Jeugd nieuws‎ > ‎

Wisselende resultaten voor de Brink.

Geplaatst 24 mrt. 2019 08:20 door Marc Luft
De een na laatste wedstrijd van de competitie is door de jeugdteams van KV de Brink met wisselende resultaten geschoten.

Brink B, mocht thuis tegen kampioen kandidaat Lattrop- Breklenkamp schieten, ondanks het goede schieten van de Brink, bleek Lattrop Breklenkamp met een uitgebalanceerd te team een maatje te groot. Zowel de eerste als de tweede ronde werden overtuigend gewonnen door Lattrop Breklenkamp. in de derde periode schoot de Brink goed mee, maar moest op het laatste toch zijn meerdere erkennen. 

Brink E, in en tegen Ons Streven uit Tilligte, begon al tijdens de warming up super geconcentreerd. Zo ook in de wedstrijd, want bij het losschot begon Julian Broekhuis met een voorsprong van 15 meter. Ons Streven schoot ook goed door, maar bij elk schot liep de Brink toch uit. Op het laatst maakte Bill Kottink er een schot van waardoor de eerste periode eigenlijk simpel werd gewonnen. In de tweede periode was het scenario hetzelfde, coaches Bjorn Niemeijer en Marc Luft hadden de mogelijkheid om een goede opstelling te maken zodat het uitermate goed uitgebalanceerd was en het team pakte deze tactiek ook goed op. Geweldige schoten van wederom de uitblinkers Julian Broekhuis en Bill Kottink maakten er een waar schouwspel van waar menig toeschouwer zelfs van de tegenpartij van genoot. Ook deze tweede periode werd met een schot verschil gewonnen. De altijd moeilijke derde periode, die van de concentratie vast houden bleek ook geen probleem te zijn voor dit zeer talentvolle team. Jorg Smellink en Sepp Niehoff die zo waardevol zijn voor het team en de nodige meters voorsprong maakten. Het was Cisse Luft die het derde puntje probleemloos mocht binnen harken en een 0-3 overwinning was een feit. Ons Streven geen enkel moment in de wedstrijd de illusie een punt te kunnen bemachtigen. Met nog één wedstrijd te gaan staat de Brink bovenaan met één punt voorsprong. De laatste wedstrijd wordt 12 mei gespeeld.

Brink H schoot een moeizame wedstrijd vanmorgen met veel missers. De jongens waren niet alert en waren drukker met andere dingen dan klootschieten, ligt het aan de lente die eraan komt? Het eerste punt was lang spannend maar werd uiteindelijk wel gewonnen door redelijke schoten, Julian Groeneveld liet zijn altijd goede inzet zien en pakt in deze periode de nodige meters. De tweede periode begon de Brink niet goed en bij het losschot lagen ze een half schot achter en door meerdere missers is er uiteindelijk met bijna een schotlengte verloren. Daarna even de koppen bij elkaar gestoken, goed gesproken waar om gestreden wordt en vanaf toen ging het weer beter. Eerst ging het nog gelijk op maar gaandeweg kwam de Brink redelijk ver voor te liggen. Laatste schot hoefden we nog maar 30 meter, wat door Zen Veelers vakkundig werd binnengehaald. Een 1-2 overwinning levert 2 punten op. Hierdoor is de voorsprong van dit team geslonken tot één punt met nog één wedstrijd te gaan hebben ze alles in eigen hand. 12 mei zal bekend zijn of de Brink twee kampioenen heeft.

Comments