Nieuws

 

De Brink sluit seizoen als zevende.

Geplaatst 28 apr. 2019 12:03 door Marc Luft

De Brink heeft het seizoen in de landelijke veld competitie afgesloten op een zevende plek. 
De laatste inhaalwedstrijd tegen kampioen Beuningen bracht geen punten op voor de Brink. 
Beuningen die de wedstrijd begon met een bolderkar vol met vitaminedrankjes, pillen en andere anabolen, begon met een sterk losschot waardoor ze een kleine voorsprong pakten. Lopende deze periode liep Beuningen steeds meer uit en vergrootten ze hun voorsprong. Na 12 schoten van de Brink had Beuningen er nog eentje over. In de tweede periode bood de Brink weerstand, goede schoten van de gebroeders Wennink en Jelle Kamphuis zorgden er voor dat er een kleine voorsprong van zo’n 40 meter ontstond. Beuningen wilde geen punt verspillen aan de Brink en liet met een aantal zeer goede schoten zien dat de voorsprong slonk. Uiteindelijk won Beuningen met 40 meter voorsprong. De derde periode was een kopie van de eerste waardoor de wedstrijd met 3-0 verloren ging.

As. Donderdag om 19:30 uur wacht er weer een duel tegen Beuningen in de KTO cup. Aangezien de thuiswedstrijd gewonnen werd is de onderlinge stand in de competitie dus 1-1. KV de Brink zal super gemotiveerd aan de start staan en toeschouwers zijn van harte welkom op de prachtbaan in de Binnenes.

Persoonlijk straat 2019

Geplaatst 17 apr. 2019 12:43 door Marc Luft   [ 17 apr. 2019 12:51 bijgewerkt ]

In vier wedstrijden waarvan de beste drie tellen wordt er geschoten om de titel straatkampioen van KV de Brink 2019. 
De eerste wedstrijd is verschoten waarbij Erik Kamphuis een duidelijk visite kaartje achterliet met een ongekende afstand van 1601 meter.

KV de Brink persoonlijk straat 2019


Overwinning KV de Brink op geweldige veldbaan.

Geplaatst 14 apr. 2019 07:27 door Marc Luft

Op een werkelijk geweldig geprepareerde veldbaan van KV de Brink, kort gras, vlakke en harde ondergrond. Haalde de wedstrijd van KV de Brink tegen Lemselo niet het niveau waar de veldbaan recht op had.
KV de Brink had nog een appeltje te schillen tegen Lemselo dat al gedegradeerd is met 4 punten, waarvan 3 punten van de Brink op de moeilijke baan in Lemselo.
Lemselo begon echt slecht aan de wedstrijd met een losschot van 50 meter, gevolgd met een geldig schot met nul meter en ook het daarop volgende schot was van een matig niveau, waarbij ze dus in drie schoten 140 meter hadden geschoten. De Brink schoot deze periode ook niet goed maar was ook minder goed bij de les en dus gemotiveerd door het slechte begin van Lemselo. Uiteindelijk haalde de Brink dit punt eenvoudig binnen. De tweede periode begon Lemselo beter, bij het losschot pakten ze 10 meter. Gaandeweg de wedstrijd kwam de Brink goed terug en met machtige schoten van Jochem Wennink en Michel Groeneveld was de voorsprong een feit. Aan het eind van deze periode had Lemselo nog mindere schoten waardoor de voorsprong nog meer werd en de Brink het tweede puntje ook binnenhaalde. De derde periode was bijna het zelfde als de vorige, de Brink met uitstekende schoten van uitblinker Bram Steghuis en Bas Rouwers zorgden wederom voor een mooie voorsprong en ook was het wederom Lemselo zelf die missers produceerden waardoor ook het derde puntje eenvoudig werd gewonnen.
Een 3-0 overwinning!


Afgelopen donderdag mocht de Brink in de NKB cup straat, aantreden tegen regerend kampioen en veelvraat van vorig jaar KV Mander. In een wedstrijd van zeer hoog niveau was er een beslissing van twee ronden nodig om te bepalen wie deze wedstrijd winnend mocht afsluiten. Het was KV de Brink die liet zien de gehele wedstrijd super schoten te kunnen produceren en de beste was, deze wedstrijd. Een mooie opsteker.

KV de Brink net niet tegen Ons Streven.

