Jeugd nieuws‎ > ‎

Topweekend voor Brink B

Geplaatst 23 nov. 2014 07:49 door Marc Luft   [ 23 nov. 2014 11:18 bijgewerkt door Peter Veelers ]
Afgelopen zaterdag moest de Brink B een inhaalwedstrijd spelen op eigen Brinkbaan tegen  topper oud Ootmarsum B.
De 1e periode begon goed voor beide teams, maar oud Ootmarsum B schoot beter en sterker. Deze periode ging dan ook verdient naar Oud Ootmarsum.
De 2e periode begon het bij de Brink beter te lopen en de voorsprong werd steeds groter, mede door lange schoten van Steven, Gijs en Bas.
In de 3e periode was de Brink wederom de sterkere partij, er werd door alle schutters goed en hard gegooid. Na vele goed geplaatste schoten lukte het Tjerk om precies op de klinkers te gooien, hiermee pakte hij een grote voorsprong.
De 2-1 overwinning werd nadien nog even gevierd bij café de Nieuwe Roos, onder het genot van een glas cola of fanta.

Zondag morgen stond er wederom een wedstrijd tegen Oud Ootmarsum op het programma, nu tegen het C team. Dit keer op op de Oud Ootmarsum baan.
Wederom werd er door alle schutters goed geschoten. Na een lang los-schot van Gijs, gevolgd door een perfect schot van Bas was de toon al gezet. Hierdoor was Oud Ootmarsum C al op een geringe achterstand gezet. Tjerk en Steven hebben de voorsprong verder uitgebouwd.
Het 1e punt ging dan ook naar De Brink.
De 2e periode begon wederom goed voor de Brink, maar na een afzwaaier van Tjerk was de voorsprong verdwenen. Het team pakte de goede vorm snel weer terug, hierdoor ging ook het 2e punt naar De Brink B.
In de 3e periode was het eindige tijd stuivertje wisselen, maar uiteindelijk won de Brink met een ruim verschil.

De Brink C trad op eigen baan aan tegen Wilskracht D. De eerste periode verliep uitermate spannend. Het verschil was tot en met 11 schoten niet meer dan 2 meter. Wilskracht wist tenslotte deze voorsprong bij het laatste schot nog naar 13 meter te brengen. Ook in de tweede en derde periode was het krachtsverschil klein, ware het niet dat enkele wat mindere schoten aan Brinkzijde roet in het eten gooide. Wilskracht D schoot prima periodes en won tenslotte met een schotlengte verschil zodat het eindresultaat 3-0 was in het voordeel van Wilskracht. Ondanks het verlies kan de Brink C terug kijken op een goede wedstrijd.

Brink D trad aan tegen de toekomstig kampioen Gunne A. Gelijk bij de eerste worp was het leeftijd en kracht verschil duidelijk. Brink D was niet bij machte om deze tegenstander enige angst in te boezemen. Er werd dankzij de krachttraining van vrijdag wel steeds beter geschoten. Met name Teun en Lars lieten zien dat de techniek training hun vruchten afwerpt. Sepp die afzwaaiers afwisselde met lange schoten, Het constante goede schieten van Cisse en de af en toe geweldige schoten van Bill konden niet voorkomen dat de gehele winst naar de Gunne A ging.