Jeugd nieuws‎ > ‎

Jesse Wennink klaar voor King Of the Road

Geplaatst 5 okt. 2016 10:57 door Peter Veelers   [ 11 okt. 2016 02:28 bijgewerkt door Marc Luft ]
Op woensdag 12 oktober zal Jesse Wennink met de Nederlandse afvaardiging afreizen naar het Ierse Cork op deel te nemen aan de King of the Road wedstrijd. Deze wedstrijd wordt algemeen gezien als belangrijkste jaarlijkse wedstrijd. Slecht 4 Nederlanders mogen deelnemen. Namens de heren, Marc Muntel, bij de dames Silke Tulk, bij de meisjes Lisa Jonkers en bij de jongens Jesse Wennink. Jesse Wennink, lid van kv De Brink mag op zondag 17 oktober deelnemen aan een duowedstrijd samen met Lisa Jonkers. Zij zullen het opnemen tegen een Iers en een Duits duo. Jesse mag rekenen op een grote supportersschare van kv de Brink. Naast zijn vader en coach Hans gaat broer Jochem mee, Bjørn Niemeijer, Bas Rouwers, Edwin Scholten, Cor Steghuis en Peter Veelers. Zij zullen met 8 personen een huisje bemannen in het plaatsje Shanagarry aan de oostkust van Ierland. De totale Nederlandse delegatie bestaat uit 28 personen.  Het vertrek is woensdag 12 oktober om 05.00 uur in de ochtend vanuit Almelo. Per trein wordt koers gezet richting Schiphol. Er vanuitgaande dat de NS stipt op tijd rijdt zal de delegatie rond 07.00 uur op Schphol zijn. Om 09.20 uur vertrekt de Air Lingus naar Cork. Ter plekke zijn reeds auto's gehuurd. Op maandag 18 oktober wordt rond 20.00 uur weer voet op Nederlandse bodem gezet. 

Jesse heeft de laatste weken veel getraind met de stalen kloot. Hij heeft het Ierse parcours al eens gezien toen broer Jochem 2 jaar geleden mocht deelnemen. Ook heeft hij destijds al getraind op dit parcours. Toch wel een voordeel. Deelname dwong hij af door als beste Nederlander zich te kwalificeren voor het afgelopen EK. Voor hem dus een mooi toetje. Hopelijk met eremetaal om zijn nek.

Voor de meeste Brinksupporters wordt het de eerste buitenlandse klootschietervaring. Zij zullen dan ook hun ogen uitkijken. Er is altijd erg veel publiek en tijdens de wedstrijden wordt er met groot geld gegokt. Wie voor 50 euro wil deelnemen wordt uitgelachen. 
Comments