Jeugd nieuws


Brink D, houdt het spannend.

Geplaatst 14 mrt. 2018 07:01 door Marc Luft

Afgelopen zondag werd de 9e wedstrijddag geschoten in de landelijke veld competitie van de jeugd. De conditie van de veldbanen was prima en lange schoten behoorden zeker tot de mogelijkheden.
Brink D mocht het bij Oud Ootmarsum opnemen tegen het D2 team. De jongens blijken deze competitie in topvorm te zijn en staan op een uitstekende 2e plek met maar één punt achterstand op Oud Ootmarsum D1. Door super strak schieten van het gehele team was de winst geen moment in gevaar. Een 0-3 overwinning vergroot de spanning bij iedere wedstrijd meer.
Bij Brink F wil het nog niet echt lukken dit jaar, ook deze wedstrijd lag er een smet op. Eigenlijk een hele goede wedstrijd geschoten maar twee keer over bij het laatste schot ging het mis voor de Brink jongens. De druk ligt natuurlijk hoog om op het laatst te laten zien wat je kunt. We zien het maar als leerproces. Jorg Smellink schoot overigens een foutloze wedstrijd en bij elk schot was de precisie en kracht een eenheid.
Ook Brink H, houdt de topvorm al menig wedstrijd. Dit keer was het de combinatie vereniging Lemselo de Eendracht die door geconcentreerd schieten op een 0-3 nederlaag werden getrakteerd. Leider Frank Groenveld is helemaal onder de indruk van het schieten van zijn jongens "het lijkt wel dat ze geen missers meer kunnen maken". Een mooie tweede plaats ligt voor hen in het verschiet.

Jelle, Steven en Sepp succesvol bij TKC wedstrijden.

Geplaatst 18 feb. 2018 08:51 door Marc Luft

Vandaag is de tweede en laatste wedstrijd verschoten van de persoonlijke straatwedstrijden van de TKC (Twentse Klootschieters Combinatie). Deze wedstrijden zijn tevens de selectiewedstrijden voor het NK wat 10 juni gehouden wordt.
In groep 2 wist Sepp de 3e plek te behalen, dit dankzij een uitstekende tweede wedstrijd, door met 6 schoten de eindstreep te halen. Hier was hij dagwinnaar mee. In Groep 4 wist Jelle Kamphuis een tweede plek te behalen en Steven Groeneveld een derde plek.

De Brink uitslagen zijn als volgt;
Groep 2
3e Sepp Niehoff
5e Julian Groeneveld
6e Cisse Luft
7e Bill Kottink
8e Jorg Smellink
11e Mika Smellink
14e Wessel Broekhuis
17e Lars Groeneveld

Groep 3
4e Tim Hendriks
5e Bas Wassink
11e Julian Broekhuis

4e Aniek Veelers

Groep 4
2e Jelle Kamphuis
3e Steven Groeneveld
4e Gijs Broekhuis
12e Lars Niemeijer
17e Kevin Veldman
18e Bram Steghuis
25e Cas Niehoff

Brink H wint KTO ronde!

Geplaatst 16 jan. 2018 10:19 door Marc Luft

Brink H heeft met overmacht de KTO ronde bij KV Wilskracht gewonnen. De Brink met in de gelederen Sepp Niehoff, Wessel Broekhuis, Julian Groeneveld en Mika Smellink (Lars Groeneveld was niet aanwezig) wisten uiteindelijk met een voorsprong van 3 schoten van directe tegenstander Beuningen H te winnen. 
In het begin gingen beide teams gelijk op maar na 2 rondes liep Brink uit tot 1 schot voorsprong. Op de Weerselosestraat werd zelfs in 4 schoten de eindstreep overschreden en was het onderlinge verschil al 2 schoten. Op de Dennenkampsweg en Voortsweg werd door Brink H, minder geschoten maar desondanks liep Brink H nog een schot uit. Bij terugkomst bleek dat de andere teams ver achter zijn gebleven zodat de grote Cup, beschikbaar gesteld door Vooruitzicht voor Brink H was. De leiders Frank Groeneveld en Erik Kamphuis tevens jeugdcoördinator waren uiterst trots op hun jongens.
Voor de overige teams waren enkel ereplaatsen als 2e en 3e weggelegd. 

