Jeugd nieuws


Winst voor alle teams KV de Brink

Geplaatst 19 nov. 2017 05:15 door Marc Luft

Zondag 19 november was wederom een succesvolle wedstrijd dag voor KV de Brink. Jeugd coördinator Erik Kamphuis was zeer tevreden en blij deze zondagochtend over zijn jeugd.
Brink A mocht aantreden tegen Beuningen A op de Brinkbaan. De Brink begon deze wedstrijd met 2 punten minder in de stand, maar dat bleek niet in de wedstrijd. Brink A gooide sterk en kwam telkens op de goede plekken uit, op de goed bespeelbare baan. Met name Bram Steghuis kon op de verschillende plaatsen gezet worden om zijn kunsten te laten zien. Alle schutters kregen van leider Michel Groeneveld een ruime voldoende. Van de schutters kreeg Michel dat ook.
Brink D met gelegenheid leiders Ronnie Niehoff en Peter Veelers, schoot tegen koploper Oud Ootmarsum D ook een geweldige wedstrijd
Op de drassige baan met waterplassen waar geen voetbalschoenen gedragen mocht worden, had Oud Ootmarsum een moeilijke ochtend. Brink D liet zien dat alle trainingen uiteindelijk wel zijn vruchten afwerpt. Cas Niehoff schoot een topwedstrijd evenals Lars Niemeijer. Het was een zeer spannende wedstrijd waarbij het verschil nooit mer was dan 5 meter. In de laatste periode waarin uiteindelijk de winnaar bepaald werd pakte de Brink de winst bij het omlegpunt. Een 1-2 overwinning was dan ook een terechte uitslag.
Brink F had bij Nooit gedacht een simpele wedstrijd, Nooitgedacht had nog geen enkel punt en dat is deze ochtend ook zo gebleven. In alle periodes werd er met een schotlengte voorsprong gewonnen in de tweede periode zelfs met twee schotlengtes. Aniek Veelers schoot een zeer steady wedstrijd, alle schoten waren hard en goed geplaatst. De schutters van de Brink waren allen zeer gedreven en schoten bijna de perfecte wedstrijd. 0-3 winst.
Ook Brink H, won bij Beuningen met speels gemak tegen nummer twee met 3-0. Alleen het eerste schot van de eerste periode lag de Brink achter met 5 cm, verder was het deze dag duidelijk waar de winst naar toe zou gaan. Frank Groeneveld was met zijn team compleet en iedereen schoot een topwedstrijd. Alle periodes was het een voorsprong van anderhalf schot. De "mood" zit erin en de volgende wedstrijd gaat koploper Nooit Gedacht eraan, volgens het team.

Succesvol weekend jeugd KV de Brink

Geplaatst 5 nov. 2017 05:25 door Marc Luft

Ook in het weekend van de koude kermis, heeft de jeugd van Kv de Brink vorm behoud laten zien. Het topteam Brink A had deze zondag vrij. Brink D mocht thuis aantreden tegen Oud Ootmarsum D2. Vanaf het begin werd er goed geschoten en de voorsprong gaandeweg uit laten lopen naar bijna een schotlengte. In de tweede periode was het dankzij een paar mindere schoten aan Brinkzijde, dat Oud Ootmarsum in de buurt bleef en uiteindelijk ook een puntje binnen sprokkelde. Dit gaf weer extra motivatie voor het D team om toch te laten zien waarom ze op de tweede plaats staan. Perfecte schoten, harde uithalen en teamspirit brachten het o zo vediende tweede punt ook naar de Brink.

Brink F, met allemaal koale kermis gangers, schoot een degelijke wedstrijd tegen het op de tweede plaats staande Vooruitzicht. Een team dat met spelers van uiteenlopende leeftijden schiet. Lang ging het in de eerste periode gelijk op maar op het laatst was het de Vooruitzicht die met goed geplaatste schoten het eerste puntje binnen haalde. De tweede periode begon de Vooruitzicht slecht aan de wedstrijd, enkele missers zorgden al snel voor een schotlengte achterstand. Met name Jorg Smellink, haalde de voorsprong graag binnen en dat liet hij zien met geweldige schoten. Uiteindelijk en mede door een misser hoog in de boom ging het tweede punt naar de Brink. In de laatste periode zou er beslist worden wie er met de winst vandoor zou gaan. Het was Vooruitzicht die aan het langste einde trok en met goede schoten de winst naar zich toe trok. De derde 2-1 verlies voor Brink F

