Nieuws

 

NL Doet 2019

Geplaatst 17 mrt. 2019 07:47 door Marc Luft

Zoals al vele jaren en was het ook dit jaar dat de leden van KV de Brink zich inzetten voor het extra onderhoud aan de baan in het kader van Nederland Doet. De weersomstandigheden voor het middag programma waren goed te noemen. ook de werkzaamheden waren voldoende aanwezig. Dit alles gecoördineerd door Bas Rouwers, samen met Edwin Scholten, Toon Siers en kleinzoon Kevin, maakte dit tot een waardevolle maar bovenal ook gezellige dag. Voor het eerste jaar waren er ook enkele jeugdleden aanwezig om te helpen, dat alles in het kader van "vele handen maken licht werk".
Kijk naar de fotos en/of kom gewoon kijken naar onze geweldige mooie baan met de mooiste ligging op de flanken van de Kuiperberg, eventueel tijdens een wedstrijd.

Een natte wedstrijd levert de Brink één punt op.

Geplaatst 17 mrt. 2019 07:26 door Marc Luft

Een memorabele wedstrijd heeft de Brink tegen Steeds vooruit geschoten. uiteindelijk resulteerde dat in een 1-2 verlies, maar het gesprokkelde puntje was zeer welkom.
De eerste periode begonnen beide teams goed en was er weinig onderling verschil. De teams waren aan elkaar gewaagd. Bij het vijfde schot nam de Brink brutaal de leiding en had een kleine voorsprong. Bij de bocht van Hams keken ze alweer tegen een achterstand van 2 meter, nagenoeg gelijk dus. Het was een schutter van de Brink die zeer geconcentreerd zijn kloot de ideale lijn wou meegeven, helaas lukte dit niet en volgens de baanregels van KV de Brink was het een geldig schot met 0- meters. Deze klap kwam de Brink niet meer te boven en deze ronde werd dan ook verloren. Een (sociale) wissel werd toegepast en KV de Brink ging vol goede moed de tweede ronde in. De vorige ronde had men al laten zien dat deze wedstrijd alle kanten op kan. Het mocht niet zo zijn want gelijk bij het eerste schot, nog half in de bocht, bij de waterput richting start baan had een geweldige schutter van de Brink een schot met, ja hoor 0- meters. Een duel beginnen met een schot achterstand werkt niet echt motiverend en als er dan per slot van rekening ook nog begint te hagelen en regenen dan zakt de moed in je schoenen. Ook de tweede ronde was dus een peulenschil voor Steeds Vooruit. De derde periode werd aangevangen en net of het zo moet zijn, door het natte en koude weer hadden de schutters geen gevoel meer in de hand / kloot coördinatie en met een ontiegelijk slecht schot begon de Brink deze ronde maar een goed verhaal kan alleen maar mooier worden. Steeds Vooruit ging in de malaise meer en schoot een nog minder schot. Door de gladheid van de baan, de wind en de ijzige kou waren de schoten van beide teams niet van een hoog niveau het was echter KV de Brink die uiteindelijk aan het langste eind trok en toch nog een punt in Ootmarsum kon houden. Een 1-2 verlies, de Brink staat momenteel 6e met 12 punten uit 11 wedstrijden.

Mooie verdiende overwinning voor KV de Brink

Geplaatst 17 feb. 2019 10:37 door Marc Luft

De heren van het eerste team van KV de Brink hebben middels een goede wedstrijd met 1-2 gewonnen van Nooit Gedacht. Michel Groeneveld was weer terug en was weer gretig en goed als vanouds.
De eerste periode begon Nooit Gedacht met een minder schot waarop de Brink gelijk een voorsprong pakte van 40 meter. Gaandeweg de wedstrijd pakte Nooit Gedacht langzaam wat van de voorsprong terug en was het verdere verloop van de wedstrijd super spannend. Bij het één na laatste schot van Nooit Gedacht mankeerde het aan de richting en de hoogte waardoor de Brink in de persoon van Jelle Kamphuis een voorsprong kon pakken van 30 meter. Het was een makkie voor Marc Luft om het eerste punt binnen te halen. 
In de tweede periode was de start van de Brink wat minder en in het verdere verloop waren de schoten van de Brink telkens niet van een voldoende goed niveau. Hierdoor liep Nooit Gedacht steeds verder uit en pakte overduidelijk het tweede punt. 
De derde periode werd Michel Groeneveld in stelling gebracht gelijk bij het losschot, de eerste 8 meter voorsprong waren een feit, hierop pakte Jochem Wennink en Bas Rouwers ook een paar meter waardoor de Brink op rozen zat en een voorsprong van ruim 20 meter had. 
Het leek uiteindelijk een kopie van de eerste periode want uiteindelijk was het steeds stuivertje wisselen tot twee schoten voor het einde Nooit Gedacht een voorsprong van 20 meter had, Marc Luft wist hier wat van af te knabbelen en bij het laatste schot was het nog 8 meter in het voordeel van Nooit Gedacht. Jesse Wennink werd door zijn teamgenoten gepositioneerd op een plek waarvoor hijzelf nooit gekozen zou hebben, hij luisterde....... en met een gigantische uithaal liet hij een geweldig schot noteren. Dit bleek een gouden greep te zijn want nooit Gedacht was niet bij machte om hier op te antwoorden en bleef uiteindelijk 10 meter achter. KV de Brink staat nu met 11 punten op een prima 6e plek!