Geplaatst 31 mrt. 2019 23:15 door Marc Luft

KV de Brink kon het niet redden om een punt mee te nemen in de wedstrijd tegen Ons Streven uit Tilligte.
In de eerste periode gingen beide teams goed van start met lange schoten, gaandeweg deze periode pakte Ons Streven bij elk schot een paar meter. Goede schoten van beide teams maakte er een mooie wedstrijd van. Maar het was nimmer een spannende periode, Ons Streven was gewoon sterker dan de Brink en won met 80 meter verschil.
De tweede periode startte met een misser van Ons Streven en de Brink pakte door een goed schot van Michel Groeneveld 35 meter, dit wist de Brink tot vier schoten voor het einde vast te houden, mede door geweldige schoten van Jesse en Jochem Wennink. Het was uiteindelijk toch Ons Streven die door een zeer lang schot van Luuk ten Dam de voorsprong wist te pakken en bij het laatste schot was het verschil 10 meter in het voordeel van Ons Streven. Bram Steghuis legde een goed schot neer, hij pakte een aantal meters terug maar het was net niet voldoende voor de winst want Ons Streven wist met deze periode te winnen met 5 meter voorsprong.
De derde periode was een kopie van de eerste en was het krachtsverschil duidelijk zichtbaar. Daar kwamen ook nog een paar mindere schoten van Brinkzijde bij waardoor het voor Ons Streven een makkie was om ook deze periode winnend af te sluiten. Een terrechte 3-0 overwinning voor Ons Streven, die daardoor nog volop meedoet voor het kampioenschap. KV de Brink heeft door het verlies van Lemselo zich verzekerd van handhaving met nog één wedstrijd voor de boeg. Het jeugdige en talentvolle Brinkteam zal de komende jaren alleen maar beter worden dus de verwachtingen voor de komende jaren zullen dan ook hoger zijn. 


NL Doet 2019

Geplaatst 17 mrt. 2019 07:47 door Marc Luft

Zoals al vele jaren en was het ook dit jaar dat de leden van KV de Brink zich inzetten voor het extra onderhoud aan de baan in het kader van Nederland Doet. De weersomstandigheden voor het middag programma waren goed te noemen. ook de werkzaamheden waren voldoende aanwezig. Dit alles gecoördineerd door Bas Rouwers, samen met Edwin Scholten, Toon Siers en kleinzoon Kevin, maakte dit tot een waardevolle maar bovenal ook gezellige dag. Voor het eerste jaar waren er ook enkele jeugdleden aanwezig om te helpen, dat alles in het kader van "vele handen maken licht werk".
Kijk naar de fotos en/of kom gewoon kijken naar onze geweldige mooie baan met de mooiste ligging op de flanken van de Kuiperberg, eventueel tijdens een wedstrijd.

Een natte wedstrijd levert de Brink één punt op.

Geplaatst 17 mrt. 2019 07:26 door Marc Luft

Een memorabele wedstrijd heeft de Brink tegen Steeds vooruit geschoten. uiteindelijk resulteerde dat in een 1-2 verlies, maar het gesprokkelde puntje was zeer welkom.
De eerste periode begonnen beide teams goed en was er weinig onderling verschil. De teams waren aan elkaar gewaagd. Bij het vijfde schot nam de Brink brutaal de leiding en had een kleine voorsprong. Bij de bocht van Hams keken ze alweer tegen een achterstand van 2 meter, nagenoeg gelijk dus. Het was een schutter van de Brink die zeer geconcentreerd zijn kloot de ideale lijn wou meegeven, helaas lukte dit niet en volgens de baanregels van KV de Brink was het een geldig schot met 0- meters. Deze klap kwam de Brink niet meer te boven en deze ronde werd dan ook verloren. Een (sociale) wissel werd toegepast en KV de Brink ging vol goede moed de tweede ronde in. De vorige ronde had men al laten zien dat deze wedstrijd alle kanten op kan. Het mocht niet zo zijn want gelijk bij het eerste schot, nog half in de bocht, bij de waterput richting start baan had een geweldige schutter van de Brink een schot met, ja hoor 0- meters. Een duel beginnen met een schot achterstand werkt niet echt motiverend en als er dan per slot van rekening ook nog begint te hagelen en regenen dan zakt de moed in je schoenen. Ook de tweede ronde was dus een peulenschil voor Steeds Vooruit. De derde periode werd aangevangen en net of het zo moet zijn, door het natte en koude weer hadden de schutters geen gevoel meer in de hand / kloot coördinatie en met een ontiegelijk slecht schot begon de Brink deze ronde maar een goed verhaal kan alleen maar mooier worden. Steeds Vooruit ging in de malaise meer en schoot een nog minder schot. Door de gladheid van de baan, de wind en de ijzige kou waren de schoten van beide teams niet van een hoog niveau het was echter KV de Brink die uiteindelijk aan het langste eind trok en toch nog een punt in Ootmarsum kon houden. Een 1-2 verlies, de Brink staat momenteel 6e met 12 punten uit 11 wedstrijden.

