Nieuws

 

De Brink pakt winst tegen Steeds Vooruit.

Geplaatst 15 sep. 2019 09:22 door Marc Luft   [ 15 sep. 2019 23:11 bijgewerkt ]

KV de Brink pakt op een overtuigende wijze de winst tegen Steeds Vooruit. Ondanks blessureleed en vakantie vierende Bas Rouwers bij de Brink, kon de Brink met in de gelederen "good old" Rene Fox een goede wedstrijd schieten. 

In de eerste periode begon Steeds Vooruit sterk, het tweede schot van de Brink was niet goed en hierop was de achterstand 50 meter. Bij het zesde schot in de bocht van de Pannenkoekenplas had Steeds Vooruit een minder schot en was het verschil maar 5 meter in het voordeel van Steeds Vooruit. Het verdere verloop bleef het verschil het zelfde en het laatste schot mocht de uitkomst brengen. Jesse Wennink had een geweldig schot maar Ivo Egbers van Steeds Vooruit kwam er uiteindelijk 60 cm voorbij. 

De tweede periode begonnen beide teams sterk, super lange schoten van beide kanten. Op een cruciale plek op de baan, pakte een tactische manoeuvre van de Brink zeer goed uit, waardoor het geweldige schot van Jochem Wennink voor 35 meter voorsprong zorgde. Bij het derde schot van Rene Fox knapte er een spiertje in zijn bovenbeen waardoor zijn schot ietwat minder was en de voorsprong slonk tot 15 meter. Dubbele pech. Hierop moest de geblesseerde Marc Luft voor hem invallen. Desondanks pakte de jeugd van de Brink met een meer dan uitstekende Bram Steghuis de draad goed op en werd de voorsprong weer uitgebouwd. Uiteindelijk won de Brink deze ronde met 48 meter voorsprong.

De derde periode startte Steeds Vooruit slecht, Michel Groeneveld pakte deze kans met beide handen aan en gelijk was het verschil 50 meter. Dit werd langzaam uitgebreid door geweldige schoten aan Brinkzijde. Aan het eind van deze periode was er nog een kleine discussie, door een foutje van Brinkzijde, met Steeds Vooruit maar de bijzondere sportieve tegenstanders zorgden ervoor dat de "klootschietsport" wint!

Teamindeling 2019-2020 senioren

Geplaatst 15 jul. 2019 00:48 door Marc Luft   [ 15 aug. 2019 11:37 bijgewerkt ]

De teamindeling voor het seizoen 2019-2020.

Teamindeling 2019-2020 senioren

BK & JV Cup voor Jan Veenhuis en Bennie oude Vrielink

Geplaatst 15 jul. 2019 00:36 door Marc Luft

Zondag 14 juli is de BK & JV cup verschoten op de Zonnebergweg. Om de BK cup, de initialen van Ben Keupink, schieten de schutters van het 1e, 2e  en 3e team van KV de Brink en de JV cup, wat staat voor Jan Veenhuis sr. die zelf nog verdienstelijk mee schoot, is voor de lagere teams.

De wedstrijd had met vele diverse schutters in de gelederen een ontzettend spannend verloop. Vanaf de start was het Jan Veenhuis jr. die goed weg kwam. Sowieso waren de eerste drie schoten van Jan van een ongekend hoog niveau, waardoor de concurrentie in eerste instantie behoorlijk achterbleef. Rond het 7e schot was dit niet meer het geval want enkele prima geplaatste schoten van regerend cup-houder Bas Rouwers en Frank Groeneveld zorgden ervoor dat het verschil tussen de koplopers om de BK cup maar 18 meter was. Echter het 8e schot van Jan Veenhuis bracht een "vorentscheidung" met een geweldige uithaal had Jan ineens ruim een half schot voor op zijn naaste belagers. Hierdoor bleek, ondanks zijn mindere laatste schot, dat Jan uiteindelijk de terechte kampioen was met een totaal van 1248 meter. 

De strijd om de JV cup was vanaf de start hard tegen hard. enkele favorieten konden niet met die druk omgaan en enkelen werden alleen maar beter. na vier schoten waren het 'good old' Bertus Sanders en Erik Kamphuis die nog konden aanhaken bij Herbert Scholten en Bennie oude Vrielink. De laatste twee hadden besloten er een eigen show van te maken waarbij de overige deelnemers slechts figuranten waren. Zowel met uitstekende lange en goed geplaatste schoten als verbaal werd er gestreden. De schutter die het tot het laatst schot, het beste kon omgaan met zijn zenuwen was uiteindelijk Bennie oude Vrielink. Met een afstand van 1191 meter mag hij zich een jaar lang kampioen van de JV cup noemen.

