Jeugd nieuws‎ > ‎

Vriendjestoernooi de Brink prachtige happening

Geplaatst 24 apr. 2015 12:27 door Peter Veelers   [ 25 apr. 2015 02:56 bijgewerkt door Marc Luft ]
De junioren van de Brink werden vandaag verplicht gesteld een vriend of vriendin mee te nemen. Daar werd volop gehoor aan gegeven. In totaal waren er 44 kinderen aanwezig, op de fraai geprepareerde Brinkbaan,om deel te nemen aan een vijfkamp. Zeer fanatiek werd er gestreden op de verschillende onderdelen. De jeugdcommissie had niets aan het toeval over gelaten, alles was perfect geregeld. Elk Brinklid moest samen met vriend of vriendin zoveel mogelijk punten bemachtigen, die later werden omgezet in meters. De D + E spelers kregen daarbij de meeste bonusmeters. Veel meters waren te verdienen op de onderdelen butken en het gatendoek. 
Erg moeilijk bleek het precisiespel. Van een afstand van 30 meter moest de kloot naar een vak worden gerold dat verdeeld was in punten. Het middelste vak leverde de meeste punten op. Maar vaak werd net iets te hard of te zacht gegooid. Het butken, doppelstenen van een paaltje af gooien, leverde ook een fraai schouwspel op. De jongste jeugd bleek hier zeer bedreven in. Een bijzonder onderdeel was de grabbelton. Met 2 personen een minuut lang voelen in een bak en daarbij vertellen wat je denkt te voelen. Elk goed antwoord leverde 10 meter op. Tussendoor was er voor de kinderen volop frisdrank en chips, waar Karin Veenhuis uitstekend de regie over had. Na afloop keek iedereen vol spanning uit naar de uitslag. Juniorenvoorzitter, Erik Kamphuis, wist de spanning er lang in te houden. Allereerst kreeg iedereen een fraaie herinneringsmedaille. Daarna bleek dat de top 3 meer dan 1000 meter bijeen had gespeeld. Nummer 3 werd het duo Steven Groeneveld en Noud met 1042 meter. 
Nummer 2 werd het duo Cas Niehof met Jim met 1053 meter. Winnaar werd Gijs Oortman samen met Lars Groeneveld met liefst 1090 meter. Lars moest om 1740 uur nog telefonisch overgehaald worden, "er zijn prijzen te winnen", door Erik Kamphuis om toch te komen. Gijs en Lars, beiden klootschieters, begonnen met een flinke handicap in de vorm van strafpunten maar wisten deze vijfkamp toch bijzonder goed te presteren. De jeugdcommissie hoopt dat een aantal kinderen enthousiast zijn geraakt om te gaan klootschieten. Zij kunnen geheel vrijblijvend op elke vrijdagavond komen trainen. Om 1745 uur is het telkens verzamelen bij café de Nieuwe Roos.  

Brink ‎(vriend & vriendin 24-04-2015)‎


Comments