Nieuws

 

Pinkstertrofee voor Jochem en Jos

Geplaatst 23 mei 2018 00:20 door Marc Luft

Maandag 21 mei op tweede Pinksterdag werd onder uitstekende omstandigheden geschoten om de Pinkstertrofee van KV de Brink. Deelname van de omliggende klootschietverenigingen maakte er een mooie sportieve wedstrijd van. De gemeente had de berm gemaaid, Bart Kienhuis de inschrijftafel staan. Vanaf de Mors kon iedereen 5 schoten schieten op een uitdagend parcours. Het eerste schot is afhankelijk hoe je door de bocht komt maar is nog geen scherprechter. Ook de chicane is een moeilijke, maar te nemen obstakel. Langs de volkstuintjes heb je geluk nodig, komt er uit de mond van een ervaren klootschieter. Richting de manege moet de kloot "laag aangezet worden"! De meeste klootschieters weten hoe het moet en het was Jochem Wennink die al deze onderdelen het beste uitvoerde hij was in de klasse t/m 49 jaar de beste, tweede was Frank Groeneveld en derde Bas Rouwers. Bij de 50+ klasse lag Henk Engbers lange tijd aan kop maar in de allerlaatste beurt ging Jos Oortman hem nog ruimschoots voorbij. Henk Engbers tweede en Hans Wennink is derde geworden. Naderhand werden de prijzen uitgereikt die beschikbaar waren gesteld door Welkoop Ootmarsum en café de Mors, en werd er nog lang nagesproken over de "mooiste schoten"!

Winnaars bij de Brink

Geplaatst 14 mei 2018 06:33 door Marc Luft

Ook bij de senioren heeft KV de Brink een goed stel klootschieters. Afgelopen zondag waren de persoonlijke veld en zet-wedstrijden van de TKC. Deze werden verschoten op de mooie baan en begeleiding van Soasel. De organisatie had alles goed geregeld en ook de weersomstandigheden waren goed.
KV de Brink had diverse winnaars; zo was het Jochem Wennink die in de ere-klasse twee keer de 1e plek voor zich opeiste voor zowel zetten als de veldwedstrijd, tevens zette hij een baanrecord neer. In de zelfde klasse haalde Marc Luft een verdienstelijke 2e plaats op veld en Jesse Wennink werd 2e bij het zetten. In de zesde klasse ging de Brink echt los, Erik Kamphuis 1e op veld, 3e bij het zetten, Bennie oude Vrielink 2e op het veld, Herbert Scholten 3e op veld en 2e bij het zetten.
Allen gefeliciteerd.

Persoonlijk straat 2018

Geplaatst 18 apr. 2018 12:00 door Marc Luft   [ 18 apr. 2018 12:04 bijgewerkt ]

Jaarlijks strijden we om de persoonlijke titel, straat kampioen van KV de Brink. Op deze pagina staat de tussenstand.

Persoonlijk straat 2018


Zomerprogramma 2018 KV de Brink

Geplaatst 12 apr. 2018 06:07 door Marc Luft   [ 12 apr. 2018 06:16 bijgewerkt ]

Het zomerprogramma  2018 van KV de Brink, met jubilea activiteiten. Jeugdprogramma in het rood. 

Zomerprogramma 2018


Brink pakt puntje tegen Nooit Gedacht

Geplaatst 27 feb. 2018 01:02 door Marc Luft   [ 27 feb. 2018 01:03 bijgewerkt ]

