Jeugd nieuws‎ > ‎

Nederlandse kampioenen bij de Brink!

Geplaatst 10 jun. 2018 09:12 door Marc Luft

Zondag 10 juni zal de boeken ingaan als één van de succesvolste Nederlandse Kampioenschappen klootschieten ooit voor de Brink. Met twee Nederlandse kampioenen Sepp Niehoff en Bill Kottink.

Sepp won overtuigend de straatwedstrijd, door het lastige straat parcours van 500 meter als enige in zijn categorie 2 te overbruggen in 6 schoten. Hij begon super strak met een geweldig losschot ook zijn tweede schot was prima geplaatst. Zijn 4e schot was niet helemaal ideaal maar Sepp herstelde hiervan en schoot zijn 5e en 6e schot prima. Jorg Smellink werd op dit onderdeel derde dankzij de vele meters over de streep in zeven schoten. Ook Jorg begon steengoed aan de straat wedstrijd, af en toe geluk maar voornamelijk perfect geplaatste schoten. 

Op het veld liet Bill Kottink zien dat het wel oké was met zijn vorm. In 5 formidabele schoten noteerde hij een afstand van 381 meter wat hem de tweede plaats opleverde. Bill zocht samen met zijn gelegenheid coach contineu het harde en vlakke gedeelte van de baan op, zodat de kloot een goede landing kreeg en goed bleef rollen, i.p.v. stuiteren. 
Bij het, derde onderdeel, zetten werd hij Nederlands Kampioen met een afstand van ruim 37 meter. 25 cm verder dan de nummer twee.
In categorie 3, was het Julian Broekhuis,De eerste twee schoten waren niet eens 
optimaal maar hij bleef zijn concentratie behouden en de daaropvolgende schoten waren allemaal over de 100 meter. Zijn laatste schot was goed geplaatst maar ging 20 meter voor de finish in de berm, zijn geluk was dat deze kaal en hard was zodat de kloot 5 meter over de finishlijn rolde. uiteindelijk was dit goed voor de tweede plaats. Julian is eerste jaars categorie 3 schutter en al jaren bekend als een talent binnen de vereniging. Van KV de Brink waren er maar liefst 11 klootschieters actief. Het blijkt maar weer dat de vele trainingen hebben gewerkt en dat de Brink goed bezig is met de jeugd. De jongens bedanken de leiders met hun ereplaatsen!

Comments