Mooie verdiende overwinning voor KV de Brink

Geplaatst 17 feb. 2019 10:37 door Marc Luft

De heren van het eerste team van KV de Brink hebben middels een goede wedstrijd met 1-2 gewonnen van Nooit Gedacht. Michel Groeneveld was weer terug en was weer gretig en goed als vanouds.
De eerste periode begon Nooit Gedacht met een minder schot waarop de Brink gelijk een voorsprong pakte van 40 meter. Gaandeweg de wedstrijd pakte Nooit Gedacht langzaam wat van de voorsprong terug en was het verdere verloop van de wedstrijd super spannend. Bij het één na laatste schot van Nooit Gedacht mankeerde het aan de richting en de hoogte waardoor de Brink in de persoon van Jelle Kamphuis een voorsprong kon pakken van 30 meter. Het was een makkie voor Marc Luft om het eerste punt binnen te halen. 
In de tweede periode was de start van de Brink wat minder en in het verdere verloop waren de schoten van de Brink telkens niet van een voldoende goed niveau. Hierdoor liep Nooit Gedacht steeds verder uit en pakte overduidelijk het tweede punt. 
De derde periode werd Michel Groeneveld in stelling gebracht gelijk bij het losschot, de eerste 8 meter voorsprong waren een feit, hierop pakte Jochem Wennink en Bas Rouwers ook een paar meter waardoor de Brink op rozen zat en een voorsprong van ruim 20 meter had. 
Het leek uiteindelijk een kopie van de eerste periode want uiteindelijk was het steeds stuivertje wisselen tot twee schoten voor het einde Nooit Gedacht een voorsprong van 20 meter had, Marc Luft wist hier wat van af te knabbelen en bij het laatste schot was het nog 8 meter in het voordeel van Nooit Gedacht. Jesse Wennink werd door zijn teamgenoten gepositioneerd op een plek waarvoor hijzelf nooit gekozen zou hebben, hij luisterde....... en met een gigantische uithaal liet hij een geweldig schot noteren. Dit bleek een gouden greep te zijn want nooit Gedacht was niet bij machte om hier op te antwoorden en bleef uiteindelijk 10 meter achter. KV de Brink staat nu met 11 punten op een prima 6e plek!

KV de Brink pakt punt tegen de Toekomst.

Geplaatst 6 jan. 2019 05:46 door Marc Luft   [ 6 jan. 2019 06:38 bijgewerkt ]

KV de Brink heeft een punt overgehouden aan de confrontatie tegen de "vicemeister" van vorig jaar de Toekomst. 
in de eerste periode begon de toekomst in de persoon van Laurens Maasland gelijk met een formidabel schot en pakte direct 20 meter bij het losschot. Gaandeweg deze periode liep de Toekomst steeds verder uit en kwam ook in de bochten door goede schoten telkens goed uit. De voorsprong liep uit tot bijna een schot en dit was ook een terechte 0-1. 
De tweede periode bleef de Brink goed bij de les en schoot de wedstrijd goed door. De Toekomst, met een geweldig losschot van Robin Roring, bleek gewoonweg sterker te zijn dan de Brink en schoot een uitstekende periode. Ook Jelle Kamphuis van de Brink die vandaag in goede vorm was kon hier niets tegen in brengen. Wel bleek aan het eind van deze periode dat de Brink makkelijker kon bij blijven.
In de derde periode was het lange tijd stuivertje wisselen, verschillende tactische wissels en 'juiste" plekken om te schieten werden er toegepast. Jochem Wennink pakte een kleine voorsprong bovenop de baan bij de camping van Geerdink. Hierop werd een beslissing geforceerd door Marc Luft die zijn kloot voor de derde achtereenvolgende keer prima op een verhard stuk baan gooide en een voorsprong pakte van 25 meter. Het hele team kreeg hierdoor vleugels en mede door een prima schot van Bas Rouwers door de bocht bij het omlegpunt, ging de brink het laatste schot in met een voorsprong van 20 meter. Jesse Wennink moest ietwat van de voorsprong prijsgeven maar pakt het punt voor de Brink binnen. uiteindelijk resulteerde dit in een 1-2 nederlaag. Door een 3-0 overwinning van Nooit Gedacht tegen Oud Ootmarsum moet de Brink een plaats afstaan en staat nu 7e met een voorsprong van 5 punten op nummer 8.

op de foto is de enorme snelheid van Jelle Kamphuis duidelijk te zien.


