Jeugd nieuws‎ > ‎

Bas Wassink en Jesse Wennink Nederlands kampioen

Geplaatst 12 jun. 2016 13:22 door Peter Veelers   [ 13 jun. 2016 11:18 bijgewerkt door Marc Luft ]
Voor het NK in Lattrop hadden zich liefst 14 klootschieters van KV de Brink zich weten te plaatsen. Een record voor de Brink. Julian Groeneveld mocht als eerste aan de bak in categorie 1.

 Als jonkie in deze klasse presteerde hij prima met een 8e plaats op straat en een 7e plaats op het veld. In categorie 2 presteerde Bas Wassink prima met een 3e plek op straat. Op het veld deed hij het nog beter. Hij werd op dit onderdeel Nederlands Kampioen! Bij het zetten moest hij genoegen nemen met een 9e plek. In het allroundklassement werd hij 3e. Julian Broekhuis haalde niet het podium maar werd allround wel 4e. Ook een prima prestatie. Tim Hendriks werd allround 13e. Aniek Veelers werd bij de meisjes allround 10e.

In categorie 3 behaalde Steven Groeneveld een 12e plek allround. Lars Niemeijer, Tjerk Baasdam en Gijs Broekhuis hadden zich niet weten te plaatsen voor alle onderdelen. Lars werd 41e op het veld, Tjerk werd 48e op het veld en 43e bij het zetten. Gijs Broekhuis werd 42e bij het zetten. Tessa Veelers mocht alleen op het veld deelnemen en werd 12e. 

In categorie 4 werd Jesse Wennink Nederlands Kampioen op het veld.op straat werd hij 6e en bij het zetten 7e. Jelle Kamphuis werd 19e op straat, 4e op het veld en 5e bij het zetten. Gijs Oortman werd 15e op straat, 5e op het veld en 11e bij het zetten. Op het onderdeel veld dus 3 Brinkjunioren bij de eerste 5! Allround werd Jesse 2e, Jelle 8e en Gijs 9e. Cas Niehof presteerde naar behoren en werd 30e op straat, 27e op het veld en 39e bij het zetten. 

Een compliment gaat uit naar de perfecte organisatie van de NKB en Lattrop Brecklenkamp. Jeugdvoorzitter, Erik Kamphuis was uitermate tevreden en trots op de prestaties van de Brinkleden. De vele trainingen onder zijn leiding werpt duidelijk zijn vruchten af. 

Afgelopen vrijdag wist Brink A zich ook nog eens te plaatsen voor de halve finale van de NKB cup op het veld. Ook een week eerder op straat behaalde het succesvolle team de halve finale. Een bijzonder druk maar succesvol weekend voor de Brink met op zaterdag ook nog eens de karbonaderonde. Aanstaande woensdag, 15 juni, staat er een nieuw hoogtepunt op het programma. Brink 1 schiet dan de finale om de Rabocup tegen Hertme 1, aanvang 19.00 uur op de Kooiweg. Op dezelfde avond komt de Brink 3 in actie in de kwartfinale om de NKB cup straat tegen Niej Haarbig. 

Comments