Nieuws

 

NL Doet 10 maart 2018

Geplaatst 16 feb. 2018 04:32 door Marc Luft

Beste Brinkleden,

Ook dit jaar nemen we deel aan ’NLdoet’ om de Brinkbaan weer in een nieuw jasje te steken.
’NLdoet’ vindt plaats op zaterdag 10 maart 2018.

Er zijn voldoende werkzaamheden, dus we hebben zoveel mogelijk mensen nodig. Het wordt een productieve dag, waarbij de gezelligheid voorop staat.

Programma
9:00u verzamelen bij de overkapping op het hoogste punt van de baan.
Werkzaamheden:
 Aanbrengen / repareren van de drainage op het natste stuk van de baan (hoogste punt naar de put)
 Fietsenstallingen plaatsen naast de overkapping
 Afrastering langs de baan aanbrengen en herstellen
 Palen van de overkapping schilderen

Omdat we dit jaar eerder beginnen dan andere jaren, wordt er rond lunchtijd gezorgd voor een hapje en drankje.

Neem je eigen schop / spade en bladhark mee, dan blijven we aan het werk.

We hopen jullie allemaal te mogen begroeten op 10 maart om 9:00u op de Brinkbaan.

Mochten er nog vragen zijn, bel of mail de organisatie.

De organisatie,
Toon Siers, Edwin Scholten, Marc Luft, Bas Rouwers.


Karbonaderonde 9 juni 2018!!

Geplaatst 9 feb. 2018 04:46 door Marc Luft   [ 9 feb. 2018 04:58 bijgewerkt ]


Ons Streven te sterk voor de Brink

Geplaatst 4 feb. 2018 06:28 door Marc Luft

Kampioen kandidaat en sportploeg van Dinkelland, Ons Streven bleek te sterk tegen KV de Brink. Een redelijk bespeelbare baan met een beslissend nat gedeelte bracht Ons Streven een terechte 3-0 overwinning. In de eerste periode startte Ons Streven gelijk met een geweldig openingsschot en dus een achterstand van enkele meters voor de Brink. In het natte gedeelte van de baan, zorgde Ons Streven voor een onoverbrugbare voorsprong en was het voor de Brink vechten om geen schot achter te komen. Uiteindelijk sprokkelde de Brink op het beter bespeelbare stuk enkele meters terug en was het verschil uiteindelijk 60 meter. De tweede periode begonnen beide teams met goede schoten, deze ronde werd er goed geschoten en weer was het de conditie van de baan en de kunde (zetten) van voornamelijk Bjorn ten Dam wat de beslissing gaf. De derde periode begonnen beide teams met de beste schutters, na twee schoten lag de Brink voor met 1 meter. Hierop  volgde vier schoten die qua cijfer op een schoolrapport een onvoldoende zouden zijn. Dit betekende dus weer een achterstand van ca. 80 meter, deze achterstand kwam de Brink niet meer te boven en dus behaalde Ons Streven een verdiende 3-0 overwinning.

Brink begint jubileumjaar goed!

