Jeugd nieuws‎ > ‎

Brinkjeugd haalt diverse prijzen binnen.

Geplaatst 15 mrt. 2015 12:47 door Marc Luft   [ 15 mrt. 2015 13:06 bijgewerkt ]
Voor categorie 1 tot en met 4 stonden de persoonlijke kampioenschappen van de TKC op het veld en zetten op het programma. Per categorie konden de nummers 1 tot en met 3 de prijzen verdelen. De nummers 1 tot en met 5 konden een ticket verdienen voor het NK op 14 juni. 

Bij de jongste jeugd, actief op de Wilskracht baan haalde niemand een ereprijs. Alhoewel er goed gestreden werd en de spanning soms hoog opliep. Een boom zorgde ervoor dat Cisse Luft een podium plek misliep, bij het zetten, de boom staat er overigens al jaren.

In categorie 2 schoot Bas Wassink een prima wedstrijd op de Oud Ootmarsum baan. Hij werd vierde in een veld van 33 jongens, met 4,50 meter achterstand op nummer 3. Volgend seizoen mag hij in dezelfde categorie deelnemen, dus dat belooft veel goeds. 
Bij de meisjes in categorie 2 schoot Aniek Veelers een prima wedstrijd ondanks 1 misser tegen een boom. Zij werd tweede op slechts 3 meter achterstand op de nummer 1. Ook bij het zetten werd zij tweede met 21 meter, 2 meter minder dan de winnares.. En dat op een baan waar haar vader minder goed uit de voeten kan. De prachtige Oud Ootmarsum baan!

In groep drie op de Soaselbaan, greep de Brink jeugd overtuigend de overmacht, met een eerste plaats op het veld en een tweede plaats met het zetten voor Jelle Kamphuis en net andersom tweede op het veld en eerste met het zetten voor Gijs Oortman. Alleen zij wisten met 8 schoten de 600 meter te overbruggen. Jelle schoot 33 meter verder dan Gijs. Steven Groeneveld werd keurig vijfde. Hij mag volgend seizoen in dezelfde categorie schieten.Bij het zetten complementeerde, schutter Steven Groeneveld het Brink podium door knap derde te worden.

Categorie 4 moest aantreden op de Gunnebaan. Jesse Wennink werd op het onderdeel veld tweede. Hij mag nog 2 jaar in deze klasse deelnemen! Ook wist Jesse als vierde te eindigen bij het zetten. 

In totaal werd er door 150 junioren gestreden om de prijzen. De Brink mag dan ook heel tevreden zijn met maar liefst 8 ereprijzen. De definitieve selectie voor het NK zal deze week bekend worden.
Comments