Jeugd nieuws‎ > ‎

Jeugdteams de Brink doen goede zaken in de competitie.

Geplaatst 2 dec. 2019 10:15 door Marc Luft
Brink B
Op de koude en erg mistige ochtend van 1 december moest Brink B aantreden tegen Hertme B. Bij het losschot lag Brink B 15 meter achter. Dit werd echter
bij het 2e schot weer ingehaald. Brink B heeft deze voorsprong vastgehouden en daarmee de 1e periode gewonnen. De 2e periode werd door erg goede
schoten van Daan Groeneveld, Julian Broekhuis, Gijs Broekhuis, Tim Hendriks en Kevin Veldman gewonnen met een schot voorsprong. Bij de 3e periode lag De Brink wederom bij het losschot achter. Dit werd uiteindelijk na 2 à 3 schoten weer ingehaald en werd de voorsprong vergroot tot een schot. Dit heeft De Brink vastgehouden en wonnen ze uiteindelijk met een verdiende 0-3. Brink B bezet voorlopig de eerste plaats.

Brink C mocht als rode lantaarndrager aantreden tegen de meiden van KV Beuningen, die op de derde plaats staan. Bij het inschieten was de tendens van de goede trainingen zichtbaar en werden de schoten steeds langer hierdoor was er voldoende vertrouwen om de wedstrijd in te gaan.
Maar gelijk bij het begin begon de Brink met twee slechte schoten gevolgd door een minder schot dit was het begin van ruim een half schot achterstand. Want Beuningen schoot strak en recht. Gaandeweg deze periode schoten beide teams een goede pot en bleef het verschil gelijk en pakte Beuningen het eerste punt. In de tweede periode waren de jongens gelijk bij de les. Vanaf het eerste schot door Sepp Niehoff tot en met het laatste schot van Cisse Luft waren allemaal super strakke worpen waardoor toch bleek dat de jongens van de Brink meer in de mouw hadden dan de meiden. Ook de derde periode begon goed, en het waren prima schoten van Wessel Broekhuis en Bill Kottink die de voorsprong uit bouwden. Cisse Luft mocht aanleggen voor het laatste schot en moest nog zo'n 30 meter overbruggen. Hoe........ geen idee, maar de kloot kwam er wonderwel met kunst en vliegwerk.


Brink E begon de eerste periode met losschot van Mika Smellink 5 meter achter. 2e schot van Julian Groeneveld was goed en was er een kleine voorsprong. Deze werd nooit meer dan 5 meter en bij het ingaan van het laatste schot was er maar 1 meter voorsprong over. De Toekomst deed een lang schot en Lars Groeneveld moest alle zeilen bijzetten. Zijn schot ging naar rechts en kwam in het blad maar kwam de baan weer op en liep er 2,5 meter voorbij. Het 1e punt was binnen. Het 2e punt ging niet goed. Gelijk kwamen we achter en door meerdere mindere schoten en ruzie met de stok was er een half schot achterstand zodat het 2e punt bij De Toekomst bleef. Nadat de jongens even serieus waren toegesproken door de leiding werd het 3e punt door goed en strak schieten met een half schot verschil gewonnen. De koppositie werd dus behouden met een 1-2 overwinning.

Brink H schoot tegen Ons Streven een uitstekende wedstrijd. Dit jeugdige en nieuwe team onder de bezielende leiding van Bennie oude Vrielink en Bart Kienhuis laten op de training al zien grote stappen te maken. Echter is het in deze klasse nog moeilijk om een puntje te kunnen pakken. De eerste twee perioden waren dan ook duidelijk in het voordeel van Ons Streven. De derde periode was het spannend van het begin tot het einde, het laatste schot mocht de definitieve uitslag brengen wat helaas in het nadeel van de Brink was. Maar de toekomst gloort voor dit team. 
Comments