Nieuws

 

Brink laat de punten in Lemselo

Geplaatst 14 okt. 2018 12:44 door Marc Luft

Brink 1, nog steeds zonder vaste waarde Michel Groeneveld en zonder Jelle Kamphuis mocht zondag aantreden in en tegen Lemselo. De vervangers Bram Steghuis en 'goold old' Arthur Timmerhuis waren vol goede moed aanwezig. De Brink wou graag schieten op de geweldige baan in het Hulsbeek, maar kwam er al snel achter dat Lemselo, dit niet zag zitten. Éénmaal aangekomen in Lemselo kon de wedstrijd gelijk beginnen en dat gebeurde door twee goede losschoten. Gaandeweg deze periode liep Lemselo ietwat uit en bij het omlegpunt schoten ze ook ietwat beter, hierdoor kwam de brink op 40 meter achterstand die Lemselo netjes uitschoot. De tweede periode liep grotendeels ook gelijk op, goede schoten van Jochem Wennink zorgde ervoor dat de Brink nog in de race bleef. Echter het was een minder schot van Marc Luft die deze ronde ervoor zorgde dat er een onoverbrugbare achterstand ontstond. De stand was nu 2-0. In de derde periode kwam de Brink door een super schot van Jochem 30 meter voor, Lemselo liet zich niet van de wijs brengen en schoot gestaag en goed verder. De voorsprong van de Brink begon te slinken en weer maakte Lemselo bij het omlegpunt het verschil en stond er uiteindelijk een 3-0 nederlaag op papier. In de ereklasse staat de brink nu op een gedeelde 5e plaats.

Toekomst te sterk voor de Brink

Geplaatst 1 okt. 2018 12:38 door Marc Luft

KV de brink laat in de tweede competitie wedstrijd tegen de Toekomst alle punten in Oldenzaal. Nog altijd zonder de geblesseerde Michel Groeneveld, maar met Bram Steghuis reisde de Brink af naar Oldenzaal.  Op een goed bespeelbare baan gingen beide teams voortvarend van start. Na drie schoten was het verschil lichtelijk in het voordeel van de Toekomst. Bij het vierde schot ging de Toekomst er met een geweldig geplaatst schot ervan door en pakte 40 meter. Bij het omlegpunt was er een lichtelijke minder schot van de Toekomst die met ietwat geluk toch nog op de baan bleef, de genadeklap voor de eerste periode. In de tweede periode gingen werd plan Jesse uit de kast gehaald. De juiste personen inzetten op de juiste plek, niets anders dan anders, alleen nu was het Jesse's idee. De eerste twee schoten gingen voortvarend en bij het derde schot stond een boom in de weg. Hierdoor was er een situatie ontstaan waarbij de toekomst met geweldige schoten duidelijk liet blijken geen cadeautjes weg te geven. De derde periode waren 3 á 4 mindere schoten van de Toekomst er de oorzaak van dat het laatste schot uiteindelijk de beslissing moest brengen, Jochem Wennink namens de Brink lag ongeveer 20 meter achter, met een geweldig schot wist hij 14 meter terug te pakken op Rolf olde Weghuis maar helaas was dit niet genoeg en moest ook het laatste punt achter blijven in Oldenzaal. De brink schoot niet slecht, de Toekomst was gewoon beter, maar ze moeten nog in Ootmarsum komen, helaas voor nu 3-0 verlies. Kv de Brink staat nu op een verdienstelijke 4e plek.

Jeugdig Brink 1 overtuigend winnaar in derby.

