Jeugd nieuws‎ > ‎

Brink H grijpt koppositie.

Geplaatst 2 dec. 2018 05:54 door Marc Luft
Brink H mocht op de eigen brinkbaan aantreden tegen Nooit Gedacht H1 Beiden nog zonder puntverlies. Het eerste punt lag Brink H alleen met het 1e schot achter. Daarna heeft dit succesvolle team constant op voorsprong gelegen maar het verschil was nooit veel. Op het laatst liepen ze toch iets uit en was het bij het laatste schot gewoon uitschieten. Het tweede punt ging heel lang gelijk op. Enkele mindere schoten van de Brink zorgden ervoor dat Nooit Gedacht op t eind ca 15 meter voorkwam en uiteindelijk het punt binnenhaalde. Het derde punt kwam de Brink gelijk een meter voor en dit werd gestaag uitgebouwd. Toch kwam Nooit Gedacht terug en 3 schoten voor t einde lag de Brink nog maar 1 meter voor. Siem Flims, Mika Smellink en Julian Broekhuis zorgden er voor dat t punt met 40 meter verschil toch werd binnengehaald. Zo werd de topper tussen de 2 koplopers gewonnen en staat De Brink H nu alleen aan kop.

Brink E had een wedstrijd te schieten tegen de Wilskracht. Brink E zonder de geblesseerde toppers Jorg Smellink en Julian Broehuis hadden een zware wedstrijd tegen nummer twee uit de competitie. De eerste periode gingen beide teams goed van start en was het steeds de Wilskracht die een kleine voorsprong had. Aan het einde van deze periode was er een vroot'n hoop die de kloot van de Wilskracht lichtelijk remde en daardoor was er van de voorsprong niets meer over en lagen beide teams nagenoeg gelijk. Bill Kottink mocht deze klus klaren en dat lukte hem ook. Van de 12 schoten er 10 achter liggen en toch winnen..... De tweede periode was vergelijkbaar met de eerste ook hier bracht uiteindelijk het laatste schot de beslissing en bleek David Groeneveld iets cooler. In de derde periode waren de eerste 4 schoten van de Brink van een slecht niveau en hadden ze een achterstand van maar liefst 50 meter. En toch door mooie schoten van de Brink die zich hervonden was het wederom het laatste schot wat zou bepalen wie deze wedstrijd zou winnen. Het was de Wilskracht die vandaag sterker was. Beide teams hebben op dit moment evenveel punten en staan bovenaan. De spanning is compleet terug.

Brink B schoot in en tegen Hertme. Bij het eerste losschot kwamen ze 10 meter achter te staan maar na 4 zeer goede schoten van de Brink en een misser van de tegenstander lag de Brink opeens een half schot voor. Zo kon de Brink deze periode mooi en makkelijk uitschieten om het puntje binnen te halen. 
Bij de tweede periode had de Brink eigenlijks niks in te brengen, Hertme was gewoon beter en gooide super strak daarom verloren ze deze periode met bijna een schot lengte verschil. Bij de derde periode ging het bij de eerste 5 schoten gelijk op maar bij het tweede deel van de periode kende de Brink een paar mindere schoten. Waarop het verschil steeds groter werd, werd de kans steeds kleiner om dit puntje nog binnen te hengelen voor de brink. Daarom verloren we deze periode ook met 30 meter.


Comments