Bas Rouwers doet Ons Streven de das om

Geplaatst 10 jan. 2016 05:14 door Peter Veelers   [ 10 jan. 2016 23:58 bijgewerkt door Marc Luft ]
De voorbereiding tegen koploper, Ons Streven begon reeds op zaterdagavond om 19.00 uur. De jonkies, Bas Rouwers en Jochem Wennink, hadden een teamfeest georganiseerd omdat een dag later toch dik verloren zou worden. De zaterdagavond bij het Schwalbennust in Nordhorn verliep prima, waarbij er door een enkeling ook nog "gescoord werd". De warming Up op zondagmorgen verliep erg moeizaam. De meeste personen hadden nogal moeite met de aanloop. Dit werkte ook door in de eerste periode van de wedstrijd. De tegenstander kwam voor de wedstrijd met goed nieuws. Melle Analbers was afwezig en Raymond Borgreve is Groothertog in Tilligte geworden op zaterdagavond. Uiteraard waren zijn teamgenoten hierbij ook aanwezig. Voorafgaande aan de wedstrijd werd door beide teams een minuut stilte gehouden i.v.m het overlijden van Frits Hesselink.

De eerste periode verliep dus erg moeizaam. Iedereen liet 20 meter per schot zitten met als dramatisch gevolg dat er met bijna 2 schotlengtes werd verloren. Alleen Marc Luft wist zijn niveau te halen. Leider, Michel Groeneveld, greep keihard in door routinier Peter Veelers te vervangen. De getergde Bas Rouwers was zijn vervanger. Dit had grote gevolgen voor het verloop van de tweede en derde periode. In de tweede periode was het ineens een compleet andere wedstrijd. Misschien nam OS het te gemakkelijk op. Een aantal zwakke schoten was het gevolg. De Brink kon goed bij blijven maar keek wel continu tegen een achterstand van ongeveer 20 meter aan. Bij het elfde schot viel de kloot uit de hand van een schutter van OS. De Brink pakte ineens 15 meter voorsprong. Bjorn ten Dam kende een prima laatste schot. Bas Rouwers mocht voor het eerst in zijn carrière het laatste schot verrichten. Vol adrenaline vanwege zijn (onterechte?)wissel schoot hij ver voorbij de kloot van Bjorn ten Dam. Het verschil was 25 meter. De stand was 1-1. Een volledig onverwacht punt voor de Brink. In de derde periode werd Michel Groeneveld gewisseld voor broer Frank. Met deze verse kracht ging het prima. Jos Oortman kende nog een opmerkelijk schot. Hij kreeg de instructies om de kloot 20 meter verder te laten landen op de zandweg maar hij kreeg hem niet omhoog en kreeg het voor mekaar om nog onder de afrastering door te schieten. Dit had echter geen gevolgen. Het kostte ongeveer 20 meter. Twee schoten verder ging een schot van OS compleet de mist in door een schot in een boom. De Brink lag plotseling op riante voorsprong. Bij het omlegpunt nam Luuk ten Dam alle risico's met een schot over het zandpad. Dit lukte wonderwel. Met nog 3 schoten te gaan was de voorsprong voor de Brink nog maar 15 meter. Jos Oortman, Frank Groeneveld en Jochem Wennink wisten echter stand te houden en het verschil zelfs nog groter te maken. Voor de Brink betekenden dit 2 belangrijke punten in de degradatiestrijd, al blijft het nog wel laatste op de ranglijst. Voor Ons Streven betekende dit de eerste nederlaag van het seizoen maar blijft wel bovenaan staan. Jeugdspeler, Jelle Kamphuis, nog maar 15 jaar oud, schoot de gehele wedstrijd mee en deed dit zeer verdienstelijk voor de Brink. Voor dit soort talenten doen de veteranen graag een stapje opzij.