Jeugd nieuws‎ > ‎

Nederlands kampioenen bij de Brink

Geplaatst 17 jun. 2019 00:25 door Marc Luft   [ 17 jun. 2019 00:32 bijgewerkt ]
KV de Brink is drie Nederlandse kampioenen rijker. Julian Broekhuis (1e straat, 2e veld, 2e zetten en allround kampioen), Julian Groeneveld (1e straat, 3e veld) en Tim Hendriks (1e zetten, 3e straat en 3e veld)! Ook Mika Smellink behaalde een eervolle tweede plaats op straat!

In categorie 2 bij de jongens deden maar liefst 35 jongens mee. Een geweldig aantal, dat laat zien dat het klootschieten ook onder de jeugd populair is. Julian Groeneveld (KV de Brink) had op straat genoeg aan 6 schoten om 500 meter te gooien. Zijn verenigingsgenoot Mika Smellink (KV de Brink) had ook 6 schoten nodig, maar kwam 6 meter tekort voor een eerste plaats. Alan Groeneveld (KV Wilskracht) werd derde. Bouw Snoeijink (KV Oud Ootmarsum) wist in vijf schoten bijna 380 meter te gooien op de veldbaan van de Huier. Alan Groeneveld mocht nu de tweede plaats in ontvangst nemen, Julian Groeneveld werd op dit onderdeel derde. (op de foto links Mika Smellink, midden Julian Groeneveld)

Ook in categorie 3 bij de jongens deden meer dan 30 deelnemers mee. Julian Broekhuis wist op straat een zeer knappe prestatie neer te zetten, door 800 meter in 7 schoten te overbruggen. Een gemiddelde van ongeveer 115 meter per schot! Bart Lucas (KV Hertme) wist de zilveren medaille te winnen op de straat, Tim Hendriks (KV de Brink) won het brons. Stijn Nolten kwam met 5 schoten tot een afstand van 466,80 meter. Julian Broekhuis (KV de Brink) gooide 441,50 meter, verenigingsgenoot Tim Hendriks (KV de Brink) nam de bronzen medaille trots in ontvangst nadat hij 435,40 meter had gegooid in 5 schoten. Tim Hendriks was nog niet klaar met medailles ophalen, op het onderdeel zetten wist hij maar liefst 47,40 meter te gooien! Julian gooide 43,60 meter, Rick Mensink (KV Vooruitzicht) gooide 41,12 meter, wat genoeg was voor een bronzen medaille. Op de foto allround kampioen Julian Broekhuis (in oranje). Op de foto links Julian Broekhuis en midden Tim Hendriks.


Na afloop werd er door de kampioenen, ouders, toeschouwers en trainers nog even gevierd bij café cafetaria de Mors.
Comments