Jeugd nieuws‎ > ‎

Brink A, wint NKB cup straat.

Geplaatst 9 jul. 2017 05:25 door Marc Luft
Brink A is Nederlands kampioen straat.
De jongens van Brink A stonden op zaterdag 8 juli in de finale van de NKB-cup op straat, die werd gehouden bij KV Woudhuis in Apeldoorn.  Tegenstander was Vooruitzicht uit Oldenzaal. Het werd een memorabele wedstrijd. In de eerste ronde ging het in het begin gelijk op, er werd goed geschoten. Halverwege kwam Brink A toch op een ruime achterstand maar die werd weer teniet gedaan en het laatste schot moest de beslissing brengen. Jesse Wennink moest eerst schieten en legde de druk er bij de tegenstander goed op middels een lang schot. De tegenstander was zo onder de indruk dat hij zijn kloot te laag plaatste en deze in de berm belandde. Menigeen was toen al van mening dat t eerste punt voor De Brink was, maar de kloot raakte een hoopje zand wat in de berm lag en kwam de straat weer op en rolde tergend langzaam voorbij die van De Brink waardoor Vooruitzicht met veel geluk het 1e punt veroverde. Danig van slag moest aan het 2e punt begonnen worden. Middels 2 slechte schoten lag De Brink gelijk al een schot achter. Echter, de man of the match: Gijs Oortman, liet het er niet bij zitten en trok door een heel lang schot de stand weer gelijk. Daarna ging het nog even gelijk op, maar na de helft begon Vooruitzicht steeds beter te gooien en kon De Brink niet meer bijblijven. Na het keerpunt was het verschil 2 schoten. Brink had er nog 2 en Vooruitzicht nog 4! Je zou denken: appeltje-eitje. Wederom een goed schot van Gijs Oortman moest de achterstand verkleinen. Vooruitzicht liep met het hoofd al in de wolken en produceerde plotseling een falikante misser, zonder de straat te raken. Was het dan toch nog mogelijk om te winnen? Hierop produceerde de volgende schutter van Vooruitzicht nogmaals een poedel zonder straat te raken. Toen waren er nog maar 2 te gaan voor hen. Ook de nummer eennalaatst deelde in de malaise en raakte amper de straat. Gevolg was dat de Brink opeens 10 meter voor lag! Ook het laatste schot van Vooruitzicht was niet denderend en was het een koud kunstje voor Jesse Wennink om het punt binnen te halen. Toen moest de beslissingsronde van maar 8 schoten uitwijzen wie de winnaar zou worden. Jelle Kamphuis begon na een twijfelend begin meer zelfvertrouwen te krijgen en opende goed. Daarna was de beurt aan Steven Groeneveld die ook nog niet lekker in de wedstrijd zat. Hij produceerde ook een goed schot en was er al een redelijke voorsprong die daarna door Gijs Oortman en Jesse Wennink werd vergroot. Ze waren helemaal in de winning mood en bleven strak doorschieten. Vooruitzicht probeerde van allles maar kwam alleen verder achter. Het eennalaatste schot door Gijs Oortman was wederom formidabel en Vooruitzicht kwam er niet meer bij. Hierdoor werd er met een schotlengte gewonnen en vlogen de spelers elkaar in de armen. Iedereen was het er wel over eens: het was een krankzinnige finale. Na afloop werd de beker uitgereikt en werd er koers gezet naar Ootmarsum alwaar het bestuur aanwezig was om de jongens te feliciteren en ze een presentje te overhandigen.