Jeugd nieuws‎ > ‎

Brink B, C en D naar overwinning

Geplaatst 17 mei 2015 03:55 door Peter Veelers   [ 17 mei 2015 04:21 bijgewerkt door Marc Luft ]
De Brink B ging op bezoek bij Hertme B. In de eerste en tweede periode schoot Brink B, met debutant Bram Steghuisjes, een prima wedstrijd. Deze periodes werden dan ook met ruim verschil gewonnen. In de derde periode kwam echter de klad er in door meerdere slechte schoten. Hertme wist daarom de nederlaag te beperken tot 2-1.

De Brink C schoot reeds op vrijdagmiddag tegen Wilskracht D. Evenals in de voorgaande wedstrijd maakte Aniek Veelers bij de eerste kruising op de Zonnebergweg een prima schot. Wilskracht wist hier geen raad mee en gaf de voorsprong uit handen. Met 2 schoten waren zij nog niet bij de kloot van Aniek, zodat de eerste periode naar de Brink ging. In de tweede en derde periode schoot de Brink een prima wedstrijd. Wilskracht was van slag. Door meerdere slechte schoten van Wilskracht won de Brink de tweede en derde periode met 2 schoten verschil zodat een 3-0 overwinning in de knip zat. Een prima tweede plaats in de eindstand met 4 overwinningen en 1 nederlaag.

De Brink D met debutant Teun Steghuis in de gelederen, begon de eerste periode goed, telkens nam de Wilskracht de leiding in handen, waar de Brink goed op antwoorden, toch bleek aan het eind Wilskracht de sterkste door met 35 meter verschil te winnen.
De tweede periode nam Gies Grimberg de Brink op sleeptouw, de Wilskracht bleef een klein beetje achter door mindere schoten, maar de Brink was op dreef, prima schoten van Kars ter Braak en Julian Broekhuis maakte het karwei af en won de Brink deze ronde met 3 schoten. Ook in de laatste en derde periode, was het de Brink D die de leiding in de wedstrijd nam en nimmer meer losliet. Teun Steghuis met een doodloper en Cisse Luft die geweldige schoten lieten zien. Het was niet meer de vraag of het een goed schot was maar hoe lang, langer en het langst was. Ook dit punt ging met grote overmacht naar Brink D. Hierdoor haalde dit jonge talentvolle team een prima 2e plek in de straatcompetitie.

De Brink E trad aan tegen Hertme F. Bij een 3-0 overwinning zou Hertme F kampioen worden. Het krachtsverschil was gering maar de Brink schoot geen beste wedstrijd. Meerdere schoten eindigden vroegtijdig in de berm. Julian Groeneveld liet nog enkele prima schoten zien. De eerste 2 periodes werden ruim verloren. In de derde periode eindigden beide teams in hetzelfde schot. Hertme wist deze periode met 30 meter verschil te winnen zodat de felicitaties naar De kampioen Hertme konden.