Nieuws

 

KV de Brink pakt 3 punten van Steeds Vooruit.

Geplaatst 14 sep. 2020 01:43 door Marc Luft

 
De tweede competitie wedstrijd in de landelijke ereklasse heeft de Brink drie punten opgeleverd tegen Steeds Vooruit uit Oldenzaal.
KV de Brink begon sterk aan de wedstrijd in de persoon van Michel Groeneveld en pakte gelijk 5 meter. Gaandeweg de wedstrijd werd dit steeds iets meer en bij de bocht van "Hams" kon de Brink de voorsprong uitbouwen naar zo'n 50 meter. Deze voorsprong konden Brink simpel vasthouden en het was Jochem Wennink die het punt binnen haalde.
Bij het begin van de tweede ronde zette de Brink de lijn door en pakte een kleine voorsprong. Bij het vierde schot was er aan Brinkzijde een blessure waardoor het team even van slag was maar ook Steeds Vooruit pakte niet de kans op een voorsprong. Het middengedeelte van deze periode kwamen er van beide teams echt mindere schoten. Het was 3 schoten voor het einde, bij de bult van Geerdink, een subliem schot van Jelle Kamphuis die een voorsprong nam van 30 meter. Hierdoor kwam de Brink goed uit in de bochten en had Steeds Vooruit het nakijken. Bram Steghuis pakte dit punt. De derde ronde begon weer door Michel Groeneveld met een voorsprong van 10 meter op Ivo Egbers. Door de juiste schutters op de juiste plaats te zetten en weten waar de kloot langs moet schoot de Brink steady door. Bas Rouwers die telkens zijn schot perfect plaatste en de ideale lijn vond en hier had juist Steeds Vooruit moeite mee. De hoop was vervlogen en het was duidelijk mede door een "killer schot" van Jesse Wennink dat Steeds Vooruit de handdoek in de ring gooide en de 3 punten aan de Brink laat.
De Brink staat na twee wedstrijden op de 5e plaats en schiet zondag 20 september tegen regerend kampioen thuis tegen Beuningen.

KV de Brink start competitie met nederlaag.

Geplaatst 30 aug. 2020 23:33 door Marc Luft

De landelijke veldcompetitie is weer van start gegaan en KV de Brink mag aantreden op de hoogste trede van de Nederlandse competitie. De tegenstander was KV Ons Streven, een van de titelkandidaten volgens de bookmakers. KV de Brink moest het doen zonder Jesse Wennink die herstellende is van het te hard schudden met zijn hersenen?! 

Gelijk vanaf het begin kwam de Brink goed uit de startblokken en nam het brutaal een voorsprong van ca 30-40 meter. Vlak voor de enige bocht op deze prima veldbaan is door verzakkingen de ideale lijn eigenlijk een hele smalle strook waarbij het dus betekend dat naast het harde gooien je gelijk ontzettend secuur moet zijn, ook hier ging de Brink goed over en consolideerde de voorsprong. Op 4 schoten voor het einde produceerde Luuk ten Dam een geweldig schot (eigenlijk de gehele wedstrijd) waardoor Ons Streven een kleine voorsprong van zo'n 8 meter had. Marc Luft en Jochem Wennink konden de voorsprong weer omkeren en het laatste schot mocht de beslissing brengen in deze zeer enerverende ronde. Het was Ons Streven in de persoon van Raymond Borgreve die het eerste puntje binnen harkte. 

Gelijk bij het tweede schot in de tweede periode had KV de Brink geen misser maar een minder schot, Ons Streven pakt deze kans gelijk en de Brink liep tegen een achterstand van zo'n 30 meter. Gaandeweg deze periode liep Ons Streven langzaam verder uit, door goed schieten van hun kant maar ook mindere schoten aan Brinkzijde. De Brink verloor deze ronde met zo'n 90 meter. De derde periode was nagenoeg een kopie van de tweede en met uitblinker Luuk ten Dam in de gelederen bij Ons Streven moest de Brink het antwoord schuldig blijven en de overwinning van deze wedstrijd aan de tegenstander laten. Deze periode werd er bijna met een schotlengte verloren.