Brink H heeft duidelijk met 3-0 gewonnen van Lemselo H. Vanaf het losschot van Sepp Niehoff lag de Brink voor en dit werd snel uitgebouwd naar 1 schot. Daarna kwamen iets minder geschoten, doordat de druk niet meer op de wedstrijd zat, maar uiteindelijk is er wel met 1 schot gewonnen. In de 2e ronde lag de Brink al na 3 schoten een schot voor. Door sterk doorschieten is er met 2 schoten gewonnen. Ook het 3e punt schoot de Brink super en kwamen ze snel op een schotlengte voorsprong, uiteindelijk is deze nog iets uitgebreid naar ca. 1,5 schot. 

2e wedstrijd juniorencompetitie K.V. de Brink

Geplaatst 9 okt. 2017 00:03 door Marc Luft

De tweede wedstrijd van de competitie moest de Brink allerlei noodgrepen uithalen om alle teams te laten klootschieten. Brink A miste twee personen daarom moesten twee schutters van Brink D meedoen, zij werden weer aangevuld met een schutter uit Brink F, waardoor Brink H uiteindelijk met 3 personen aan de wedstrijd kon beginnen. 
Daarom beginnen we met Brink H, dat het meest te leiden had van deze situatie. Brink H schoot een goede wedstrijd, echter puur op kracht was Ons Streven uit Tilligte de betere. Toch door geconcentreerd te blijven en niet op te geven haalden ze toch nog een puntje binnen. Een klasse prestatie.
Brink F, zonder topspeler Julian Broekhuis schoot een spannende wedstrijd. De teams waren aan elkaar gewaagd en het was de "constantheid" die uiteindelijk de beslissing bracht. In de eerste periode lag Lemselo de Eendracht ruim voor, maar door een misser gaven ze dit punt aan Brink F. De tweede periode kwamen er aan de Brinkzijde wat mindere schoten, de richting was niet optimaal. Hierdoor pakte Lemselo de Eendracht deze periode. De derde periode werd gelijk door een wat minder schot aan de Brinkkant beslist, maar een compliment voor alle jongens die er wel vol voor bleven gaan. Langzaam werd de achterstand minder, maar het mocht niet meer baten, Lemselo de Eendracht won verdien deze wedstrijd met 1-2. 
Brink D schoot tegen Vooruitzicht een goede wedstrijd invalster Aniek Veelers gaf alles wat mogelijk was. Helaas bleek dit niet voldoende te zijn om een punt te bemachtigen deze wedstrijd. Een 3-0 nederlaag tegen het sterke Vooruitzicht was hun deel.
Brink A, mocht thuis aantreden tegen Vooruitzicht. Met twee invallers begonnen ze aan de wedstrijd. Kampioenkandidaat Vooruitzicht liet ook deze wedstrijd zien niets te willen weggeven. Door goed en constant schieten haalden ze een 0-3 overwinning op Brink A. Kevin Veldman en Cas Niehoff schoten een goede wedstrijd.


 

Brink D, 2e bij ronde TKC!

Geplaatst 24 sep. 2017 23:02 door Marc Luft

Nadat de eerste competitiewedstrijd twee weken geleden verschoten is. Stond zondag de TKC ronde op het programma. Op diverse locatie schoten de verschillende klasse hun parcours over straat. Brink A mocht de ronde van Heerink Hein schieten. Wisselende schoten, want niet iedereen had het "stuur" recht. Het gigantische lange laatste schot van Steven Groeneveld kon niet voorkomen dat een 3e plaats het maximaal haalbare was deze ochtend.
Brink D dacht daar anders over, bij Lattrop Breklenkamp wisten zij wel lange schoten te produceren. Zelfs een valpartij, na het lossen van het schot, toonde de enorme vechtlust van dit team. De jongens, Kevin Veldman, Cas Niehoff, Tim Hendriks, Lars Niemeijer, Bas Wassink en debutant Lars Veger behaalde een verdiende 2e plaats.
Brink F, begon sterk aan hun ronde bij Oud Ootmarsum. Maar daar waar de jongens op een andere straat secuur genoeg waren op een halve meter, bleek het 2,5 meter brede fietspad ineens veel te smal te zijn. Het vertrouwen zakte weg en de lengte van de schoten ook. Uiteindelijk was een 4e plaats nog niet eens slecht. Ook Brink H, schietend bij de Wilskracht veroverden een 4e plaats. Er had veel meer ingezeten volgens coach Frank Groeneveld echter kwam dat deze dag er niet uit.


