Jeugd nieuws‎ > ‎

Enthousiaste jeugd bij 5-kamp kv de Brink

Geplaatst 20 mei 2016 12:23 door Peter Veelers   [ 21 mei 2016 03:11 bijgewerkt door Marc Luft ]
Alle junioren van KV De Brink waren uitgedaagd door Erik Kamphuis om op vrijdag 20 mei minimaal 1 vriendje of vriendinnetje mee te nemen naar de Brinkbaan om deel te nemen aan een 5-kamp. De Brinkvlag wapperde bij aankomst reeds in vol ornaat. Liefst 36 kinderen waren aanwezig. Na een kort oponthoud vanwege de oversteek van 60 dames die gemolken moesten worden kon de strijd van start gaan. De baan lag er in perfecte conditie bij, kort gemaaid en een keiharde ondergrond. 


De jeugdcommissie had de kinderen in groepjes van 5 personen ingedeeld en konden op 5 onderdelen behaalde punten omzetten in meters. Zeer fanatiek werd gegooid op een groot gatendoek. Het ouderwetse bötken ontbrak niet. Het moeilijke spel om van een afstand, de kloot in vakjes te rollen en ook het kegelonderdeel ontbrak niet. Elk team moest in 10 schoten zoveel mogelijk meters maken. Een niet na te vertellen aantal "scoremeters" werden opgeteld , afgetrokken en vermenigvuldigd. Na afloop was er frisdrank en chips. Ondertussen werden een aantal bekers gereed gezet. Wie o wie zal de gelukkige zijn? Het team van Lars 1 en Lars 2, Bram en Dries bleek de uiteindelijke winnaar te zijn. Liefst 1652 meter wisten zij bijeen te gooien. Zelfs ouders probeerden hun kunsten te laten zien.

Mika Smellink werd uitgeroepen tot fanatiekste deelnemer. Hij kreeg uit handen van Erik Kamphuis ook een fraaie beker. Het enthousiasme onder de kinderen was groot. 

Nieuwe leden zijn natuurlijk altijd welkom en kunnen daarvoor contact opnemen met Erik Kamphuis. Wanneer dit voor 1 juli gebeurd mag je ook mee op kamp op 3 juli.

Brink 5 kamp ‎(2016-05-20)‎


Comments