KV de Brink niet opgewassen tegen Ons Streven

Geplaatst 9 dec. 2018 07:56 door Marc Luft

KV de Brink mocht deze zondagochtend aantreden tegen Ons Streven, de baan was ondanks alle regen in prima staat om geweldige schoten te produceren. Ons Streven ging keihard van start met een geweldig losschot van Luuk ten Dam waarmee hij gelijk 20 meter pakte, de volgende schoten van Ons Streven waren deze periode nog niet helemaal van goed niveau en dus kon de Brink op een geringe afstand volgen. In de bocht van "Hams" liet Bas Rouwers zijn kloot over de ideale lijn rollen, Jordy Tijink van Ons Streven nam hier wel of niet bewust teveel risico en de stand was nagenoeg gelijk. De daarop volgende schoten van Marc Luft en Bram Steghuis waren van een dusdanig niveau dat de achterstand bij het laatste schot 15 meter was. Jochem Wennink deed een alles of niets poging en het was bijna alles, uiteindelijk was het verschil maar twee meter maar wel voor de heren uit Tilligte. 
De tweede periode gingen beide teams goed van start en bovenop op een kleine klinkerstrook had Jesse Wennink teveel last van zijn zenuwen en de verminderde ideale aanloop waardoor hij een minder schot produceerde. Hier pakte Ons Streven gelijk een ruime voorsprong die mede door de al genoemde Jordy Tijink verder werd uitgebouwd. Uiteindelijk schoot Ons Streven steeds beter en liepen ze uiteindelijk uit naar een schot voorsprong.
In de derde periode haalde de Brink pas in de 7e beurt voor het eerst iets terug van de achterstand die mede door een geldig schot met 0 meters behoorlijk was opgelopen. Gedurende de wedstrijd was de kracht en de souplesse ineens weg bij de Brink en met een forse achterstand was ook deze periode verloren. Ons Streven schoot geconcentreerd en was voor de Brink de zwaarste tegenstander. mede namens Jordy Tijink. Aan Brinkkant was het Jelle kamphuis en Jochem Wennink die een goede wedstrijd schoten. De Brink staat na deze uitslag nog steeds 5e.

Net niet voor de Brink

Geplaatst 25 nov. 2018 07:24 door Marc Luft   [ 25 nov. 2018 07:32 bijgewerkt ]

Vandaag mocht nummer 4 (Steeds Vooruit) tegen nummer 5 (KV de Brink) gooien bij de pannenkoekenplas op de baan van Steeds Vooruit. De Brink was uitstekend gemotiveerd en vol goede moed vertrokken ze om klokslag 09:00 uur richting Oldenzaal. Na een uitstekende warming-up begon de wedstrijd. Bas Rouwers mocht tegen Ivo Egbers aantreden bij het losschot en deed dat uitstekend. Uitblinker Jochem Wennink in uitstekende vorm, schoot een geweldig schot waarmee de Brink gelijk op voorsprong kwam. In het verloop van de eerste ronde lag de Brink bij het omlegpunt ca. 30 meter voor, echter kon men deze voorsprong door een drietal mindere schoten niet vasthouden en verloor de Brink het eerste punt met 15 meter verschil. In de tweede ronde was het 5e schot van de Brink zover uit de richting dat het leek of de schutter kunstmest aan het strooien was. Dit gevolgd door een strakke maar rechtvaardige stoklegger wat een geldig schot van 0 meters voor de Brink liet noteren, betekende dat halverwege deze periode dit punt als verloren kon worden beschouwd. 
De ruggen recht, de neus vooruit ging de Brink toch het derde punt in en het was deze ronde telkens stuivertje wisselen wie er voor lag. Bij het laatste schot had de Brink 6 meter voorsprong, Ivo Egbers schoot een formidabel schot en Jesse Wennink die overigens een uitstekende wedstrijd schoot, gezien zijn voorbereiding, moest hier het antwoord schuldig op blijven en verloor uiteindelijk met 3 meter. Een zure nederlaag. KV de Brink staat op een trotse 5e plaats.

1-10 of 347