Op een hard bevroren baan moest de Brink het opnemen tegen de nummer 3, Nooitgedacht. In de eerste periode waren de verschillen gering. Beurtelings werd voorsprong gepakt. Het een na laatste schot door Jelle Kamphuis gaf de doorslag. Deze liep de hele bocht door bij de put. Nooitgedacht zag hun schot door een verkeerde val links af slaan en moest 20 meter toegeven. Marc Luft maakte het karwei af en haalde de eerste periode binnen. De tweede periode begon rampzalig voor de Brink. Bas Rouwers zag zijn kloot rechtsaf slaan tegen een weidepaal. Nooitgedacht pakte gelijk 70 meter. Het verloop van de tweede periode verliep door slechte schoten en een aantal pechgevallen slecht voor de Brink. Het verschil was ruim 2 schoten. In de derde periode gleed Jochem Wennink bij het los-schot weg. Zijn kloot toucheerde een paal. Het tweede schot door Jesse Wennink was ongeldig. Vanaf het tweede schot was de achterstand dus een schotlengte. Dit verschil bleef gedurende deze periode hetzelfde. Nooitgedacht kon de wedstrijd rustig uitgooien al had het een aantal keren niet over geluk te klagen. Nooitgedacht ging terecht met een 2-1 overwinning naar huis.

NL Doet 10 maart 2018

Geplaatst 16 feb. 2018 04:32 door Marc Luft

Beste Brinkleden,

Ook dit jaar nemen we deel aan ’NLdoet’ om de Brinkbaan weer in een nieuw jasje te steken.
’NLdoet’ vindt plaats op zaterdag 10 maart 2018.

Er zijn voldoende werkzaamheden, dus we hebben zoveel mogelijk mensen nodig. Het wordt een productieve dag, waarbij de gezelligheid voorop staat.

Programma
9:00u verzamelen bij de overkapping op het hoogste punt van de baan.
Werkzaamheden:
 Aanbrengen / repareren van de drainage op het natste stuk van de baan (hoogste punt naar de put)
 Fietsenstallingen plaatsen naast de overkapping
 Afrastering langs de baan aanbrengen en herstellen
 Palen van de overkapping schilderen

Omdat we dit jaar eerder beginnen dan andere jaren, wordt er rond lunchtijd gezorgd voor een hapje en drankje.

Neem je eigen schop / spade en bladhark mee, dan blijven we aan het werk.

We hopen jullie allemaal te mogen begroeten op 10 maart om 9:00u op de Brinkbaan.

Mochten er nog vragen zijn, bel of mail de organisatie.

De organisatie,
Toon Siers, Edwin Scholten, Marc Luft, Bas Rouwers.


Karbonaderonde 9 juni 2018!!

Geplaatst 9 feb. 2018 04:46 door Marc Luft   [ 9 feb. 2018 04:58 bijgewerkt ]


Ons Streven te sterk voor de Brink

Geplaatst 4 feb. 2018 06:28 door Marc Luft

Kampioen kandidaat en sportploeg van Dinkelland, Ons Streven bleek te sterk tegen KV de Brink. Een redelijk bespeelbare baan met een beslissend nat gedeelte bracht Ons Streven een terechte 3-0 overwinning. In de eerste periode startte Ons Streven gelijk met een geweldig openingsschot en dus een achterstand van enkele meters voor de Brink. In het natte gedeelte van de baan, zorgde Ons Streven voor een onoverbrugbare voorsprong en was het voor de Brink vechten om geen schot achter te komen. Uiteindelijk sprokkelde de Brink op het beter bespeelbare stuk enkele meters terug en was het verschil uiteindelijk 60 meter. De tweede periode begonnen beide teams met goede schoten, deze ronde werd er goed geschoten en weer was het de conditie van de baan en de kunde (zetten) van voornamelijk Bjorn ten Dam wat de beslissing gaf. De derde periode begonnen beide teams met de beste schutters, na twee schoten lag de Brink voor met 1 meter. Hierop  volgde vier schoten die qua cijfer op een schoolrapport een onvoldoende zouden zijn. Dit betekende dus weer een achterstand van ca. 80 meter, deze achterstand kwam de Brink niet meer te boven en dus behaalde Ons Streven een verdiende 3-0 overwinning.

Brink begint jubileumjaar goed!