Geplaatst 7 jan. 2018 10:03 door Marc Luft

Zondag schoot de Brink bij KV Oud Ootmarsum. De baan was goed en zelfs een zonnetje was er te zien. Spelers van beide teams waren uiterst gemotiveerd en bereid alles te geven. Henk Heerink werd eerst nog gefeliciteerd met zijn verjaardag.
In de eerste periode waren beide losschoten goed, waarbij de Brink toch op een voorsprong kwam van 7 meter. Het was gedurende deze periode steeds stuivertje wisselen, na een prima schot van Michel Groeneveld nam de Brink een voorsprong, een minder schot van oud Ootmarsum bracht de mogelijkheid om een onoverbrugbare voorsprong te pakken, echter Marc Luft verzuimde dit, waardoor de wedstrijd weer open lag. Bij het laatste schot was het verschil ca. 7 meter in het voordeel van de Brink. Dit was voldoende om de winst te pakken in deze ronde. 
De tweede ronde begonnen beide teams nagenoeg gelijk en gaandeweg was het Oud Ootmarsum wat de regie naar zich toetrok. Helaas voor hen konden ze daar niet goed mee omgaan en produceerden ze 3 schoten voor het einde een afzwaaier waardoor het verschil nog maar 3 meter was voor Oud Ootmarsum. Dit gaf de Brink vleugels en door perfect geplaatste schoten, van voornamelijk Jochem Wennink, haalde de Brink dit punt binnen. 
Vol goede moed ging de Brink de derde periode in, Oud Ootmarsum oogde iets aangeslagen. Maar niets was minder waar, wederom had Oud Ootmarsum de regie in handen, een mooie wedstrijd met lange schoten van beide kanten. Het leek alsof het zo moest zijn, want opnieuw liet Oud Ootmarsum op het einde van deze periode mindere schoten zien. Sommige schoten zouden op een andere baan geeneens 50 meter halen, op de baan van Oud Ootmarsum kan de kloot niet van de baan en werd het toch nog een redelijk schot. De Brink super gemotiveerd hierdoor kwam dichterbij, het verschil 8 meter in het voordeel van Oud Ootmarsum, het laatste schot mocht de beslissing brengen. Marc Luft had de goede lijn te pakken en Gert-Jan Heerink ook, maar door te kort aan vaart boog zijn kloot af en belande deze tegen een uitstekende boomwortel. Een 0-3 overwinning voor KV de Brink, een goed begin in het jubileumjaar en belangrijke punten. Op dit moment staat de Brink op een nette 5e plaats met 10 punten. Oud Ootmarsum staat één na laatste met 3 punten.

Geen punten voor de Brink

Geplaatst 13 nov. 2017 01:02 door Marc Luft

Op een zeer natte klootschietersbaan mocht de Brink aantreden tegen Nooit Gedacht. Regen en kou zijn op deze zondagochtend niet in het voordeel voor de klootschieters en klootschietsport. Beide teams warmden zich goed op en KV de Brink kwam het beste uit de startblokken met een goed schot van Jochem Wennink. De daaropvolgende schoten waren van beide teams goed, ondanks de natte baan met veel waterplassen. Het was uiteindelijk een minder schot van de Brink, gevolgd door een superschot van Nooit Gedacht die het verschil bracht in deze periode. De Brink was niet bij machte om deze achterstand om te buigen en verloor het eerste punt. 
Ook het tweede en derde punt ging eigenlijk op de zelfde manier als het voorgaande. Een minder schot waarop tegenstander Nooit Gedacht, met uitblinker Mark Tijkorte, goed antwoorde. Dit veroorzaakte een achterstand die op deze baan onder deze condities niet meer in te halen was. 
In de ereklasse is er nu een schifting ontstaan in de ranglijst, vier teams die spelen om het kampioenschap en vier teams die gaan voor klasse behoud, waaronder KV de Brink.

KV de Brink gooit goede wedstrijd.

Geplaatst 30 okt. 2017 08:39 door Marc Luft

Brink 1, heeft terecht een punt verdiend in de wedstrijd tegen Ons Streven door goed en geconcentreerd te schieten. De baan was door de overtollige regenval de laatste dagen wel aan de sompige kant, maar dat weerhield de Brink er niet van geweldige schoten te produceren. Vanaf het begin in de eerste periode liet de Brink zien hoe gemotiveerd zij waren. Lange tijd ging het gelijk op en door een tactische ingreep kwam de Brink op een voorsprong van 20 meter. Doordat een schot van de Brink teveel naar rechts afboog kwam Bas Rouwers vlak voor de bocht in moeilijkheden om deze goed aan te "snijden". Maar dit pakte hij geweldig op, door de kloot zo precies te plaatsen dat deze de hele bocht doorliep, echter kwam ook deze uiteindelijk aan de zijkant uit. Hierdoor had Jesse Wennink een opgave om hier een mooi schot van te maken, helaas was deze teveel in het lange gras en zachte bodem geplaatst waardoor niet het maximale eruit kwam. Dit lukte wel bij Ons Streven. Met een achterstand van 15 meter mocht de Brink het laatste schot beginnen, deze was te hoog aangebracht waardoor het voor uitblinker Bjorn ten Dam een koud kunstje was om dit punt te pakken.
De tweede periode schoot de Brink een geweldige wedstrijd, strakke en zuiver geplaatste schoten. Hier was Ons Streven zo van onder de indruk dat ze steken lieten vallen en de Brink een geweldige voorsprong opbouwde. Uiteindelijk won de Brink deze met een schotlengte. De stand was 1-1 en de wedstrijd naderde zijn hoogtepunt. Beide teams begonnen vol overgave en wilden de winst binnenhalen. Ons Streven wilde koploper blijven en de Brink heeft de punten nodig voor handhaving. Het stuur van Ons Streven werd iets minder maar de gevolgen hiervan waren niet dusdanig dat de Brink hiervan kon profiteren. Puur op kracht heeft Ons Streven gewoon meer in huis, maar de combinatie van kracht en zuiver past meer bij de Brink. Het was de brute kracht die de derde periode besliste en waardoor de einduitslag 1-2 voor Ons Streven is geworden.
Jelle Kamphuis liet deze wedstrijd zien op elke plek te kunnen schieten, waar de oudjes steeds meer noten op hun zang hebben. "Niet tegen de wind in, aanlopen". Zeker "niet bergop", enz.  