Geplaatst 18 sep. 2018 04:13 door Marc Luft

De eerste wedstrijd van de Landelijke Veld competitie voor de senioren is van start gegaan met een heuse derby; KV de Brink mocht aantreden op eigen baan tegen Oud Ootmarsum 1. De baan in de Binnenes op de flanken van de Kuiperberg lag er geweldig bij, kort gras hard en vlak! De Brink met een ongekende laag, gemiddelde leeftijd van 25,1 jaar tegen dat van Oud Ootmarsum van naar eigen zeggen 40+.
Gelijk in de eerste perioden werd de toon gezet, Jesse Wennink pakt gelijk met het openingsschot 20 meter, de Brink bouwde de voorsprong met elk schot verder uit en kwam ook in de bochten steeds goed weg. In de bocht van "Hams" leverde Oud Ootmarsum 2 schoten in door alle risico's te nemen om nog enige aanspraak te hebben op het eerste puntje, hierdoor won de Brink met 2,5 schot. De tweede periode ging lange tijd gelijk op een minder schot van Oud Ootmarsum werd beantwoord met een gelijksoortig schot  maar aan het eind van deze periode liet de Brink zien over veel meer vaart en kracht te beschikken. Het laatste schot was een makkie voor Jochem Wennink. In de derde periode werd de motivatie en concentratie bij Oud Ootmarsum minder, toch een zeer belangrijk punt, of je loopt één punt uit of drie! De Brink bleef goed schieten zeker ook in de persoon van Bram Steghuis en ook Bas Rouwers lijktt zijn plek gevonden te hebben. Jelle Kamphuis liet op een cruciaal moment zijn kwaliteiten zien en Oud Ootmarsum was kansloos. Een dik verdiende overwinning 3-0 was een feit. 

Persoonlijke veldkampioenschappen 2018

Geplaatst 28 jun. 2018 05:44 door Marc Luft   [ 5 jul. 2018 00:34 bijgewerkt ]

De persoonlijke wedstrijden om de veldkampioenschappen zijn weer verschoten. De baan lag er geweldig bij, mede door het weer van de afgelopen tijd en zeer zeker door het prima onderhoud uitgevoerd door Toon Siers.
De sportieve prestaties werden hierdoor ruim bevorderd, geweldige lange schoten werden er geproduceerd. In de eerste klasse was Jochem Wennink duidelijk de beste. Alhoewel het hem op de heenweg nog niet lukte om de 700 meter in 6 schoten te schieten, lukte dit hem wel op de terugweg. In de tweede klasse zou het na  de eerste twee wedstrijden super spannend zijn. Helaas door onvoorziene afzegging was hier de spanning weg, maar schoot Edwin Scholten een geweldige wedstrijd en mag hij terecht kampioen van het tweede team genoemd worden. In het vierde team was Bjorn Niemeijer de enige deelnemer, maar hij schoot gerust met de grootten mee. Knappe schoten en vooral de richting brachten hem succes. Het altijd fanatieke vijfde team was met een super strakke schutter Bennie oude Vrielink van ongekend niveau, zijn regelmaat maakt hem een topschutter. Helaas waren er een aantal blessure gevallen in dit team, anders was het zeker spannend geweest. Bertus Sanders was alleenheerser van het zesde team, met zijn banaangekleurde kloot, schoot hij uiteindelijk een gemiddelde van bijna 60 meter per schot. Een zeer knappe prestatie.

Persoonlijk veld 2018


Persoonlijke straatkampioenen

Geplaatst 28 jun. 2018 04:58 door Marc Luft

De persoonlijke straatkampioenschappen van Kv de Brink zijn verschoten over 3 wedstrijden. Deze 3 wedstrijden leveren punten op en bij een gelijke stand in punten tellen de geschoten meters. 
Bij het eerste team liet Michel Groeneveld zien de constante te zijn en in het tweede team was broer Frank de beste. Cor Steghuis was koploper bij het derde. Spannend was het bij het 5e waar de meters de uitkomst gaven en Erik Kamphuis met een verschil van 8 meter voorsprong op Bennie oude Vrielink, de straattitel voor zich opeiste. In het 6e was het "good old" Bertus Sanders van ongekende klasse. Op de foto de gebroeders Groeneveld.
Persoonlijk straat 2018


