Jeugd nieuws‎ > ‎

Jesse Wennink Nederlands Kampioen straat

Geplaatst 14 jun. 2015 11:15 door Peter Veelers   [ 15 jun. 2015 02:23 bijgewerkt door Marc Luft ]
Tijdens de Nederlandse Kampioenschppen in Geesteren, prima georganiseerd door KV Veldhoek, wist Jesse Wennink goud te behalen op het onderdeel straat in de oudste leeftijds groep, categorie 4. Een zeer bijzondere prestatie omdat hij eerstejaars is in deze categorie. Hij mag hier nog 2 jaar in blijven schieten. Op straat wist hij de 800 meter te overbruggen in slechts 7 schoten en 89 meter. Een gemiddelde van liefst 127 meter per schot! Op het onderdeel veld viel hij net buiten de prijzen maar bij het zetten won hij zilver door maar liefst 56,40 meter te gooien. In het allround klassement werd Jesse tweede.  Jelle Kamphuis schoot in categorie 3 een geweldige wedstrijd op het onderdeel straat. In 7 schoten en 45 meter overbrugde hij de 800 meter. Hij won brons. In de vroege ochtend leverde Tim Henrikx, in categorie 2, een prima prestatie met een vierde plek op de straat. Hij was extra een dag eerder thuis gekomen van een voetbalkamp.  Dat is dus zeer de moeite waard geweest. Aniek Veelers, categorie 2 meisjes, viel eveneens net buiten de prijzen bij het zetten met een vierde plek. Zij kwam 1,10 meter tekort. Twaalf, veelal eerstejaars, junioren hadden zich weten te plaatsen voor het NK en mochten deelnemen tegen de top van Nederland. Nog nooit waren zoveel junioren van de Brink op een NK actief. Het bewijs dat het juniorenbeleid, onder leiding van Erik Kamphuis, dat een jaar geleden is ingezet nu al zijn vruchten afwerpt!