De volgende wedstrijd wacht Steeds Vooruit uit Oldenzaal die ook de eerste wedstrijd met 3-0 verloren heeft. Dus op de prachtige Brinkbaan in de Binnenes zal er gestreden worden om de eerste punten in de competitie.

BK/JV cup voor Michel Groeneveld en Bennie oude Vrielink.

Geplaatst 26 aug. 2020 10:36 door Marc Luft


De jaarlijks terugkerende wedstrijd om de BK (Ben Keupink) en de JV (Jan Veenhuis sr.) is afgelopen zondag verschoten. Mede door de opkomst ontspon zich er een mooie wedstrijd. 
Om de BK cup (teams 1 t/m 3) ging in het begin Frank Groeneveld goed van start, na 4 schoten lag hij al boven op de bult bij de Zonnenbergweg, helaas voor hem gingen de volgende 3 schoten minder waardoor de concurrentie dichterbij kon komen. Michel Groeneveld en Edwin Scholten lieten geweldige schoten noteren en plaatsten hun kloten uitstekend. Michel liep langzaam aan uit en na 12 schoten wist hij met 1328 meter de eerste prijs voor zich op te eisen, met op de tweede plek Marc Luft en Jan Veenhuis die een derde plek in nam. 

Om de JV cup was de spanning in de wedstrijd nog meer aanwezig en had scheidsrechter Bart Kienhuis zijn concentratie hard nodig. De altijd goed schietende Gerard Arens had deze dag een mindere vorm en schoot zich niet bij de koplopers van de wedstrijd. Wel deden dat Herbert Scholten en wie anders dan Bennie oude Vrielink. Ook Henk Kamphuis had tijdens de wedstrijd een opleving maar kon deze niet vasthouden terwijl hij uiteindelijk een mooi aantal meters mocht noteren. Na 12 schoten had uiteindelijk Bennie oude Vrielink met 1211 meter voldoende om de eerste prijs voor de 8e keer in beslag te nemen.
Na afloop bij café cafetaria de Mors was de prijsuitreiking waarbij Jan Veenhuis sr. de beschikbaar gestelde bekers uit reikte aan de winnaars.

Persoonlijk veld 2020 KV de Brink

Geplaatst 6 jul. 2020 11:25 door Marc Luft

Op 28 juni 2020 zijn de persoonlijke veldwedstrijden van KV de Brink verschoten. Het 1e t/m 4e team schoten tot over het omlegpunt en de teams 5 t/m 7 schoten 500 meter. 

Persoonlijk veld 2020


Pinkstertrofee voor Jochem Wennink en Walter Koldemeule

Geplaatst 2 jun. 2020 04:19 door Marc Luft

Afgelopen maandag, 2e pinksterdag werd er Coronaproof geschoten om de Pinkstertrofee. De start anders dan voorgaande jaren was in de bocht bij de Mors en Galgenveld, dit omdat het bedrijfsverzamelgebouw daar gebouwd was. 

Nieuw dit jaar was het recordschot vanaf bovengenoemd starpunt door de chicane, dit bleek een waar spektakelstuk en het was Bram Steghuis die deze dag het verst kwam met het openingsschot. Het ging Bram zo goed af dat hij na 5 schoten uiteindelijk de 2e plaats op zijn conto kon schrijven. Op de derde plek was het traditiegetrouw Dennis oude Nijhuis die voor de tigste keer een prijs in ontvangst kon nemen. Niet verrassend maar daardoor niets minder was de eerste prijs voor de top-klootschieter van Nederland, Jochem Wennink. In zijn laatste poging lukte het hem om de felbegeerde 1e prijs voor zich te winnen.

Voor de 50+ schutters was het wel spannend, mooie maar ook lange schoten werden er geproduceerd en het was uiteindelijk de altijd gevaarlijke straatschutter Walter Koldemeule die de eerste plaats voor zich opeiste, gevolgd door Frank Groeneveld en op de derde plaats "good old" Rene Fox. Na afloop kon er vanaf 12:00 uur bij café cafetaria lekker geproost worden op deze gezellige klootschietochtend waar ook de prijsuitreiking plaats vond met prijzen van de Welkoop Ootmarsum.