Pinkstertrofee voor Jochem en Jos

Geplaatst 23 mei 2018 00:20 door Marc Luft

Maandag 21 mei op tweede Pinksterdag werd onder uitstekende omstandigheden geschoten om de Pinkstertrofee van KV de Brink. Deelname van de omliggende klootschietverenigingen maakte er een mooie sportieve wedstrijd van. De gemeente had de berm gemaaid, Bart Kienhuis de inschrijftafel staan. Vanaf de Mors kon iedereen 5 schoten schieten op een uitdagend parcours. Het eerste schot is afhankelijk hoe je door de bocht komt maar is nog geen scherprechter. Ook de chicane is een moeilijke, maar te nemen obstakel. Langs de volkstuintjes heb je geluk nodig, komt er uit de mond van een ervaren klootschieter. Richting de manege moet de kloot "laag aangezet worden"! De meeste klootschieters weten hoe het moet en het was Jochem Wennink die al deze onderdelen het beste uitvoerde hij was in de klasse t/m 49 jaar de beste, tweede was Frank Groeneveld en derde Bas Rouwers. Bij de 50+ klasse lag Henk Engbers lange tijd aan kop maar in de allerlaatste beurt ging Jos Oortman hem nog ruimschoots voorbij. Henk Engbers tweede en Hans Wennink is derde geworden. Naderhand werden de prijzen uitgereikt die beschikbaar waren gesteld door Welkoop Ootmarsum en café de Mors, en werd er nog lang nagesproken over de "mooiste schoten"!

Winnaars bij de Brink

Geplaatst 14 mei 2018 06:33 door Marc Luft

Ook bij de senioren heeft KV de Brink een goed stel klootschieters. Afgelopen zondag waren de persoonlijke veld en zet-wedstrijden van de TKC. Deze werden verschoten op de mooie baan en begeleiding van Soasel. De organisatie had alles goed geregeld en ook de weersomstandigheden waren goed.
KV de Brink had diverse winnaars; zo was het Jochem Wennink die in de ere-klasse twee keer de 1e plek voor zich opeiste voor zowel zetten als de veldwedstrijd, tevens zette hij een baanrecord neer. In de zelfde klasse haalde Marc Luft een verdienstelijke 2e plaats op veld en Jesse Wennink werd 2e bij het zetten. In de zesde klasse ging de Brink echt los, Erik Kamphuis 1e op veld, 3e bij het zetten, Bennie oude Vrielink 2e op het veld, Herbert Scholten 3e op veld en 2e bij het zetten.
Allen gefeliciteerd.

Persoonlijk straat 2018

Geplaatst 18 apr. 2018 12:00 door Marc Luft   [ 18 apr. 2018 12:04 bijgewerkt ]

Jaarlijks strijden we om de persoonlijke titel, straat kampioen van KV de Brink. Op deze pagina staat de tussenstand.

Persoonlijk straat 2018


Zomerprogramma 2018 KV de Brink

Geplaatst 12 apr. 2018 06:07 door Marc Luft   [ 12 apr. 2018 06:16 bijgewerkt ]

Het zomerprogramma  2018 van KV de Brink, met jubilea activiteiten. Jeugdprogramma in het rood. 

Zomerprogramma 2018


Brink pakt puntje tegen Nooit Gedacht

Geplaatst 27 feb. 2018 01:02 door Marc Luft   [ 27 feb. 2018 01:03 bijgewerkt ]

Op een hard bevroren baan moest de Brink het opnemen tegen de nummer 3, Nooitgedacht. In de eerste periode waren de verschillen gering. Beurtelings werd voorsprong gepakt. Het een na laatste schot door Jelle Kamphuis gaf de doorslag. Deze liep de hele bocht door bij de put. Nooitgedacht zag hun schot door een verkeerde val links af slaan en moest 20 meter toegeven. Marc Luft maakte het karwei af en haalde de eerste periode binnen. De tweede periode begon rampzalig voor de Brink. Bas Rouwers zag zijn kloot rechtsaf slaan tegen een weidepaal. Nooitgedacht pakte gelijk 70 meter. Het verloop van de tweede periode verliep door slechte schoten en een aantal pechgevallen slecht voor de Brink. Het verschil was ruim 2 schoten. In de derde periode gleed Jochem Wennink bij het los-schot weg. Zijn kloot toucheerde een paal. Het tweede schot door Jesse Wennink was ongeldig. Vanaf het tweede schot was de achterstand dus een schotlengte. Dit verschil bleef gedurende deze periode hetzelfde. Nooitgedacht kon de wedstrijd rustig uitgooien al had het een aantal keren niet over geluk te klagen. Nooitgedacht ging terecht met een 2-1 overwinning naar huis.

1-10 of 333