Jeugd nieuws


Puntenrijk weekend voor de Brink teams.

Geplaatst 4 nov. 2019 11:13 door Marc Luft

De jeugd van KV de Brink hebben dit weekend de nodige punten behaald en in de rangschikking goede zaken gedaan.

Brink B
De grote jongens van Brink B hebben een prima overwinning behaald tegen rode lantaarndrager Steeds Vooruit. Het team was compleet en iedereen schoot een goede wedstrijd. 
Bij het losschot kwamen wij meteen een stuk of tien meters achter te liggen, door hun beste schutter. Dit wisten wij later goed te maken en wisten wij de eerste periode ruim te winnen met een schot voorsprong.
De 2e periode mocht Daan Groeneveld openen, dit schot was meteen goed en de tegenstander wist er niet bij te komen. Wij wisten de voorsprong de hele periode vol te houden en wonnen opnieuw de ronde met gemak.
Bij de derde en laatste periode was het nog even spannend door een minder schot van Gijs Broekhuis en van Daan Groeneveld op het laatst, maar gelukkig wisten we daarvoor een mooie voorsprong op te bouwen. Eindstand 0-3

Brink C
Leider Bjorn had een kleine storing in zijn slaappatroon op de zondagmorgen maar dat bracht de jongens van Brink C niet in de war. Naderhand werd dit meer dan goed gemaakt door een smakelijk hapje.
In de eerste periode was het team druk doende om de ideale lijn te zoeken op de baan van Vooruitzicht. Koploper Vooruitzicht had die wel gevonden en maakt daar met goede schoten gebruik van. De Brink schoot niet slecht maar ook niet goed genoeg, om aanspraak te maken op de eerste periode.
In de tweede periode waren de schoten wel goed geplaatst, was het team goed bij de les en dit bracht "vleugeltjes". Wessel Broekhuis plaatst de kloot laag en rechtuit op de secure baan. De baan loopt ietwat tonrond met een smal vlak gedeelte precies op het midden. Ook Bill Kottink had de goede richting te pakken en pakte bij het een na laatste schot van deze periode een voorsprong van 13 meter. De beste schutter van Vooruitzicht moest gooien en dat deed hij perfect. Het zou een zware dobber worden voor Cisse Luft om daar bij te komen, Cisse pakte de concentratie, nam de rust en met een uiterste precisie en kracht plaatste hij zijn kloot en deze ging 3 meter voorbij die van Vooruitzicht 1-1 in de tussenstand. 
De derde periode was bijna identiek met de tweede. Het was nu dat de Brink meer dan prima schoot, Sepp Niehoff met zijn constante hoog niveau en wederom Bill Kottink met zijn magistrale lange schoten. Vooruitzicht had steeds meer moeite met het hoge niveau van de Brink. Het was uiteindelijk een koud kunstje voor Cisse Luft om zijn beresterke optreden op te luisteren met zijn laatste overwinningschot en daarmee besloot een 1-2 overwinning veilig te stellen. 

Brink E
Eerste periode losschot was verschil 5 cm achter. 2e schot lag De brink al 10 meter voor en ieder schot was raak en voorsprong werd uitgebreid tot driekwart schot op het eind. 2e punt lag Brink gelijk al op voorsprong en liep het weer snel weg van Nooit Gedacht. Ook deze ronde werd met driekwart schot verschil gewonnen. Het derde punt was het beste, alle schutters schoten perfecte schoten en een minder schot van Nooit Gedacht zorgde er voor dat er met ruim een schotlengte werd gewonnen. De toppers Mika, Siem, Julian, Lars en Zen hebben laten zien dat de vele trainingsuren uitbetaald worden in punten. Brink E is nu mede koploper.

Brink H
Vandaag hebben we thuis tegen Java gegooid. We hebben een goede wedstrijd gegooid de eerste 2 ronden hebben we verloren met een behoorlijk verschil. Met de laatste ronde zag het ernaar uit dat we ons eerste punt van de competitie zouden halen. Helaas waren de laatste 2 schoten niet goed waardoor ook dit punt naar Java ging met een verschil van 8 meter.