KV de Brink pakt punt tegen de Toekomst.

Geplaatst 6 jan. 2019 05:46 door Marc Luft   [ 6 jan. 2019 06:38 bijgewerkt ]

KV de Brink heeft een punt overgehouden aan de confrontatie tegen de "vicemeister" van vorig jaar de Toekomst. 
in de eerste periode begon de toekomst in de persoon van Laurens Maasland gelijk met een formidabel schot en pakte direct 20 meter bij het losschot. Gaandeweg deze periode liep de Toekomst steeds verder uit en kwam ook in de bochten door goede schoten telkens goed uit. De voorsprong liep uit tot bijna een schot en dit was ook een terechte 0-1. 
De tweede periode bleef de Brink goed bij de les en schoot de wedstrijd goed door. De Toekomst, met een geweldig losschot van Robin Roring, bleek gewoonweg sterker te zijn dan de Brink en schoot een uitstekende periode. Ook Jelle Kamphuis van de Brink die vandaag in goede vorm was kon hier niets tegen in brengen. Wel bleek aan het eind van deze periode dat de Brink makkelijker kon bij blijven.
In de derde periode was het lange tijd stuivertje wisselen, verschillende tactische wissels en 'juiste" plekken om te schieten werden er toegepast. Jochem Wennink pakte een kleine voorsprong bovenop de baan bij de camping van Geerdink. Hierop werd een beslissing geforceerd door Marc Luft die zijn kloot voor de derde achtereenvolgende keer prima op een verhard stuk baan gooide en een voorsprong pakte van 25 meter. Het hele team kreeg hierdoor vleugels en mede door een prima schot van Bas Rouwers door de bocht bij het omlegpunt, ging de brink het laatste schot in met een voorsprong van 20 meter. Jesse Wennink moest ietwat van de voorsprong prijsgeven maar pakt het punt voor de Brink binnen. uiteindelijk resulteerde dit in een 1-2 nederlaag. Door een 3-0 overwinning van Nooit Gedacht tegen Oud Ootmarsum moet de Brink een plaats afstaan en staat nu 7e met een voorsprong van 5 punten op nummer 8.

op de foto is de enorme snelheid van Jelle Kamphuis duidelijk te zien.


KV de Brink niet opgewassen tegen Ons Streven

Geplaatst 9 dec. 2018 07:56 door Marc Luft

KV de Brink mocht deze zondagochtend aantreden tegen Ons Streven, de baan was ondanks alle regen in prima staat om geweldige schoten te produceren. Ons Streven ging keihard van start met een geweldig losschot van Luuk ten Dam waarmee hij gelijk 20 meter pakte, de volgende schoten van Ons Streven waren deze periode nog niet helemaal van goed niveau en dus kon de Brink op een geringe afstand volgen. In de bocht van "Hams" liet Bas Rouwers zijn kloot over de ideale lijn rollen, Jordy Tijink van Ons Streven nam hier wel of niet bewust teveel risico en de stand was nagenoeg gelijk. De daarop volgende schoten van Marc Luft en Bram Steghuis waren van een dusdanig niveau dat de achterstand bij het laatste schot 15 meter was. Jochem Wennink deed een alles of niets poging en het was bijna alles, uiteindelijk was het verschil maar twee meter maar wel voor de heren uit Tilligte. 
De tweede periode gingen beide teams goed van start en bovenop op een kleine klinkerstrook had Jesse Wennink teveel last van zijn zenuwen en de verminderde ideale aanloop waardoor hij een minder schot produceerde. Hier pakte Ons Streven gelijk een ruime voorsprong die mede door de al genoemde Jordy Tijink verder werd uitgebouwd. Uiteindelijk schoot Ons Streven steeds beter en liepen ze uiteindelijk uit naar een schot voorsprong.
In de derde periode haalde de Brink pas in de 7e beurt voor het eerst iets terug van de achterstand die mede door een geldig schot met 0 meters behoorlijk was opgelopen. Gedurende de wedstrijd was de kracht en de souplesse ineens weg bij de Brink en met een forse achterstand was ook deze periode verloren. Ons Streven schoot geconcentreerd en was voor de Brink de zwaarste tegenstander. mede namens Jordy Tijink. Aan Brinkkant was het Jelle kamphuis en Jochem Wennink die een goede wedstrijd schoten. De Brink staat na deze uitslag nog steeds 5e.

