Jeugd nieuws‎ > ‎

Brink A winnaar NKB cup

Geplaatst 11 sep. 2016 08:07 door Peter Veelers   [ 11 sep. 2016 09:24 bijgewerkt ]
Op zondagochtend en zondagmiddag moest de Brink A het opnemen tegen Beuningen A. 's Morgens voor de competitie en 's middags voor de finale van de NKB cup. In de ochtend op de Beuningenbaan had de Brink A het vizier niet bepaald op scherp staan. Vele schoten weken van de juiste koers af. In de eerste 2 periode's was het verschil nog gering maar de laatste periode werd dik verloren. Dus opnieuw een 3-0 nederlaag in het nog prille seizoen en dat nog wel als titelverdediger. Na de wedstrijd snel de auto in en op naar Geesteren waar de finale op het programma stond om de NKB cup, opnieuw tegen Beuningen..... Onderweg naar Geesteren zijn waarschijnlijk de armen weer recht langs het lichaam gekraakt door de leiding want nu ging het wel goed. Vanaf het eerste begin ontstond een wedstrijd op hoog niveau van beide teams met nauwelijks onderlinge verschillen. Na 11 schoten, met nog 1 schot te gaan, lag Beuningen 20 meter voor. Jesse Wennink haalde alles uit de kast en haalde enorm uit. De laatste schutter van Beuningen plaatste zijn kloot te kort voor zich tegen de heuvel, kreeg een verkeerde val en bleef steken op 20 cm. De eerste periode was dus voor de Brink.

In de tweede periode nam Beuningen vanaf het begin het initiatief. De voorsprong werd langzaam groter. Beuningen won de tweede periode verdiend met ruim 30 meter voorsprong. Er moest dus een verlenging aan te pas komen van 8 schoten. Nu was het de Brink dat vanaf het eerste schot het heft in handen nam. Beuningen produceerde een aantal "net niet" schoten. Na 4 schoten nam de Brink 30 meter afstand. De Brink bleef op hoog niveau verder schieten. Bij Beuningen was de fut er uit. De Brink liep per schot verder uit. De Brink won uiteindelijk met 50 meter verschil en mocht zodoende de felbegeerde NKB cup in ontvangst nemen. Een geweldige prestatie van Jelle Kamphuis, Jesse Wennink, Ruben Sleiderink, Gijs Oortman, Steven Groeneveld en Jesse Wennink. En niet te vergeten de leiding; Hans Wennink, Michel Groeneveld en Peter Sleiderink. 

De Brink C ging in de ochtend voor de competitie op bezoek bij Beuningen C. De Brink C kwam tekort en verloor met 3-0. De Brink G, H en I speelden thuis. En dat was een waar genot. De baan lag er perfect bij. Ultrakort gemaaid, ook onder het draad, en geveegd. Dit alles door Toon Siers met hulp van Kevin Veldman. De. Brink G kende in de wedstrijd tegen de Toekomst een aantal afzwaaiers. De Toekomst schoot beter en won verdiend de eerste periode. In de tweede periode waren grote missers debet aan de ruime nederlaag van de Brink. In de derde periode schoot de Brink G fantastisch. Nu liep het bij de Toekomst minder. De Toekomst won deze sportieve wedstrijd met 2-1. De Brink I schoot de eerste periode niet sterk en verloor tegen Beuningen. De tweede en derde periode waren van hoog niveau. Beuningen H won met 2-1. Ook de Brink I nam het op tegen Beuningen. Ook Brink I schoot slecht in de eerste periode en verloor ruim. In de tweede periode kwam Brink I een schotlengte voor. Deze voorsprong werd nog net op tijd over de streep gehaald. De derde periode verliep spannend. Toch wist Beuningen met 2-1 te winnen. 
Comments