Jeugd nieuws‎ > ‎

Twee kampioenen bij de Brink

Geplaatst 12 mei 2019 13:03 door Marc Luft
En ja hoor, het is gelukt! KV de Brink heeft vandaag twee kampioenen kunnen eren. Zowel Brink E als Brink H zijn kampioen geworden.
En tussen het kampioenenbal door heeft Brink B, hun competitiewedstrijd gewonnen met 3-0 van Java.

Brink E begon de laatste competitiewedstrijd met één punt voorsprong op nummer twee, de Wilskracht. De Brink E mocht thuis aantreden tegen Nooit Gedacht, die op een verdienstelijke derde plek staan. Helaas moest Jorg Smellink geblesseerd afhaken deze wedstrijd, maar hij was wel de grote animator bij het aanmoedigen tijdens de kampioenswedstrijd, net als alle ouders, familie broers en zussen die met grote aantallen aanwezig waren.
Gelijk vanaf het begin begon Julian Broekhuis met een geweldig schot en pakte een voorsprong van zo'n 20 meter, langzaam bouwde het sterrenteam de voorsprong uit en werd er door goede schoten van o.a. Wessel Broekhuis en Cisse Luft de eerste periode gewonnen met een schot voorsprong. De tweede periode tapte Nooit Gedacht uit een ander vaatje en dacht "als de Brink kampioen wil worden moeten ze ook schieten als kampioenen" en deze uitdaging gingen ze graag aan. Met geweldige schoten van Bill Kottink en Sepp Niehoff lieten ze ook deze periode Nooit Gedacht een ruime schot achter zich. In de derde periode brachten een paar mindere schoten de Brink op een achterstand maar uiteindelijk werd dat verbeterd, de Brink lag voor en het was een koud kunstje voor Cisse Luft om met het laatste schot de overwinning te pakken en dus het kampioenschap!.

Brink H begon de eerste periode niet helemaal goed, de zenuwen speelden parten en ze lagen een paar meter achter. Met het 3e schot kwamen we voor en werd de voorsprong in de volgende schoten groter. Op het eind was het bijna een schot en maakte Mika er met het laatste schot uiteindelijk een schot van zodat Lars niet meer hoefde te schieten.
De 2e periode begonnen we slecht en lagen we constant achter door slechte schoten. Halverwege lagen we bijna weer gelijk, maar door weer een mager schot kwamen we weer op een achterstand. Ondanks verwoede pogingen bleven we achter en was het verschil nog 5 meter bij het ingaan van het laatste schot. Mika wilde koste wat t kost kampioen worden en gooide een subliem laatste schot waarbij Beuningen het nakijken had en 10 meter achterbleef. Dat was gelijk het breekpunt bij Beuningen die bij het 3e punt slecht begonnen en de Brink vleugels gaf. Na 3 zeer lange schoten was er al een schotlengte voorsprong die gaandeweg werd uitgebreid tot 2,5 schot waardoor het kampioenschap een feit was.

De kampioenen werden hartelijk ontvangen bij café de Mors en na een een kleine versnapering stond daar de vrachtwagen van Kamphuis transport gereed met Peter Damhuis aan het stuur om een heuse ereronde door de stad te maken, luid toeterend en met fakkels ging men naar de trotse jeugdcoördinator Erik Kamphuis die de balkonscène al meerdere keren gedroomd had. Een werkelijk waar prachtig eerbetoon kregen alle spelers en hun trainers op het balkon, ook techniek trainer op de woensdag Bennie oude Vrielink werd geroemd om zijn belangrijke werk. Bij terugkomst bij cafe de Mors waren de beruchte xxl frikandellen al gereed voor consumptie door de kampioenen. Al met al was het een geweldig mooi feest voor de kampioenen, waar iedereen met trots op terugkijken kan.

Vrijdag 17 mei bied KV de Brink alle jeugd van Ootmarsum en omstreken de mogelijkheid om ook kennis te maken met de mooie klootschietsport en vereniging KV de Brink. Hiervoor hoeft men alleen maar te verschijnen om 18:00 uur op de prachtige Brinkbaan. De rest van de gezelligheid verzorgt KV de Brink.