Wisselende resultaten Brinkjunioren

Geplaatst 10 sep. 2017 10:07 door Peter Veelers

De veldcompetitie van de junioren is weer van start gegaan. Brink A mocht op eigen baan aantreden tegen Nooitgedacht A. Het werd een wisselende wedstrijd. De eerste periode werd na een spannende strijd met 20 cm gewonnen. De tweede periode werd dik verloren na een dramatische start. In de derde periode werd het niveau van de eerste periode weer bereikt en werd met 15 meter gewonnen. Een 2-1 overwinning, een goed begin.

De Brink D ging op bezoek bij Hertme D. Brink D ging goed van start evenals Hertme. Het verschil was telkens minder dan 10 meter. Bij het laatste schot lag de Brink 5 meter achter. Bas Wassink had een goed geplaatst schot door de chicane. Hertme gooide tegen een paaltje. Het punt ging dus naar De Brink. Ook de tweede periode verliep gelijkmatig. Opnieuw moest het laatste aschot de beslissing brengen. Beide schoten waren niet goed maar toch hield De Brink een meter over. In de derde periode had Hertme het tactisch beter voor mekaar en wist deze periode te winnen. De Brink Dnwon dus met 2-1.

De Brink F verloor van de Gunne met 3-0. In een spannende wedstrijd wist de Gunne telkens net de winst te behalen met klein verschil. Zo was het verschil in de laatste periode 10 cm.

De Brink H verloor met 3-0 van Nooit Gedacht. Vanaf het losschoot in de eerste periode lag de Brink achter en kwam ook niet meer in de buurt. In de tweede periode lag de Brink tot 1 schot voor het einde op voorsprong. Toch wist Nooitgedacht met klein verschilmte winnen. De derde periode begon met een kleine achterstand. Deze werd steeds groter. Uiteindelijk was het verschil een halve schotlengte. 

Brinkkamp, gezellig, spannend en heerlijk!

Geplaatst 19 jul. 2017 06:43 door Marc Luft   [ 19 jul. 2017 23:10 bijgewerkt ]

oDe jeugd van KV de Brink is weer, inmiddels traditioneel, begonnen aan het klootschiet seizoen door middel van het beruchte Brinkkamp. Na afloop waren de reactie's; gezellig, spannend en heerlijk vaak gehoord. 
Het begon op de zaterdag bij café de Mors, waar de bagage ingeladen werd en afscheid genomen van de ouders. Op de fiets richting de Molenberg, waar de activiteitencommissie al menig voorbereiding had uitgevoerd. Na het installeren werden de teams voor dit kamp bekend gemaakt en gelijk kon men zien d.m.v. softbal of er samenwerking in de groep was. Bij de teams was dit inderdaad het geval bij de scheidsrechters minder, die bijna continue in discussie met elkaar waren over de spelregels. Tot op heden is hier geen duidelijkheid in. 
Goed gegeten werd er dankzij meesterkok Erik Kamphuis, heerlijk. Quizmaster Jochem Wennink had een geweldige quiz in elkaar gedraaid, waarbij vele diverse vragen beantwoord zijn. Hierdoor zijn we erachter gekomen dat Peter Veelers eigenlijk nog helemaal geen 50 is, hoe het beeld je op het verkeerde been kan brengen;). De eerste vier seconden van songs en filmmuziek waren voor de jeugd een makkie.
 