Mooie resultaten voor Brink jeugd.

Geplaatst 17 dec. 2017 08:53 door Marc Luft

Onder prachtige weersomstandigheden die de laatste tijd wel anders waren, heeft de Brink jeugd mooie wedstrijden laten zien. 
Brink A verloor hun wedstrijd met 2-1 van koploper Vooruitzicht. Wegens afwezigheid van Bram Steghuis is Cas Niehoff mee geweest. 1e periode was uiteindelijk redelijk kansloos verloren door enkele mindere schoten. in de 2e periode werd er veel beter gegooid, maar het resultaat bleef uit en ook deze werd verloren. In de 3e periode werd er weer erg goed gegooid. Door een behoorlijke afzwaaier van Vooruitzicht kwam de Brink A op een ruime voorsprong. Dit hebben ze niet meer uit handen gegeven. Waardoor er een puntje bijgeschreven kan worden. Brink A staat nu gelijk met Beuningen op de 4e plek.
Brink D heeft een eenvoudige zege op eigen baan behaald tegen de Vooruitzicht. Een 3-0 overwinning en een 2e plaats in de stand om het kampioenschap, met daarin nog alle mogelijkheden. Alle spelers zijn in staat gigantische worpen te produceren en dat met een welgemikte precisie brengt uiteindelijk het succes.
Brink F had het moeilijk tegen de jongens van Lemselo de Eendracht. De eerste twee periodes kon de Brink goed bij blijven mede door lange schoten van Aniek Veelers. Maar uiteindelijk op het laatst zette Lemselo de Eendracht de juiste speler in op de juiste plek en haalde 10 meter uit. Hierdoor zonk de moed in de schoenen en was de motivatie in de derde periode minder. Zelfs de baan kreeg het te verduren in de communicatie tussen de jongens. Een terechte 3-0 nederlaag.
Maar dan Brink H, dat in de winningmood is. In het begin nog een beetje zoekende naar de juiste vorm maar inmiddels binden ze elk team aan de zegekar. Zo ook vandaag tegen Ons Streven, geweldige schoten maakte het het verschil van één schot in elke periode. Inmiddels staan ze op de tweede plek.


Winst voor alle teams KV de Brink

Geplaatst 19 nov. 2017 05:15 door Marc Luft

Zondag 19 november was wederom een succesvolle wedstrijd dag voor KV de Brink. Jeugd coördinator Erik Kamphuis was zeer tevreden en blij deze zondagochtend over zijn jeugd.
Brink A mocht aantreden tegen Beuningen A op de Brinkbaan. De Brink begon deze wedstrijd met 2 punten minder in de stand, maar dat bleek niet in de wedstrijd. Brink A gooide sterk en kwam telkens op de goede plekken uit, op de goed bespeelbare baan. Met name Bram Steghuis kon op de verschillende plaatsen gezet worden om zijn kunsten te laten zien. Alle schutters kregen van leider Michel Groeneveld een ruime voldoende. Van de schutters kreeg Michel dat ook.
Brink D met gelegenheid leiders Ronnie Niehoff en Peter Veelers, schoot tegen koploper Oud Ootmarsum D ook een geweldige wedstrijd
Op de drassige baan met waterplassen waar geen voetbalschoenen gedragen mocht worden, had Oud Ootmarsum een moeilijke ochtend. Brink D liet zien dat alle trainingen uiteindelijk wel zijn vruchten afwerpt. Cas Niehoff schoot een topwedstrijd evenals Lars Niemeijer. Het was een zeer spannende wedstrijd waarbij het verschil nooit mer was dan 5 meter. In de laatste periode waarin uiteindelijk de winnaar bepaald werd pakte de Brink de winst bij het omlegpunt. Een 1-2 overwinning was dan ook een terechte uitslag.
Brink F had bij Nooit gedacht een simpele wedstrijd, Nooitgedacht had nog geen enkel punt en dat is deze ochtend ook zo gebleven. In alle periodes werd er met een schotlengte voorsprong gewonnen in de tweede periode zelfs met twee schotlengtes. Aniek Veelers schoot een zeer steady wedstrijd, alle schoten waren hard en goed geplaatst. De schutters van de Brink waren allen zeer gedreven en schoten bijna de perfecte wedstrijd. 0-3 winst.
Ook Brink H, won bij Beuningen met speels gemak tegen nummer twee met 3-0. Alleen het eerste schot van de eerste periode lag de Brink achter met 5 cm, verder was het deze dag duidelijk waar de winst naar toe zou gaan. Frank Groeneveld was met zijn team compleet en iedereen schoot een topwedstrijd. Alle periodes was het een voorsprong van anderhalf schot. De "mood" zit erin en de volgende wedstrijd gaat koploper Nooit Gedacht eraan, volgens het team.