Net niet voor de Brink

Geplaatst 25 nov. 2018 07:24 door Marc Luft   [ 25 nov. 2018 07:32 bijgewerkt ]

Vandaag mocht nummer 4 (Steeds Vooruit) tegen nummer 5 (KV de Brink) gooien bij de pannenkoekenplas op de baan van Steeds Vooruit. De Brink was uitstekend gemotiveerd en vol goede moed vertrokken ze om klokslag 09:00 uur richting Oldenzaal. Na een uitstekende warming-up begon de wedstrijd. Bas Rouwers mocht tegen Ivo Egbers aantreden bij het losschot en deed dat uitstekend. Uitblinker Jochem Wennink in uitstekende vorm, schoot een geweldig schot waarmee de Brink gelijk op voorsprong kwam. In het verloop van de eerste ronde lag de Brink bij het omlegpunt ca. 30 meter voor, echter kon men deze voorsprong door een drietal mindere schoten niet vasthouden en verloor de Brink het eerste punt met 15 meter verschil. In de tweede ronde was het 5e schot van de Brink zover uit de richting dat het leek of de schutter kunstmest aan het strooien was. Dit gevolgd door een strakke maar rechtvaardige stoklegger wat een geldig schot van 0 meters voor de Brink liet noteren, betekende dat halverwege deze periode dit punt als verloren kon worden beschouwd. 
De ruggen recht, de neus vooruit ging de Brink toch het derde punt in en het was deze ronde telkens stuivertje wisselen wie er voor lag. Bij het laatste schot had de Brink 6 meter voorsprong, Ivo Egbers schoot een formidabel schot en Jesse Wennink die overigens een uitstekende wedstrijd schoot, gezien zijn voorbereiding, moest hier het antwoord schuldig op blijven en verloor uiteindelijk met 3 meter. Een zure nederlaag. KV de Brink staat op een trotse 5e plaats.

Ongeslagen status, op eigen baan, voor KV de Brink!

Geplaatst 11 nov. 2018 05:21 door Marc Luft

KV de Brink is de laatste koale kermisdag goed begonnen met een duidelijke 3-0 overwinning op Nooit Gedacht. Beide teams begonnen de eerste periode met een goed losschot, waarbij het verschil 3 meter in het voordeel was van Nooit Gedacht. De daarop volgende Brinkschutters Bas Rouwers en Jochem Wennink zorgden voor een kleine voorsprong. Nooit Gedacht schoot iets minder secuur en strak dan de Brink en bij het zesde schot schoot Jesse Wennink zijn kloot zo'n 15 meter verder, dan Nooit Gedacht waardoor in de "bocht van Hams" de Brink beter uit kwam. Marc Luft pakte door deze goede ligging een voorsprong van 40 meter. Geconcentreerd schoot de Brink verder en het laatste schot van Jelle Kamphuis was een makkie om het eerste punt binnen te halen.
In de tweede periode startte Bram Steghuis en bleef goold old Rene oude Griep net voor, KV de Brink wist de kloten beter te plaatsen dan Nooit Gedacht en dat resulteerde in een voorsprong van 20 meter. Bas Rouwers zorgde door een uitstekend schot dat Jesse Wennink op een goede plek lag om weer in de bocht van Hams het verschil te maken en met een krachtsexplosie lukte hem dit wonderwel, waardoor de voorsprong 60 meter was. Hierdoor nam Nooit Gedacht zoveel risico dat ze een geldig schot met 0 meters produceerden, de tussenstand was 2-0. Een niet door drank beïnvloedde tactische ingegeven zet van KV de Brink leidde ertoe dat mede namens een geweldig schot van Jochem Wennink dat er na 3 schoten een voorsprong van 60 meter was voor de Brink. Bij Nooit Gedacht zakte de moed en inzet behoorlijk weg en de Brink schoot gewoon goed en won deze periode en wedstrijd meer dan verdiend. Een 3-0 overwinning zet de Brink op een keurige 5e plaats, 3 punten achter op koploper KV Beuningen. De volgende tegenstander is in Oldenzaal, Steeds Vooruit.

