Nieuws‎ > ‎

BK & JV Cup voor Jan Veenhuis en Bennie oude Vrielink

Geplaatst 15 jul. 2019 00:36 door Marc Luft
Zondag 14 juli is de BK & JV cup verschoten op de Zonnebergweg. Om de BK cup, de initialen van Ben Keupink, schieten de schutters van het 1e, 2e  en 3e team van KV de Brink en de JV cup, wat staat voor Jan Veenhuis sr. die zelf nog verdienstelijk mee schoot, is voor de lagere teams.

De wedstrijd had met vele diverse schutters in de gelederen een ontzettend spannend verloop. Vanaf de start was het Jan Veenhuis jr. die goed weg kwam. Sowieso waren de eerste drie schoten van Jan van een ongekend hoog niveau, waardoor de concurrentie in eerste instantie behoorlijk achterbleef. Rond het 7e schot was dit niet meer het geval want enkele prima geplaatste schoten van regerend cup-houder Bas Rouwers en Frank Groeneveld zorgden ervoor dat het verschil tussen de koplopers om de BK cup maar 18 meter was. Echter het 8e schot van Jan Veenhuis bracht een "vorentscheidung" met een geweldige uithaal had Jan ineens ruim een half schot voor op zijn naaste belagers. Hierdoor bleek, ondanks zijn mindere laatste schot, dat Jan uiteindelijk de terechte kampioen was met een totaal van 1248 meter. 

De strijd om de JV cup was vanaf de start hard tegen hard. enkele favorieten konden niet met die druk omgaan en enkelen werden alleen maar beter. na vier schoten waren het 'good old' Bertus Sanders en Erik Kamphuis die nog konden aanhaken bij Herbert Scholten en Bennie oude Vrielink. De laatste twee hadden besloten er een eigen show van te maken waarbij de overige deelnemers slechts figuranten waren. Zowel met uitstekende lange en goed geplaatste schoten als verbaal werd er gestreden. De schutter die het tot het laatst schot, het beste kon omgaan met zijn zenuwen was uiteindelijk Bennie oude Vrielink. Met een afstand van 1191 meter mag hij zich een jaar lang kampioen van de JV cup noemen.

Op de bovenste foto Jan Veenhuis sr. in actie. De onderste foto winnaars (van links naar rechts) Bennie oude Vrielink en Jan Veenhuis jr.

Comments