Verlies voor Brink

Geplaatst 15 okt. 2017 23:25 door Marc Luft

Op deze mooie zondagochtend met een stralend zonnetje en geweldige temperatuur is het de Brink niet gelukt, punten mee te nemen uit Oldenzaal. In de eerste periode ging het lange tijd gelijk op tegen de Toekomst. Bij het omlegpunt verzuimde de Brink om afstand te nemen, waardoor de Toekomst mogelijkheden zag om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Twee schoten voor het einde was het verschil 5 meter voor de Toekomst. Maar het één na laatste schot van de Toekomst van Emiel Haamberg was geweldig waardoor het verschil dusdanig opliep dat het een niet meer te overbruggen afstand was. Ook de tweede periode liep lange tijd gelijk op, tot een paar mindere schoten aan de Brink kant. De Toekomst bleef goed doorschieten en profiteerde hier optimaal van. Ook deze tweede periode ging naar de Toekomst. In de derde periode gaf de Brink alles, maar dan zijn de risico's ook groter, en helaas viel dat deze dag niet goed. In het begin van deze periode liep de Brink tegen een achterstand aan, en als het erop leek dat het verschil minder werd, was de Brink niet "vast" genoeg om dit door te trekken. De Toekomst heeft een goede wedstrijd geschoten en geen enkel minder schot geproduceerd, dus een verdiende overwinning. KV de Brink, zal toch opnieuw de training moeten intensiveren.

Derby duidelijk in voordeel van de Brink.

Geplaatst 1 okt. 2017 05:07 door Marc Luft

Voor de tweede wedstrijd ronde in de ereklasse stond de derby KV de Brink - Oud Ootmarsum op het programma. Oud Ootmarsum had een verdienstelijke speler van het tweede nodig om twee blessures op te vangen. Op een natte maar goed bespeelbare baan begon de Brink goed aan de wedstrijd. De voorsprong werd bij ieder schot groter, het krachtverschil was waarneembaar. Echter op een secuur stuk van de baan, liet de Brink een steekje vallen en was het verschil van twee meter in het voordeel van Oud Ootmarsum. Bij het laatste schot was het verschil 7 meter in het voordeel van de Brink. Jochem Wennink had geen moeite met het goede schot van Nico Leussink en haalde het eerste punt binnen met een uiteindelijke voorsprong van 22 meter. De tweede periode was eigenlijk een kopie van de eerste met dien verstande dat de Brink geen steekje liet vallen. Alle schoten waren uitstekend geplaatst en voorzien van de nodige kracht. Oud Ootmarsum moest de tweede ronde aan de Brink laten met een verschil van 50 meter. in de derde periode liet "good old" Jan Bonke zien waarom hij nog steeds in dit team zit, met een geweldig schot pakte hij ineens een voorsprong van 20 meter, door goed blijven doorschieten van oud Ootmarsum, haalden ze ruim het derde punt binnen. Een 2-1 overwinning van de Brink in deze derby is een goede opsteker voor de volgende wedstrijd tegen de Toekomst.