Brink krijgt punten van Beuningen

Geplaatst 30 okt. 2018 04:10 door Marc Luft

KV Beuningen is de Brink goed gezind geweest tijdens jubileumweekend van de Brink. Over het algemeen gezien was het een wedstrijd van een slecht tot matig niveau. Beuningen regerend kampioen had het het stuur en de vaart thuis gelaten.
In de eerste periode begonnen beide teams met matige losschoten met een kleine voorsprong voor Beuningen, gaandeweg produceerde Beuningen ook op de minder moeilijke (lees; secuur) plekken slechte schoten. Geen enkel persoon van Beuningen was bij machte om het slechte niveau te keren. De Brink schoot na een prima jubileumfeest ook niet goed maar was voornamelijk bij de eerste twee periodes aan het eind net iets slimmer dan de tegenstander. Stabieler, minder bewust risico nemend zorgde ervoor dat er al snel een 2-0 voorsprong ontstond voor de Brink. De derde periode werd het mindere niveau voortgezet, ook door de Brink, bij beide teams was de fut eruit. Deze periode was het Beuningen die meer meters over de prima onderhouden en bespeelbare baan maakte dan de Brink. Al met al kan er geconcludeerd worden dat de Brink 2 punten gekregen heeft van Beuningen, waarvoor dank;) 
Door deze uitslag maar ook van de andere wedstrijden is er volop spanning in de ereklasse. KV de Brink bezet momenteel de zesde plek

Jubileum weekend de Brink volop gezelligheid.

Geplaatst 30 okt. 2018 00:18 door Marc Luft   [ 30 okt. 2018 00:37 bijgewerkt ]

Het 50 jarig jubileum van KV de Brink is dit weekend volop gevierd. Afgelopen donderdag werd er al groen gehaald door enkele "die hards" oudere leden van KV de Brink die overdag ook tijd hebben. De bus met groen werd veilig in de loods gezet zodat eventuele rebellie geen mogelijkheden had om het groen weg te kapen.

Vrijdagavond 19:00 uur druppelden de eerste leden weer binnen om van het groen een geweldige boog te maken. Voor de een was het de eerste keer voor de andere gesneden koek. Bijna iedereen had een mening waar en hoe de boog inclusief de boog/schoorlijnen bevestigd moesten worden. Binddraad, touw en groen, veel groen was er nodig. Sommigen hadden nu meer hars op de handen dan met het groen halen voor het paasvuur. De roosjes door een tiental enthousiaste vrouwen gemaakt, completeerde de versiering. Dat het uiteindelijk resultaat er mocht wezen, was wel te zien aan de tevreden gezichten, zeker ook van uitbater Arjan en Karin Smelt.
 
Zaterdagmiddag had de jeugd haar jubileumfeest, een grote slagroomtaart werd aangesneden en smakelijk verorbert door de jeugdleden. Aansluitend gingen ze de Mors op om met een tennisbal een parcours af te leggen en tussendoor spellen als; blikgooien, ouderwets katapult schieten, knikkerspel, bekers blazen en smarties sorteren. Teruggekomen bij cafe de Mors was de stamtafel voorzien van aluminiumfolie en daaroverheen werd de patat, frikandellen en verschillende sauzen gedrapeerd. de jeugdige leden vonden het geweldig. Tevreden en met volle buiken gingen ze naar huis en niet te vergeten met een een echte KV de Brink muts.

Om 20:00 uur begon voor de senioren de party, koffie met een petit four werd er geserveerd in diverse smaken. En nadat iedereen voorzien was van een drankje, feliciteerde voorzitter Marc Luft alle leden met hun jubileum en bedankt hij ook de uitbaters van het stamcafe met een bos bloemen en een groepsfoto van alle leden van de vereniging. De lotenverkoop werd gestart en de Dakkapel kwam binnen om het feest nog groter en gezelliger te maken, de sfeer zat er goed in. Na de traditionele loterij werd het feest nog doorgezet tot in de late uurtjes.

