begonnen aan het klootschiet seizoen door middel van het beruchte Brinkkamp. Na afloop waren de reactie's; gezellig, spannend en heerlijk vaak gehoord. 
Het begon op de zaterdag bij café de Mors, waar de bagage ingeladen werd en afscheid genomen van de ouders. Op de fiets richting de Molenberg, waar de activiteitencommissie al menig voorbereiding had uitgevoerd. Na het installeren werden de teams voor dit kamp bekend gemaakt en gelijk kon men zien d.m.v. softbal of er samenwerking in de groep was. Bij de teams was dit inderdaad het geval bij de scheidsrechters minder, die bijna continue in discussie met elkaar waren over de spelregels. Tot op heden is hier geen duidelijkheid in. 
Goed gegeten werd er dankzij meesterkok Erik Kamphuis, heerlijk. Quizmaster Jochem Wennink had een geweldige quiz in elkaar gedraaid, waarbij vele diverse vragen beantwoord zijn. Hierdoor zijn we erachter gekomen dat Peter Veelers eigenlijk nog helemaal geen 50 is, hoe het beeld je op het verkeerde been kan brengen;). De eerste vier seconden van songs en filmmuziek waren voor de jeugd een makkie.
 
Midden in de nacht, in het pikkedonker stond de smokkeltocht op het programma, de leiding had vertrouwen in. Zo ook de teams, Marc Luft uitgedost in een militair uniform als begeleider van een team, had de tactiek bespreking al gehad. Bij terugkomst gingen de verhalen over en weer, het team van Frank Groeneveld had toch de mooiste verhalen en waren door drie meter hoge maisvelden gelopen en aardappels tot onder de oksels. Aan de kleding te zien, waren de verhalen echt. Peter Veelers met zijn team had de uitdaging aangenomen om alle "douaniers" te vinden aangenomen en ..........zonder problemen is dit gelukt. Maisman Arjan Smelt was voor menig kind een enge belevenis, spannend. Hijzelf vond de motorzaag van Michel eng. Het beroemde smokkelteam van Marc Luft hield de eer hoog en zonder ook maar één douanier te zien waren ze binnen no-time weer terug. Dit onder een geweldig chagrijnig gezicht van Erik Kamphuis. Het duurde nog een hele tijd dat de bedden betrokken werden. Het vuur van Jan Hein Grimberg was te leuk. 
Vroeg in de morgen stond Erik alweer achter het fornuis om eieren en spek te bakken als super ontbijt voor iedereen. Dit was ook nodig want Michel Groeneveld had bedacht om de Highlandsgames na te spelen, boomstammen werden weggegooid, stenen stoten, vaten tillen enz. enz. De jeugd had nog voldoende energie om super fanatiek alle spellen uit te voeren. Geweldig 
Na het opruimen van de kampplek en de omgeving werd er terug gefietst nar café de Mors, waar de ouders de over vermoeide maar gelukkige kinderen te ontvangen. Een geweldig Brinkkamp gehad!!


KV Reutum op bezoek bij de Brink

Geplaatst 19 jul. 2017 05:50 door Marc Luft

Afgelopen vrijdag was de jeugd van KV Reutum op bezoek bij de Brink. Het idee is spontaan ontstaan tijdens één van de vele wedstrijden die verschoten zijn de afgelopen tijd. Reutum kwam met maar liefst ruim 20 klootschiettoppers in spe naar de prachtige Brinkbaan. Jeugd coördinator Erik Kamphuis verwelkomde de klootschieters en begeleiders.
Teams werden gemaakt op leeftijd om de wedstrijden zo gelijkwaardig mogelijk te maken, dit was een moeilijke opgave omdat KV Reutum veel jonge leden kent. Van de vier wedstrijden werden er door de Brink er ook vier gewonnen. Maar het was niet de uitslag die er toe deed, het was de saamhorigheid en de sportiviteit die zorgde voor een gezellig samenzijn.
Wel werd er na afloop door KV de Brink een wisselbokaal in het leven geroepen, om deze wedstrijd het volgend jaar ook te verschieten, en dan in Reutum.


Brink A, wint NKB cup straat.