Succesvol weekend jeugd KV de Brink

Geplaatst 5 nov. 2017 05:25 door Marc Luft

Ook in het weekend van de koude kermis, heeft de jeugd van Kv de Brink vorm behoud laten zien. Het topteam Brink A had deze zondag vrij. Brink D mocht thuis aantreden tegen Oud Ootmarsum D2. Vanaf het begin werd er goed geschoten en de voorsprong gaandeweg uit laten lopen naar bijna een schotlengte. In de tweede periode was het dankzij een paar mindere schoten aan Brinkzijde, dat Oud Ootmarsum in de buurt bleef en uiteindelijk ook een puntje binnen sprokkelde. Dit gaf weer extra motivatie voor het D team om toch te laten zien waarom ze op de tweede plaats staan. Perfecte schoten, harde uithalen en teamspirit brachten het o zo vediende tweede punt ook naar de Brink.

Brink F, met allemaal koale kermis gangers, schoot een degelijke wedstrijd tegen het op de tweede plaats staande Vooruitzicht. Een team dat met spelers van uiteenlopende leeftijden schiet. Lang ging het in de eerste periode gelijk op maar op het laatst was het de Vooruitzicht die met goed geplaatste schoten het eerste puntje binnen haalde. De tweede periode begon de Vooruitzicht slecht aan de wedstrijd, enkele missers zorgden al snel voor een schotlengte achterstand. Met name Jorg Smellink, haalde de voorsprong graag binnen en dat liet hij zien met geweldige schoten. Uiteindelijk en mede door een misser hoog in de boom ging het tweede punt naar de Brink. In de laatste periode zou er beslist worden wie er met de winst vandoor zou gaan. Het was Vooruitzicht die aan het langste einde trok en met goede schoten de winst naar zich toe trok. De derde 2-1 verlies voor Brink F

Brink H heeft duidelijk met 3-0 gewonnen van Lemselo H. Vanaf het losschot van Sepp Niehoff lag de Brink voor en dit werd snel uitgebouwd naar 1 schot. Daarna kwamen iets minder geschoten, doordat de druk niet meer op de wedstrijd zat, maar uiteindelijk is er wel met 1 schot gewonnen. In de 2e ronde lag de Brink al na 3 schoten een schot voor. Door sterk doorschieten is er met 2 schoten gewonnen. Ook het 3e punt schoot de Brink super en kwamen ze snel op een schotlengte voorsprong, uiteindelijk is deze nog iets uitgebreid naar ca. 1,5 schot. 

