Nieuws

 

Verlies voor Brink

Geplaatst 15 okt. 2017 23:25 door Marc Luft

Op deze mooie zondagochtend met een stralend zonnetje en geweldige temperatuur is het de Brink niet gelukt, punten mee te nemen uit Oldenzaal. In de eerste periode ging het lange tijd gelijk op tegen de Toekomst. Bij het omlegpunt verzuimde de Brink om afstand te nemen, waardoor de Toekomst mogelijkheden zag om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Twee schoten voor het einde was het verschil 5 meter voor de Toekomst. Maar het één na laatste schot van de Toekomst van Emiel Haamberg was geweldig waardoor het verschil dusdanig opliep dat het een niet meer te overbruggen afstand was. Ook de tweede periode liep lange tijd gelijk op, tot een paar mindere schoten aan de Brink kant. De Toekomst bleef goed doorschieten en profiteerde hier optimaal van. Ook deze tweede periode ging naar de Toekomst. In de derde periode gaf de Brink alles, maar dan zijn de risico's ook groter, en helaas viel dat deze dag niet goed. In het begin van deze periode liep de Brink tegen een achterstand aan, en als het erop leek dat het verschil minder werd, was de Brink niet "vast" genoeg om dit door te trekken. De Toekomst heeft een goede wedstrijd geschoten en geen enkel minder schot geproduceerd, dus een verdiende overwinning. KV de Brink, zal toch opnieuw de training moeten intensiveren.

Derby duidelijk in voordeel van de Brink.

Geplaatst 1 okt. 2017 05:07 door Marc Luft

Voor de tweede wedstrijd ronde in de ereklasse stond de derby KV de Brink - Oud Ootmarsum op het programma. Oud Ootmarsum had een verdienstelijke speler van het tweede nodig om twee blessures op te vangen. Op een natte maar goed bespeelbare baan begon de Brink goed aan de wedstrijd. De voorsprong werd bij ieder schot groter, het krachtverschil was waarneembaar. Echter op een secuur stuk van de baan, liet de Brink een steekje vallen en was het verschil van twee meter in het voordeel van Oud Ootmarsum. Bij het laatste schot was het verschil 7 meter in het voordeel van de Brink. Jochem Wennink had geen moeite met het goede schot van Nico Leussink en haalde het eerste punt binnen met een uiteindelijke voorsprong van 22 meter. De tweede periode was eigenlijk een kopie van de eerste met dien verstande dat de Brink geen steekje liet vallen. Alle schoten waren uitstekend geplaatst en voorzien van de nodige kracht. Oud Ootmarsum moest de tweede ronde aan de Brink laten met een verschil van 50 meter. in de derde periode liet "good old" Jan Bonke zien waarom hij nog steeds in dit team zit, met een geweldig schot pakte hij ineens een voorsprong van 20 meter, door goed blijven doorschieten van oud Ootmarsum, haalden ze ruim het derde punt binnen. Een 2-1 overwinning van de Brink in deze derby is een goede opsteker voor de volgende wedstrijd tegen de Toekomst.

