Jeugd nieuws‎ > ‎

Veldkampioenen bij KV de Brink

Geplaatst 2 jun. 2020 00:11 door Marc Luft
Op een geweldige vrijdagavond, op de flanken van de Kuiperberg, op de uitstekend geprepareerde Brinkbaan, tijdens de wekelijkse trainingen van de jeugd van KV de Brink is er geschoten om wie het sterkst is van het team. De "oudere" jeugd mocht een een afstand van 700 meter schieten en de jongste jeugd schoot 400 meter.
Vanaf het begin lieten de jongens van Brink B zien echt te gaan voor deze fel begeerde titel "veldkampioen". Zelfs de zenuwen waren aanwezig dit bleek aan de matige start van het merendeel van de schutters. Maar de altijd uiterst geconcentreerde Julian Broekhuis die bekend staat op de juiste momenten het juiste te doen liet dat nu ook zien en pakte overtuigend de titel met een schot voorsprong.

Bij Brink C ontspon zich een uiterst interessante wedstrijd, alle schutters waren potentiële winnaars en dat lieten ze ook zien. Vanaf het begin ging iedereen bijna gelijk op en kwam er een echte wedstrijd op gang. Wessel Broekhuis pakte langzaam aan de leiding en op een gegeven moment kwam Jorg Smellink dichterbij maar kon dit niet volhouden. Wessel bleef goed rechtuit schieten en wist uiteindelijk overtuigend de winst te pakken. De tweede plek was voor Cisse Luft.

Brink E met de vele talenten in het team gingen ook voor de titel. Harde felle schoten, kracht uitspattingen en oerkreten zorgden voor geweldige schoten bij dit team. Op een dergelijke mooi bespeelbare baan is het ontzettend belangrijk om de kloot zo lang mogelijk op de baan te laten rollen en ervoor te zorgen dat hij rechtuit gaat vraagt concentratie en de mogelkijheid om dit zo lang mogelijk vol te houden. Julian Groeneveld kon dit het beste en had geen last van de wedstrijd stress en schoot een goede wedstrijd. Hij wist met de titel aan de haal te gaan.

Ook bij de jongste jeugd die een afstand van 400 meter moesten overbruggen was het spannend vanaf het begin. Jongens die nog maar net een jaar bij klootschieten zijn en super fanatiek de kloot op de juiste plaats te gooien. Geweldig om te zien hoeveel speelvreugde dit met zich mee bracht. De wedstrijd is uiteindelijk gewonnen door Wouter Muntel, maar eigenlijk was deze dag iedereen winnaar.

Na afloop was er te drinken en een klein hapje en jeugdcoördinator Erik Kamphuis mocht de prijzen overhandigen aan de trotse winnaars. Op de foto van links naar rechts Julian Broekhuis, Wessel Broekhuis, Julian Groeneveld en Wouter Muntel.


Comments