Midden in de nacht, in het pikkedonker stond de smokkeltocht op het programma, de leiding had vertrouwen in. Zo ook de teams, Marc Luft uitgedost in een militair uniform als begeleider van een team, had de tactiek bespreking al gehad. Bij terugkomst gingen de verhalen over en weer, het team van Frank Groeneveld had toch de mooiste verhalen en waren door drie meter hoge maisvelden gelopen en aardappels tot onder de oksels. Aan de kleding te zien, waren de verhalen echt. Peter Veelers met zijn team had de uitdaging aangenomen om alle "douaniers" te vinden aangenomen en ..........zonder problemen is dit gelukt. Maisman Arjan Smelt was voor menig kind een enge belevenis, spannend. Hijzelf vond de motorzaag van Michel eng. Het beroemde smokkelteam van Marc Luft hield de eer hoog en zonder ook maar één douanier te zien waren ze binnen no-time weer terug. Dit onder een geweldig chagrijnig gezicht van Erik Kamphuis. Het duurde nog een hele tijd dat de bedden betrokken werden. Het vuur van Jan Hein Grimberg was te leuk. 
Vroeg in de morgen stond Erik alweer achter het fornuis om eieren en spek te bakken als super ontbijt voor iedereen. Dit was ook nodig want Michel Groeneveld had bedacht om de Highlandsgames na te spelen, boomstammen werden weggegooid, stenen stoten, vaten tillen enz. enz. De jeugd had nog voldoende energie om super fanatiek alle spellen uit te voeren. Geweldig 
Na het opruimen van de kampplek en de omgeving werd er terug gefietst nar café de Mors, waar de ouders de over vermoeide maar gelukkige kinderen te ontvangen. Een geweldig Brinkkamp gehad!!


KV Reutum op bezoek bij de Brink

Geplaatst 19 jul. 2017 05:50 door Marc Luft

Afgelopen vrijdag was de jeugd van KV Reutum op bezoek bij de Brink. Het idee is spontaan ontstaan tijdens één van de vele wedstrijden die verschoten zijn de afgelopen tijd. Reutum kwam met maar liefst ruim 20 klootschiettoppers in spe naar de prachtige Brinkbaan. Jeugd coördinator Erik Kamphuis verwelkomde de klootschieters en begeleiders.
Teams werden gemaakt op leeftijd om de wedstrijden zo gelijkwaardig mogelijk te maken, dit was een moeilijke opgave omdat KV Reutum veel jonge leden kent. Van de vier wedstrijden werden er door de Brink er ook vier gewonnen. Maar het was niet de uitslag die er toe deed, het was de saamhorigheid en de sportiviteit die zorgde voor een gezellig samenzijn.
Wel werd er na afloop door KV de Brink een wisselbokaal in het leven geroepen, om deze wedstrijd het volgend jaar ook te verschieten, en dan in Reutum.


Brink A, wint NKB cup straat.

Geplaatst 9 jul. 2017 05:25 door Marc Luft

Brink A is Nederlands kampioen straat.
De jongens van Brink A stonden op zaterdag 8 juli in de finale van de NKB-cup op straat, die werd gehouden bij KV Woudhuis in Apeldoorn.  Tegenstander was Vooruitzicht uit Oldenzaal. Het werd een memorabele wedstrijd. In de eerste ronde ging het in het begin gelijk op, er werd goed geschoten. Halverwege kwam Brink A toch op een ruime achterstand maar die werd weer teniet gedaan en het laatste schot moest de beslissing brengen. Jesse Wennink moest eerst schieten en legde de druk er bij de tegenstander goed op middels een lang schot. De tegenstander was zo onder de indruk dat hij zijn kloot te laag plaatste en deze in de berm belandde. Menigeen was toen al van mening dat t eerste punt voor De Brink was, maar de kloot raakte een hoopje zand wat in de berm lag en kwam de straat weer op en rolde tergend langzaam voorbij die van De Brink waardoor Vooruitzicht met veel geluk het 1e punt veroverde. Danig van slag moest aan het 2e punt begonnen worden. Middels 2 slechte schoten lag De Brink gelijk al een schot achter. Echter, de man of the match: Gijs Oortman, liet het er niet bij zitten en trok door een heel lang schot de stand weer gelijk. Daarna ging het nog even gelijk op, maar na de helft begon Vooruitzicht steeds beter te gooien en kon De Brink niet meer bijblijven. Na het keerpunt was het verschil 2 schoten. Brink had er nog 2 en Vooruitzicht nog 4! Je zou denken: appeltje-eitje. Wederom een goed schot van Gijs Oortman moest de achterstand verkleinen. Vooruitzicht liep met het hoofd al in de wolken en produceerde plotseling een falikante misser, zonder de straat te raken. Was het dan toch nog mogelijk om te winnen? Hierop produceerde de volgende schutter van Vooruitzicht nogmaals een poedel zonder straat te raken. Toen waren er nog maar 2 te gaan voor hen. Ook de nummer eennalaatst deelde in de malaise en raakte amper de straat. Gevolg was dat de Brink opeens 10 meter voor lag! Ook het laatste schot van Vooruitzicht was niet denderend en was het een koud kunstje voor Jesse Wennink om het punt binnen te halen. Toen moest de beslissingsronde van maar 8 schoten uitwijzen wie de winnaar zou worden. Jelle Kamphuis begon na een twijfelend begin meer zelfvertrouwen te krijgen en opende goed. Daarna was de beurt aan Steven Groeneveld die ook nog niet lekker in de wedstrijd zat. Hij produceerde ook een goed schot en was er al een redelijke voorsprong die daarna door Gijs Oortman en Jesse Wennink werd vergroot. Ze waren helemaal in de winning mood en bleven strak doorschieten. Vooruitzicht probeerde van allles maar kwam alleen verder achter. Het eennalaatste schot door Gijs Oortman was wederom formidabel en Vooruitzicht kwam er niet meer bij. Hierdoor werd er met een schotlengte gewonnen en vlogen de spelers elkaar in de armen. Iedereen was het er wel over eens: het was een krankzinnige finale. Na afloop werd de beker uitgereikt en werd er koers gezet naar Ootmarsum alwaar het bestuur aanwezig was om de jongens te feliciteren en ze een presentje te overhandigen.

