Jeugd nieuws‎ > ‎

Brink A kampioen in koningsklasse

Geplaatst 3 apr. 2016 08:41 door Peter Veelers   [ 4 apr. 2016 02:09 bijgewerkt door Marc Luft ]
De Brink A had er niet op gerekend maar het werd op de laatste speeldag kampioen in de A klasse oftewel de koningsklasse bij de junioren. Voorafgaand aan de laatste speelronde ging Nooitgedacht aan de leiding, op 2 punten gevolgd door de Brink A en op 3 punten gevolgd door Beuningen A. De Brink A was al snel klaar met Kolkersveld A. Elke periode werd met 2 schotlengtes verschil gewonnen zodat een 3-0 overwinning in de knip zat. Beuningen A nam het op eigen baan op tegen  Nooitgedacht A. Oftewel de nummer 3 tegen de nummer 1. Al snel bleek Beunungen A met 2-0 aan de leiding te gaan. Dus het werd minimaal een beslissing voor de Brink A. Maar naar enige tijd kreeg Erik Kamphuis de enthousiaste leider van Beuningen A, Richard Rolink, aan de telefoon. Hij kwam met het verlossende bericht dat Beuningen A met 3-0 gewonnen had van Nooitgedacht A. De jongens wisten nog niet goed om te gaan met dit onverwachte bericht. Maar nadat er een aantal leden en ouders bij Clubcafe Blom kwamen om de jongens te feliciteren begon het besef langzaam te komen. Kampioen in de hoogste klasse terwijl de oudste jongens nog 2 jaar bij de junioren mogen schieten! Een geweldige prestatie. Reeds een seizoen eerder werd de stap gewaagd naar een gezamenlijke competitie met de kogelwerpers. De Brink A wilde graag meer tegenstand. Dat hebben ze geweten. Meer dan een vierde plek zat er niet in. Maar door de vele trainingen en grote vooruitgang in de individuele prestaties betaalden zich dit seizoen uit. Jeugdvoorzitter, Erik Kamphuis, was terecht zeer trots op zijn jongens. Hij is dan ook degene die het juniorenbeleid bij de Brink een nieuw leven heeft gegeven. Dat is dan ook te zien aan de prestaties van de 5 teams. Brink A bestaat uit Gijs Oortman, Steven Groeneveld, Ruben Sleiderink, Jelle Kamphuis en Jesse Wennink. De trotste leiders zijn Michel Groeneveld, Hans Wennink en Peter Sleiderink. Na afloop was er dan ook vrij drinken voor de jongens en werd er patat en een frikandel XXL naar binnen gewerkt.