Meer foto's zijn te vinden via de volgende link

Klootschietersvereniging De Brink vijftig jaar jong mede dankzij talentvolle jeugd

Geplaatst 27 okt. 2018 02:00 door Marc Luft   [ 27 okt. 2018 02:05 bijgewerkt ]

Op 25 oktober 1968 is klootshietersvereniging De Brink officieel opgericht. In 2018 is de jubilaris vijftig jaar jong en dat is het gevolg van een duidelijke visie, want de club kent een talentvolle jeugdafdeling, die inmiddels zijn vruchten afwerpt. In dit jubileumjaar pakte de jeugd van De Brink de nodige prijzen en afgelopen zondag tijdens de rondewedstrijd waren maar liefst drie jeugdteams succesvol voor hun vereniging en die drie gouden medailles kleuren de club en bewijzen dat ze op de goede weg zijn met hun (jeugd)beleid. En voeg daarbij de jeugdige leeftijd van het eerste van De Brink dan lijkt de toekomst gewaarborgd en is deze jubilerende vereniging jong van geest en klaar voor de komende jaren.


De jeugd klopt nadrukkelijk aan de deur, maar een vereniging kent een verleden en heeft leden, die aan de basis hebben gestaan van deze ambitieuze en homogene klootschietersclub. Eén van hen is Henk Kamphuis, die vanaf het begin betrokken is geweest bij De Brink. Samen met onder meer ‘Gait van Dieks’ (Gait Eertman), Frans Kamphuis en Gerard Luft.

“Ik weet nog,” vertelt Henk Kamphuis, “Dat Gait van Dieks en ik de afspraak maakten om aspirant leden te benaderen. Dat vond vooral plaats langs en rondom de Laagsestraat dat destijds in de volksmond ‘op ’n Brink’ werd genoemd. We kregen een groepje enthousiastelingen bij elkaar en hebben de vereniging opgericht met het samenstellen van de statuten tijdens een eerste vergadering in café de Grens.  “We waren nog niet direct lid van een bond en smeten tegen bedrijven, vriendengroepen of andere wijken en klootschietersgroepen/verenigingen. We schoten veel op straat en ik weet nog goed dat we een wedstrijd speelden tegen Apparatenbouw. Het was spekglad en we hadden een kruiwagen met zand bij ons en strooiden met een bats zand op de weg om het wat stroever te maken. We kregen in dat beginjaar steeds meer aanmeldingen en ook het verzoek van de TKC om ons bij hen aan te sluiten om zo in competitieverband te kunnen schieten. Gait van Dieks wilde dat wel, maar stelde als voorwaarde dat de wedstrijden op zondagmorgen, en niet op zondagmiddag zoals toen gebruikelijk was, te laten plaatsvinden.

