Jeugd nieuws


Competitie is weer gestart.

Geplaatst 9 sep. 2018 06:56 door Marc Luft

De vakantie is voorbij de eerste trainingen zijn weer geweest en vandaag zijn de eerste competitiewedstrijden van de Landelijke veld Competitie verschoten. KV de Brink doet dit jaar met drie teams mee. Brink B, Brink E en Brink H.
Brink B wat behoorlijk verjongd is met Kevin Veldman, Tim Hendriks en Bas Wassink  mocht aantreden tegen Lattrop Breklenkamp B. Lattrop bleek een goed uitgebalanceerd team te hebben met allemaal constante schutters die aan elkaar gewaagd zijn. In Brink B is het nog even zoeken, maar geweldige schoten van voornamelijk  Steven Groeneveld lieten zien dat er nog veel in het "vat" zit, Tim Hendriks was geblesseerd. Helaas voor deze jongens kwam deze wedstrijd ietwat te vroeg en werd er verloren met 3-0.
Brink E, met versterking Wessel Broekhuis en de zieke Sepp Niehoff, liet er vandaag geen gras over groeien en schoten een wedstrijd van ongekend niveau. Elke schutter schoot voor de volle 100% en tegenstander Ons Streven had geen antwoorden op een ontketend Brink E. Elk schot was raak en juist van richting met ontzettend veel vaart. Alle periodes werd er met een schot voorsprong gewonnen. uitslag 3-0 winst. Voor de trainers Bjorn Niemeijer en Marc Luft was het een genot om deze wedstrijd te leiden.
Brink H, het eerste punt met 1,5 schot gewonnen. Vanaf het losschot constant voor gelegen en langzaam aan werd ieder schot uitgebouwd. Het tweede punt ging iets moeilijker, bij het omlegpunt kwamen ze zelfs een schot achter, maar Lars, Julian en Mika zorgden voor de ommekeer en toen lagen ze zelfs een schot voor. Ons Streven kwam nog iets terug maar bleef op 3/4 schot achterstand steken. Het derde punt ging meer gelijk op het verschil is nooit groter dan 40 meter geweest. Het laatste schot van Stan Damhuis was echter zelfverzekerd en met een half schot verschil gewonnen. uitslag 3-0!

Jubileumkamp meer dan geslaagd.

Geplaatst 3 jul. 2018 11:22 door Marc Luft   [ 3 jul. 2018 11:47 bijgewerkt ]

Ook KV de Brink is geslaagd! In dit geval de jeugdcommissie die een meer dan geslaagd weekend voor alle jeugdleden van KV de Brink heeft georganiseerd.Op vrijdagavond rond 18:30 uur was het druk bij cafetaria café de Mors, alle jeugdleden en ouders/ broers en zussen, waren aanwezig om de bagage af te leveren en een ieder een geweldig kamp te wensen. Verrassing was de jubileum-cake van Cristl Kottink. Michel Groeneveld verzorgde het vervoer van de bagage, de rest ging op de fiets naar .........Albergen. Dit jaar speelde het jubileumkamp zich af in het multifunctionele accommodatie Albergen, geweldig netjes en van alle gemakken voorzien. 

De vrijdagavond stond in het teken van de dropping. Lastig was het kanaal, het gehele weekend was het weer geweldig, maar in de nacht toch te koud om een natte overtocht te maken over het kanaal. Uiteindelijk heeft iedereen de terugtocht volbracht met smokkelwaar, drie ballonnen met een doorsnede van één meter. Master of survival Marc Luft met zijn secondant Lars Niemeijer waren met hun groep hier wederom het meest bedreven in. Jeugdcoördinator Erik kamphuis was onder de indruk van de survival en smokkel skills. De nacht werd, veel's te laat, afgesloten bij een gezellig kampvuur. 

Na een overheerlijk ontbijt was levend stratego in het nabij gelegen bos een prima middel om iedereen weer scherp en vooral wakker te krijgen. op de grote speelheuvel was er door Bjorn Niemeijer en Michel Groeneveld een heuse waterglijbaan neergelegd en werden er diverse records behaald qua afstand, stijl en durf. 