2e wedstrijd juniorencompetitie K.V. de Brink

Geplaatst 9 okt. 2017 00:03 door Marc Luft

De tweede wedstrijd van de competitie moest de Brink allerlei noodgrepen uithalen om alle teams te laten klootschieten. Brink A miste twee personen daarom moesten twee schutters van Brink D meedoen, zij werden weer aangevuld met een schutter uit Brink F, waardoor Brink H uiteindelijk met 3 personen aan de wedstrijd kon beginnen. 
Daarom beginnen we met Brink H, dat het meest te leiden had van deze situatie. Brink H schoot een goede wedstrijd, echter puur op kracht was Ons Streven uit Tilligte de betere. Toch door geconcentreerd te blijven en niet op te geven haalden ze toch nog een puntje binnen. Een klasse prestatie.
Brink F, zonder topspeler Julian Broekhuis schoot een spannende wedstrijd. De teams waren aan elkaar gewaagd en het was de "constantheid" die uiteindelijk de beslissing bracht. In de eerste periode lag Lemselo de Eendracht ruim voor, maar door een misser gaven ze dit punt aan Brink F. De tweede periode kwamen er aan de Brinkzijde wat mindere schoten, de richting was niet optimaal. Hierdoor pakte Lemselo de Eendracht deze periode. De derde periode werd gelijk door een wat minder schot aan de Brinkkant beslist, maar een compliment voor alle jongens die er wel vol voor bleven gaan. Langzaam werd de achterstand minder, maar het mocht niet meer baten, Lemselo de Eendracht won verdien deze wedstrijd met 1-2. 
Brink D schoot tegen Vooruitzicht een goede wedstrijd invalster Aniek Veelers gaf alles wat mogelijk was. Helaas bleek dit niet voldoende te zijn om een punt te bemachtigen deze wedstrijd. Een 3-0 nederlaag tegen het sterke Vooruitzicht was hun deel.
Brink A, mocht thuis aantreden tegen Vooruitzicht. Met twee invallers begonnen ze aan de wedstrijd. Kampioenkandidaat Vooruitzicht liet ook deze wedstrijd zien niets te willen weggeven. Door goed en constant schieten haalden ze een 0-3 overwinning op Brink A. Kevin Veldman en Cas Niehoff schoten een goede wedstrijd.


 

Brink D, 2e bij ronde TKC!

Geplaatst 24 sep. 2017 23:02 door Marc Luft

Nadat de eerste competitiewedstrijd twee weken geleden verschoten is. Stond zondag de TKC ronde op het programma. Op diverse locatie schoten de verschillende klasse hun parcours over straat. Brink A mocht de ronde van Heerink Hein schieten. Wisselende schoten, want niet iedereen had het "stuur" recht. Het gigantische lange laatste schot van Steven Groeneveld kon niet voorkomen dat een 3e plaats het maximaal haalbare was deze ochtend.
Brink D dacht daar anders over, bij Lattrop Breklenkamp wisten zij wel lange schoten te produceren. Zelfs een valpartij, na het lossen van het schot, toonde de enorme vechtlust van dit team. De jongens, Kevin Veldman, Cas Niehoff, Tim Hendriks, Lars Niemeijer, Bas Wassink en debutant Lars Veger behaalde een verdiende 2e plaats.
Brink F, begon sterk aan hun ronde bij Oud Ootmarsum. Maar daar waar de jongens op een andere straat secuur genoeg waren op een halve meter, bleek het 2,5 meter brede fietspad ineens veel te smal te zijn. Het vertrouwen zakte weg en de lengte van de schoten ook. Uiteindelijk was een 4e plaats nog niet eens slecht. Ook Brink H, schietend bij de Wilskracht veroverden een 4e plaats. Er had veel meer ingezeten volgens coach Frank Groeneveld echter kwam dat deze dag er niet uit.


Wisselende resultaten Brinkjunioren

Geplaatst 10 sep. 2017 10:07 door Peter Veelers

De veldcompetitie van de junioren is weer van start gegaan. Brink A mocht op eigen baan aantreden tegen Nooitgedacht A. Het werd een wisselende wedstrijd. De eerste periode werd na een spannende strijd met 20 cm gewonnen. De tweede periode werd dik verloren na een dramatische start. In de derde periode werd het niveau van de eerste periode weer bereikt en werd met 15 meter gewonnen. Een 2-1 overwinning, een goed begin.

De Brink D ging op bezoek bij Hertme D. Brink D ging goed van start evenals Hertme. Het verschil was telkens minder dan 10 meter. Bij het laatste schot lag de Brink 5 meter achter. Bas Wassink had een goed geplaatst schot door de chicane. Hertme gooide tegen een paaltje. Het punt ging dus naar De Brink. Ook de tweede periode verliep gelijkmatig. Opnieuw moest het laatste aschot de beslissing brengen. Beide schoten waren niet goed maar toch hield De Brink een meter over. In de derde periode had Hertme het tactisch beter voor mekaar en wist deze periode te winnen. De Brink Dnwon dus met 2-1.

