Jeugd nieuws‎ > ‎

Brinkkamp, gezellig, spannend en heerlijk!

Geplaatst 19 jul. 2017 06:43 door Marc Luft   [ 19 jul. 2017 23:10 bijgewerkt ]
oDe jeugd van KV de Brink is weer, inmiddels traditioneel, begonnen aan het klootschiet seizoen door middel van het beruchte Brinkkamp. Na afloop waren de reactie's; gezellig, spannend en heerlijk vaak gehoord. 
Het begon op de zaterdag bij café de Mors, waar de bagage ingeladen werd en afscheid genomen van de ouders. Op de fiets richting de Molenberg, waar de activiteitencommissie al menig voorbereiding had uitgevoerd. Na het installeren werden de teams voor dit kamp bekend gemaakt en gelijk kon men zien d.m.v. softbal of er samenwerking in de groep was. Bij de teams was dit inderdaad het geval bij de scheidsrechters minder, die bijna continue in discussie met elkaar waren over de spelregels. Tot op heden is hier geen duidelijkheid in. 
Goed gegeten werd er dankzij meesterkok Erik Kamphuis, heerlijk. Quizmaster Jochem Wennink had een geweldige quiz in elkaar gedraaid, waarbij vele diverse vragen beantwoord zijn. Hierdoor zijn we erachter gekomen dat Peter Veelers eigenlijk nog helemaal geen 50 is, hoe het beeld je op het verkeerde been kan brengen;). De eerste vier seconden van songs en filmmuziek waren voor de jeugd een makkie.
 
Midden in de nacht, in het pikkedonker stond de smokkeltocht op het programma, de leiding had vertrouwen in. Zo ook de teams, Marc Luft uitgedost in een militair uniform als begeleider van een team, had de tactiek bespreking al gehad. Bij terugkomst gingen de verhalen over en weer, het team van Frank Groeneveld had toch de mooiste verhalen en waren door drie meter hoge maisvelden gelopen en aardappels tot onder de oksels. Aan de kleding te zien, waren de verhalen echt. Peter Veelers met zijn team had de uitdaging aangenomen om alle "douaniers" te vinden aangenomen en ..........zonder problemen is dit gelukt. Maisman Arjan Smelt was voor menig kind een enge belevenis, spannend. Hijzelf vond de motorzaag van Michel eng. Het beroemde smokkelteam van Marc Luft hield de eer hoog en zonder ook maar één douanier te zien waren ze binnen no-time weer terug. Dit onder een geweldig chagrijnig gezicht van Erik Kamphuis. Het duurde nog een hele tijd dat de bedden betrokken werden. Het vuur van Jan Hein Grimberg was te leuk. 
Vroeg in de morgen stond Erik alweer achter het fornuis om eieren en spek te bakken als super ontbijt voor iedereen. Dit was ook nodig want Michel Groeneveld had bedacht om de Highlandsgames na te spelen, boomstammen werden weggegooid, stenen stoten, vaten tillen enz. enz. De jeugd had nog voldoende energie om super fanatiek alle spellen uit te voeren. Geweldig 
Na het opruimen van de kampplek en de omgeving werd er terug gefietst nar café de Mors, waar de ouders de over vermoeide maar gelukkige kinderen te ontvangen. Een geweldig Brinkkamp gehad!!


Comments