Het bestuur van de TKC stemde toe en dus staat de Brink eigenlijk aan de basis dat de  competitie voor het klootschieten, bijna vijftig jaar geleden,  van de zondagmiddag naar de zondagmorgen verhuisde, “ beschrijft Henk Kamphuis die beginperiode. De voormalige mede-eigenaar van Kamphuis Transport heeft vanaf het begin nauwelijks een zondag overgeslagen. Een trouw lid, die het echter nooit verder schopte dan het zesde, maar daar ook geen enkele spijt van heeft. “Henk is onze eeuwige belofte,” lacht jeugdcoördinator Erik Kamphuis, “Maar wel een voorbeeld voor ons allemaal, want hij is er altijd en je kunt iedere keer weer een beroep op hem doen.” Henk Kamphuis is dan ook bij de jubileumactiviteiten betrokken en regelt daarvoor allerlei zaken. Toch heeft dit trouwe, enthousiaste De Brink lid nooit in het bestuur gezeten. “Mijn broer Jan en ik hebben ons een keer tegelijkertijd opgegeven als kandidaat, maar hij kreeg één stem meer……….. Vind ik niet erg, want dat geeft me mooi de gelegenheid om ieder jaar tijdens de Algemene Ledenvergadering aan Toon Siers te vragen hoeveel mollen hij bij en op de baan heeft gevangen. Ik wil namelijk graag die jas van mollenbont afhebben……..,” vertelt een glimlachende Kamphuis.
Successen binnen KV De Brink
De gouden klootschietersvereniging heeft in haar historie de nodige successen gekend. Namen als Frans en René Fox, Roy Kienhuis, Arthur Timmerhuis, Michel Groeneveld en Marc Luft circuleren dan in de ronde, maar er zijn meerdere Brink-spelers en teams, die geweldige prestaties hebben geleverd. Op de Palmares van de jubilaris prijken TKC trofeeën, Rabo – en NKB cups en deelname aan NK’s, EK’s en WK’s. Marc Luft blikt met trots op die erelijst, die te vinden is op de site van De Brink. De bijna vijftigjarige Luft werd lid in 1976. Mijn pa, Herman Luft, kwam thuis met de mededeling dat mijn broer Walter en ik vanaf nu lid waren van KV De Brink. Mijn pa was zelf een fanatiek klootschieter en heeft het gelijk aan zijn zijde gehad om mij lid te maken, want het is voor mij
 een prachtige sport en een vereniging waar ik me enorm thuisvoel,”  benadrukt Marc Luft de goede keuze van zijn pa Herman. “Ook in onze jeugdjaren kregen we al de nodige trainingen en daar  hebben we veel profijt van gehad. Onze lichting groeide door naar het eerste en samen hebben we de nodige successen mogen behalen. Zelf mocht ik vorig jaar de ‘veuropscheeter’ zijn van Twente Noord, die het jaarlijks opneemt tegen Twente Zuid in de strijd om de Zilveren Kloot. Dat vond ik best een hele eer en als je die wedstrijd dan ook nog wint, dan geeft dat een heel voldaan gevoel.”Een ommekeer in 2014 zorgt voor nieuw elan
Klootschietersvereniging De Brink heeft jarenlang kunnen bouwen op een goede generatie, maar met het klimmen der jaren was er toch te weinig aanwas om deze ‘gevestigde orde’ adequaat te vervangen. Met de talenten Jochem en Jesse Wennink kende de club aanstormende jeugd met klasse , maar het was te weinig om op den duur de club levend te houden. “We stelden ons de vraag: ‘Moeten we de club laten doodbloeden, of maken we een nieuwe start’.  Niemand koos voor het eerste, “ vertelt jeugdcoördinator Erik Kamphuis, ”Dus hebben we een clinic voor de jeugd gehouden. We hebben echt alles uit de kast gehaald om deze zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Er kwamen maar liefst 28 kinderen, waarvan we er 18 overhielden. Met deze groep zijn we intensief aan het trainen geslagen en het resultaat mag er zijn. Vorige week haalden we drie keer goud en dat geeft ons wel de bevestiging dat we op de goede weg zijn. We hebben vooral plezier in de manier, waarop deze jeugd betrokken is bij De Brink. Ze stralen lol uit en met hun leiders hebben ze een klik en dat maakt het tot een mooi geheel waar we erg veel van genieten. Met deze jeugd hebben we toekomst,” geeft Erik Kamphuis aan vertrouwen te hebben in deze nieuwe lichting.

“Met Steven Groeneveld hebben we echt een talent in huis, die door gericht te trainen alleen maar beter is geworden. En dat geldt ook voor de nog jongere Tim Hendriks, een leergierige knaap, die het in zich heeft om veel te bereiken. Maar ook de andere jongens maken stappen en dat vertaalt zich in mooie prestaties waar ze vertrouwen uit putten,” vult Marc Luft aan. Marc en Erik kijken elkaar even aan en beginnen beiden te lachen. “We hebben nog wel een mooi verhaal over Bill Kottink, “ vervolgen ze,  “Als kinderen lid worden van De Brink krijgen ze van de vereniging een baankloot. De jeugd groeit in lengte en op een bepaald moment is deze kloot te klein. Dus stelden we aan Bill voor om een andere kloot te nemen, maar van deze wilde hij maar geen afstand doen. Wat hebben we veel met hem gepraat en uiteindelijk kregen we het voor elkaar dat hij een iets grotere kloot kreeg om mee te nemen naar de trainingen en de wedstrijden. Niet veel later kwam hij bij mij,” aldus Erik Kamphuis, “Ik geef mijn kloot terug, die mag ij hebben. Op dat moment nam hij definitief afscheid van zijn eerste kloot waar hij enorm aan gehecht was. Dit is toch prachtig, zoals deze jongen met zijn sport omgaat.”

