Jeugd nieuws‎ > ‎

Brink I kampioen

Geplaatst 28 feb. 2016 05:31 door Peter Veelers   [ 28 feb. 2016 05:43 bijgewerkt door Marc Luft ]
De negende speeldag voor de junioren werd gespeeld onder prachtige weersomstandigheden. Maar nog belangrijker was, Brink I kon kampioen worden. Het werd een mooie zondag voor KV de Brink. Alle jeugdteams wisten te winnen! Eerst het verslag van het belangrijkste team van vandaag, Brink I

Strakke koppies, trillende stemmen, waren vandaag eigenlijk de tegenstander tijdens de kampioenswedstrijd (één punt is voldoende) van Brink i.
Na een goede en geconcentreerde warming-up van de talenten van KV de Brink, waren de spelers klaar om aan de wedstrijd te beginnen.
Het talloze toegestroomde publiek, bestaande uit ouders, broers, zussen en zelfs opa's waren inmiddels ook aangekomen op het wedstrijd veld.
Nadat tegenstander Ons Streven compleet en warm was werd er begonnen met de wedstrijd.
Julian Broekhuis opende namens de Brink en nam gelijk een voorsprong van 8 meter. Ons Streven dat zich voorgenomen had om de brink niet zomaar kampioen te laten worden, liet dat zien door geweldige schoten te produceren. Het antwoord van het zeer geconcentreerde Brink i, was dan ook geen verrassing. Super schoten door Kars ter Braak en Bill Kotttink waren het die de voorsprong langzaam opbouwden.
Ons Streven probeerde aan te klampen maar, Cisse Luft liet dit niet toe en bouwde de voorsprong mede op naar een schot. Teun Steghuis had de eer om de eerste periode af te sluiten en dat deed hij meer naar behoren. KAMPIOEN!!
De tweede periode waren de remmen van spanning eraf, en schoot Brink i een geweldige wedstrijd, het verschil was ruim 1 schot.
In de derde periode gebeurde er iets wat het hele seizoen nog niet gebeurd was, een misser kwam op een vervelende plek bij een toeschouwer, die daarbij gelijk een scherpe opmerking maakte, "dat zijn eieren voor de pasen niet geschilderd hoeven te worden"!!
Mede door dit mindere schot, was het tot aan de helft van deze periode ddat het verschil maar 50 cm was. Maar de man in topvorm aan Brinkzijde, Julian Broekhuis liet toen zien, waar de trainingen voor bedoeld waren. Met een superschot haalde hij ineens weer een voorsprong van 25 meter, zodat de Brink het eenvoudig kon uitschieten. Na de vele felicitaties op de baan werd er luid toeterend naar Ootmarsum gereden. De beloofde 'balkonscene' bij een zeer trotse jeugdcoördinator Erik Kamphuis was een geweldig succes. Elke speler werd naar voren gehaald en liet het talrijke publiek zijn naam scanderen. Bij sponsor en clubcafe Blom werd het team overstelpt met felicitaties en stond er een bord patat met een heerlijke XXXL frikandel klaar voor de kampioenen.

De Brink A leverde een geweldige prestatie. De nummer 3 op de ranglijst won namelijk met 3-0 van de medekoploper, Beuningen A, met 3-0. In de wedstrijd waarin de Brink niet 1 keer op achterstand kwam werd gewonnen met een schotlengte, 40 meter en 60 meter verschil. Brink A neemt nu de tweede plaats in. Koploper, Nooitgedacht A schiet de laatste wedstrijd tegen Beuningen A. Bij een overwinning van 3-0 door Beuningen is de Brink kampioen. Mocht Beuningen met 2-1 winnen dan volgt er een beslissing.

Het nog puntloze Brink D pakte haar eerste punten van het seizoen. Er werd met 2-1 gewonnen tegen Beuningen D. Een geweldige opsteker omdat zij het enige team waren in de 12 klasses zonder punten.

De Brink H schoot op een prima, bevroren, Beuningenbaan een goede wedstrijd dat met 3-0 gewonnen werd. De eerste en derde periode werd met een schotlengte gewonnen. De tweede periode was op het eind door een misser aan Brinkzijde nog spannend. Bij het laatste schot moest Bas Wassink nog 5 meter goedmaken. Dat lukte, hij hield zo'n 7 meter over.

Ook de Brink J moest tegen Beuningen. De toppers in het team lieten het een beetje afweten maar toch werd met 2-1 gewonnen. De coach, Frank Groeneveld was niet geheel tevreden want het betekende toch een verliespunt om de strijd om de tweede plaats.