Nieuws

 

Kv de Brink op zoek naar winst.

Geplaatst 19 jan. 2020 23:21 door Marc Luft

KV de Brink is op zoek naar winst in 2020. Zondag schoten de toppers van de Brink tegen de 100 jarige jubilaris KV Nooit Gedacht die op de 7e plaats bivakkeerden een net niet wedstrijd. Een net niet wedstrijd omdat er een combinatie van positieve impulsen ontbrak bij het vlaggenschip van de Brink.
De eerste periode begonnen beide teams nagenoeg gelijk op de zwaar bespeelbare baan van de Brink. Nooit Gedacht pakte een kleine voorsprong van zo'n 10 meter en dit werd gaandeweg iets uitgebreid. Mede door "net niet" schoten van de Brink, te hoog, ietwat uit de richting en een slechte val van de kloot werd de voorsprong voor Nooit Gedacht riant. 
Bij het omlegpunt kon de Brink meters terug pakken door goede schoten van Jesse Wennink en Michel Groeneveld en zelfs bij het laatste schot in de bocht van "Hams" was er zelfs een kleine voorsprong van 2 meter. Het laatste schot van Nooit Gedacht was perfect geplaatst en Jelle Kamphuis moest hier het antwoord schuldig op blijven. 

De tweede periode kwam de Brink goed uit de startblokken en door tactisch de juiste mensen op de juiste plaats te zetten en geweldige schoten van Jochem Wennink en Bas Rouwers bracht dit de Brink in een goede positie en een comfortabele voorsprong. Deze periode werd dan ook gedecideerd uitgeschoten en gewonnen door de Brink.
 
In de derde periode ging het in het begin wederom gelijk op, een minder schot aan Brinkzijde en een superschot van Nooit Gedacht richting het omlegpunt zorgde ervoor dat Nooit Gedacht een voorsprong pakte van zo'n 40 meter. De Brink kon nog enkele meters terugpakken maar was niet bij machte om de achterstand helemaal om te buigen. Een uiteindelijke 1-2 nederlaag was een feit. De Brink staat nog op een mooie 4e plaats maar blijft op zoek naar de eerste overwinning in 2020.

KV de Brink pakt één punt van Steeds Vooruit

Geplaatst 24 dec. 2019 06:45 door Marc Luft

Op een lastige bespeelbare baan werd er afgelopen zondag de competitiewedstrijd geschoten tussen de nummers 3 en 4 van de ranglijst. Steeds Vooruit mocht aantreden op een zware veld baan van KV de Brink. De wedstrijd bij Steeds Vooruit werd gewonnen door de Brink met 1-2. Deze wedstrijd was anders....
De eerste periode ging Steeds Vooruit goed weg en pakte vanaf het eerste schot de voorsprong en behield deze ook. De Brink miste net het moment en geluk om goede schoten te produceren. Zelfs topper Jochem Wennink liet steekjes vallen. Het moet gezegd worden Steeds Vooruit gooide een strakke periode en was terecht winnaar met een schot voorsprong.
De tweede periode ging de Brink in de persoon van Michel Groeneveld goed van start, een voorsprong van 12 meter was een feit. De swung kwam erin en door de juiste mensen op de juiste plaats neer te zetten werd het maximale van alle mogelijkheden eruit gehaald. De Brink bouwde de de voorsprong verder uit naar uiteindelijk een schot. De tussenstand 1-1, zeer diverse periodes met meerdere gezichten.
De beruchte en belangrijke derde periode zou bepalen wie er met de winst vandoor kon gaan. Steeds Vooruit herpakte zich en met uitblinker Ivo Egbers werd er snel een voorsprong uitgebouwd. Op plekken waar normaliter de Brink de juiste weg weet te schieten pakte nu Steeds Vooruit de winst. Het was duidelijk over, voor de Brink en een uitslag van 1-2 in het nadeel van de Brink was het een vreemde wedstrijd door het wisselende niveau. 
De Brink gaat 2020 op een mooie vierde plaats in.

(op de foto Bram Steghuis)

Voor iedereen fijne feestdagen gewenst.