Wil jij ook klootschieten? Meld je aan en kijk op de site: http://www.kvdebrink.nl/

Brink E, schiet prima wedstrijd.

Geplaatst 20 okt. 2019 06:54 door Marc Luft

Brink C, schoot een ongekend slechte wedstrijd tegen het bijna complete meisjesteam van Oud Ootmarsum. Door vakantie en blessures waren er afwezigen en konden we een beroep doen op Mika Smellink vanuit het E team. 
Bij de eerste periode begon de Brink met een kleine achterstand, in de gehele periode was dit niet meer dan 20 meter, maar wel in het voordeel van Oud Ootmarsum. Op het laatst zagen de jongens van de Brink nog wel kans, maar konden toch niet genoeg een vuist maken om dit punt te pakken.De tweede periode schoten beide teams op een lager niveau, Oud Ootmarsum had meermaals pech op hun eigen baan, je zou toch denken dat ze wel weten waar de slechtere plekken zijn, maar de Brink kon geen vuist maken. Mika Smellink gooide goed, eigenlijk de hele wedstrijd, daar in tegen waren het anderen van het team die het echt lieten liggen en een slechte wedstrijd schoten. 2-0. Dan hoop je dat het in de derde periode wel anders zou kunnen gaan, de leiding heeft nog diverse oppeppende verbale communicatie gebruikt maar helaas mocht dit niet baten. De derde periode werd er echt ruim gewonnen door Oud Ootmarsum. Waardoor er uiteindelijk een terechte 3-0 op het scorebord stond.

Brink E mocht aantreden tegen Beuningen E. Dit jeugdige en talentvolle team moest hun beste man Mika Smellink afstaan aan het C-team. De overig 4 schutters waren van plan om knetterhard te gooien en lieten ook zien dat ze ook zonder Mika konden winnen. Bij het lossschot kwamen we achter en na 3 schoten was het verschil zo’n 20 meter achter. Daarna ging het beter en na 5 schoten lagen we 10 mtr voor. Deze voorsprong werd nog ietsjes uitgebouwd en op het eind werd t punt met 25 meter verschil binnengehaald. Het 2e punt was spannender en bij het laatste schot moest er een verschil van 5 meter worden vastgehouden. Dit lukte net: 2 meter voor, dus het 2e punt was ook een feit. Het 3e punt begonnen we met een redelijke achterstand maar na 5 schoten lagen we op nog maar 1 meter. Daarna was het stuivertje wisselen en moest wederom het laatste schot de beslissing brengen. Beuningen had een geweldig lang schot en Siem Flims moest zijn uiterste best doen om erbij te komen. Zijn uiterste krachtsinspanning was een beetje scheef en belandde in de naastgelegen sloot en bleef een halve meter achter. Uitslag dus 2-1 winst

Brink H, heeft een goede wedstrijd gegooid, Oud Ootmarsum gewoonweg een beter team waardoor de Brink niet bij machte was om een puntje te behalen tegen oud Ootmarsum.

Jeugdteams KV de Brink schieten verdienstelijke wedstrijden.

Geplaatst 6 okt. 2019 22:59 door Marc Luft

Brink C pakt overwinning.
Zondag heeft brink C een prima overwinning gepakt op vooruit losser. 
In de eerste periode schoot de Brink los met een matig schot. Daarna schoten Bill Kottink, Wessel Broekhuis, Cisse Luft en Sepp Niehoff een goede periode en pakten het eerste punt op imposante wijze binnen. 

De 2e periode werd losgeschoten door Sepp Niehoff, deze ronde werd er matig geschoten door de Brink. Het punt was die periode gepakt door Vooruit Losser met een kleine verschil van 2 meter. 

De 3e periode werd losgeschoten door de altijd secure Wessel Broekhuis. Deze periode werd er goed uitgeschoten met prima schoten van de krachtpatsers Cisse Luft en Bill Kottink deze periode werd er ruim gewonnen met 2 schoten voorsprong op Vooruit (achteruit) Losser. Brink C staat nu op een gedeelde 2e plek.
Op de foto Cisse Luft van Brink C.