Brinkjeugd in vorm.

Geplaatst 7 jul. 2017 11:43 door Marc Luft

Tijdens de persoonlijke wedstrijden van KV de Brink, werden geweldige schoten afgewisseld met super lange schoten een enkele keer werd er een misser geproduceerd. Al met al mag KV de Brink trots zijn op de jeugd.
Bij A team maakten Steven Groeneveld en Jesse Wennink er een echte wedstrijd van, het was de internationale ervaring van Jesse die de doorslag gaf. Bijna alle schutters wisten het eerste schot door de eerste bocht te komen, waar de senioren dit zelden halen.

Het C team had op Bas Wassink na het stuur allemaal recht staan. Bas is nog zoekende maar hij vindt zijn stuur wel weer. De andere drie toppers bleven uiteindelijk maar twintig meter van elkaar verwijderd. Het was Gijs Broekhuis die verdiend de winst naar zich toe trok.
Opmerkelijk was dat het G team allemaal verder schoot dan het hierboven genoemde team. Mooie afstanden van Kevin Veldman 3e, Aniek Veelers 2e en met 915 meter was Tim Hendriks de winnaar.
Het beruchte team H, met topfavoriet Julian Broekhuis in de gelederen, had in Bill Kottink een schutter in vorm. Hij plaatste zijn schoten optimaal, had geluk mee en schoot hard. Met 794 meter was hij Cisse Luft, 2e plek, 60 meter voor.
Sepp Niehoff kwam uit een bijna verloren achterstand met zijn één na laatste schot, middels een z.g.n. "doodloper", (kloot loopt helemaal uit op straat) weer helemaal in kansrijke positie. Hij legde de druk bij Lars Groeneveld die uiteindelijk een 2e plaats voor zich opeiste. Sepp won met een afstand van 758 meter.
Team indeling junioren, seizoen 2017-2018

Geplaatst 20 jun. 2017 11:45 door Marc Luft   [ 20 jun. 2017 11:52 bijgewerkt ]

Het jeugdbestuur heeft samen met de leiders de volgende teamindeling gemaakt. Op dit moment is nog niet duidelijk in welke klasse er geschoten wordt, vandaar nog dat we praten over team 1,2 e.d... Wanneer bekend is in welke klasse er geschoten wordt komt dit ook op de site te staan, onder je "teampagina".


Team 1:    Jelle Kamphuis    Leider; Michel Groeneveld 06-55154272

                Gijs Oortman

                Bram Steghuis

                Gijs Broekhuis

                Steven Groeneveld

 

Team 2:    Lars Niemijer    Leider; Bjorn Niemeijer 06-28087016

                Cas Niehoff

                Kevin Veldman

                Lars Veger

                Bas Wassink

                Tim Hendriks

 

Team 3: Julian Broekhuis    Leider; Marc Luft 06-39498549

                Bill Kottink

                Cisse Luft

                Jorg Smellink

                Aniek Veelers

                Tessa Veelers

 

Team 4: Julian Groeneveld    Leider; Frank Groeneveld 06-51379852

                Mika Smellink

                Wouter Muntel

                Sepp Niehoff

                Lars Groeneveld

                Bram Muntel

                Wessel Broekhuis

1-10 of 98