Jeugd nieuws‎ > ‎

Jubileumkamp meer dan geslaagd.

Geplaatst 3 jul. 2018 11:22 door Marc Luft   [ 3 jul. 2018 11:47 bijgewerkt ]
Ook KV de Brink is geslaagd! In dit geval de jeugdcommissie die een meer dan geslaagd weekend voor alle jeugdleden van KV de Brink heeft georganiseerd.Op vrijdagavond rond 18:30 uur was het druk bij cafetaria café de Mors, alle jeugdleden en ouders/ broers en zussen, waren aanwezig om de bagage af te leveren en een ieder een geweldig kamp te wensen. Verrassing was de jubileum-cake van Cristl Kottink. Michel Groeneveld verzorgde het vervoer van de bagage, de rest ging op de fiets naar .........Albergen. Dit jaar speelde het jubileumkamp zich af in het multifunctionele accommodatie Albergen, geweldig netjes en van alle gemakken voorzien. 

De vrijdagavond stond in het teken van de dropping. Lastig was het kanaal, het gehele weekend was het weer geweldig, maar in de nacht toch te koud om een natte overtocht te maken over het kanaal. Uiteindelijk heeft iedereen de terugtocht volbracht met smokkelwaar, drie ballonnen met een doorsnede van één meter. Master of survival Marc Luft met zijn secondant Lars Niemeijer waren met hun groep hier wederom het meest bedreven in. Jeugdcoördinator Erik kamphuis was onder de indruk van de survival en smokkel skills. De nacht werd, veel's te laat, afgesloten bij een gezellig kampvuur. 

Na een overheerlijk ontbijt was levend stratego in het nabij gelegen bos een prima middel om iedereen weer scherp en vooral wakker te krijgen. op de grote speelheuvel was er door Bjorn Niemeijer en Michel Groeneveld een heuse waterglijbaan neergelegd en werden er diverse records behaald qua afstand, stijl en durf. 

Chef-kok Erik Kamphuis verzorgde een uitstekende lunch en konden de jongens richting Frans Marie, alwaar de kano's gereed lagen. Drie personen zijn nooit verder gekomen dan 50 meter van hun startpunt en 12 keer kopje onder. Jorg Smellink liet zien hier bijzonder bedreven in te zijn met in zijn kielzog Lars Groeneveld, die zijn spieren aansprak. 
De avond werd gevuld met een kampvuur-quiz met diverse vragen over Ootmarsum, klootschieten en alledaagse wereldse wetenswaardigheden. Frank Groeneveld en zijn team wisten veruit het meeste goed te beantwoorden en bleken bestand tegen weinig slaap.

De zondagochtend stond in het teken van de finale om de NKB cup veld. Brink A had diverse mooie wedstrijden gewonnen en was verdiend finalist. Tegenstander Beuningen bleek geen kamp te hebben gehad en was veel constanter dan de jongens van de Brink. Een verdiende overwinning voor Beuningen waarbij de brink niet kansloos was geweest.

Na alles netjes opgeruimd te hebben, werd de terugreis naar Ootmarsum gemaakt. Alle ouders, broertjes en zusjes stonden klaar om de jongens en hun begeleiders welkom te heten en terug te kijken op een meer dan geweldig kamp. Erik Kamphuis was verheugd bij zo veel saamhorigheid en sfeer van de groep.
De jeugdleden waren enorm enthousiast en vol van verhalen over het jubileumjeugdkamp van KV de Brink 2018!

Enkele foto's hebben we op deze pagina geplaatst, meer foto's kun je hier bekijken.

Comments