Brink H laat de punten aan Lemselo
Het jeugdige team van Brink H schoot een prima wedstrijd tegen Lemselo H2. Dit team van Lemselo was duidelijk ouder en dus beter dan het team van de Brink. Desondanks wist Brink H prima schoten te produceren. De jongens die afgelopen zomer lid zijn geworden van een van de mooiste verenigingen, lieten zien dat de trainingen zijn vruchten afwerpt.
Zo door blijven gaan en de eerste overwinning zal niet lang uit blijven.
Op de foto Wes Oonk van Brink H

Teamindeling junioren 2019-2020

Geplaatst 16 aug. 2019 02:30 door Marc Luft"Machtig mooi kamp" zegt jeugd KV de Brink.

Geplaatst 2 jul. 2019 11:03 door Marc Luft

Afgelopen weekend heeft de jeugd weer kunnen genieten van een "machtig mooi kamp" volgens eigen zeggen. Op vrijdag vertrokken de jeugdleden op de fiets via een omweg bij camping en bungalowpark "bij de Bronnen" waar reeds twee mooie grote tenten stonden van Hans Gerwers. Gelijk na het installeren werd er een potje trefbal gespeeld met allemaal eigen regels, in ieder geval dusdanig, dat de leiding altijd won. 

In de late avond of vroege nacht toen het langzaam donker begon te worden was de "losplaats" voor de smokkeltocht bij onze eigen geweldige klootschietbaan. Als smokkelwaar was dit keer gekozen voor een strandbal van 1 meter doorsnee. Het was de groep van Jochem Wennink die het eerst terug was zonder gezien te worden. De groep van Marc Luft had een eer te verdedigen door niet gepakt te worden, en dit is dan ook gelukt waardoor opperzoekers Erik Kamphuis en Bjorn Niemeijer er flink de P er in hadden. 


Na het wakker worden begon de dag traditiegetrouw met een overheerlijk en straf ontbijt, van brood met eieren en spek. 
De ochtend stond in het teken van een zeskamp, diverse actieve en creatieve spellen voorbereid door Michel Groeneveld werden super fanatiek uitgevoerd. Door de geweldige weersomstandigheden die bijna te warm waren was het programma ietwat aangepast en is er gezwommen in het mooie waldbad in Uelsen. De verkoeling in het water was een verademing voor de jongens. Bij terugkomst had 'Richard van de Bólter' een heerlijk culinaire maaltijd klaar staan en gevolgd door een overheerlijk ijsje, va penningmeester Bart Kienhuis kon er langzaamaan begonnen worden met een GPS tocht. Van waypoints en diverse opdrachten, puzzels, zoekopdrachten en vele andere uitdagingen vond men de weg weer terug. Verhalen vertellend rondom de tractorband i.p.v. kampvuur (veiligheid voor alles!) kwam het moppen-uurtje aan bod. Dat dit geen uurtje bleef was direct duidelijk. 

Zondagochtend alweer het einde naderde, het kampement werd zo goed mogelijk opgeruimd door iedereen en er werden nog een paar spellen gespeeld, door de vermoeidheid iets minder fanatiek maar desondanks met volop gezelligheid. Na het middageten, bereid door kok Frank Groeneveld en supervisor Erik Kamphuis ging iedereen op de fiets naar café de Mors. Iedereen vermoeid maar super voldaan en vol met verhalen van een "machtig mooi kamp".

Nederlands kampioenen bij de Brink

Geplaatst 17 jun. 2019 00:25 door Marc Luft   [ 17 jun. 2019 00:32 bijgewerkt ]

KV de Brink is drie Nederlandse kampioenen rijker. Julian Broekhuis (1e straat, 2e veld, 2e zetten en allround kampioen), Julian Groeneveld (1e straat, 3e veld) en Tim Hendriks (1e zetten, 3e straat en 3e veld)! Ook Mika Smellink behaalde een eervolle tweede plaats op straat!