Chef-kok Erik Kamphuis verzorgde een uitstekende lunch en konden de jongens richting Frans Marie, alwaar de kano's gereed lagen. Drie personen zijn nooit verder gekomen dan 50 meter van hun startpunt en 12 keer kopje onder. Jorg Smellink liet zien hier bijzonder bedreven in te zijn met in zijn kielzog Lars Groeneveld, die zijn spieren aansprak. 
De avond werd gevuld met een kampvuur-quiz met diverse vragen over Ootmarsum, klootschieten en alledaagse wereldse wetenswaardigheden. Frank Groeneveld en zijn team wisten veruit het meeste goed te beantwoorden en bleken bestand tegen weinig slaap.

De zondagochtend stond in het teken van de finale om de NKB cup veld. Brink A had diverse mooie wedstrijden gewonnen en was verdiend finalist. Tegenstander Beuningen bleek geen kamp te hebben gehad en was veel constanter dan de jongens van de Brink. Een verdiende overwinning voor Beuningen waarbij de brink niet kansloos was geweest.

Na alles netjes opgeruimd te hebben, werd de terugreis naar Ootmarsum gemaakt. Alle ouders, broertjes en zusjes stonden klaar om de jongens en hun begeleiders welkom te heten en terug te kijken op een meer dan geweldig kamp. Erik Kamphuis was verheugd bij zo veel saamhorigheid en sfeer van de groep.
De jeugdleden waren enorm enthousiast en vol van verhalen over het jubileumjeugdkamp van KV de Brink 2018!

Enkele foto's hebben we op deze pagina geplaatst, meer foto's kun je hier bekijken.

Nederlandse kampioenen bij de Brink!

Geplaatst 10 jun. 2018 09:12 door Marc Luft


Zondag 10 juni zal de boeken ingaan als één van de succesvolste Nederlandse Kampioenschappen klootschieten ooit voor de Brink. Met twee Nederlandse kampioenen Sepp Niehoff en Bill Kottink.

Sepp won overtuigend de straatwedstrijd, door het lastige straat parcours van 500 meter als enige in zijn categorie 2 te overbruggen in 6 schoten. Hij begon super strak met een geweldig losschot ook zijn tweede schot was prima geplaatst. Zijn 4e schot was niet helemaal ideaal maar Sepp herstelde hiervan en schoot zijn 5e en 6e schot prima. Jorg Smellink werd op dit onderdeel derde dankzij de vele meters over de streep in zeven schoten. Ook Jorg begon steengoed aan de straat wedstrijd, af en toe geluk maar voornamelijk perfect geplaatste schoten. 

Op het veld liet Bill Kottink zien dat het wel oké was met zijn vorm. In 5 formidabele schoten noteerde hij een afstand van 381 meter wat hem de tweede plaats opleverde. Bill zocht samen met zijn gelegenheid coach contineu het harde en vlakke gedeelte van de baan op, zodat de kloot een goede landing kreeg en goed bleef rollen, i.p.v. stuiteren. 
Bij het, derde onderdeel, zetten werd hij Nederlands Kampioen met een afstand van ruim 37 meter. 25 cm verder dan de nummer twee.
In categorie 3, was het Julian Broekhuis,De eerste twee schoten waren niet eens 
optimaal maar hij bleef zijn concentratie behouden en de daaropvolgende schoten waren allemaal over de 100 meter. Zijn laatste schot was goed geplaatst maar ging 20 meter voor de finish in de berm, zijn geluk was dat deze kaal en hard was zodat de kloot 5 meter over de finishlijn rolde. uiteindelijk was dit goed voor de tweede plaats. Julian is eerste jaars categorie 3 schutter en al jaren bekend als een talent binnen de vereniging. Van KV de Brink waren er maar liefst 11 klootschieters actief. Het blijkt maar weer dat de vele trainingen hebben gewerkt en dat de Brink goed bezig is met de jeugd. De jongens bedanken de leiders met hun ereplaatsen!

Geweldig jubileumfeest voor Brink jeugd.

