Nieuws

 

Persoonlijk straat 2021

Geplaatst 17 jun. 2021 07:02 door Marc Luft   [ 17 jun. 2021 07:03 bijgewerkt ]

Persoonlijk straat 2021


KV de Brink zaait en plant voor de biodiversiteit.

Geplaatst 25 apr. 2021 03:20 door Marc Luft

Op de flanken van de Kuiperberg waar KV de Brink één van de mooiste banen van de klootschiet wereld heeft is de biodiversiteit verhoogt door het inzaaien van ruim 600m2 en het inplanten van ca. 150m2 bosplantsoen.

De klootschietbaan van de Brink heeft enkele plekken waar "goede" klootschieters nog nooit een kloot hebben gegooid, hierop heeft de baancommissie van de Brink zich beraad en gekeken naar de mogelijkheden voor deze stukken. Al heel snel kwamen ze uit bij Jos Heerink die hen adviseerde om de ruim 600m2 in te zaaien met een bloemenmengsel. Zaad ontvangen, maaien, spitfrezen inzaaien en afstrooien werd afgelopen zaterdag allemaal uitgevoerd. 
Veel passanten vroegen zich af waar de heren van de Brink mee bezig waren en na een korte uitleg kan men niet wachten totdat het bloemenmengsel groeit en bloeit de komende maanden.

Enkele andere locaties werden in februari al ingeplant met bosplantsoen, zoals Meidoorn, Krent, Jasmijn en andere soorten waar de vogels zich ook thuis voelen, al deze planten zijn beschikbaar gesteld door Flora Natura Twente die ook het belang van biodiversiteit inziet.

Op deze manier hoopt KV de Brink een mooie bijdrage te leveren aan de biodiversiteit die als je de berichtgeving mag geloven hard achteruit gaat. Niet alleen de biodiversiteit maar er zal straks ook een bloemenpracht te zien zijn op de baan van KV de Brink.

Twee punter voor de Brink

Geplaatst 6 okt. 2020 10:34 door Marc Luft

De vierde competitiewedstrijd trad de Brink aan tegen Nooit Gedacht in Noord Deurningen. 
De 100 jarige vereniging Nooit Gedacht, werd geen cadeau gegund deze wedstrijd, die op het scherpst van de snede gespeeld werd en tegelijk sportief en ontzettend spannend was.
In de eerste periode werd gelijk het verschil gemaakt met het tweede schot, daar waar de Brink zoekende was naar de ideale lijn voor de kloot, wist Nooit Gedacht deze precies te vinden waardoor de Brink tegen een achterstand van zo'n 18 meter keek. 5 á 6 schoten lang bleef het verschil gelijk en had de Brink met het 'tamme spel' ook geen recht op deze periode die uiteindelijk met een verschil van zo'n 60 meter naar Nooit Gedacht ging.
De koppen even bij elkaar en een potje fanatisme lostrekken, bracht de Brink in de tweede periode bij het geweldige derde schot van Jesse Wennink een voorsprong van zo'n 23 meter. Dit gaf de Brink vleugels en vol passie en strijd werd er telkens een goed schot geproduceerd door alle spelers. Door de druk die de Brink, Nooit Gedacht oplegde werd er geforceerd en waren er mindere schoten van hun kant. Een 1-1 stand was het logische gevolg.

Tijdens de derde en laatste periode tussen deze twee subtoppers, bleef de Brink goed doorschieten en Nooit Gedacht herpakte zich ook weer. Het was steeds stuivertje wisselen waarbij de Brink gevoelsmatig toch de overhand had en dat bleek. Na wederom een meer dan uitstekend schot door uitblinker Jesse Wennink en Bram Steghuis werd er een verschil gemaakt. Gevolgd door een minder schot van Nooit Gedacht bracht dit de Brink uiteindelijk de 1-2 overwinning in een hele mooie wedstrijd.
De Brink staat nu op een 5e plaats met 5 punten uit 4 wedstrijden. De volgende wedstrijd mag het aantreden tegen nummer 4, de Toekomst.

De Brink vraagt alle leden, supporters en mensen die het klootschieten een warm hart toedragen te gaan stemmen bij de Rabo Clubsupport op KV de Brink.

KV de Brink pakt 3 punten van Steeds Vooruit.