Op de bovenste foto Jan Veenhuis sr. in actie. De onderste foto winnaars (van links naar rechts) Bennie oude Vrielink en Jan Veenhuis jr.

Dubbelslag in de TKC Cup voor KV de Brink

Geplaatst 24 jun. 2019 00:01 door Marc Luft

Afgelopen woensdag waren de finale wedstrijden van de TKC cup op de Uelserdijk in Oud Ootmarsum. Voor KV de Brink had Brink 1 zich geplaatst door achtereenvolgens Oud Ootmarsum 2, Lattrop Breklenkamp 4, Hertme 1 en Oud Ootmarsum 3 te verslaan. In de finale was Oud Ootmarsum 1 de tegenstander. De Brink 1 begon gelijk met een superschot van Jochem Wennink met bijna een schot voorsprong. Bas Rouwers volgde met een goed schot en de voorsprong was al 1,5 schot. KV de Brink bleef doorgaan en lag in 5 schoten bij het omlegpunt en lag 2,5 schot voor. Gaandeweg de wedstrijd bleef de Brink goed schieten en was Oud Ootmarsum 1 geen enkel moment bij machte om het tij te keren. Uiteindelijk won de Brink verdiend met 3,5 schot voorsprong verdiend van Oud Ootmarsum.

Ook in de B klasse was Brink 5 die de finale had gehaald door Oud Ootmarsum 8, Hertme 7, en de Gunne 6 aan de zegekar te binden. In de finale stonden deze krasse heren tegen het jeugdige Soasel 6. Deze wedstrijd leek wel een kopie van die van Brink 1 want door super schoten van Erik Kamphuis en Herbert Scholten was er al snel een voorsprong. Bennie oude Vrielink raakte nog geblesseerd en uit stilstand wist hij nog genoeg meters te maken zodat de overwinning van de TKC cup 2019 een feit was.

Bij de dames was Lattrop Breklenkamp de terechte winnaar, door de dames van Oud Ootmarsum te verslaan.

Pinkstertrofee voor Jochem en Alwie.

Geplaatst 11 jun. 2019 00:36 door Marc Luft

Onder werkelijke prachtige omstandigheden is de strijd om de pinkstertrofee van KV de Brink verschoten. De nieuw geasfalteerde weg was volgens de klootschieters een lust om op te schieten. (Gelijk is met een Dinkelandse ambtenaar afgesproken om geen slijtlaag aan te brengen).
Diverse verenigingen waren aanwezig op het gevarieerde parcours met diverse obstakels. In de groep onder de 50 ontstond er een waar gevecht om de titel. Erik Damink van de Wilskracht kende een uitermate goed begin en hij nam gelijk de eerste positie in met een goede afstand. Internationaal klootschieter Jochem Wennink volgde in de groep daarop en nam de eerste plaats over door 40 meter verder te schieten. In de volgende ronde was de altijd goed schietende Dennis oude Nijhuis goed op weg, hij plaatste alle schoten goed en nestelde zich uiteindelijk tussen Jochem en Erik in en nam uiteindelijk bezit van de tweede plek.
De 50 plussers waren goed vertegenwoordigd en Peter Sleiderink zette het eerste markeringspunt vlak achter de fietspaaltjes. Hans Wennink ging daar 10 meter voorbij. Maar het was in de tweede ronde Alwie Lammerink die een ruime voorsprong pakte in de zelfde ronde schoot Tonnie Bossink zich naar een tweede plek en pakte Erik Kamphuis in de laatste groep een prima derde plek met een meter achter op nummer twee. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Welkoop Ootmarsum en café cafetaria de Mors.
Uitslag 
50 min                                50 plus
1 Jochem Wennink               1 Alwie Lammerink
2 Dennis oude Nijhuis           2 Tonnie Bossink 
3 Erik Damink                      3 Erik Kamphuis

Op de foto de winnaars; links Jochem Wennink en rechts Alwie Lammerink 

Persoonlijk veld 2019

Geplaatst 29 mei 2019 12:41 door Marc Luft

In vier wedstrijden waarvan de beste drie tellen wordt er geschoten om de titel veldkampioen van KV de Brink 2019. 
Het is spannend bij bijna elk team!

Persoonlijk veld 2019


Kampioenen bij de Brink

Geplaatst 28 mei 2019 00:25 door Marc Luft

De laatste twee zondagen zijn de persoonlijke wedstrijden van de TKC verschoten. Op 19 mei was de straatwedstrijd bij Lattrop Breklenkamp. Hier behaalde Erik Kamphuis in de 5e klasse de 1e plaats gevolgd door Gerard Groeneveld die de 2e plaats voor zich opeiste met een verschil van 19 meter.
Zondag 26 mei was de veld en zet-wedstrijd, georganiseerd bij KV de Wilskracht, ook hier waren de Brinkleden succesvol.
In de hoogste klasse behaalde Jochem Wennink op het veld de 2e plaats en met het zetten de 1e plaats met 62,87 meter. Bram Steghuis was succesvol in de 1e klasse met een 1e plaats, bij het zetten met een afstand van 50,10 meter. In de 5e klasse behaalde Bennie oude Vrielink een uitstekende 2e plaats op veld en werd hij 3e bij het zetten.

