Jeugd nieuws‎ > ‎

Brinkjunioren beleven een geweldig kamp

Geplaatst 3 jul. 2016 10:40 door Peter Veelers
Het Brinkkamp wordt gezien als de start van het nieuwe seizoen. De jeugdcommissie had dit jaar voor een prachtige locatie gekozen, de Molenberg in Reutum. Volop speelgelegenheden en veel ruimte rondom het fraaie onderkomen. Op zaterdag 1300 werden de junioren en leiders bij Clubcafe Blom verwacht. Met zo'n 25 kinderen, inclusief de nieuwe leden, en 9 leiders vertrok men per fiets naar Reutum. De meeste leiders bleven ook overnachten. Al weken werd er naar uitgekeken. Na het installeren en verdelen van de slaapruimte's stond al snel het eerste onderdeel op het programma.  Er werden 5 groepen gemaakt. In estafettevorm werd een surfivelrun afgelegd. Daarna was er vrije tijd. Velen waren enorm druk met het verzamelen van hout om een groot kampvuur aan te leggen. Jan Hein Grimberg bracht een kuub brandhout maar dat was al snel op. Het kampvuur kwam er dan ook en bleef dan 24 uur branden. Erik Kamphuis bereidde ondertussen de warme maaltijd. Op vrijdag was hij al met 6 kg gehakt in de weer om er gehaktballen van te draaien. Daarnaast waren er gebakken aardappeltjes met doppers/wortels en appelmoes. Daar bleef bijna niets van over. Na de afwas was het tijd voor het klootschieten. Tegen 2000 uur stond alweer het volgende onderdeel op het programma, een puzzeltocht. Groep 1 wist als enige de juiste route af te leggen. Na afloop bleek waarom. Een tweetal cruciale verkeersborden waren als sneeuw voor de zon verdwenen. 

Tegen 2200 uur was het startsein voor de bonte avond. Iedereen had al enkele weken geleden de opdracht gekregen om een act voor te bereiden. Deze happening kreeg de naam, De Brink Got talent. Arjan en Karin Smelt waren als VIP's uitgenodigd en namen plaats in de skybox. Er werden moppen getapt, gedanst, geplaybackt en met scheerschuim gesmeerd. Een mooie avond gewonnen door Jochem Wennink en Marc Luft. Tegen 2330 uur kon men zich buiten weer uitrazen. Rond 0130 gingen de eersten vrijwillig naar bed. Behalve Brink A lag iedereen om 0330 uur in bed. Het A team kwam rond 0430 uur met een plastic paard op ware grootte op de proppen en zette deze in de gang. Dit deed in de ochtend menigeen de schrik om het hart slaan. Nadat rond 0445 uur nog een onschuldige slapende leider met tandpasta werd besmeurd door hetzelfde A team werd het dan toch stil. Dat duurde niet lang. Rond 0730 uur was er in de grote slaapkamer alweer volop bedrijvigheid. Na een stevig ontbijt met eieren, spek en ham werd "alles mag op zondag" gespeeld. Met een koptelefoon met keiharde muziek woorden raden valt niet mee. Even later was door de jeugdcommissie alweer de centrale hal ingericht met 7 spelonderdelen waarbij per team punten gehaald konden worden. Na een lunch met braadworst en hamburgers werd nog eenmaal kontjetrappen gespeeld. Daarna riep Erik Kamphuis de troepen bijeen. De oorkondes voor het trainingsbeest (het meest getraind) en wedstrijdkanjer (punten per persoon toegekend door de leiders)per team werden uitgereikt. Bij Brink A was Steven Groeneveld het trainingsbeest en Jelle Kamphuis de wedstrijdkanjer. Bij Brink D was Gijs Broekhuis het trainingsbeest en Bram Steghuis de wedstrijdkanjer. Bij Brink H was Aniek Veelers het trainingsbeest en Tessa Veelers de wedstrijdkanjer. Bij Brink I waren Bill Kottink en Cisse Luft het trainingsbeest en Julian Broekhuis de wedstrijdkanjer. Bij Brink I was Julian Groeneveld samen met Wessel Broekhuis het trainingsbeest terwijl Wessel Broekhuis ook de wedstrijdkanjer werd. Groep 1 werd na een nauwkeurige telling aangewezen als winnaar van het Brinkkamp. 

De jeugdcommissie, bestaande uit Erik Kamphuis, Michel Groeneveld, Herbert Scholten en Bjørn Niemeijer had een geweldig programma gemaakt. De tijd vloog, er was volop eten en drinken en mede daardoor vormden de kinderen een groep zonder buitenbeentjes. De regenbuien kregen geen invloed op de reuze gezelligheid. De hoofdsponsor, cafe Blom leverde een belangrijke bijdrage in de vorm van frisdrank, broodjes en hamburgers. Zonder deze bijdrage zouden er minder mogelijkheden zijn geweest voor de jeugdcommissie, met beperkt budget, om een topprogramma in elkaar te draaien!
Comments