Jochem Wennink plaatst zich glorieus voor het EK.

Geplaatst 15 dec. 2019 23:39 door Marc Luft

Jochem Wennink heeft zaterdag 14 december 2019 de laatste van drie wedstrijden verschoten op de Ottershagenweg voor selectie voor het Europees kampioenschap. Jochem is overduidelijk winnaar geworden van Nederland en mag in mei (hemelvaart weekend) 2020 meedoen in Gardingen, Duitsland.

In totaal schieten de voorgeselecteerde spelers 3 wedstrijddagen, elke wedstrijddag schiet de top van Nederland 2 wedstrijden een enkele wedstrijd gaat over 10 schoten. Vanzelfsprekend geldt dan dat de schutters zoveel mogelijk meters moeten maken en dat deze meters uitmaken wie er bij de eerste tien komen om aanspraak te maken voor deelname aan het EK. Van de in totaal 6 wedstrijd uitslagen gelden er vier voor het klassement, de twee slechtste uitslagen vervallen.

Jochem Wennink die de laatste jaren toch al heeft laten zien een consequent ongekend hoog niveau heeft liet dat ook deze selectiewedstrijden zien. Vooral de twee laatste wedstrijden schoot hij uit zijn slof door afstanden te halen van respectievelijk 1608 en 1684 meter in 10 schoten! 
Hierdoor behaalde Jochem een totaalscore van 6104 meter in 40 schoten dat is een gemiddelde van ruim 152 meter per schot, ongekend! 

Door deze prestatie heeft hij zich als beste Nederlander gekwalificeerd en maakt hij grote kans om in september 2020 mee te doen aan de prestigieuze wedstrijd in Ierland "King off the Road".

Jochem van harte gefeliciteerd met deze uitstekende prestatie!

Brink blijft voor het eerst puntloos.

Geplaatst 8 dec. 2019 23:22 door Marc Luft

Geen punten  voor de schutters van het paradepaardje van de Brink tegen Ons Streven. De omstandigheden waren niet prettig, kou, wind en regen teisterende de klootschieters waardoor de wedstrijd een extra dimensie mee kreeg. Het bleek dat de schutters van Ons Streven hier het meest bedreven in waren.

In de eerste periode begonnen beide teams voortvarend en was het telkens stuivertje wisselen. Goede schoten waarbij beide teams weinig voor elkaar onder deden. Halverwege had de Brink een voorsprong te pakken van zo'n 20 meter maar het was Luuk ten Dam die de gehele wedstrijd meer dan uitstekend schoot de achterstand ineens te niet deed. Marc Luft haalde zijn niveau niet deze zondagochtend en Ons Streven liep daarna lichtelijk uit. Gedecideerd schoot Ons Streven verder waardoor het punt niet meer in gevaar kwam. 

De tweede periode werd de regen en wind nog meer van invloed op de wedstrijd en de Brink had gewoonweg meer schoten niet goede van richting en hoogte in tegenstelling van de tegenstander. Hierdoor werd het verschil steeds groter en liep Ons Streven met echt in de hoofdrol Luuk ten Dam relatief "gemakkelijk" naar een 2-0 voorsprong.

In de derde periode waren de mannen van de Brink echt van plan om toch nog een puntje mee te pakken. Met Michel Groeneveld die een uitstekende wedstrijd schoot voorop werd het begin gezet en bleven de ploegen bij de eerste schoten weer op gelijke hoogte. De Brink die op de z.g.n. teentjes moest lopen kon zich geen minder schot permitteren. Stoïcijns bleef Ons Streven doorschieten met geweldige schoten en was de Brink niet bij machte om enig aanspraak te maken op een punt uit Tilligte. Voor de Brink heeft dit geen consequenties op de ranglijst want met een 4e plaats na 8 wedstrijden staan deze jonge mannen goed geklasseerd.

Ootmarsumse klootschiet derby in voordeel KV de Brink!

