Jeugd nieuws‎ > ‎

"Machtig mooi kamp" zegt jeugd KV de Brink.

Geplaatst 2 jul. 2019 11:03 door Marc Luft
Afgelopen weekend heeft de jeugd weer kunnen genieten van een "machtig mooi kamp" volgens eigen zeggen. Op vrijdag vertrokken de jeugdleden op de fiets via een omweg bij camping en bungalowpark "bij de Bronnen" waar reeds twee mooie grote tenten stonden van Hans Gerwers. Gelijk na het installeren werd er een potje trefbal gespeeld met allemaal eigen regels, in ieder geval dusdanig, dat de leiding altijd won. 

In de late avond of vroege nacht toen het langzaam donker begon te worden was de "losplaats" voor de smokkeltocht bij onze eigen geweldige klootschietbaan. Als smokkelwaar was dit keer gekozen voor een strandbal van 1 meter doorsnee. Het was de groep van Jochem Wennink die het eerst terug was zonder gezien te worden. De groep van Marc Luft had een eer te verdedigen door niet gepakt te worden, en dit is dan ook gelukt waardoor opperzoekers Erik Kamphuis en Bjorn Niemeijer er flink de P er in hadden. 


Na het wakker worden begon de dag traditiegetrouw met een overheerlijk en straf ontbijt, van brood met eieren en spek. 
De ochtend stond in het teken van een zeskamp, diverse actieve en creatieve spellen voorbereid door Michel Groeneveld werden super fanatiek uitgevoerd. Door de geweldige weersomstandigheden die bijna te warm waren was het programma ietwat aangepast en is er gezwommen in het mooie waldbad in Uelsen. De verkoeling in het water was een verademing voor de jongens. Bij terugkomst had 'Richard van de Bólter' een heerlijk culinaire maaltijd klaar staan en gevolgd door een overheerlijk ijsje, va penningmeester Bart Kienhuis kon er langzaamaan begonnen worden met een GPS tocht. Van waypoints en diverse opdrachten, puzzels, zoekopdrachten en vele andere uitdagingen vond men de weg weer terug. Verhalen vertellend rondom de tractorband i.p.v. kampvuur (veiligheid voor alles!) kwam het moppen-uurtje aan bod. Dat dit geen uurtje bleef was direct duidelijk. 

Zondagochtend alweer het einde naderde, het kampement werd zo goed mogelijk opgeruimd door iedereen en er werden nog een paar spellen gespeeld, door de vermoeidheid iets minder fanatiek maar desondanks met volop gezelligheid. Na het middageten, bereid door kok Frank Groeneveld en supervisor Erik Kamphuis ging iedereen op de fiets naar café de Mors. Iedereen vermoeid maar super voldaan en vol met verhalen van een "machtig mooi kamp".
Comments