Nieuws

 

Ootmarsumse klootschiet derby in voordeel KV de Brink!

Geplaatst 10 nov. 2019 05:41 door Marc Luft

Op deze prachtige zonnige kermiszondag ochtend heeft de Brink laten zien, constant te zijn en ontzettend hard te kunnen schieten. Een overduidelijke 3-0 overwinning voor de Brink brengt de Brink naar een gedeelde 2e plaats.

De Brink was weer helemaal compleet, geen vakanties en geen geblesseerden meer. Vanaf het losschot nam Oud Ootmarsum het initiatief door goede schoten van Arjan oude Vrielink en Jan Bonke. De Brink nog niet helemaal wakker schoot toen nog niet goed, langzaamaan werd dit steeds beter en kwam de schwung erin. Het was Jesse Wennink die de Brink op een mooie voorsprong kon zetten waardoor Oud Ootmarsum er minder goed voor kwam te liggen en de Brink kon uitlopen. Ondanks een minder schot van de meest extreem kermis vierende Bram Steghuis bleef de Brink de voorsprong behouden en pakte simpel het eerste punt. 
In de tweede periode ging Oud Ootmarsum wederom super strak uit de startblokken, na 3 schoten was er een voorsprong van 28 meter. Maar ook hier had de Brink weer een antwoord op, Jochem Wennink schoot ontiegelijk hard en pakte 18 meter terug, Bas Rouwers pakte 5 meter en weer Jesse Wennink die met een meer dan prima schot de Brink met het laatste schot een voorsprong gaf van 3 meter. Jan Bonke plaatste zijn kloot iets teveel naar links waardoor zijn kloot in het hoge gras terecht kwam en een slechte lijn te pakken had, hierdoor was ineens de geweldige Brinkbaan een "schgungearbaan", wat volgens de aanwezigen niet positief is. Marc Luft wist de juiste weg wel te vinden en schoot gedecideerd ook het tweede punt binnen.

De laatste periode gingen beide teams prima van start, de eerste schoten was het steeds stuivertje wisselen. De vastigheid en het constante schieten van met name Michel Groeneveld en Jelle Kamphuis brachten de Brink in een ideale positie. Bij elk schot werd de voorsprong uitgebouwd en werd het vertrouwen van Oud Ootmarsum minder en minder. Op het laatst was het verschil bijna een schotlengte en had de Brink een 3-0 uitslag op het scorebord staan.
De Brink bezet nu een uitstekende gedeelde 2e plaats, Oud Ootmarsum daarentegen moet een tandje bijzetten om niet in de buurt van het degradatiespook te komen.

De "bocht van Hams" scherprechter voor de Brink.

Geplaatst 27 okt. 2019 07:01 door Marc Luft   [ 27 okt. 2019 07:03 bijgewerkt ]

KV de Brink dat het zonder de formule 1 jongens, Jesse en Jochem Wennink en de geblesseerde Marc Luft moesten stellen, schoten een redelijke wedstrijd maar een terecht verlies van 1-2 was deze zondagochtend tegen de Toekomst onontkoombaar. Debutant Steven Groeneveld liet zien aan zijn pa Michel dat het niet lang meer duurt als er plaats gemaakt moet worden.

De eerste periode schoten beide teams goed weg, beide losschoten waren van een prima niveau. Bij elk schot vergrootte de Toekomst de voorsprong steeds meer. Debutant Steven Groeneveld schoot een geweldige wedstrijd en het was in de "bocht van Hams" waar Bas Rouwers formidabel helemaal doorheen schoot en de Toekomst met een behoorlijke misser een geldig schot met nul meters produceerde. De Brink kwam plotseling op voorsprong en door de laatste schoten goed bij de les te zijn kregen ze dit punt cadeau. Dank u Sinterklaasje..

De Toekomst dubbel getriggerd door de situatie in de eerste periode schoot de tweede periode constant en hard. Elk schot verdiende en kreeg het maximale. De Brink met ook good old Rene Fox moest het antwoord schuldig blijven. Vaste waarde Michel Groeneveld schoot een prima wedstrijd maar de Toekomst bleek deze periode sterker. 1-1.

Het begin van de derde periode met als startende schutter Bas Rouwers die wederom liet zien, zeer kundig te zijn in precisie en kracht pakte gelijk een voorsprong van 5 mm. Michel Groeneveld haalde uit en pakte 17 meter tegen Laurens Maasland. Beide teams kwamen de bocht goed door en de brink had 35 meter voorsprong. Bij de terugweg bij de "bocht van Hams" de scherprechter van vandaag had de brink een geldig schot van nul meter. Dit deed de wedstrijd niet ten goede en beide teams schoten matig verder. nimmer werd het spannend en de Toekomst kon de wedstrijd regulier uitschieten.
De regel bij de brinkbaan is dat de kloot ten alle tijde de baan binnen de afrastering geraakt moet hebben. Is dit niet het geval dan is het een geldig schot met nul meters.

