Jeugd nieuws‎ > ‎

Brinkjeugd goed bezig in de competitie

Geplaatst 4 nov. 2018 23:55 door Marc Luft
De derde speelronde van de Landelijke veldcompetitie is voor de Brink redelijk goed verlopen.
Vlaggenschip Brink B, mocht in Losser aantreden tegen Java, beide teams bezetten op dit moment de onderste twee plaatsen. In de eerste periode lagen beide teams continue dicht bij elkaar en was het spannend, echter op een gegeven moment liep Daan Groeneveld aan de verkeerde kant van de stok wat betekend dat het een geldig schot met nul meters is. Ook de tweede periode liep niet helemaal zoals verwacht, door enkele mindere schoten wat een 2-0 achterstand veroorzaakte. En toch met passie en nooit opgeven ging Brink B de laatste en derde periode tegemoet, de schoten waren raak en dit resulteerde in een ruime overwinning van 1,5 schot. De uiteindelijke stand van 2-1 verlies stond op het scorebord.

Koploper Brink E, mocht in Noord Deurningen aantreden tegen nummer twee op de ranglijst Nooit Gedacht. De jongens waren vanaf het begin scherp wat al te zien was aan de warming-up, waar na het opwarmen van de spieren al ontzettend lange schoten geproduceerd werden. Tegenstander Nooit Gedacht zag de bui al hangen. Gelijk bij het losschot liet Julian Broekhuis zien wat de bedoeling van deze dag was, met een enorme uithaal pakte hij de eerste 10 meter, gevolgd door een prima schietende Wessel Broekhuis en de voorsprong werd langzaamaan steeds groter. Cisse Luft plaatste zijn kloot vlak achter een verhoging in de baan waardoor deze een perfecte val kreeg en het schot een ongekende lengte had. Dit betekende de genadeklap voor de eerste periode. Ook de tweede periode liep bijna gelijkwaardig als de vorige, bij elk schot was het de Brink E die langzaam uitliep. Ook slopen er bij Nooit Gedacht een paar mindere schoten in. Uiteindelijk werd deze periode met ruim een schot verschil gewonnen. Ook in de derde periode was een ontketende en nog steeds goed geconcentreerd team van de Brink bij de les en liet door echt lange schoten zien vandaag geen punten weg te geven. Een duidelijke 0-3 overwinning was dan ook terecht, waardoord de koppositie verstevigd is.

Ook Brink H nog zonder puntverlies had een uitwedstrijd tegen Beuningen. Het team bestaande uit 8 acht spelers en 3 leiders toog met drie auto's richting Beuningen. Het eerste punt werd duidelijk met bijna een schot voorsprong gewonnen, door dit uitgebalanceerd team, waarbij men elkaar goed half staat. In de tweede periode was het verschil net een half schot en dat kwam door het steeds beter schietende Beuningen, maar een 0-2 voorsprong was een feit. Echt spannend was het in de de laatste en derde periode telkens was het stuivertje wisselen en bij het laatste schot lag de Brink 10 meter achter, Lars Groeneveld had de moeilijke taak om dit punt binnen te harken, maar met uiterste gedrevenheid en een krachtsexplosie van jewelste liet hij een schot zien waar de tegenstander geen antwoord op had en uiteindelijk wisten de jongens deze periode met een verschil van 20 meter te winnen.Een 0-3 overwinning en nog steeds zonder puntverlies.
Comments