De "bocht van Hams" scherprechter voor de Brink.

Geplaatst 27 okt. 2019 07:01 door Marc Luft   [ 27 okt. 2019 07:03 bijgewerkt ]
KV de Brink dat het zonder de formule 1 jongens, Jesse en Jochem Wennink en de geblesseerde Marc Luft moesten stellen, schoten een redelijke wedstrijd maar een terecht verlies van 1-2 was deze zondagochtend tegen de Toekomst onontkoombaar. Debutant Steven Groeneveld liet zien aan zijn pa Michel dat het niet lang meer duurt als er plaats gemaakt moet worden.

De eerste periode schoten beide teams goed weg, beide losschoten waren van een prima niveau. Bij elk schot vergrootte de Toekomst de voorsprong steeds meer. Debutant Steven Groeneveld schoot een geweldige wedstrijd en het was in de "bocht van Hams" waar Bas Rouwers formidabel helemaal doorheen schoot en de Toekomst met een behoorlijke misser een geldig schot met nul meters produceerde. De Brink kwam plotseling op voorsprong en door de laatste schoten goed bij de les te zijn kregen ze dit punt cadeau. Dank u Sinterklaasje..

De Toekomst dubbel getriggerd door de situatie in de eerste periode schoot de tweede periode constant en hard. Elk schot verdiende en kreeg het maximale. De Brink met ook good old Rene Fox moest het antwoord schuldig blijven. Vaste waarde Michel Groeneveld schoot een prima wedstrijd maar de Toekomst bleek deze periode sterker. 1-1.

Het begin van de derde periode met als startende schutter Bas Rouwers die wederom liet zien, zeer kundig te zijn in precisie en kracht pakte gelijk een voorsprong van 5 mm. Michel Groeneveld haalde uit en pakte 17 meter tegen Laurens Maasland. Beide teams kwamen de bocht goed door en de brink had 35 meter voorsprong. Bij de terugweg bij de "bocht van Hams" de scherprechter van vandaag had de brink een geldig schot van nul meter. Dit deed de wedstrijd niet ten goede en beide teams schoten matig verder. nimmer werd het spannend en de Toekomst kon de wedstrijd regulier uitschieten.
De regel bij de brinkbaan is dat de kloot ten alle tijde de baan binnen de afrastering geraakt moet hebben. Is dit niet het geval dan is het een geldig schot met nul meters.

De Brink staat nu op een 5e plaats en over twee weken tijdens de koale kermis staat er de derby tegen Oud Ootmarsum te wachten. De wedstrijd wordt op de mooiste baan van Nederland verschoten in de Binnenes.