Bas Rouwers en Herbert Scholten winnaars BK/JV Cup

Geplaatst 9 jul. 2017 05:41 door Marc Luft
Zaterdag 8 juli is de jaarlijkse wedstrijd verschoten om de BK (Ben Keupink) en JV (Jan Veenhuis) Cup. In de hoogste klasse liet Bas Rouwers gelijk zien waar hij voor gekomen was. Vanaf schot één lag hij aan kop en stond deze niet meer af. Van de 12 schoten plaatste hij er 11 optimaal. De concurrentie had geen schijn van kans en was compleet overdonderd door het geweld van Bas.
Net senior, Jesse Wennink kon nog enigszins in het spoor blijven maar kon niet voorkomen dat de achter stand op Bas toch nog ruim 200 meter was. Met 1489 meter had Bas niet alleen een persoonlijk record maar ook de winst om de BK cup.
De +senioren begonnen allen niet sterk aan de wedstrijd. Een superschot van Bennie oude Vrielink bracht hem weer in kansrijke positie,echter kon hij hier geen vervolg aan geven. Gerard Groeneveld en Erik Kamphuis namen in het begin van de wedstrijd het initiatief voor een mooie "battle". Door een goed middenstuk van Herbert Scholten sloot hij in de kopgroep aan. En daar bleef het niet bij, hij nam voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Met 1220 meter had hij vijf meter voorsprong op Gerard Groeneveld.
Er kan terug gekeken worden op een mooie wedstrijddag, met veel deelname. Namens BK & JV allen bedankt.