Geplaatst 14 sep. 2020 01:43 door Marc Luft

 
De tweede competitie wedstrijd in de landelijke ereklasse heeft de Brink drie punten opgeleverd tegen Steeds Vooruit uit Oldenzaal.
KV de Brink begon sterk aan de wedstrijd in de persoon van Michel Groeneveld en pakte gelijk 5 meter. Gaandeweg de wedstrijd werd dit steeds iets meer en bij de bocht van "Hams" kon de Brink de voorsprong uitbouwen naar zo'n 50 meter. Deze voorsprong konden Brink simpel vasthouden en het was Jochem Wennink die het punt binnen haalde.
Bij het begin van de tweede ronde zette de Brink de lijn door en pakte een kleine voorsprong. Bij het vierde schot was er aan Brinkzijde een blessure waardoor het team even van slag was maar ook Steeds Vooruit pakte niet de kans op een voorsprong. Het middengedeelte van deze periode kwamen er van beide teams echt mindere schoten. Het was 3 schoten voor het einde, bij de bult van Geerdink, een subliem schot van Jelle Kamphuis die een voorsprong nam van 30 meter. Hierdoor kwam de Brink goed uit in de bochten en had Steeds Vooruit het nakijken. Bram Steghuis pakte dit punt. De derde ronde begon weer door Michel Groeneveld met een voorsprong van 10 meter op Ivo Egbers. Door de juiste schutters op de juiste plaats te zetten en weten waar de kloot langs moet schoot de Brink steady door. Bas Rouwers die telkens zijn schot perfect plaatste en de ideale lijn vond en hier had juist Steeds Vooruit moeite mee. De hoop was vervlogen en het was duidelijk mede door een "killer schot" van Jesse Wennink dat Steeds Vooruit de handdoek in de ring gooide en de 3 punten aan de Brink laat.
De Brink staat na twee wedstrijden op de 5e plaats en schiet zondag 20 september tegen regerend kampioen thuis tegen Beuningen.

KV de Brink start competitie met nederlaag.

Geplaatst 30 aug. 2020 23:33 door Marc Luft

De landelijke veldcompetitie is weer van start gegaan en KV de Brink mag aantreden op de hoogste trede van de Nederlandse competitie. De tegenstander was KV Ons Streven, een van de titelkandidaten volgens de bookmakers. KV de Brink moest het doen zonder Jesse Wennink die herstellende is van het te hard schudden met zijn hersenen?! 

Gelijk vanaf het begin kwam de Brink goed uit de startblokken en nam het brutaal een voorsprong van ca 30-40 meter. Vlak voor de enige bocht op deze prima veldbaan is door verzakkingen de ideale lijn eigenlijk een hele smalle strook waarbij het dus betekend dat naast het harde gooien je gelijk ontzettend secuur moet zijn, ook hier ging de Brink goed over en consolideerde de voorsprong. Op 4 schoten voor het einde produceerde Luuk ten Dam een geweldig schot (eigenlijk de gehele wedstrijd) waardoor Ons Streven een kleine voorsprong van zo'n 8 meter had. Marc Luft en Jochem Wennink konden de voorsprong weer omkeren en het laatste schot mocht de beslissing brengen in deze zeer enerverende ronde. Het was Ons Streven in de persoon van Raymond Borgreve die het eerste puntje binnen harkte. 

Gelijk bij het tweede schot in de tweede periode had KV de Brink geen misser maar een minder schot, Ons Streven pakt deze kans gelijk en de Brink liep tegen een achterstand van zo'n 30 meter. Gaandeweg deze periode liep Ons Streven langzaam verder uit, door goed schieten van hun kant maar ook mindere schoten aan Brinkzijde. De Brink verloor deze ronde met zo'n 90 meter. De derde periode was nagenoeg een kopie van de tweede en met uitblinker Luuk ten Dam in de gelederen bij Ons Streven moest de Brink het antwoord schuldig blijven en de overwinning van deze wedstrijd aan de tegenstander laten. Deze periode werd er bijna met een schotlengte verloren.

De volgende wedstrijd wacht Steeds Vooruit uit Oldenzaal die ook de eerste wedstrijd met 3-0 verloren heeft. Dus op de prachtige Brinkbaan in de Binnenes zal er gestreden worden om de eerste punten in de competitie.

BK/JV cup voor Michel Groeneveld en Bennie oude Vrielink.

Geplaatst 26 aug. 2020 10:36 door Marc Luft


De jaarlijks terugkerende wedstrijd om de BK (Ben Keupink) en de JV (Jan Veenhuis sr.) is afgelopen zondag verschoten. Mede door de opkomst ontspon zich er een mooie wedstrijd. 
Om de BK cup (teams 1 t/m 3) ging in het begin Frank Groeneveld goed van start, na 4 schoten lag hij al boven op de bult bij de Zonnenbergweg, helaas voor hem gingen de volgende 3 schoten minder waardoor de concurrentie dichterbij kon komen. Michel Groeneveld en Edwin Scholten lieten geweldige schoten noteren en plaatsten hun kloten uitstekend. Michel liep langzaam aan uit en na 12 schoten wist hij met 1328 meter de eerste prijs voor zich op te eisen, met op de tweede plek Marc Luft en Jan Veenhuis die een derde plek in nam. 