Geplaatst 29 mei 2018 10:20 door Marc Luft

Afgelopen zaterdag vierde de jeugd van KV de Brink het 50 jarig bestaan. Om 16:30 uur begon deze geweldige feestdag. Alle leden werden welkom geheten en werd er kort uitgelegd wat deze dag in petto had. Een drankje en een groot stuk taart was de eerste van de vele versnaperingen deze dag. Nadat iedereen in de auto had plaatsgenomen ging de rit naar Bonanza te Denekamp. Het spel "bumperball" leverde geweldige taferelen op, filmpje kun je hier zien. Menig salto en andere valpartijen gaven een grote hilariteit aan deze middag. niemand bleef gespaard. Een pauze met drank en chips was een welkome afwisseling op deze warme dag. Na uitleg over het lasergamen kwam het fanatisme echt los, zelfs bij de leiding kwam het kind zijn weer ter ontwikkeling. Oerkreten, tijgersluipgang, camouflage alles kwam weer voor de dag zelfs, "kanonnenvoer". Vol verhalen wat er zich de laatst paar uren afspeelden gingen we weer op weg naar toch echt één van de mooiste banen van heel Nederland in de Binnenes, waar een overheerlijke bbq klaar stond. Het was in een woord genieten! 

Voorlopige teamindeling junioren 2018-2019

Geplaatst 23 mei 2018 01:40 door Marc Luft

Hieronder de voorlopige teamindeling van de junioren seizoen 2018-2019. Aan de hand van de teamindeling kan gekeken worden in welke klasse er geschoten wordt, dit wordt bepaald aan de hand van leeftijd en voorgaande prestaties. 
Brink ?
Steven Groeneveld
Gijs Broekhuis
Kevin Veldman
Lars Niemeijer
Tim Hendriks
Bas Wassink


Leiders:
Michel Groeneveld
Hans Wennink
Jochem Wennink
Brink ?
Bill Kottink
Jorg Smellink
Cisse Luft
Julian Broekhuis
Sepp Niehoff
Wessel Broekhuis


Leiders:
Marc Luft
Bjorn Niemeijer
Brink ?
Julian Groeneveld
Mika Smellink
Lars Groeneveld
Bas Groeneveld
Wouter Muntel
Zen Veelers
Siem Flims?

Leiders:
Frank Groeneveld
Erik Kamphuis
Martin Groeneveld

Succesvolle klootschietclinic

Geplaatst 14 mei 2018 05:44 door Marc Luft   [ 23 mei 2018 02:11 bijgewerkt ]

Afgelopen zaterdag 12 mei had de jeugdcommissie een klootschietclinic voor de Ootmarsumse jeugd georganiseerd. Dat deze clinic een succes was kon je zien aan de intensiviteit en fanatisme van alle deelnemers aan de verschillende klootschiet spellen. De jeugdcommissie onder de bezielende leiding van Erik Kamphuis had weer een mooi programma in elkaar gedraaid. Diverse spellen, allemaal onder het mom van de klootschietsport, werden onder werkelijk prachtige weersomstandigheden, enthousiast uitgevoerd. In de pauze was er de nodige versnapering voor de inwendige mens. Na afloop was er de prijsuitreiking voor de fanatiekste deelnemer, de beste, het grootste talent en iedereen ging uiteindelijk naar huis met een heus verzamelobject, een medaille van K.V. de Brink.
Klik hier voor nog meer foto's 

Brink jeugd verdiend een beloning

Geplaatst 8 mei 2018 04:02 door Marc Luft

De trainingsbeesten van KV de Brink hebben een beloning kunnen verdienen tijdens de wekelijkse trainingen. Op de prachtige locatie van KOSC waar KV de Brink kan trainen in de wintermaanden is er een "spel" ontstaan om gericht te mikken op afstand. Wanneer de schutters, na vele trainingsarbeid zou lukken is de prestatie beloond met een heerlijke frikandel xxl van sponsor café de Mors.
Niet alleen dit was de reden voor een extraatje maar ook het feit dat alle jeugdteams wisten te winnen afgelopen wedstrijd zondag, verdienden alle jeugdleden van de jubilerende vereniging een ijsco.
Vol trots en heerlijkheid aten de jongens en meisjes de verdiende traktatie.

