Jeugd nieuws‎ > ‎

Steven Groeneveld gekwalificeerd voor kernploeg.

Geplaatst 20 nov. 2018 23:54 door Marc Luft   [ 20 nov. 2018 23:58 bijgewerkt ]
Steven Groeneveld heeft zich gekwalificeerd voor de kernploeg van de Nederlandse Klootschietersbond.
Na zes mooie wedstrijden op drie verschillende veldbanen is de Grolsch Champions Tour veld & zetten dit jaar weer afgerond. De laatste wedstrijd werd gehouden bij KV Zwolle. De inzet voor de Grolsch Champions Tour was dit jaar een ticket voor een internationale wedstrijd met Hemelvaart 2019 in Duitsland. Namens de NKB zullen de beste vier heren, de beste twee dames, de beste twee jongens en de beste twee meisjes afgevaardigd worden naar het Duitse Meldorf.

Op het veld bekroonde, de debuterende, Steven Groeneveld van de Brink zijn sterke optreden in de Champions Tour met een keurige tweede plaats en dus een ticket voor Duitsland. Mirco Breuker van Vooruitzicht behaalde een eerste plaats, door alle wedstrijden te winnen. Dat het spannend was bij de jongens bleek wel uit het feit dat er vier jongens op een gelijk aantal punten stonden. Dan wordt er gekeken naar het aantal schoten. In dit geval was dit ook gelijk. Tot slot is er gekeken naar de gegooide meters wat uiteindelijk de doorslag gaf.

Bij het onderdeel zetten waarbij een kleine kloot zo ver mogelijk door de lucht gegooid moet worden en waarbij alleen de gegooide afstand zonder uitrol telt, ging de winst bij de jeugd naar Steven Groeneveld.

Overige winnaars op het veld en zetten zijn bij de heren Rob Scholten, dames Silke Tulk, Jongens veld Mirco Breuker, jongens zetten Steven Groeneveld, meisjes veld en zetten Suzan Zieverink.


Comments