De Brink staat nu op een 5e plaats en over twee weken tijdens de koale kermis staat er de derby tegen Oud Ootmarsum te wachten. De wedstrijd wordt op de mooiste baan van Nederland verschoten in de Binnenes.


De Brink dendert door, tegen Nooit Gedacht.

Geplaatst 13 okt. 2019 04:37 door Marc Luft

KV de Brink, heeft een meer dan verdiende overwinning gepakt tegen Nooit Gedacht uit Noord Deurningen. Een 1-2 winst was een uitslag waar van te voren voor getekend zou worden, achteraf had een 0-3 er ook in gezeten.

Gelijk in de eerste periode liet nooit Gedacht bij het tweede schot een steek vallen, door een misser, Michel Groeneveld wist hier wel raad mee en pakte gelijk 40 meter voorsprong. In het verdere verloop van deze wedstrijd werd de voorsprong uitgebouwd door zeer goede schoten aan brinkzijde. Bram Steghuis, in optima forma, zorgde ervoor dat op 10 meter na er een schot voorsprong was. professioneel werd deze periode een winst voor de Brink.

In de tweede periode was het hele verloop van de wedstrijd anders. Nooit Gedacht gooide goed, De Brink net iets beter. Elk schot werd de voorsprong iets uitgebouwd. Jesse Wennink duidelijk in super vorm pakt moeiteloos 15 meter, evenals zijn broer Jochem op de schutters van Nooit Gedacht. Uiteindelijk was de vastigheid van de Brink, zodat er geen mindere schoten waren, voldoende om ook deze periode winnend af te sluiten.

Doorgaan op de ingezette weg is het enige advies aan de schutters van de Brink, maar zo dacht Nooit Gedacht er niet over. Super schoten van beide kanten leverde een strijd op van hoog niveau. Jelle Kamphuis, altijd veeleisend, schoot een geweldige wedstrijd van het begin tot het eind. Het was steeds stuivertje wisselen en 2 schoten voor het einde leek het erop dat de Brink met een ongekende 0-3 naar huis kon gaan. Bij het laatste schot lag de Brink een paar meter voor en een allerlaatste superschot van Nooit Gedacht was de Brink uiteindelijk te machtig. Een mooie 1-2 overwinning levert op dit moment een mooie derde plaats in de rangschikking.
 

Kampioen Beuningen moet buigen voor KV de Brink.

Geplaatst 7 okt. 2019 05:24 door Marc Luft

Het vlaggenschip van de Ootmarsumse klootschieters vereniging KV de Brink heeft een uitstekend resultaat behaald tegen Nederlands kampioen Beuningen.
Door verplichtingen van Beuningen in Ierland is deze wedstrijd een week uitgesteld en werd er deze zondag geschoten. 

Beide teams begonnen voortvarend waarbij Beuningen na 3 schoten een voorsprong had van 10 meter. Een geweldig schot van de Brink, op het dak van de baan, bracht een kleine voorsprong. Deze voorsprong werd richting de bocht van Hams uitgebreid door Jochem Wennink met zo'n 80 meter. Jelle Kamphuis en Michel Groeneveld zorgden ervoor dat Beuningen geen moment in deze periode aanspraak konden maken op de overwinning. En dankzij Bas Rouwers was het voor Marc Luft een koud kunstje om het punt binnen te schieten. 

De tweede periode liet de Brink zien om de ingezette weg door te gaan, met super goede schoten van de man in vorm Jesse Wennink had de Brink een voorsprong te pakken van 25 meter. Het was jammer genoeg een minder schot aan brinkzijde wat er voor zorgde dat de voorsprong teniet werd gedaan. Het laatste schot mocht de beslissing brengen zo'n 70 meter voor de bocht van Hams. Reamon Groener plaatste zijn kloot op de ideale lijn en liep de hele bocht door. De Brink in de persoon van Marc Luft lag iets minder gunstig en binnen het team werd er afgewogen wat de mogelijkheden waren om alsnog de winst in deze periode te pakken. Met een hoog risico werd er gekozen voor een schot die eerst de baan moest raken en daarna over het (grind)binnenpad voorbij die van Beuningen moet rollen. Helaas was dit niet het eind resultaat waar op gehoopt was. De stand stond gelijk met 1-1.