In categorie 2 bij de jongens deden maar liefst 35 jongens mee. Een geweldig aantal, dat laat zien dat het klootschieten ook onder de jeugd populair is. Julian Groeneveld (KV de Brink) had op straat genoeg aan 6 schoten om 500 meter te gooien. Zijn verenigingsgenoot Mika Smellink (KV de Brink) had ook 6 schoten nodig, maar kwam 6 meter tekort voor een eerste plaats. Alan Groeneveld (KV Wilskracht) werd derde. Bouw Snoeijink (KV Oud Ootmarsum) wist in vijf schoten bijna 380 meter te gooien op de veldbaan van de Huier. Alan Groeneveld mocht nu de tweede plaats in ontvangst nemen, Julian Groeneveld werd op dit onderdeel derde. (op de foto links Mika Smellink, midden Julian Groeneveld)

Ook in categorie 3 bij de jongens deden meer dan 30 deelnemers mee. Julian Broekhuis wist op straat een zeer knappe prestatie neer te zetten, door 800 meter in 7 schoten te overbruggen. Een gemiddelde van ongeveer 115 meter per schot! Bart Lucas (KV Hertme) wist de zilveren medaille te winnen op de straat, Tim Hendriks (KV de Brink) won het brons. Stijn Nolten kwam met 5 schoten tot een afstand van 466,80 meter. Julian Broekhuis (KV de Brink) gooide 441,50 meter, verenigingsgenoot Tim Hendriks (KV de Brink) nam de bronzen medaille trots in ontvangst nadat hij 435,40 meter had gegooid in 5 schoten. Tim Hendriks was nog niet klaar met medailles ophalen, op het onderdeel zetten wist hij maar liefst 47,40 meter te gooien! Julian gooide 43,60 meter, Rick Mensink (KV Vooruitzicht) gooide 41,12 meter, wat genoeg was voor een bronzen medaille. Op de foto allround kampioen Julian Broekhuis (in oranje). Op de foto links Julian Broekhuis en midden Tim Hendriks.


Na afloop werd er door de kampioenen, ouders, toeschouwers en trainers nog even gevierd bij café cafetaria de Mors.

Twee kampioenen bij de Brink

Geplaatst 12 mei 2019 13:03 door Marc Luft

En ja hoor, het is gelukt! KV de Brink heeft vandaag twee kampioenen kunnen eren. Zowel Brink E als Brink H zijn kampioen geworden.
En tussen het kampioenenbal door heeft Brink B, hun competitiewedstrijd gewonnen met 3-0 van Java.

Brink E begon de laatste competitiewedstrijd met één punt voorsprong op nummer twee, de Wilskracht. De Brink E mocht thuis aantreden tegen Nooit Gedacht, die op een verdienstelijke derde plek staan. Helaas moest Jorg Smellink geblesseerd afhaken deze wedstrijd, maar hij was wel de grote animator bij het aanmoedigen tijdens de kampioenswedstrijd, net als alle ouders, familie broers en zussen die met grote aantallen aanwezig waren.
Gelijk vanaf het begin begon Julian Broekhuis met een geweldig schot en pakte een voorsprong van zo'n 20 meter, langzaam bouwde het sterrenteam de voorsprong uit en werd er door goede schoten van o.a. Wessel Broekhuis en Cisse Luft de eerste periode gewonnen met een schot voorsprong. De tweede periode tapte Nooit Gedacht uit een ander vaatje en dacht "als de Brink kampioen wil worden moeten ze ook schieten als kampioenen" en deze uitdaging gingen ze graag aan. Met geweldige schoten van Bill Kottink en Sepp Niehoff lieten ze ook deze periode Nooit Gedacht een ruime schot achter zich. In de derde periode brachten een paar mindere schoten de Brink op een achterstand maar uiteindelijk werd dat verbeterd, de Brink lag voor en het was een koud kunstje voor Cisse Luft om met het laatste schot de overwinning te pakken en dus het kampioenschap!.

