Jeugd nieuws‎ > ‎

Twee teams van KV de Brink strijden om kampioenschap.

Geplaatst 9 mrt. 2020 00:35 door Marc Luft
Twee teams van KV de Brink zijn nog volop in strijd voor het kampioenschap van de landelijke veldcompetitie.

Brink B schoot een steady wedstrijd tegen Steeds Vooruit. In het begin van de wedstrijd keken ze nog tegen een kleine achterstand en dit werd al snel omgezet door prima schoten van Julian Broekhuis en Daan Groeneveld door een ruime voorsprong. Steeds Vooruit was niet bij machte om het de jongens van de Brink moeilijk te maken. Het krachtsverschil was te groot alsmede ook het secuur schieten. Een eigenlijke simpele 3-0 overwinning was dan ook een feit. Brink B staat tweede met één punt achterstand op Oud Ootmarsum met nog één wedstrijd te gaan. Volop spanning dus.

Brink C schoot thuis tegen kampioen Vooruitzicht een prima wedstrijd. Sepp Niehoff die deze dag goed in vorm was schoot een prima wedstrijd en opende de wedstrijd met een kleine voorsprong. Gewoon goede schoten van Wessel Broekhuis en Bill Kottink zorgde ervoor dat er een comfortable voorsprong ontstond. Het was Cisse Luft die het eerste puntje mocht binnen schieten met een ietwat fortuinlijk schot. In de tweede en derde periode was de wedstrijd het zelfde maar dan omgekeerd en dus in het voordeel van Vooruitzicht. De terechte kampioen schoot goed en de Brink moest op de z.g.n. teentjes lopen om erbij te kunnen blijven. De achterstand was nimmer echt groot voor Vooruitzicht waardoor bleek dat de Brink een goede wedstrijd heeft geschoten. Het eindresultaat was dan ook 1-2 verlies.

Brink E heeft met 3-0 gewonnen van Nooit Gedacht. Door de afwezigheid van Zen Veelers werd er met de sportieve tegenstander overlegd dat er met 4 tegen 6 werd gegooid om 12 schoten per periode. Het eerste punt was een gemakkelijke prooi voor de talenten van de Brink, door enkele mindere schoten van de tegenstanders. Uiteindelijk was het verschil 2 schoten. Het 2e punt ging langer gelijk op maar op het eind liep de Brink toch nog een half schot uit. Het 3e punt ging ook tot op de helft gelijk op. Daarna was de kracht op bij de tegenstander en liep de Brink nog snel uit naar ruim een schot verschil. Brink E staat 3 punten voor op hun naaste concurrent en heeft aan één punt voldoende de volgende wedstrijd tegen de naaste concurrent Oud Ootmarsum. Een kampioenschap lijkt in de maak.

Brink H schoot een prima wedstrijd tegen Java uit Losser maar was niet bij machte om dit om te zetten naar een resultaat en dus punten. De vorm, kracht en souplesse worden steeds beter en de stijgende lijn is steeds meer aanwezig. Deze wedstrijd lukte het niet om punten te pakken maar in de toekomst zit er nog een mooie klootschiettoekomst aan te komen. De leider Bennie oude Vrielink en Bart Kienhuis waren dan ook zeer tevreden over hun pupillen.