In de laatste periode was het getergde de Brink Beuningen echt de baas. De juiste mensen op de juiste plaats laten schieten gebeurde in een saamhorigheid waarin het teambelang voorop stond op een geweldige manier. De keuzes waren goed de schoten waren goed waardoor er bij elk schot de voorsprong werd vergroot. Bram Steghuis liet als invaller in deze periode ook zien dat hij een zeer volwassen speler is qua schieten..... Beuningen schoot steeds minder goed zowel in de richting als kracht. Dit alles bij elkaar betekende een welverdiende overwinning voor de Brink. 2-1 tegen de Nederlandse kampioen

De Brink pakt winst tegen Steeds Vooruit.

Geplaatst 15 sep. 2019 09:22 door Marc Luft   [ 15 sep. 2019 23:11 bijgewerkt ]

KV de Brink pakt op een overtuigende wijze de winst tegen Steeds Vooruit. Ondanks blessureleed en vakantie vierende Bas Rouwers bij de Brink, kon de Brink met in de gelederen "good old" Rene Fox een goede wedstrijd schieten. 

In de eerste periode begon Steeds Vooruit sterk, het tweede schot van de Brink was niet goed en hierop was de achterstand 50 meter. Bij het zesde schot in de bocht van de Pannenkoekenplas had Steeds Vooruit een minder schot en was het verschil maar 5 meter in het voordeel van Steeds Vooruit. Het verdere verloop bleef het verschil het zelfde en het laatste schot mocht de uitkomst brengen. Jesse Wennink had een geweldig schot maar Ivo Egbers van Steeds Vooruit kwam er uiteindelijk 60 cm voorbij. 

De tweede periode begonnen beide teams sterk, super lange schoten van beide kanten. Op een cruciale plek op de baan, pakte een tactische manoeuvre van de Brink zeer goed uit, waardoor het geweldige schot van Jochem Wennink voor 35 meter voorsprong zorgde. Bij het derde schot van Rene Fox knapte er een spiertje in zijn bovenbeen waardoor zijn schot ietwat minder was en de voorsprong slonk tot 15 meter. Dubbele pech. Hierop moest de geblesseerde Marc Luft voor hem invallen. Desondanks pakte de jeugd van de Brink met een meer dan uitstekende Bram Steghuis de draad goed op en werd de voorsprong weer uitgebouwd. Uiteindelijk won de Brink deze ronde met 48 meter voorsprong.

De derde periode startte Steeds Vooruit slecht, Michel Groeneveld pakte deze kans met beide handen aan en gelijk was het verschil 50 meter. Dit werd langzaam uitgebreid door geweldige schoten aan Brinkzijde. Aan het eind van deze periode was er nog een kleine discussie, door een foutje van Brinkzijde, met Steeds Vooruit maar de bijzondere sportieve tegenstanders zorgden ervoor dat de "klootschietsport" wint!

Teamindeling 2019-2020 senioren

Geplaatst 15 jul. 2019 00:48 door Marc Luft   [ 15 aug. 2019 11:37 bijgewerkt ]

De teamindeling voor het seizoen 2019-2020.

Teamindeling 2019-2020 senioren

BK & JV Cup voor Jan Veenhuis en Bennie oude Vrielink

Geplaatst 15 jul. 2019 00:36 door Marc Luft

Zondag 14 juli is de BK & JV cup verschoten op de Zonnebergweg. Om de BK cup, de initialen van Ben Keupink, schieten de schutters van het 1e, 2e  en 3e team van KV de Brink en de JV cup, wat staat voor Jan Veenhuis sr. die zelf nog verdienstelijk mee schoot, is voor de lagere teams.

De wedstrijd had met vele diverse schutters in de gelederen een ontzettend spannend verloop. Vanaf de start was het Jan Veenhuis jr. die goed weg kwam. Sowieso waren de eerste drie schoten van Jan van een ongekend hoog niveau, waardoor de concurrentie in eerste instantie behoorlijk achterbleef. Rond het 7e schot was dit niet meer het geval want enkele prima geplaatste schoten van regerend cup-houder Bas Rouwers en Frank Groeneveld zorgden ervoor dat het verschil tussen de koplopers om de BK cup maar 18 meter was. Echter het 8e schot van Jan Veenhuis bracht een "vorentscheidung" met een geweldige uithaal had Jan ineens ruim een half schot voor op zijn naaste belagers. Hierdoor bleek, ondanks zijn mindere laatste schot, dat Jan uiteindelijk de terechte kampioen was met een totaal van 1248 meter. 