Gezelligheid bij de HOW wedstrijd de Brink

Geplaatst 24 sep. 2017 23:33 door Marc Luft

De jarenlange genaamde duowedstrijden zijn omgeturnd tot de HOW (Huwelijk Opkrik Wedstrijd). Dat dit een succes bleek voor de dag zelf is bevestigd, voor het huwelijk weten we nog niet. Onder werkelijk prachtige weersomstandigheden was er door de organisatie (Frank en Linda Groenveld, Bennie en Rikie oude Vrielink, Bart Kienhuis en Erik Kamphuis) een spellen parcours uitgezet die voor alle deelnemers van jong tot oud uitstekend volbracht konden worden. Dit bleek, het fanatisme ten goede te komen. Met uiterste precisie werd het klootsjoelen geintroduceerd, waarbij richtingsgevoel en een waterpas-oog nodig bleek. Het grabbelen in Erik's zijn ton, haalde de creativiteit bij menigeen omhoog. Wat er allemaal inzat komen we nooit te weten, maar termen als hooi, "lekker wijf", en papier bezorgden de nodige lachers bij een ieder. De kloot'n emmer, waarbij op afstand de kloot ineens in een Welkoop emmer moet vallen, zorgde voor een strijd van kracht en gevoel. Het kloot'n gat, was tegen de helling van de mooie Brinkbaan ook een moeilijk te nemen horde. Tussen de spellen door was iedereen voorzien van voldoende mogelijkheden voor een drankje en sapje. Het aloude spiekerhouw'n, was ook één van de onderdelen die zorgde voor grote hilariteit, wat wil je ook met 12 duims spiekers. Na afloop was er een geweldige bbq geregeld door meesterkok Erik Kamphuis.
De uiteindelijke winnaars en organisatoren van de HOW 2018, zijn het koppel Jochem en Hans Wennink, zij worden geholpen door verliezers Gerard en Marietje Groeneveld. 
Ook werden de prijzen uitgereikt van de persoonlijke veld en straat wedstrijden van de Brink die eerder dit jaar verschoten zijn.


Brink onderuit bij Vooruitzicht

Geplaatst 20 sep. 2017 10:09 door Marc Luft

De eerste wedstrijd van het seizoen, in de Ereklasse van de Landelijke Veld Competitie heeft de Brink één punt opgeleverd. Vol goede moed ging de Brink naar de Vooruitzichtbaan. Het inschieten ging goed, de baan was op sommige plekken aan de zachte kant maar door het juiste spoor te kiezen, konden er lange schoten gemaakt worden.
De eerste periode ging de Brink voortvarend van start en gelijk met het losschot werd er al een voorsprong genomen, deze werd langzaam uitgebreid tot bijna een schot. Een periode waar de Vooruitzicht, met twee jeugdleden, enkele mindere schoten kende. eigenlijk zeer eenvoudig had de Brink het eerste punt van de competitie binnen. De tweede periode gooide Vooruitzicht de schroom van zich af en produceerde lange en goed geplaatste schoten. De Brink had moeite met volgen, maar dit lukte met vereende krachten. Bij het laatste schot mocht de Brink beginnen met een achterstand van 10 meter. Binnen de mogelijkheden normaal gesproken maar het laatste schot was van een slecht niveau waardoor het een koud kunstje was voor Vooruitzicht om de periode te pakken.
De derde periode zou beslissen wie de wedstrijd ging winnen. vooruitzicht ging door met lange schoten, de Brink kon niet het juiste spoor te pakken krijgen, ook ontbrak het aan vastigheid waardoor de schoten niet optimaal waren. Jelle Kamphuis die een zeer goede wedstrijd schoot, kon het tij ook niet keren. En na een achterstand van 60 meter verkleind te hebben naar zo'n 20 meter, kon uiteindelijk Vooruitzicht de winst terecht naar zich toetrekken. Verlies voor de Brink.
De volgende wedstrijd staat Oud Ootmarsum 1 als tegenstander op de geweldige Brinkbaan een Ootmarsums onderonsje.