Geplaatst 10 nov. 2019 05:41 door Marc Luft

Op deze prachtige zonnige kermiszondag ochtend heeft de Brink laten zien, constant te zijn en ontzettend hard te kunnen schieten. Een overduidelijke 3-0 overwinning voor de Brink brengt de Brink naar een gedeelde 2e plaats.

De Brink was weer helemaal compleet, geen vakanties en geen geblesseerden meer. Vanaf het losschot nam Oud Ootmarsum het initiatief door goede schoten van Arjan oude Vrielink en Jan Bonke. De Brink nog niet helemaal wakker schoot toen nog niet goed, langzaamaan werd dit steeds beter en kwam de schwung erin. Het was Jesse Wennink die de Brink op een mooie voorsprong kon zetten waardoor Oud Ootmarsum er minder goed voor kwam te liggen en de Brink kon uitlopen. Ondanks een minder schot van de meest extreem kermis vierende Bram Steghuis bleef de Brink de voorsprong behouden en pakte simpel het eerste punt. 
In de tweede periode ging Oud Ootmarsum wederom super strak uit de startblokken, na 3 schoten was er een voorsprong van 28 meter. Maar ook hier had de Brink weer een antwoord op, Jochem Wennink schoot ontiegelijk hard en pakte 18 meter terug, Bas Rouwers pakte 5 meter en weer Jesse Wennink die met een meer dan prima schot de Brink met het laatste schot een voorsprong gaf van 3 meter. Jan Bonke plaatste zijn kloot iets teveel naar links waardoor zijn kloot in het hoge gras terecht kwam en een slechte lijn te pakken had, hierdoor was ineens de geweldige Brinkbaan een "schgungearbaan", wat volgens de aanwezigen niet positief is. Marc Luft wist de juiste weg wel te vinden en schoot gedecideerd ook het tweede punt binnen.

De laatste periode gingen beide teams prima van start, de eerste schoten was het steeds stuivertje wisselen. De vastigheid en het constante schieten van met name Michel Groeneveld en Jelle Kamphuis brachten de Brink in een ideale positie. Bij elk schot werd de voorsprong uitgebouwd en werd het vertrouwen van Oud Ootmarsum minder en minder. Op het laatst was het verschil bijna een schotlengte en had de Brink een 3-0 uitslag op het scorebord staan.
De Brink bezet nu een uitstekende gedeelde 2e plaats, Oud Ootmarsum daarentegen moet een tandje bijzetten om niet in de buurt van het degradatiespook te komen.

De "bocht van Hams" scherprechter voor de Brink.

Geplaatst 27 okt. 2019 07:01 door Marc Luft   [ 27 okt. 2019 07:03 bijgewerkt ]

KV de Brink dat het zonder de formule 1 jongens, Jesse en Jochem Wennink en de geblesseerde Marc Luft moesten stellen, schoten een redelijke wedstrijd maar een terecht verlies van 1-2 was deze zondagochtend tegen de Toekomst onontkoombaar. Debutant Steven Groeneveld liet zien aan zijn pa Michel dat het niet lang meer duurt als er plaats gemaakt moet worden.

De eerste periode schoten beide teams goed weg, beide losschoten waren van een prima niveau. Bij elk schot vergrootte de Toekomst de voorsprong steeds meer. Debutant Steven Groeneveld schoot een geweldige wedstrijd en het was in de "bocht van Hams" waar Bas Rouwers formidabel helemaal doorheen schoot en de Toekomst met een behoorlijke misser een geldig schot met nul meters produceerde. De Brink kwam plotseling op voorsprong en door de laatste schoten goed bij de les te zijn kregen ze dit punt cadeau. Dank u Sinterklaasje..

De Toekomst dubbel getriggerd door de situatie in de eerste periode schoot de tweede periode constant en hard. Elk schot verdiende en kreeg het maximale. De Brink met ook good old Rene Fox moest het antwoord schuldig blijven. Vaste waarde Michel Groeneveld schoot een prima wedstrijd maar de Toekomst bleek deze periode sterker. 1-1.