De strijd om de JV cup was vanaf de start hard tegen hard. enkele favorieten konden niet met die druk omgaan en enkelen werden alleen maar beter. na vier schoten waren het 'good old' Bertus Sanders en Erik Kamphuis die nog konden aanhaken bij Herbert Scholten en Bennie oude Vrielink. De laatste twee hadden besloten er een eigen show van te maken waarbij de overige deelnemers slechts figuranten waren. Zowel met uitstekende lange en goed geplaatste schoten als verbaal werd er gestreden. De schutter die het tot het laatst schot, het beste kon omgaan met zijn zenuwen was uiteindelijk Bennie oude Vrielink. Met een afstand van 1191 meter mag hij zich een jaar lang kampioen van de JV cup noemen.

Op de bovenste foto Jan Veenhuis sr. in actie. De onderste foto winnaars (van links naar rechts) Bennie oude Vrielink en Jan Veenhuis jr.

Dubbelslag in de TKC Cup voor KV de Brink

Geplaatst 24 jun. 2019 00:01 door Marc Luft

Afgelopen woensdag waren de finale wedstrijden van de TKC cup op de Uelserdijk in Oud Ootmarsum. Voor KV de Brink had Brink 1 zich geplaatst door achtereenvolgens Oud Ootmarsum 2, Lattrop Breklenkamp 4, Hertme 1 en Oud Ootmarsum 3 te verslaan. In de finale was Oud Ootmarsum 1 de tegenstander. De Brink 1 begon gelijk met een superschot van Jochem Wennink met bijna een schot voorsprong. Bas Rouwers volgde met een goed schot en de voorsprong was al 1,5 schot. KV de Brink bleef doorgaan en lag in 5 schoten bij het omlegpunt en lag 2,5 schot voor. Gaandeweg de wedstrijd bleef de Brink goed schieten en was Oud Ootmarsum 1 geen enkel moment bij machte om het tij te keren. Uiteindelijk won de Brink verdiend met 3,5 schot voorsprong verdiend van Oud Ootmarsum.

Ook in de B klasse was Brink 5 die de finale had gehaald door Oud Ootmarsum 8, Hertme 7, en de Gunne 6 aan de zegekar te binden. In de finale stonden deze krasse heren tegen het jeugdige Soasel 6. Deze wedstrijd leek wel een kopie van die van Brink 1 want door super schoten van Erik Kamphuis en Herbert Scholten was er al snel een voorsprong. Bennie oude Vrielink raakte nog geblesseerd en uit stilstand wist hij nog genoeg meters te maken zodat de overwinning van de TKC cup 2019 een feit was.

Bij de dames was Lattrop Breklenkamp de terechte winnaar, door de dames van Oud Ootmarsum te verslaan.

Pinkstertrofee voor Jochem en Alwie.

Geplaatst 11 jun. 2019 00:36 door Marc Luft

Onder werkelijke prachtige omstandigheden is de strijd om de pinkstertrofee van KV de Brink verschoten. De nieuw geasfalteerde weg was volgens de klootschieters een lust om op te schieten. (Gelijk is met een Dinkelandse ambtenaar afgesproken om geen slijtlaag aan te brengen).
Diverse verenigingen waren aanwezig op het gevarieerde parcours met diverse obstakels. In de groep onder de 50 ontstond er een waar gevecht om de titel. Erik Damink van de Wilskracht kende een uitermate goed begin en hij nam gelijk de eerste positie in met een goede afstand. Internationaal klootschieter Jochem Wennink volgde in de groep daarop en nam de eerste plaats over door 40 meter verder te schieten. In de volgende ronde was de altijd goed schietende Dennis oude Nijhuis goed op weg, hij plaatste alle schoten goed en nestelde zich uiteindelijk tussen Jochem en Erik in en nam uiteindelijk bezit van de tweede plek.
De 50 plussers waren goed vertegenwoordigd en Peter Sleiderink zette het eerste markeringspunt vlak achter de fietspaaltjes. Hans Wennink ging daar 10 meter voorbij. Maar het was in de tweede ronde Alwie Lammerink die een ruime voorsprong pakte in de zelfde ronde schoot Tonnie Bossink zich naar een tweede plek en pakte Erik Kamphuis in de laatste groep een prima derde plek met een meter achter op nummer twee. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Welkoop Ootmarsum en café cafetaria de Mors.
Uitslag 
50 min                                50 plus
1 Jochem Wennink               1 Alwie Lammerink
2 Dennis oude Nijhuis           2 Tonnie Bossink 
3 Erik Damink                      3 Erik Kamphuis

Op de foto de winnaars; links Jochem Wennink en rechts Alwie Lammerink 

Persoonlijk veld 2019

Geplaatst 29 mei 2019 12:41 door Marc Luft

In vier wedstrijden waarvan de beste drie tellen wordt er geschoten om de titel veldkampioen van KV de Brink 2019. 
Het is spannend bij bijna elk team!

Persoonlijk veld 2019


1-10 of 358