Geplaatst 7 jan. 2018 10:03 door Marc Luft

Zondag schoot de Brink bij KV Oud Ootmarsum. De baan was goed en zelfs een zonnetje was er te zien. Spelers van beide teams waren uiterst gemotiveerd en bereid alles te geven. Henk Heerink werd eerst nog gefeliciteerd met zijn verjaardag.
In de eerste periode waren beide losschoten goed, waarbij de Brink toch op een voorsprong kwam van 7 meter. Het was gedurende deze periode steeds stuivertje wisselen, na een prima schot van Michel Groeneveld nam de Brink een voorsprong, een minder schot van oud Ootmarsum bracht de mogelijkheid om een onoverbrugbare voorsprong te pakken, echter Marc Luft verzuimde dit, waardoor de wedstrijd weer open lag. Bij het laatste schot was het verschil ca. 7 meter in het voordeel van de Brink. Dit was voldoende om de winst te pakken in deze ronde. 
De tweede ronde begonnen beide teams nagenoeg gelijk en gaandeweg was het Oud Ootmarsum wat de regie naar zich toetrok. Helaas voor hen konden ze daar niet goed mee omgaan en produceerden ze 3 schoten voor het einde een afzwaaier waardoor het verschil nog maar 3 meter was voor Oud Ootmarsum. Dit gaf de Brink vleugels en door perfect geplaatste schoten, van voornamelijk Jochem Wennink, haalde de Brink dit punt binnen. 
Vol goede moed ging de Brink de derde periode in, Oud Ootmarsum oogde iets aangeslagen. Maar niets was minder waar, wederom had Oud Ootmarsum de regie in handen, een mooie wedstrijd met lange schoten van beide kanten. Het leek alsof het zo moest zijn, want opnieuw liet Oud Ootmarsum op het einde van deze periode mindere schoten zien. Sommige schoten zouden op een andere baan geeneens 50 meter halen, op de baan van Oud Ootmarsum kan de kloot niet van de baan en werd het toch nog een redelijk schot. De Brink super gemotiveerd hierdoor kwam dichterbij, het verschil 8 meter in het voordeel van Oud Ootmarsum, het laatste schot mocht de beslissing brengen. Marc Luft had de goede lijn te pakken en Gert-Jan Heerink ook, maar door te kort aan vaart boog zijn kloot af en belande deze tegen een uitstekende boomwortel. Een 0-3 overwinning voor KV de Brink, een goed begin in het jubileumjaar en belangrijke punten. Op dit moment staat de Brink op een nette 5e plaats met 10 punten. Oud Ootmarsum staat één na laatste met 3 punten.

Geen punten voor de Brink

Geplaatst 13 nov. 2017 01:02 door Marc Luft

Op een zeer natte klootschietersbaan mocht de Brink aantreden tegen Nooit Gedacht. Regen en kou zijn op deze zondagochtend niet in het voordeel voor de klootschieters en klootschietsport. Beide teams warmden zich goed op en KV de Brink kwam het beste uit de startblokken met een goed schot van Jochem Wennink. De daaropvolgende schoten waren van beide teams goed, ondanks de natte baan met veel waterplassen. Het was uiteindelijk een minder schot van de Brink, gevolgd door een superschot van Nooit Gedacht die het verschil bracht in deze periode. De Brink was niet bij machte om deze achterstand om te buigen en verloor het eerste punt. 
Ook het tweede en derde punt ging eigenlijk op de zelfde manier als het voorgaande. Een minder schot waarop tegenstander Nooit Gedacht, met uitblinker Mark Tijkorte, goed antwoorde. Dit veroorzaakte een achterstand die op deze baan onder deze condities niet meer in te halen was. 
In de ereklasse is er nu een schifting ontstaan in de ranglijst, vier teams die spelen om het kampioenschap en vier teams die gaan voor klasse behoud, waaronder KV de Brink.

1-10 of 328