Het begin van de derde periode met als startende schutter Bas Rouwers die wederom liet zien, zeer kundig te zijn in precisie en kracht pakte gelijk een voorsprong van 5 mm. Michel Groeneveld haalde uit en pakte 17 meter tegen Laurens Maasland. Beide teams kwamen de bocht goed door en de brink had 35 meter voorsprong. Bij de terugweg bij de "bocht van Hams" de scherprechter van vandaag had de brink een geldig schot van nul meter. Dit deed de wedstrijd niet ten goede en beide teams schoten matig verder. nimmer werd het spannend en de Toekomst kon de wedstrijd regulier uitschieten.
De regel bij de brinkbaan is dat de kloot ten alle tijde de baan binnen de afrastering geraakt moet hebben. Is dit niet het geval dan is het een geldig schot met nul meters.

De Brink staat nu op een 5e plaats en over twee weken tijdens de koale kermis staat er de derby tegen Oud Ootmarsum te wachten. De wedstrijd wordt op de mooiste baan van Nederland verschoten in de Binnenes.


De Brink dendert door, tegen Nooit Gedacht.

Geplaatst 13 okt. 2019 04:37 door Marc Luft

KV de Brink, heeft een meer dan verdiende overwinning gepakt tegen Nooit Gedacht uit Noord Deurningen. Een 1-2 winst was een uitslag waar van te voren voor getekend zou worden, achteraf had een 0-3 er ook in gezeten.

Gelijk in de eerste periode liet nooit Gedacht bij het tweede schot een steek vallen, door een misser, Michel Groeneveld wist hier wel raad mee en pakte gelijk 40 meter voorsprong. In het verdere verloop van deze wedstrijd werd de voorsprong uitgebouwd door zeer goede schoten aan brinkzijde. Bram Steghuis, in optima forma, zorgde ervoor dat op 10 meter na er een schot voorsprong was. professioneel werd deze periode een winst voor de Brink.

In de tweede periode was het hele verloop van de wedstrijd anders. Nooit Gedacht gooide goed, De Brink net iets beter. Elk schot werd de voorsprong iets uitgebouwd. Jesse Wennink duidelijk in super vorm pakt moeiteloos 15 meter, evenals zijn broer Jochem op de schutters van Nooit Gedacht. Uiteindelijk was de vastigheid van de Brink, zodat er geen mindere schoten waren, voldoende om ook deze periode winnend af te sluiten.

Doorgaan op de ingezette weg is het enige advies aan de schutters van de Brink, maar zo dacht Nooit Gedacht er niet over. Super schoten van beide kanten leverde een strijd op van hoog niveau. Jelle Kamphuis, altijd veeleisend, schoot een geweldige wedstrijd van het begin tot het eind. Het was steeds stuivertje wisselen en 2 schoten voor het einde leek het erop dat de Brink met een ongekende 0-3 naar huis kon gaan. Bij het laatste schot lag de Brink een paar meter voor en een allerlaatste superschot van Nooit Gedacht was de Brink uiteindelijk te machtig. Een mooie 1-2 overwinning levert op dit moment een mooie derde plaats in de rangschikking.
 

Kampioen Beuningen moet buigen voor KV de Brink.

Geplaatst 7 okt. 2019 05:24 door Marc Luft

Het vlaggenschip van de Ootmarsumse klootschieters vereniging KV de Brink heeft een uitstekend resultaat behaald tegen Nederlands kampioen Beuningen.
Door verplichtingen van Beuningen in Ierland is deze wedstrijd een week uitgesteld en werd er deze zondag geschoten. 

Beide teams begonnen voortvarend waarbij Beuningen na 3 schoten een voorsprong had van 10 meter. Een geweldig schot van de Brink, op het dak van de baan, bracht een kleine voorsprong. Deze voorsprong werd richting de bocht van Hams uitgebreid door Jochem Wennink met zo'n 80 meter. Jelle Kamphuis en Michel Groeneveld zorgden ervoor dat Beuningen geen moment in deze periode aanspraak konden maken op de overwinning. En dankzij Bas Rouwers was het voor Marc Luft een koud kunstje om het punt binnen te schieten. 

