Nieuws‎ > ‎

Fietstocht der kampioenen

Geplaatst 9 jun. 2013 00:47 door Peter Veelers   [ 9 jun. 2013 23:25 bijgewerkt door Marc Luft ]
Na veel heen en weer gemail werd uiteindelijk duidelijk dat 8 juni de datum zou worden waarop de fietstocht der kampioenen zou plaatsvinden. Brink 2, 3 en Brink A zijn in het afgelopen seizoen kampioen geworden en dat moest nog gevierd worden.
Omdat Brink 1 ook een sterk seizoen had gedraaid waren zij ook uitgenodigd. Maar de ene afmelding was nog vager dan de andere zodat er slechts 1 speler van het eerste aanwezig was. Reisleider, Peter Sleiderink, was al een aantal weken bezig geweest om een geschikte route samen te stellen. Na het verzamelen om 14.00 bij cafe de Nieuwe Roos ging na een uurtje de route in een streep naar Tilligte. Daar werd een pauze ingelast bij cafe Haamberg. Na de dorst enigzins gelest te hebben ging de tocht verder richting Lattrop. Echter kwam men niet verder dan Kakelbont. Aldaar werd ook nog eens Brink 1 schutter, Marc Luft, gesignaleerd in een nogal vreemde (flower power) uitdossing.
Hier wilden wij niet bij horen en ging de tocht middels een zware etappe naar Heintje. Daar werd ook de inwendige mens voorzien van een gerecht dat niet op de kaart stond maar ter plekke de naam kreeg, Heintjes pruttel. Diverse soorten vlees en garnituur waren aan deze sportmensen wel besteed. Na nog enkele laatste drankjes was het rond 22.00 uur dan toch mooi geweest en was het kampioenschap op deze droge dag mooi nat gemaakt.
Comments