Brink H begon de eerste periode niet helemaal goed, de zenuwen speelden parten en ze lagen een paar meter achter. Met het 3e schot kwamen we voor en werd de voorsprong in de volgende schoten groter. Op het eind was het bijna een schot en maakte Mika er met het laatste schot uiteindelijk een schot van zodat Lars niet meer hoefde te schieten. 
De 2e periode begonnen we slecht en lagen we constant achter door slechte schoten. Halverwege lagen we bijna weer gelijk, maar door weer een mager schot kwamen we weer op een achterstand. Ondanks verwoede pogingen bleven we achter en was het verschil nog 5 meter bij het ingaan van het laatste schot. Mika wilde koste wat t kost kampioen worden en gooide een subliem laatste schot waarbij Beuningen het nakijken had en 10 meter achterbleef. Dat was gelijk het breekpunt bij Beuningen die bij het 3e punt slecht begonnen en de Brink vleugels gaf. Na 3 zeer lange schoten was er al een schotlengte voorsprong die gaandeweg werd uitgebreid tot 2,5 schot waardoor het kampioenschap een feit was.

De kampioenen werden hartelijk ontvangen bij café de Mors en na een een kleine versnapering stond daar de vrachtwagen van Kamphuis transport gereed met Peter Damhuis aan het stuur om een heuse ereronde door de stad te maken, luid toeterend en met fakkels ging men naar de trotse jeugdcoördinator Erik Kamphuis die de balkonscène al meerdere keren gedroomd had. Een werkelijk waar prachtig eerbetoon kregen alle spelers en hun trainers op het balkon, ook techniek trainer op de woensdag Bennie oude Vrielink werd geroemd om zijn belangrijke werk. Bij terugkomst bij cafe de Mors waren de beruchte xxl frikandellen al gereed voor consumptie door de kampioenen. Al met al was het een geweldig mooi feest voor de kampioenen, waar iedereen met trots op terugkijken kan.

Vrijdag 17 mei bied KV de Brink alle jeugd van Ootmarsum en omstreken de mogelijkheid om ook kennis te maken met de mooie klootschietsport en vereniging KV de Brink. Hiervoor hoeft men alleen maar te verschijnen om 18:00 uur op de prachtige Brinkbaan. De rest van de gezelligheid verzorgt KV de Brink.

Straatwedstrijd TKC brengt prijzen op voor de jeugd van de Brink.

Geplaatst 5 mei 2019 04:11 door Marc Luft

Bij de jaarlijkse straatwedstrijden van de TKC wordt er geschoten over twee wedstrijden. Vandaag was de tweede wedstrijd in Weerselo prima georganiseerd. De uitslag van deze wedstrijd is levert tevens ook de deelname op voor de Nederlandse Kampioenschappen.
Dat KV de Brink een aantal talenten in huis heeft is bekend. 
In categorie 2 wist Mika Smellink een geweldige 3e plek voor zich op te eisen door de twee wedstrijden in 15 schoten te overbruggen en ruim 83 meter. Samen met Julian Groeneveld is hij geselecteerd voor het NK.
In categorie 3, behaalde Julian Broekhuis een 2e plaats, hij bleef na 1800 meter gooien maar 5,50 m achter op nummer twee. Dit laat zien hoe spannend het verlopen is in deze categorie. Tim Hendriks wist met een totaal aantal schoten van 22 schoten en 56 meter een derde plek te behalen. Dit kwam mede door de laatste wedstrijd waar hij de 900 meter in 9 schoten volbracht. Julian, Tim en Wessel Broekhuis zijn geselecteerd voor het NK.

Op de foto van links naar rechts: Tim Hendriks, Mika Smellink en Julian Broekhuis.


Jeugd van KV de Brink valt in de prijzen.