De tweede periode liet de Brink zien om de ingezette weg door te gaan, met super goede schoten van de man in vorm Jesse Wennink had de Brink een voorsprong te pakken van 25 meter. Het was jammer genoeg een minder schot aan brinkzijde wat er voor zorgde dat de voorsprong teniet werd gedaan. Het laatste schot mocht de beslissing brengen zo'n 70 meter voor de bocht van Hams. Reamon Groener plaatste zijn kloot op de ideale lijn en liep de hele bocht door. De Brink in de persoon van Marc Luft lag iets minder gunstig en binnen het team werd er afgewogen wat de mogelijkheden waren om alsnog de winst in deze periode te pakken. Met een hoog risico werd er gekozen voor een schot die eerst de baan moest raken en daarna over het (grind)binnenpad voorbij die van Beuningen moet rollen. Helaas was dit niet het eind resultaat waar op gehoopt was. De stand stond gelijk met 1-1.

In de laatste periode was het getergde de Brink Beuningen echt de baas. De juiste mensen op de juiste plaats laten schieten gebeurde in een saamhorigheid waarin het teambelang voorop stond op een geweldige manier. De keuzes waren goed de schoten waren goed waardoor er bij elk schot de voorsprong werd vergroot. Bram Steghuis liet als invaller in deze periode ook zien dat hij een zeer volwassen speler is qua schieten..... Beuningen schoot steeds minder goed zowel in de richting als kracht. Dit alles bij elkaar betekende een welverdiende overwinning voor de Brink. 2-1 tegen de Nederlandse kampioen

De Brink pakt winst tegen Steeds Vooruit.

Geplaatst 15 sep. 2019 09:22 door Marc Luft   [ 15 sep. 2019 23:11 bijgewerkt ]

KV de Brink pakt op een overtuigende wijze de winst tegen Steeds Vooruit. Ondanks blessureleed en vakantie vierende Bas Rouwers bij de Brink, kon de Brink met in de gelederen "good old" Rene Fox een goede wedstrijd schieten. 

In de eerste periode begon Steeds Vooruit sterk, het tweede schot van de Brink was niet goed en hierop was de achterstand 50 meter. Bij het zesde schot in de bocht van de Pannenkoekenplas had Steeds Vooruit een minder schot en was het verschil maar 5 meter in het voordeel van Steeds Vooruit. Het verdere verloop bleef het verschil het zelfde en het laatste schot mocht de uitkomst brengen. Jesse Wennink had een geweldig schot maar Ivo Egbers van Steeds Vooruit kwam er uiteindelijk 60 cm voorbij. 

De tweede periode begonnen beide teams sterk, super lange schoten van beide kanten. Op een cruciale plek op de baan, pakte een tactische manoeuvre van de Brink zeer goed uit, waardoor het geweldige schot van Jochem Wennink voor 35 meter voorsprong zorgde. Bij het derde schot van Rene Fox knapte er een spiertje in zijn bovenbeen waardoor zijn schot ietwat minder was en de voorsprong slonk tot 15 meter. Dubbele pech. Hierop moest de geblesseerde Marc Luft voor hem invallen. Desondanks pakte de jeugd van de Brink met een meer dan uitstekende Bram Steghuis de draad goed op en werd de voorsprong weer uitgebouwd. Uiteindelijk won de Brink deze ronde met 48 meter voorsprong.

De derde periode startte Steeds Vooruit slecht, Michel Groeneveld pakte deze kans met beide handen aan en gelijk was het verschil 50 meter. Dit werd langzaam uitgebreid door geweldige schoten aan Brinkzijde. Aan het eind van deze periode was er nog een kleine discussie, door een foutje van Brinkzijde, met Steeds Vooruit maar de bijzondere sportieve tegenstanders zorgden ervoor dat de "klootschietsport" wint!

Teamindeling 2019-2020 senioren

Geplaatst 15 jul. 2019 00:48 door Marc Luft   [ 15 aug. 2019 11:37 bijgewerkt ]

De teamindeling voor het seizoen 2019-2020.

Teamindeling 2019-2020 senioren

1-10 of 362