Jeugd nieuws‎ > ‎

Succesvol weekend Brinkjunioren

Geplaatst 7 jun. 2015 10:01 door Peter Veelers   [ 7 jun. 2015 11:12 bijgewerkt door Marc Luft ]
Afgelopen vrijdag stond voor de junioren de Articaronde op het programma, georganiseerd door kv Oud Ootmarsum. Door Brink D en E werd bijzonder goed gepresteerd. Lars Groeneveld had even startproblemen maar Julian Groeneveld, Sepp Niehoff en Wessel Broekhuis lieten lange schoten zien. Daarop besloot Lars Groeneveld ook om beter te gaan schieten. Brink E lag zelfs kort voor de finish op overwinningskoers. Maar toen ze dat in de gaten kregen ging het even mis. Maar toch werd een zeer knappe derde plaats in de wacht gesleept. Op dat moment was Brink D al binnen. Zij hadden 1 schot minder nodig voor de hele ronde en pakten daarmee door een hele sterke wedstrijd de hoofdprijs. De Uelserdijk was het nog even wennen, maar met een uitstekend laatste schot van Cisse Luft op deze straat werd het begin ingeluid van een aantal zeer goede series lange schoten. Op de Hooidijk kreeg het talentvolle team, door geweldige schoten de smaak echt te pakken. Gies Grimberg die elk schot secuur plaatste, Julian Broekhuis met prachtige schoten, Kars ter Braak en Bill Kottink die lieten zien hun mannetje te staan in dit soort wedstrijden. Door de gehele ronde geconcentreerd te blijven schieten, was er maar één plek verdiend.

Op zondag stond de afsluitende juniorenronde van de TKC op het programma. Brink D schoot opnieuw geweldig. In Agelo werd de ronde in 28 schoten overbrugd. Vooral Cisse Luft was enorm in vorm. Wilskracht deed er ook 28 schoten over maar had minder meters. Op de foto de winnaars, Julian Broekhuis, Kars ter Braak, Teun Steghuis, Cisse Luft, Bill Jottink en Gies Grimberg.
Brink C schoot in de D klasse eveneens in Agelo een iets langere ronde. Brink C was nummer 2 geworden in de reguliere competitie en moest nu aantreden tegen kampioen Oud Ootmarsum E. Het werd een spannende wedstrijd. Uiteindelijk werd de Brink C winnaar met Aniek Veelers in topvorm. Op slechts 1 schot achterstand werd Oud Ootmarsum F tweede. Op de foto staan Tim Hendrikx, Daan Groeneveld, Aniek en Tessa Veelers.

De Brink A en B schoten een ronde in Lattrop. Beide teams wisten een vierde plek te bemachtigen.