As. zaterdag 12 mei, organiseert K.V. de Brink een klootschietclinic aanvang 15:00 uur op de Brinkbaan. Als je mee doet laat dan even een berichtje achter bij Erik Kamphuis, onze jeugd coördinator, dat kan via de mail ejmkamphuis@caiway.nl of via de app/ bellen op nummer 06 44576565


Successen bij de Brink

Geplaatst 22 apr. 2018 11:39 door Marc Luft

Vandaag zijn onder ideale omstandigheden de persoonlijke wedstrijden van de TKC verschoten. Tevens telt deze wedstrijd mee als selectie wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap. De Brink wist zich verzekerd van diverse prijzen. Zo won Bill Kottink, in een sterk deelnemers veld, op uitstekende wijze, de tweede prijs op veld en mocht Jorg Smellink zich met een gigantische uithaal zetkampioen noemen. Beiden schoten in de 2e categorie. In de derde categorie was het Aniek Veelers die twee keer over de tweede plek voor haar opeiste. Zelf nog niet tevreden over haar schieten....... de uitslag zegt iets anders. In de vierde categorie was er weer een kampioen, Jelle Kamphuis gooide zich zelf met een afstand van 53 meter naar de eerste plaats bij het zetten. Jeugdcoördinator Erik Kamphuis sprak vanuit zijn vakantieadres zijn bewondering voor de jongens en meisjes en feliciteerden hen ook.


Brink D, houdt het spannend.

Geplaatst 14 mrt. 2018 07:01 door Marc Luft

Afgelopen zondag werd de 9e wedstrijddag geschoten in de landelijke veld competitie van de jeugd. De conditie van de veldbanen was prima en lange schoten behoorden zeker tot de mogelijkheden.
Brink D mocht het bij Oud Ootmarsum opnemen tegen het D2 team. De jongens blijken deze competitie in topvorm te zijn en staan op een uitstekende 2e plek met maar één punt achterstand op Oud Ootmarsum D1. Door super strak schieten van het gehele team was de winst geen moment in gevaar. Een 0-3 overwinning vergroot de spanning bij iedere wedstrijd meer.
Bij Brink F wil het nog niet echt lukken dit jaar, ook deze wedstrijd lag er een smet op. Eigenlijk een hele goede wedstrijd geschoten maar twee keer over bij het laatste schot ging het mis voor de Brink jongens. De druk ligt natuurlijk hoog om op het laatst te laten zien wat je kunt. We zien het maar als leerproces. Jorg Smellink schoot overigens een foutloze wedstrijd en bij elk schot was de precisie en kracht een eenheid.
Ook Brink H, houdt de topvorm al menig wedstrijd. Dit keer was het de combinatie vereniging Lemselo de Eendracht die door geconcentreerd schieten op een 0-3 nederlaag werden getrakteerd. Leider Frank Groenveld is helemaal onder de indruk van het schieten van zijn jongens "het lijkt wel dat ze geen missers meer kunnen maken". Een mooie tweede plaats ligt voor hen in het verschiet.

Jelle, Steven en Sepp succesvol bij TKC wedstrijden.

Geplaatst 18 feb. 2018 08:51 door Marc Luft

Vandaag is de tweede en laatste wedstrijd verschoten van de persoonlijke straatwedstrijden van de TKC (Twentse Klootschieters Combinatie). Deze wedstrijden zijn tevens de selectiewedstrijden voor het NK wat 10 juni gehouden wordt.
In groep 2 wist Sepp de 3e plek te behalen, dit dankzij een uitstekende tweede wedstrijd, door met 6 schoten de eindstreep te halen. Hier was hij dagwinnaar mee. In Groep 4 wist Jelle Kamphuis een tweede plek te behalen en Steven Groeneveld een derde plek.

De Brink uitslagen zijn als volgt;
Groep 2
3e Sepp Niehoff
5e Julian Groeneveld
6e Cisse Luft
7e Bill Kottink
8e Jorg Smellink
11e Mika Smellink
14e Wessel Broekhuis
17e Lars Groeneveld

Groep 3
4e Tim Hendriks
5e Bas Wassink
11e Julian Broekhuis

4e Aniek Veelers

Groep 4
2e Jelle Kamphuis
3e Steven Groeneveld
4e Gijs Broekhuis
12e Lars Niemeijer
17e Kevin Veldman
18e Bram Steghuis
25e Cas Niehoff

1-10 of 110