Persoonlijk straat 2020

Geplaatst 18 mei 2020 04:24 door Marc Luft   [ 24 mei 2020 06:54 bijgewerkt ]

Op 17 mei is de eerste wedstrijd om de persoonlijke kampioenschappen van KV de Brink verschoten voor de senioren. Een hoge opkomst ondanks of dankzij de Corona. De wedstrijd was Corona-proof een ieder hield voldoende afstand van elkaar en er was wederzijds respect. 

De resultaten van de wedstrijd staan hieronder op team niveau. Hoeveel wedstrijden er verschoten worden is nog niet duidelijk maar de terechte winnaar zal uiteindelijk duidelijk worden.

Persoonlijk straat 2020


KV de Brink neemt ook maatregelen tegen Corona.

Geplaatst 13 mrt. 2020 01:27 door Marc Luft

Klootschieters
De maatregelen om verspreiding van het Corona virus tegen te gaan, zijn door de overheid aangescherpt. Het NOC*NSF adviseert haar sportbonden om alle wedstrijden in ieder geval tot eind maart af te gelasten. Tevens wordt de Nederlandse sport opgeroepen om alle bijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten. 

Het NKB-bestuur is van mening het advies op te volgen. Dit betekent dat de LVC- en LSC-wedstrijden in de maand maart afgelast worden. 

Het TKC bestuur heeft ook besloten om de wedstrijden en jaarvergadering in maart niet door te laten gaan.  

Vanzelfsprekend confirmeert KV de Brink hier ook aan en zal ook de jeugd-trainingen en NL Doet as zaterdag 14 maart niet doorgaan.

Zodra er meer bekend is over de voortgang van de competities, wedstrijden en bijeenkomsten zullen we jullie informeren.
Hou de berichtgeving dus in de gaten!

Bestuur KV de Brink.

KV de Brink laat punten liggen tegen Noord Berghuizen.

Geplaatst 2 mrt. 2020 10:49 door Marc Luft

KV de Brink heeft niet het gewenste resultaat behaald tegen Noord Berghuizen in een matige wedstrijd. 
In de eerste periode begonnen beide teams nagenoeg gelijk, het tweede schot van de Brink miste kracht en richting waardoor Noord Berghuizen iets voorsprong pakte dit werd uitgebreid doordat het vierde schot van de Brink ook niet optimaal was. De hele ronde liep de Brink achter de feiten aan door goede schoten afgewisseld met mindere schoten. Terecht won Noord Berghuizen deze ronde dan ook met zo'n 30 meter verschil. 
De tweede ronde was de Brink vanaf het begin bij de les, prachtige schoten van Michel Groeneveld en Bas Rouwers zorgden voor een voorsprong van zo'n 15 meter, door een machtig schot van Jochem Wennink kon de Brink een voorsprong pakken van 40 meter. noord Berghuizen bleef vechten maar de Brink was niet van plan om deze voorsprong nog uit handen te geven. Een gelijke tussenstand tot gevolg.
De derde ronde mocht dan weer de beslissing brengen wie er met de winst vandoor zou gaan. De Brink liet Jochem Wennink uit tactisch oogpunt het losschot schieten dit leek goed uit te pakken, bij de scherpe bocht van Hams lag de Brink er beduidend beter voor dan Noord Berghuizen. Door de kloot niet op de baan te plaatsen van Brinkzijde (schutter is bekend maar noemt zijn eigen naam niet in verslagen) ging de regel in werking van een geldig schot met nul meters.... Dit betekende een achterstand van 1 schot, de Brink gaf niet op en er warren echt mogelijkheden om weer terug in de wedstrijd te komen maar dit mocht niet lukken. Noord Berghuizen bleef netjes door schieten en wist dit tot het eind vast te houden. Dit resulteerde in een 1-2 nederlaag voor de Brink.
KV de Brink bivakeerd op een mooie een vierde plaats. (op de foto topschutter Jesse Wennink)

