Jeugd nieuws‎ > ‎

Brinkjeugd succesvol in topwedstrijden.

Geplaatst 10 mrt. 2019 12:39 door Marc Luft
Op een natte zondagochtend hebben de jeugdteams van de Brink, prima successen behaald.

Brink B mocht vandaag op een natte baan het opnemen tegen Hertme B, die voorafgaand aan de wedstrijd 4 punten voor op De Brink staat. In de eerste periode ging het erg gelijk op, tot op het laatst toen een schutter van Hertme een geldig schot van 0 meter gooide door de kloot op het pad te gooien zonder de baan te raken, 1-0 voor De Brink.
De 2e periode was net zo als de eerste periode, het ging weer heel erg gelijk op, maar De Brink lag wel steeds een klein stukje voor op de tegenstander. aan het eind van de periode lagen de kloten zo dicht bij elkaar dat het moeilijk te beslissen was wie er uiteindelijk gewonnen had, dus werd er besloten om nog 1 schot te schieten. Steven Groeneveld wist om voor de Hertme speler te blijven en het punt in huis te laten. De Brink had een goede wedstrijd en dachten dat ze het laatste puntje er ook wel bij kunnen gooien, zo gedacht zo gedaan en met een ruime voorsprong hebben de spelers van de Brink ook het 3e punt binnen gesleept. ze hebben gewonnen met een verdiende 3-0 en verkleinen het gat voor de 3e plek naar 1 punt.

Brink E schoot vandaag de topwedstrijd in Agelo tegen Wilskracht, beide teams hebben het zelfde aantal punten en staan bovenaan. De eerste periode ging de Brink gelijk goed weg, gaandeweg bleef kwam de Wilskracht terug en was het stuivertje wisselen. Op het laatst van deze periode had de Brink nog enkele top-schutters over en werd er zeer professioneel uiteindelijk met 30 meter voorsprong gewonnen. De tweede periode was het begin van beide teams niet optimaal, het verschil was lange tijd gering, maar de Brink bleef het initiatief houden. Langzaam aan werd de voorsprong uitgebreid mede door prima schoten van Jorg Smellink en Wessel Broekhuis. Deze periode werd met een verschil van 20 meter gewonnen. In de derde periode was het ineens omgekeerd, Wilskracht begon goed, de eerste zes schoten van de Brink hadden allemaal een afwijking naar links waardoor dit ten koste ging van de afstand. Halverwege deze periode had de Wilskracht een comfortabele voorsprong van 40 meter. Toch door stevig door te blijven schieten door Cisse Luft en Sepp Niehoff was het bij het laatste schot toch nog spannend. Wessel broekhuis had een goed schot maar het laatste punt ging naar de Wilskracht. Een 1-2 overwinning betekend dus 1 punt voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan. Alles in eigen hand dus voor het kampioenschap in de E klasse.

Brink H begon gelijk bij het losschot van Mika Smellink met een voorsprong van 10 meter. Na het 2e schot van Julian Groeneveld was dit al ruim 20/25 meter. Wouter Muntel, Zen Veelers en Siem flims maakten ook goede schoten en het verschil bleef gelijk. Lars Groeneveld was ook in vorm en haalde ook wat uit. Nadat Mika Smellink en Julian Groeneveld nog meer voorsprong pakten was het voor Wouter en Zen een koud kunstje om het eerste punt binnen te halen. Het was inmiddels gestopt met regenen en de baan droogde op en de schoten werden langer. Het losschot van Siem Flims was een beetje scheef en we kwamen een 20 meter achter. Lars, Mika en Julian zorgden er voor dat dit weer een voorsprong werd die zeer goed werd uitgebouwd door de andere jongens zodat Julian met het laatse schot het 2e punt binnen haalde. Het 3e punt leek er wel op dat de spanning eraf was en werd er heel slecht gegooid de ene vuurpijl na de ander werd gelanceerd en werd er uiteindelijk met 2 schot verschil verloren. Brink H staat nu bovenaan met twee punten voorsprong op Nooit Gedacht.