Geplaatst 9 jul. 2017 05:25 door Marc Luft

Brink A is Nederlands kampioen straat.
De jongens van Brink A stonden op zaterdag 8 juli in de finale van de NKB-cup op straat, die werd gehouden bij KV Woudhuis in Apeldoorn.  Tegenstander was Vooruitzicht uit Oldenzaal. Het werd een memorabele wedstrijd. In de eerste ronde ging het in het begin gelijk op, er werd goed geschoten. Halverwege kwam Brink A toch op een ruime achterstand maar die werd weer teniet gedaan en het laatste schot moest de beslissing brengen. Jesse Wennink moest eerst schieten en legde de druk er bij de tegenstander goed op middels een lang schot. De tegenstander was zo onder de indruk dat hij zijn kloot te laag plaatste en deze in de berm belandde. Menigeen was toen al van mening dat t eerste punt voor De Brink was, maar de kloot raakte een hoopje zand wat in de berm lag en kwam de straat weer op en rolde tergend langzaam voorbij die van De Brink waardoor Vooruitzicht met veel geluk het 1e punt veroverde. Danig van slag moest aan het 2e punt begonnen worden. Middels 2 slechte schoten lag De Brink gelijk al een schot achter. Echter, de man of the match: Gijs Oortman, liet het er niet bij zitten en trok door een heel lang schot de stand weer gelijk. Daarna ging het nog even gelijk op, maar na de helft begon Vooruitzicht steeds beter te gooien en kon De Brink niet meer bijblijven. Na het keerpunt was het verschil 2 schoten. Brink had er nog 2 en Vooruitzicht nog 4! Je zou denken: appeltje-eitje. Wederom een goed schot van Gijs Oortman moest de achterstand verkleinen. Vooruitzicht liep met het hoofd al in de wolken en produceerde plotseling een falikante misser, zonder de straat te raken. Was het dan toch nog mogelijk om te winnen? Hierop produceerde de volgende schutter van Vooruitzicht nogmaals een poedel zonder straat te raken. Toen waren er nog maar 2 te gaan voor hen. Ook de nummer eennalaatst deelde in de malaise en raakte amper de straat. Gevolg was dat de Brink opeens 10 meter voor lag! Ook het laatste schot van Vooruitzicht was niet denderend en was het een koud kunstje voor Jesse Wennink om het punt binnen te halen. Toen moest de beslissingsronde van maar 8 schoten uitwijzen wie de winnaar zou worden. Jelle Kamphuis begon na een twijfelend begin meer zelfvertrouwen te krijgen en opende goed. Daarna was de beurt aan Steven Groeneveld die ook nog niet lekker in de wedstrijd zat. Hij produceerde ook een goed schot en was er al een redelijke voorsprong die daarna door Gijs Oortman en Jesse Wennink werd vergroot. Ze waren helemaal in de winning mood en bleven strak doorschieten. Vooruitzicht probeerde van allles maar kwam alleen verder achter. Het eennalaatste schot door Gijs Oortman was wederom formidabel en Vooruitzicht kwam er niet meer bij. Hierdoor werd er met een schotlengte gewonnen en vlogen de spelers elkaar in de armen. Iedereen was het er wel over eens: het was een krankzinnige finale. Na afloop werd de beker uitgereikt en werd er koers gezet naar Ootmarsum alwaar het bestuur aanwezig was om de jongens te feliciteren en ze een presentje te overhandigen.

Brinkjeugd in vorm.

Geplaatst 7 jul. 2017 11:43 door Marc Luft

Tijdens de persoonlijke wedstrijden van KV de Brink, werden geweldige schoten afgewisseld met super lange schoten een enkele keer werd er een misser geproduceerd. Al met al mag KV de Brink trots zijn op de jeugd.
Bij A team maakten Steven Groeneveld en Jesse Wennink er een echte wedstrijd van, het was de internationale ervaring van Jesse die de doorslag gaf. Bijna alle schutters wisten het eerste schot door de eerste bocht te komen, waar de senioren dit zelden halen.

Het C team had op Bas Wassink na het stuur allemaal recht staan. Bas is nog zoekende maar hij vindt zijn stuur wel weer. De andere drie toppers bleven uiteindelijk maar twintig meter van elkaar verwijderd. Het was Gijs Broekhuis die verdiend de winst naar zich toe trok.
Opmerkelijk was dat het G team allemaal verder schoot dan het hierboven genoemde team. Mooie afstanden van Kevin Veldman 3e, Aniek Veelers 2e en met 915 meter was Tim Hendriks de winnaar.
Het beruchte team H, met topfavoriet Julian Broekhuis in de gelederen, had in Bill Kottink een schutter in vorm. Hij plaatste zijn schoten optimaal, had geluk mee en schoot hard. Met 794 meter was hij Cisse Luft, 2e plek, 60 meter voor.
Sepp Niehoff kwam uit een bijna verloren achterstand met zijn één na laatste schot, middels een z.g.n. "doodloper", (kloot loopt helemaal uit op straat) weer helemaal in kansrijke positie. Hij legde de druk bij Lars Groeneveld die uiteindelijk een 2e plaats voor zich opeiste. Sepp won met een afstand van 758 meter.
Team indeling junioren, seizoen 2017-2018