De Binnenesbaan
25 oktober 1968 is de datum dat De Brink is opgericht. In die beginjaren schoot men veel op straat, maar natuurlijk ook op de baan. De Kerspelweg in het Ottershagen vormde een aantal jaren het decor voor de nog jonge vereniging. Maar ook het zandpad tussen Wiemselweg en Ottershagenweg werd het strijdtoneel van legendarische wedstrijden en dat gold ook voor het zandpad tussen Laagsestraat en Uelserdijk, nabij de Postelhoekweg.

Inmiddels was Herman Groeneveld voorzitter geworden van De Brink. “Hij was degene, die zich enorm heeft ingezet voor de baan in de Binnenes. Hij heeft echt alles in het werk gesteld om daar met onze club te kunnen klootschieten. En dat is Herman gelukt. De Brink schoot eerst over het zandpad, maar door zijn enorme drive lukte het hem om een grasbaan te krijgen.  In eerste instantie tot aan het hoogste punten, maar later kwam er nog een stuk bij naar beneden toe richting het Lädderke.  We hebben veel aan Herman Groenveld te danken.

Hij was een belangrijke man binnen onze club. Niet alleen met ideeën en initiatieven, maar ook een bindende factor. Daarnaast is Toon Siers ook zo’n clublid, die al jarenlang de Binnenesbaan heeft onderhouden. Dat doet hij op een voortreffelijke wijze, want we hebben echt een unieke locatie voorzien van een prachtige baan,” complimenteren Marc Luft en Erik Kamphuis de voormalige voorzitter Herman Groeneveld en ‘baanbeheerder’ Toon Siers.


Jubileumactiviteiten
Het hele jaar door heeft KV De Brink in het kader van het jubileum allerlei activiteiten ontplooid. De bekende superronde van 15 kilometer is verschoten. In april werden de leden verrast met een feest en eind mei  was er een feestmiddag – en avond voor de jeugd. Arjan Smelt, uitbater van het clubcafé, kwam met het idee van een Karbonaderonde.

Dat bleek een doorslaand succes, want in dit jubileumjaar kende het evenement een record van 150 deelnemers. Het kamp eind juni voor de jeugd was super en op 16 september was er het jubileumtoernooi. Zaterdag 27 oktober wordt het jubileumjaar afgesloten met een knalfeest in het eigen home café de Mors. “In de loop der jaren is er veel georganiseerd, waaronder de KK ronde. Frans Kamphuis en Bernard Keupink tekenden voor de organisatie en nu ze een respectabele leeftijd hebben bereikt is dit overgenomen door Bart Kienhuis en Henk Kamphuis. Daardoor blijft de KK ronde – de eerste letter van hun achternamen – intact. Ook de superronde, bedacht door Bommetje (Ben Olde Meule) is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. De vereniging is echter levensvatbaar en daarom kunnen we met een gerust hart dit jubileum met elkaar vieren. We willen niet stil blijven staan en proberen steeds weer om de jeugd enthousiast te maken voor deze mooie sport. We hebben een mooie club, de betrokkenheid is groot, veel kunnigheid en daarnaast zie je dat de vaders worden opgevolgd door de zoons en momenteel kloppen de kleinzoons aan de deur. Dat is mooi om te zien en mede daarom zijn we trots om lid te zijn van deze unieke club,” besluiten Marc Luft, Erik Kamphuis en nestor Henk Kamphuis.

KV De Brink is een bekende klank in de klootschieterswereld en dat heeft de club in vijftig jaar met veel energie en inzet weten op te bouwen. “Het is bij ons niet alleen klootschieten, maar ook een sociale gebeurtenis. We hebben een clinic gehouden voor de CMV jeugd van Springendal Set-Up ’65, trainen in de winter bij KOSC en zorgen voor de garderobe bij het gala van de Hènige Slepvèènt. Dat doen we heel graag en het tekent de club dat we altijd mensen kunnen benaderen, die ons daarbij willen helpen. Het geeft aan dat deze klootschietersvereniging vijftig jaar bestaat, haar gouden jubileum viert, maar ook met optimisme uit kan kijken richting de komende jaren. Alle reden dus om het jubileum met veel vertrouwen te vieren,” besluit dit De Brink trio dat met hart en ziel verbonden is aan deze gouden club.


(tekst: Peter Baanstra, http://www.inenomootmarsum.nl/)

1-10 of 343