Bas Rouwers en Herbert Scholten winnaars BK/JV Cup

Geplaatst 9 jul. 2017 05:41 door Marc Luft

Zaterdag 8 juli is de jaarlijkse wedstrijd verschoten om de BK (Ben Keupink) en JV (Jan Veenhuis) Cup. In de hoogste klasse liet Bas Rouwers gelijk zien waar hij voor gekomen was. Vanaf schot één lag hij aan kop en stond deze niet meer af. Van de 12 schoten plaatste hij er 11 optimaal. De concurrentie had geen schijn van kans en was compleet overdonderd door het geweld van Bas.
Net senior, Jesse Wennink kon nog enigszins in het spoor blijven maar kon niet voorkomen dat de achter stand op Bas toch nog ruim 200 meter was. Met 1489 meter had Bas niet alleen een persoonlijk record maar ook de winst om de BK cup.
De +senioren begonnen allen niet sterk aan de wedstrijd. Een superschot van Bennie oude Vrielink bracht hem weer in kansrijke positie,echter kon hij hier geen vervolg aan geven. Gerard Groeneveld en Erik Kamphuis namen in het begin van de wedstrijd het initiatief voor een mooie "battle". Door een goed middenstuk van Herbert Scholten sloot hij in de kopgroep aan. En daar bleef het niet bij, hij nam voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Met 1220 meter had hij vijf meter voorsprong op Gerard Groeneveld.
Er kan terug gekeken worden op een mooie wedstrijddag, met veel deelname. Namens BK & JV allen bedankt.

Ook de Veldkampioenen bekend.

Geplaatst 29 jun. 2017 10:48 door Marc Luft   [ 29 jun. 2017 10:52 bijgewerkt ]

De veldkampioenen zijn ook bekend geworden bij de persoonlijke wedstrijden van KV de Brink. 
Bij het eerste team was het Marc Luft die de winst naar zich toetrok. Dit team heeft te kampen met blessures, Michel Groeneveld viel de eerste wedstrijd al uit met een lies-blessure, in de tussentijd brak Jochem Wennink zijn pols nadat hij de eerste twee wedstrijden met overmacht gewonnen had. De laatste twee wedstrijden deed Marc Luft verdienstelijk mee, zonder aanloop wegens een bovenbeen blessure. Anderen waren niet drie wedstrijden aanwezig. Behalve Peter Veelers, hij nam de eerste wedstrijd teveel risico's in de bocht, waarvoor hij zelf de spelregels op papier heeft gezet en daardoor dit hem een zeer slechte uitgangspositie gaf. Dit was het geluk voor Marc.
Bij het tweede team was de spanning enorm, Frank Groeneveld en Edwin Scholten streden een verbeten strijd uit om het kampioenschap in het tweede team. Edwin op de lange en vooral rechte stukken de betere en Frank in de bochten. Beiden wonnen twee van de vier wedstrijden, beiden hadden in de einduitslag het zelfde aantal schoten, echter de beslissing was het aantal meters en met een verschil van 13,5 meter is Frank Groeneveld winnaar geworden. 
Team 3, heeft officieel geen winnaar, maar de altijd aanwezige Cor Steghuis had een echte reden om deze wedstrijd verstek te gaan, waarna de wedstrijdleiding heeft besloten om hem tot winnaar te benoemen van Team 3. Twee x gefeliciteerd Cor!!
De gladiatoren van team 4, zonder Herbert Scholten?? waren super gedreven, ze liepen ontspannen over de baan maar waren krijgers tot en met, en zo hoort het ook. Na elk schot werden de kansen (her)berekend. Er werd zoveel gekeken en gerekend dat ineens de 500 meter lijn voor deze senioren plotsklaps daar was. Bennie oude Vrielink had zijn zenuwen het meest onder controle en wist uiteindelijk met 3x de maximale score de winst te pakken. Erik kamphuis was een hele goede tweede.
Team 5 met sponsor/ uitbater clubcafé/ klootschieter Arjan Smelt in de gelederen en "goold old" Gerard Groeneveld, die afgelopen week zijn 77e verjaardag vierde, hadden na twee wedstrijden allebei gewonnen. Spanning verzekerd zou je zeggen. Helaas kon Arjan deze keer niet waardoor Gerard het wel heel makkelijk had. Trots als hij is, schoot hij een meer dan een puike wedstrijd met krachtige en precies geplaatste schoten. Een terechte winnaar.
De laatste jaren ontstaat er telkens een geweldig onderonsje met Bertus Sanders en Toon Siers. Zowel op straat als op veld worden er mooie wedstrijden gespeeld. Toon die met zijn eerste schot aan het glijden kwam, waardoor hij toch ietwat voorzichtiger deed, mocht twee overwinningen tellen, evenals Bertus die in de eerste wedstrijd een schot had kunnen pakken. Hierdoor bracht bij dit team het aantal schoten de uiteindelijk winnaar en dat is dit jaar Bertus Sanders. Heren proficiat!

