Jeugd nieuws‎ > ‎

Puntenrijk weekend voor de Brink teams.

Geplaatst 4 nov. 2019 11:13 door Marc Luft
De jeugd van KV de Brink hebben dit weekend de nodige punten behaald en in de rangschikking goede zaken gedaan.

Brink B
De grote jongens van Brink B hebben een prima overwinning behaald tegen rode lantaarndrager Steeds Vooruit. Het team was compleet en iedereen schoot een goede wedstrijd.
Bij het losschot kwamen wij meteen een stuk of tien meters achter te liggen, door hun beste schutter. Dit wisten wij later goed te maken en wisten wij de eerste periode ruim te winnen met een schot voorsprong.
De 2e periode mocht Daan Groeneveld openen, dit schot was meteen goed en de tegenstander wist er niet bij te komen. Wij wisten de voorsprong de hele periode vol te houden en wonnen opnieuw de ronde met gemak.
Bij de derde en laatste periode was het nog even spannend door een minder schot van Gijs Broekhuis en van Daan Groeneveld op het laatst, maar gelukkig wisten we daarvoor een mooie voorsprong op te bouwen. Eindstand 0-3

Brink C
Leider Bjorn had een kleine storing in zijn slaappatroon op de zondagmorgen maar dat bracht de jongens van Brink C niet in de war. Naderhand werd dit meer dan goed gemaakt door een smakelijk hapje.
In de eerste periode was het team druk doende om de ideale lijn te zoeken op de baan van Vooruitzicht. Koploper Vooruitzicht had die wel gevonden en maakt daar met goede schoten gebruik van. De Brink schoot niet slecht maar ook niet goed genoeg, om aanspraak te maken op de eerste periode.
In de tweede periode waren de schoten wel goed geplaatst, was het team goed bij de les en dit bracht "vleugeltjes". Wessel Broekhuis plaatst de kloot laag en rechtuit op de secure baan. De baan loopt ietwat tonrond met een smal vlak gedeelte precies op het midden. Ook Bill Kottink had de goede richting te pakken en pakte bij het een na laatste schot van deze periode een voorsprong van 13 meter. De beste schutter van Vooruitzicht moest gooien en dat deed hij perfect. Het zou een zware dobber worden voor Cisse Luft om daar bij te komen, Cisse pakte de concentratie, nam de rust en met een uiterste precisie en kracht plaatste hij zijn kloot en deze ging 3 meter voorbij die van Vooruitzicht 1-1 in de tussenstand.
De derde periode was bijna identiek met de tweede. Het was nu dat de Brink meer dan prima schoot, Sepp Niehoff met zijn constante hoog niveau en wederom Bill Kottink met zijn magistrale lange schoten. Vooruitzicht had steeds meer moeite met het hoge niveau van de Brink. Het was uiteindelijk een koud kunstje voor Cisse Luft om zijn beresterke optreden op te luisteren met zijn laatste overwinningschot en daarmee besloot een 1-2 overwinning veilig te stellen.

Brink E
Eerste periode losschot was verschil 5 cm achter. 2e schot lag De brink al 10 meter voor en ieder schot was raak en voorsprong werd uitgebreid tot driekwart schot op het eind. 2e punt lag Brink gelijk al op voorsprong en liep het weer snel weg van Nooit Gedacht. Ook deze ronde werd met driekwart schot verschil gewonnen. Het derde punt was het beste, alle schutters schoten perfecte schoten en een minder schot van Nooit Gedacht zorgde er voor dat er met ruim een schotlengte werd gewonnen. De toppers Mika, Siem, Julian, Lars en Zen hebben laten zien dat de vele trainingsuren uitbetaald worden in punten. Brink E is nu mede koploper.

Brink H
Vandaag hebben we thuis tegen Java gegooid. We hebben een goede wedstrijd gegooid de eerste 2 ronden hebben we verloren met een behoorlijk verschil. Met de laatste ronde zag het ernaar uit dat we ons eerste punt van de competitie zouden halen. Helaas waren de laatste 2 schoten niet goed waardoor ook dit punt naar Java ging met een verschil van 8 meter.

Wil jij ook klootschieten? Meld je aan en kijk op de site: http://www.kvdebrink.nl/