Geplaatst 20 jun. 2017 11:45 door Marc Luft   [ 20 jun. 2017 11:52 bijgewerkt ]

Het jeugdbestuur heeft samen met de leiders de volgende teamindeling gemaakt. Op dit moment is nog niet duidelijk in welke klasse er geschoten wordt, vandaar nog dat we praten over team 1,2 e.d... Wanneer bekend is in welke klasse er geschoten wordt komt dit ook op de site te staan, onder je "teampagina".


Team 1:    Jelle Kamphuis    Leider; Michel Groeneveld 06-55154272

                Gijs Oortman

                Bram Steghuis

                Gijs Broekhuis

                Steven Groeneveld

 

Team 2:    Lars Niemijer    Leider; Bjorn Niemeijer 06-28087016

                Cas Niehoff

                Kevin Veldman

                Lars Veger

                Bas Wassink

                Tim Hendriks

 

Team 3: Julian Broekhuis    Leider; Marc Luft 06-39498549

                Bill Kottink

                Cisse Luft

                Jorg Smellink

                Aniek Veelers

                Tessa Veelers

 

Team 4: Julian Groeneveld    Leider; Frank Groeneveld 06-51379852

                Mika Smellink

                Wouter Muntel

                Sepp Niehoff

                Lars Groeneveld

                Bram Muntel

                Wessel Broekhuis

Set-Up CMV met veel plezier op bezoek bij klootschieters de Brink

Geplaatst 19 jun. 2017 03:02 door Marc Luft

Het volleybalseizoen 2016-2017 is afgesloten met een geweldig eindfeest voor de CMV afdeling van Springendal Set-Up ‘65.
Dit jaar mochten alle meiden van de CMV kennismaken met klootschieten. Vrijwilligers van klootschietersvereniging de Brink hadden een spellencircuit georganiseerd op de mooi gelegen klootschietersbaan op de Kuiperberg.
In groepjes gingen de kinderen onder begeleiding van een ouder de klootschietersbaan op om kennis te maken met de verschillende technieken van het spel. Onder de klootschieters werden al diverse talenten gesignaleerd. Het was dan ook genieten geblazen, want iedere activiteit had wel iets uitdagends. En niet alleen de CMV kinderen hadden plezier, dat gold ook zichtbaar voor de Brink leden. Kinderen die enthousiast zijn geworden om naast het volleyballen ook nog te willen klootschieten, kunnen informatie inwinnen bij de vereniging. Alle CMV-ers  deden hun uiterste best en aan het eind hadden we alleen maar winnaars. Ze werden dan ook allemaal beloond met een mooie medaille. De avond werd afgesloten met een heerlijk ijsje en een snoepzakje.
Namens de vereniging Set-Up ‘65 willen we alle vrijwilligers van de Brink hartelijk bedanken voor hun inzet, enthousiasme en gastvrijheid.
De kinderen en de organisatie kunnen terug kijken op een geslaagd eindfeest! Misschien wel een idee  om de Brink vrijwilligers volgend seizoen uit te nodigen voor een wedstrijdje CMV volleybal. Altijd leuk!!!


5 Podiumplekken voor junioren De Brink bij NK

Geplaatst 11 jun. 2017 10:19 door Peter Veelers   [ 12 jun. 2017 01:25 bijgewerkt door Marc Luft ]

De NK junioren werd dit jaar georganiseerd door de KV Beuningen. Alles was perfect geregeld door de vele actieve leden. Twaalf Brinkjunioren wisten zich te plaatsen voor het belangrijkste toernooi van het jaar. In de jongste groep, categorie 1 was Julian Groeneveld in grote vorm. Het kleinste Brinklid kwam tot grote daden. Hij werd tweede op straat en derde op het veld. In het allroundklassement werd hij derde. 


Julian Broekhuis kwam ook tot grote daden. Hij werd derde op het veld en derde bij het zetten. In het allround klassement werd hij tweede. Dit alles in categorie 2. In categorie 4 was Jesse Wennink in grootse vorm op het veld. Hij bereikte in 5 schoten ruim 700 meter en werd tweede. Ook in het allroundklassement werd hij tweede. Jelle Kamphuis en Gijs Oortman kwamen ook in de top 10 van het allroundklassement maar bereikten niet het podium. 

1-10 of 96