Persoonlijk Veld 2017


Winnaars pers. straat KV de Brink.

Geplaatst 23 jun. 2017 11:10 door Marc Luft

Alle vier de wedstrijden zijn verschoten van de persoonlijke straatwedstrijd van KV de Brink. Van de vier wedstrijden tellen de 3 beste mee. Als je een wedstrijd van je team wint, krijg je 20 punten met telkens de daarop volgende één minder. Als eerste worden de punten geteld, daarna zijn de meters doorslaggevend.

Jochem Wennink ondanks dat hij de laatste wedstrijd niet mee kon doen om zijn gebroken arm, heeft in de voorgaande wedstrijden laten zien de beste van de Brink te zijn dit jaar. Jan Veenhuis de altijd stabiele straatschutter is winnaar geworden van team 2, noteerde in de laatste wedstrijd een jaar straat record van 1530 meter, naar horen zeggen had dit ook meer kunnen zijn. Cor Steghuis had weinig aan zijn teamleden, hij is zonder concurrentie eerste geworden van team 3. Wel heeft hij de tips "arm nawijzen" van zijn trainer goed ten uitvoer gebracht, wat hem uiteindelijk mooie afstanden opbracht. Bennie oude Vrielink gooide in team 4 een constante reeks, 4x in de 1100 meter bracht hem de overwinning. Als Karin Kamphuis een andere dag jarig was geweest, had Erik Kamphuis, spreekwoordelijk, een hele zware dobber kunnen zijn.
Spanning alom bij het vijfde team, op moment van schrijven weten ze het zelf nog niet, maar Herbert Scholten is na de uitslagen goed bekeken te hebben winnaar geworden. Hier telt de regel; voor de wedstrijden waarin je de meeste punten hebt gehaald dat die meters tellen. Bij gelijke punten tellen de meeste meters. Gerard Groeneveld is al gefeliciteerd door Herbert, maar dit had andersom moeten zijn. Bij team 6 was het Bertus Sanders, die de eer en dus de winst nar zich toe trok. Goed schieten op belangrijke momenten is zijn sterke punt. Winnaars van harte gefeliciteerd. Voor de rest volgend jaar beter;)
Op de foto; Jan Veenhuis en Jochem Wennink.

Persoonlijk straat 2017


Marc Luft veuropscheeter Noord, Zilveren Kloot.

Geplaatst 19 jun. 2017 04:51 door Marc Luft   [ 19 jun. 2017 04:51 bijgewerkt ]

Zondag 18 juni zijn de selectie wedstrijden voor de Zilveren Kloot verschoten in Reutum op de Haarleheide baan. De Brink heeft het goed gedaan en bezit genomen van de tweede plek voor het teamklassement. Marc Luft is veuropscheeter van Noord geworden, 760,90 meter in 5 schoten.  Jesse Wennink presteerde uitermate goed in de vroege ochtend met 717,50 meter in 5 schoten, hiermee is hij 4e van Noord geworden. Bas Rouwers laat steeds meer zien van zijn kunnen en met 707 meter is hij 11e geworden. Junior en toptalent Jelle kamphuis met 680,5 meter bezet een 16e plaats.
In het teamklassement, de beste drie per vereniging is de Brink tweede geworden. Top prestaties.
Gehele uitslag kun je vinden op de site van de Zilveren Kloot

Succes voor Brinkveteranen

Geplaatst 12 jun. 2017 12:33 door Peter Veelers   [ 19 jun. 2017 04:36 bijgewerkt door Marc Luft ]