Teamindeling diverse Cup wedstrijden

Geplaatst 12 feb. 2020 23:46 door Marc Luft


 NKB Junioren straat (leider Michel Groeneveld)

 NKB Junioren veld (leider Jochem Wennink)

 

SENIOREN

 •  NKB-cup

   Brink 1 straat senioren

  • Bas Rouwers (leider)
  • Jochem Wennink
  • Michel Groeneveld
  • Jesse Wennink
  • Marc Luft
  • Bram Steghuis
  • Jelle Kamphuis (reserve)
  • Edwin Scholten (reserve)
   NKB-cup
   Brink 1 straat veteranen
  • Jan Veenhuis jr. (leider)
  • Cor Steghuis
  • Frank Groeneveld
  • Peter Sleiderink
  • Herbert Scholten
  • Bennie Oude Vrielink
  • Erik Kamphuis
  • Hans Wennink
   TKC Cup

   Brink 1

  • Michel Groeneveld (leider)
  • Jochem Wennink
  • Marc Luft
  • Jesse Wennink
  • Bas Rouwers
   TKC Cup

   Brink 2

  • Frank Groeneveld (leider)
  • Steven Groeneveld
  • Bram Steghuis
  • Jan Veenhuis jr.
  • Edwin Scholten (reserve)
  • Cas Niehoff (reserve)
  • Bjorn Niemeijer (reserve)
   TKC Cup

   Brink 5

  • Herbert Scholten (leider)
  • Gerard Groeneveld
  • Arjan Smelt
  • Bennie Oude Vrielink
  • Erik Kamphuis
  • Peter Sleiderink
   TKC Cup
   Brink 7
  • Dolf van Benthem (leider)
  • Henk Bruggink
  • Gerard Arens
  • Henk Kamphuis
  • Bertus Sanders
  • Jan Veenhuis sr.
    

Kv de Brink op zoek naar winst.

Geplaatst 19 jan. 2020 23:21 door Marc Luft

KV de Brink is op zoek naar winst in 2020. Zondag schoten de toppers van de Brink tegen de 100 jarige jubilaris KV Nooit Gedacht die op de 7e plaats bivakkeerden een net niet wedstrijd. Een net niet wedstrijd omdat er een combinatie van positieve impulsen ontbrak bij het vlaggenschip van de Brink.
De eerste periode begonnen beide teams nagenoeg gelijk op de zwaar bespeelbare baan van de Brink. Nooit Gedacht pakte een kleine voorsprong van zo'n 10 meter en dit werd gaandeweg iets uitgebreid. Mede door "net niet" schoten van de Brink, te hoog, ietwat uit de richting en een slechte val van de kloot werd de voorsprong voor Nooit Gedacht riant. 
Bij het omlegpunt kon de Brink meters terug pakken door goede schoten van Jesse Wennink en Michel Groeneveld en zelfs bij het laatste schot in de bocht van "Hams" was er zelfs een kleine voorsprong van 2 meter. Het laatste schot van Nooit Gedacht was perfect geplaatst en Jelle Kamphuis moest hier het antwoord schuldig op blijven. 

De tweede periode kwam de Brink goed uit de startblokken en door tactisch de juiste mensen op de juiste plaats te zetten en geweldige schoten van Jochem Wennink en Bas Rouwers bracht dit de Brink in een goede positie en een comfortabele voorsprong. Deze periode werd dan ook gedecideerd uitgeschoten en gewonnen door de Brink.
 
In de derde periode ging het in het begin wederom gelijk op, een minder schot aan Brinkzijde en een superschot van Nooit Gedacht richting het omlegpunt zorgde ervoor dat Nooit Gedacht een voorsprong pakte van zo'n 40 meter. De Brink kon nog enkele meters terugpakken maar was niet bij machte om de achterstand helemaal om te buigen. Een uiteindelijke 1-2 nederlaag was een feit. De Brink staat nog op een mooie 4e plaats maar blijft op zoek naar de eerste overwinning in 2020.

1-10 of 371