Om de JV cup was de spanning in de wedstrijd nog meer aanwezig en had scheidsrechter Bart Kienhuis zijn concentratie hard nodig. De altijd goed schietende Gerard Arens had deze dag een mindere vorm en schoot zich niet bij de koplopers van de wedstrijd. Wel deden dat Herbert Scholten en wie anders dan Bennie oude Vrielink. Ook Henk Kamphuis had tijdens de wedstrijd een opleving maar kon deze niet vasthouden terwijl hij uiteindelijk een mooi aantal meters mocht noteren. Na 12 schoten had uiteindelijk Bennie oude Vrielink met 1211 meter voldoende om de eerste prijs voor de 8e keer in beslag te nemen.
Na afloop bij café cafetaria de Mors was de prijsuitreiking waarbij Jan Veenhuis sr. de beschikbaar gestelde bekers uit reikte aan de winnaars.

Persoonlijk veld 2020 KV de Brink

Geplaatst 6 jul. 2020 11:25 door Marc Luft

Op 28 juni 2020 zijn de persoonlijke veldwedstrijden van KV de Brink verschoten. Het 1e t/m 4e team schoten tot over het omlegpunt en de teams 5 t/m 7 schoten 500 meter. 

Persoonlijk veld 2020


Pinkstertrofee voor Jochem Wennink en Walter Koldemeule

Geplaatst 2 jun. 2020 04:19 door Marc Luft

Afgelopen maandag, 2e pinksterdag werd er Coronaproof geschoten om de Pinkstertrofee. De start anders dan voorgaande jaren was in de bocht bij de Mors en Galgenveld, dit omdat het bedrijfsverzamelgebouw daar gebouwd was. 

Nieuw dit jaar was het recordschot vanaf bovengenoemd starpunt door de chicane, dit bleek een waar spektakelstuk en het was Bram Steghuis die deze dag het verst kwam met het openingsschot. Het ging Bram zo goed af dat hij na 5 schoten uiteindelijk de 2e plaats op zijn conto kon schrijven. Op de derde plek was het traditiegetrouw Dennis oude Nijhuis die voor de tigste keer een prijs in ontvangst kon nemen. Niet verrassend maar daardoor niets minder was de eerste prijs voor de top-klootschieter van Nederland, Jochem Wennink. In zijn laatste poging lukte het hem om de felbegeerde 1e prijs voor zich te winnen.

Voor de 50+ schutters was het wel spannend, mooie maar ook lange schoten werden er geproduceerd en het was uiteindelijk de altijd gevaarlijke straatschutter Walter Koldemeule die de eerste plaats voor zich opeiste, gevolgd door Frank Groeneveld en op de derde plaats "good old" Rene Fox. Na afloop kon er vanaf 12:00 uur bij café cafetaria lekker geproost worden op deze gezellige klootschietochtend waar ook de prijsuitreiking plaats vond met prijzen van de Welkoop Ootmarsum.

Persoonlijk straat 2020

Geplaatst 18 mei 2020 04:24 door Marc Luft   [ 24 mei 2020 06:54 bijgewerkt ]

Op 17 mei is de eerste wedstrijd om de persoonlijke kampioenschappen van KV de Brink verschoten voor de senioren. Een hoge opkomst ondanks of dankzij de Corona. De wedstrijd was Corona-proof een ieder hield voldoende afstand van elkaar en er was wederzijds respect. 

De resultaten van de wedstrijd staan hieronder op team niveau. Hoeveel wedstrijden er verschoten worden is nog niet duidelijk maar de terechte winnaar zal uiteindelijk duidelijk worden.

Persoonlijk straat 2020


KV de Brink neemt ook maatregelen tegen Corona.

Geplaatst 13 mrt. 2020 01:27 door Marc Luft

Klootschieters
De maatregelen om verspreiding van het Corona virus tegen te gaan, zijn door de overheid aangescherpt. Het NOC*NSF adviseert haar sportbonden om alle wedstrijden in ieder geval tot eind maart af te gelasten. Tevens wordt de Nederlandse sport opgeroepen om alle bijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten. 

Het NKB-bestuur is van mening het advies op te volgen. Dit betekent dat de LVC- en LSC-wedstrijden in de maand maart afgelast worden. 

Het TKC bestuur heeft ook besloten om de wedstrijden en jaarvergadering in maart niet door te laten gaan.  

Vanzelfsprekend confirmeert KV de Brink hier ook aan en zal ook de jeugd-trainingen en NL Doet as zaterdag 14 maart niet doorgaan.

Zodra er meer bekend is over de voortgang van de competities, wedstrijden en bijeenkomsten zullen we jullie informeren.
Hou de berichtgeving dus in de gaten!

Bestuur KV de Brink.

1-10 of 374