De Brink F verloor van de Gunne met 3-0. In een spannende wedstrijd wist de Gunne telkens net de winst te behalen met klein verschil. Zo was het verschil in de laatste periode 10 cm.

De Brink H verloor met 3-0 van Nooit Gedacht. Vanaf het losschoot in de eerste periode lag de Brink achter en kwam ook niet meer in de buurt. In de tweede periode lag de Brink tot 1 schot voor het einde op voorsprong. Toch wist Nooitgedacht met klein verschilmte winnen. De derde periode begon met een kleine achterstand. Deze werd steeds groter. Uiteindelijk was het verschil een halve schotlengte. 

Brinkkamp, gezellig, spannend en heerlijk!

Geplaatst 19 jul. 2017 06:43 door Marc Luft   [ 19 jul. 2017 23:10 bijgewerkt ]

oDe jeugd van KV de Brink is weer, inmiddels traditioneel, begonnen aan het klootschiet seizoen door middel van het beruchte Brinkkamp. Na afloop waren de reactie's; gezellig, spannend en heerlijk vaak gehoord. 
Het begon op de zaterdag bij café de Mors, waar de bagage ingeladen werd en afscheid genomen van de ouders. Op de fiets richting de Molenberg, waar de activiteitencommissie al menig voorbereiding had uitgevoerd. Na het installeren werden de teams voor dit kamp bekend gemaakt en gelijk kon men zien d.m.v. softbal of er samenwerking in de groep was. Bij de teams was dit inderdaad het geval bij de scheidsrechters minder, die bijna continue in discussie met elkaar waren over de spelregels. Tot op heden is hier geen duidelijkheid in. 
Goed gegeten werd er dankzij meesterkok Erik Kamphuis, heerlijk. Quizmaster Jochem Wennink had een geweldige quiz in elkaar gedraaid, waarbij vele diverse vragen beantwoord zijn. Hierdoor zijn we erachter gekomen dat Peter Veelers eigenlijk nog helemaal geen 50 is, hoe het beeld je op het verkeerde been kan brengen;). De eerste vier seconden van songs en filmmuziek waren voor de jeugd een makkie.
 
Midden in de nacht, in het pikkedonker stond de smokkeltocht op het programma, de leiding had vertrouwen in. Zo ook de teams, Marc Luft uitgedost in een militair uniform als begeleider van een team, had de tactiek bespreking al gehad. Bij terugkomst gingen de verhalen over en weer, het team van Frank Groeneveld had toch de mooiste verhalen en waren door drie meter hoge maisvelden gelopen en aardappels tot onder de oksels. Aan de kleding te zien, waren de verhalen echt. Peter Veelers met zijn team had de uitdaging aangenomen om alle "douaniers" te vinden aangenomen en ..........zonder problemen is dit gelukt. Maisman Arjan Smelt was voor menig kind een enge belevenis, spannend. Hijzelf vond de motorzaag van Michel eng. Het beroemde smokkelteam van Marc Luft hield de eer hoog en zonder ook maar één douanier te zien waren ze binnen no-time weer terug. Dit onder een geweldig chagrijnig gezicht van Erik Kamphuis. Het duurde nog een hele tijd dat de bedden betrokken werden. Het vuur van Jan Hein Grimberg was te leuk. 
Vroeg in de morgen stond Erik alweer achter het fornuis om eieren en spek te bakken als super ontbijt voor iedereen. Dit was ook nodig want Michel Groeneveld had bedacht om de Highlandsgames na te spelen, boomstammen werden weggegooid, stenen stoten, vaten tillen enz. enz. De jeugd had nog voldoende energie om super fanatiek alle spellen uit te voeren. Geweldig 
Na het opruimen van de kampplek en de omgeving werd er terug gefietst nar café de Mors, waar de ouders de over vermoeide maar gelukkige kinderen te ontvangen. Een geweldig Brinkkamp gehad!!


1-10 of 102