De jaarlijkse persoonlijke straatwedstrijd van de TKC werd druk bezocht. In 3 leeftijdsgroepen bij de heren en 2 leeftijdsgroepen bij de dames werd door de oudjes gestreden op de Uelserdijk in Oud Ootmarsum. De organisatie was in handen van Oud Ootmarsum. Vele leden waren aanwezig om de wedstrijd te leiden en vlekkeloos te laten verlopen. In groep 2, de 55 plus klasse was Herbert Scholten, gisteren 61 geworden, prima in vorm. Alleen Johan Kokhuis van Hertme bleef hem na 10 schoten voor. In dit deelnemersveld was het een uitstekende tweede plaats. In groep 1 (45 tm 54 jaar) ontspon zich een wedstrijd tussen Brinkleden. Andere verenigingen kwamen er niet aan te pas. Edwin Scholten werd vierde, Frank Groeneveld derde, Peter Veelers werd tweede. De grote winnaar werd Jos Oortman. Er stond geen maat op deze verse veteraan. Hij schoot zeer stabiel en beeld de concurrentie na 10 schoten meer dan een schotlengte voor. In alle groepen waren alleen prijzen voor de nummers 1 en 2. In het overvolle clubgebouw van Oud Ootmarsum nam een emotionele Jos Oortman de hoofdprijs in ontvangst. Dit betekende zijn eerste prijs als veteraan. Het betekende voor hem een nieuw hoogtepunt n zijn carrière en toch al succesvolle seizoen met het kampioenschap van het eerste. Komende woensdag kan nog een prijs volgen door de TKC cup te winnen. 

Kluppelshuizen winnaar karbonaderonde

Geplaatst 10 jun. 2017 12:05 door Peter Veelers   [ 12 jun. 2017 01:24 bijgewerkt door Marc Luft ]

Voor de tweede keer werd de Karbonaderonde georganiseerd door café De Mors en KV De Brink. Een ronde voor klootschieters en niet klootschieters. Kortom, iedereen mag deelnemen. Diverse vriendengroeten, voetbalteams en broederteams namen deel. De gezelligheid stond voorop. Vlak voor de start om 1300 uur kwam een grote touringcar de Zonnebergweg op rijden. Een grote groene delegatie stapte uit, Kluppelshuizen uit Almelo. Zij waren er vorig jaar ook al bij. Dit jaar kwamen zij met nog een aantal personen extra. De deelnemers mochten een mooie ronde ronde afleggen over straat en zandpad. Onderweg werd uiteraard iedereen voorzien van en drankje door Arjan en Karin. Bij de dames werd Oud Ootmarsum met 50 schoten winnaar. Ondanks een valpartij van Denise Scholten wisten zij stand te houden. Bij de veteranen werd de Vijfsprong winnaar met 42 schoten. Nummer 2 werd De Brink ( Gerard Arens, Dolf van Benthem en jan van de Wunne) met 44 schoten. Derde werd Oud Ootmarsum, het team van  Kuupgait, de Venboer en Bets met 47 schoten. In de klasse tot 50 jaar werd Kluppelshuizen winnaar met 36 schoten. De Brink werd tweede met 38 schoten ( Jochem Wennink, Bas Rouwers, Jan Veenhuis en Michel Groeneveld). Derde werd Kluppelshuizen 2 met 40 schoten.

Bij de niet klootschieters wist het team van de firma Blom, onder leiding van Joost Ten Oever te winnen met 29 schoten. Nummer 2 werd het team van de Sappige Kearls met 31 schoten. Nummer 3 werd Café de Poort met 32 schoten.

Na afloop werd bij café De Mors volop genoten van het onbeperkt karbonade's eten. De koks, Edwin Scholten en Erik Kamhuis, wisten de hongerige gasten ruim voor te blijven met hun bakkunsten. De organisatie kon reeds bekend maken dat op 9 juni 2018 de derde editie gaat plaatsvinden hetgeen feestelijk aangekleed gaat worden I.v.m het 50 jarige jubileum van KV De Brink


1-10 of 317