De Brink sluit seizoen als zevende.

Geplaatst 28 apr. 2019 12:03 door Marc Luft

De Brink heeft het seizoen in de landelijke veld competitie afgesloten op een zevende plek. 
De laatste inhaalwedstrijd tegen kampioen Beuningen bracht geen punten op voor de Brink. 
Beuningen die de wedstrijd begon met een bolderkar vol met vitaminedrankjes, pillen en andere anabolen, begon met een sterk losschot waardoor ze een kleine voorsprong pakten. Lopende deze periode liep Beuningen steeds meer uit en vergrootten ze hun voorsprong. Na 12 schoten van de Brink had Beuningen er nog eentje over. In de tweede periode bood de Brink weerstand, goede schoten van de gebroeders Wennink en Jelle Kamphuis zorgden er voor dat er een kleine voorsprong van zo’n 40 meter ontstond. Beuningen wilde geen punt verspillen aan de Brink en liet met een aantal zeer goede schoten zien dat de voorsprong slonk. Uiteindelijk won Beuningen met 40 meter voorsprong. De derde periode was een kopie van de eerste waardoor de wedstrijd met 3-0 verloren ging.

As. Donderdag om 19:30 uur wacht er weer een duel tegen Beuningen in de KTO cup. Aangezien de thuiswedstrijd gewonnen werd is de onderlinge stand in de competitie dus 1-1. KV de Brink zal super gemotiveerd aan de start staan en toeschouwers zijn van harte welkom op de prachtbaan in de Binnenes.

Persoonlijk straat 2019

Geplaatst 17 apr. 2019 12:43 door Marc Luft   [ 17 apr. 2019 12:51 bijgewerkt ]

In vier wedstrijden waarvan de beste drie tellen wordt er geschoten om de titel straatkampioen van KV de Brink 2019. 
De eerste wedstrijd is verschoten waarbij Erik Kamphuis een duidelijk visite kaartje achterliet met een ongekende afstand van 1601 meter.

KV de Brink persoonlijk straat 2019


Overwinning KV de Brink op geweldige veldbaan.

Geplaatst 14 apr. 2019 07:27 door Marc Luft

Op een werkelijk geweldig geprepareerde veldbaan van KV de Brink, kort gras, vlakke en harde ondergrond. Haalde de wedstrijd van KV de Brink tegen Lemselo niet het niveau waar de veldbaan recht op had.
KV de Brink had nog een appeltje te schillen tegen Lemselo dat al gedegradeerd is met 4 punten, waarvan 3 punten van de Brink op de moeilijke baan in Lemselo.
Lemselo begon echt slecht aan de wedstrijd met een losschot van 50 meter, gevolgd met een geldig schot met nul meter en ook het daarop volgende schot was van een matig niveau, waarbij ze dus in drie schoten 140 meter hadden geschoten. De Brink schoot deze periode ook niet goed maar was ook minder goed bij de les en dus gemotiveerd door het slechte begin van Lemselo. Uiteindelijk haalde de Brink dit punt eenvoudig binnen. De tweede periode begon Lemselo beter, bij het losschot pakten ze 10 meter. Gaandeweg de wedstrijd kwam de Brink goed terug en met machtige schoten van Jochem Wennink en Michel Groeneveld was de voorsprong een feit. Aan het eind van deze periode had Lemselo nog mindere schoten waardoor de voorsprong nog meer werd en de Brink het tweede puntje ook binnenhaalde. De derde periode was bijna het zelfde als de vorige, de Brink met uitstekende schoten van uitblinker Bram Steghuis en Bas Rouwers zorgden wederom voor een mooie voorsprong en ook was het wederom Lemselo zelf die missers produceerden waardoor ook het derde puntje eenvoudig werd gewonnen.
Een 3-0 overwinning!


Afgelopen donderdag mocht de Brink in de NKB cup straat, aantreden tegen regerend kampioen en veelvraat van vorig jaar KV Mander. In een wedstrijd van zeer hoog niveau was er een beslissing van twee ronden nodig om te bepalen wie deze wedstrijd winnend mocht afsluiten. Het was KV de Brink die liet zien de gehele wedstrijd super schoten te kunnen produceren en de beste was, deze wedstrijd. Een mooie opsteker.

1-10 of 354