Gezelligheid bij de HOW wedstrijd de Brink

Geplaatst 24 sep. 2017 23:33 door Marc Luft

De jarenlange genaamde duowedstrijden zijn omgeturnd tot de HOW (Huwelijk Opkrik Wedstrijd). Dat dit een succes bleek voor de dag zelf is bevestigd, voor het huwelijk weten we nog niet. Onder werkelijk prachtige weersomstandigheden was er door de organisatie (Frank en Linda Groenveld, Bennie en Rikie oude Vrielink, Bart Kienhuis en Erik Kamphuis) een spellen parcours uitgezet die voor alle deelnemers van jong tot oud uitstekend volbracht konden worden. Dit bleek, het fanatisme ten goede te komen. Met uiterste precisie werd het klootsjoelen geintroduceerd, waarbij richtingsgevoel en een waterpas-oog nodig bleek. Het grabbelen in Erik's zijn ton, haalde de creativiteit bij menigeen omhoog. Wat er allemaal inzat komen we nooit te weten, maar termen als hooi, "lekker wijf", en papier bezorgden de nodige lachers bij een ieder. De kloot'n emmer, waarbij op afstand de kloot ineens in een Welkoop emmer moet vallen, zorgde voor een strijd van kracht en gevoel. Het kloot'n gat, was tegen de helling van de mooie Brinkbaan ook een moeilijk te nemen horde. Tussen de spellen door was iedereen voorzien van voldoende mogelijkheden voor een drankje en sapje. Het aloude spiekerhouw'n, was ook één van de onderdelen die zorgde voor grote hilariteit, wat wil je ook met 12 duims spiekers. Na afloop was er een geweldige bbq geregeld door meesterkok Erik Kamphuis.
De uiteindelijke winnaars en organisatoren van de HOW 2018, zijn het koppel Jochem en Hans Wennink, zij worden geholpen door verliezers Gerard en Marietje Groeneveld. 
Ook werden de prijzen uitgereikt van de persoonlijke veld en straat wedstrijden van de Brink die eerder dit jaar verschoten zijn.


Brink onderuit bij Vooruitzicht

Geplaatst 20 sep. 2017 10:09 door Marc Luft

De eerste wedstrijd van het seizoen, in de Ereklasse van de Landelijke Veld Competitie heeft de Brink één punt opgeleverd. Vol goede moed ging de Brink naar de Vooruitzichtbaan. Het inschieten ging goed, de baan was op sommige plekken aan de zachte kant maar door het juiste spoor te kiezen, konden er lange schoten gemaakt worden.
De eerste periode ging de Brink voortvarend van start en gelijk met het losschot werd er al een voorsprong genomen, deze werd langzaam uitgebreid tot bijna een schot. Een periode waar de Vooruitzicht, met twee jeugdleden, enkele mindere schoten kende. eigenlijk zeer eenvoudig had de Brink het eerste punt van de competitie binnen. De tweede periode gooide Vooruitzicht de schroom van zich af en produceerde lange en goed geplaatste schoten. De Brink had moeite met volgen, maar dit lukte met vereende krachten. Bij het laatste schot mocht de Brink beginnen met een achterstand van 10 meter. Binnen de mogelijkheden normaal gesproken maar het laatste schot was van een slecht niveau waardoor het een koud kunstje was voor Vooruitzicht om de periode te pakken.
De derde periode zou beslissen wie de wedstrijd ging winnen. vooruitzicht ging door met lange schoten, de Brink kon niet het juiste spoor te pakken krijgen, ook ontbrak het aan vastigheid waardoor de schoten niet optimaal waren. Jelle Kamphuis die een zeer goede wedstrijd schoot, kon het tij ook niet keren. En na een achterstand van 60 meter verkleind te hebben naar zo'n 20 meter, kon uiteindelijk Vooruitzicht de winst terecht naar zich toetrekken. Verlies voor de Brink.
De volgende wedstrijd staat Oud Ootmarsum 1 als tegenstander op de geweldige Brinkbaan een Ootmarsums onderonsje.

1-10 of 323