Geplaatst 7 apr. 2019 07:09 door Marc Luft

Een succesvolle zondag voor de jeugd van KV de Brink tijdens de persoonlijke wedstrijden van de TKC en tevens selectie voor het NK.
In categorie 2 waren er voor successen voor Julian Groeneveld met een mooie tweede plaats op veld en Mika Smellink die een 3e plek voor zich opeiste op dit onderdeel. Ook was hij bij het zetten derde geworden, prima prestaties voor deze talenten.
In de 3e categorie was het succes nog groter doordat Tim Hendriks een eerste plaats behaalde op veld met een voorsprong van 60 cm op Julian Broekhuis die dus tweede werd. Julian broekhuis behaalde ook een tweede plek bij het zetten waar Tim Hendriks derde werd. Super goede prestaties van deze jongens.

Wisselende resultaten voor de Brink.

Geplaatst 24 mrt. 2019 08:20 door Marc Luft

De een na laatste wedstrijd van de competitie is door de jeugdteams van KV de Brink met wisselende resultaten geschoten.

Brink B, mocht thuis tegen kampioen kandidaat Lattrop- Breklenkamp schieten, ondanks het goede schieten van de Brink, bleek Lattrop Breklenkamp met een uitgebalanceerd te team een maatje te groot. Zowel de eerste als de tweede ronde werden overtuigend gewonnen door Lattrop Breklenkamp. in de derde periode schoot de Brink goed mee, maar moest op het laatste toch zijn meerdere erkennen. 

Brink E, in en tegen Ons Streven uit Tilligte, begon al tijdens de warming up super geconcentreerd. Zo ook in de wedstrijd, want bij het losschot begon Julian Broekhuis met een voorsprong van 15 meter. Ons Streven schoot ook goed door, maar bij elk schot liep de Brink toch uit. Op het laatst maakte Bill Kottink er een schot van waardoor de eerste periode eigenlijk simpel werd gewonnen. In de tweede periode was het scenario hetzelfde, coaches Bjorn Niemeijer en Marc Luft hadden de mogelijkheid om een goede opstelling te maken zodat het uitermate goed uitgebalanceerd was en het team pakte deze tactiek ook goed op. Geweldige schoten van wederom de uitblinkers Julian Broekhuis en Bill Kottink maakten er een waar schouwspel van waar menig toeschouwer zelfs van de tegenpartij van genoot. Ook deze tweede periode werd met een schot verschil gewonnen. De altijd moeilijke derde periode, die van de concentratie vast houden bleek ook geen probleem te zijn voor dit zeer talentvolle team. Jorg Smellink en Sepp Niehoff die zo waardevol zijn voor het team en de nodige meters voorsprong maakten. Het was Cisse Luft die het derde puntje probleemloos mocht binnen harken en een 0-3 overwinning was een feit. Ons Streven geen enkel moment in de wedstrijd de illusie een punt te kunnen bemachtigen. Met nog één wedstrijd te gaan staat de Brink bovenaan met één punt voorsprong. De laatste wedstrijd wordt 12 mei gespeeld.

Brink H schoot een moeizame wedstrijd vanmorgen met veel missers. De jongens waren niet alert en waren drukker met andere dingen dan klootschieten, ligt het aan de lente die eraan komt? Het eerste punt was lang spannend maar werd uiteindelijk wel gewonnen door redelijke schoten, Julian Groeneveld liet zijn altijd goede inzet zien en pakt in deze periode de nodige meters. De tweede periode begon de Brink niet goed en bij het losschot lagen ze een half schot achter en door meerdere missers is er uiteindelijk met bijna een schotlengte verloren. Daarna even de koppen bij elkaar gestoken, goed gesproken waar om gestreden wordt en vanaf toen ging het weer beter. Eerst ging het nog gelijk op maar gaandeweg kwam de Brink redelijk ver voor te liggen. Laatste schot hoefden we nog maar 30 meter, wat door Zen Veelers vakkundig werd binnengehaald. Een 1-2 overwinning levert 2 punten op. Hierdoor is de voorsprong van dit team geslonken tot één punt met nog één wedstrijd te gaan hebben ze alles in eigen hand. 12 mei zal bekend zijn of de Brink twee kampioenen heeft.

1-10 of 130