Nieuws‎ > ‎

Brink begint jubileumjaar goed!

Geplaatst 7 jan. 2018 10:03 door Marc Luft
Zondag schoot de Brink bij KV Oud Ootmarsum. De baan was goed en zelfs een zonnetje was er te zien. Spelers van beide teams waren uiterst gemotiveerd en bereid alles te geven. Henk Heerink werd eerst nog gefeliciteerd met zijn verjaardag.
In de eerste periode waren beide losschoten goed, waarbij de Brink toch op een voorsprong kwam van 7 meter. Het was gedurende deze periode steeds stuivertje wisselen, na een prima schot van Michel Groeneveld nam de Brink een voorsprong, een minder schot van oud Ootmarsum bracht de mogelijkheid om een onoverbrugbare voorsprong te pakken, echter Marc Luft verzuimde dit, waardoor de wedstrijd weer open lag. Bij het laatste schot was het verschil ca. 7 meter in het voordeel van de Brink. Dit was voldoende om de winst te pakken in deze ronde. 
De tweede ronde begonnen beide teams nagenoeg gelijk en gaandeweg was het Oud Ootmarsum wat de regie naar zich toetrok. Helaas voor hen konden ze daar niet goed mee omgaan en produceerden ze 3 schoten voor het einde een afzwaaier waardoor het verschil nog maar 3 meter was voor Oud Ootmarsum. Dit gaf de Brink vleugels en door perfect geplaatste schoten, van voornamelijk Jochem Wennink, haalde de Brink dit punt binnen. 
Vol goede moed ging de Brink de derde periode in, Oud Ootmarsum oogde iets aangeslagen. Maar niets was minder waar, wederom had Oud Ootmarsum de regie in handen, een mooie wedstrijd met lange schoten van beide kanten. Het leek alsof het zo moest zijn, want opnieuw liet Oud Ootmarsum op het einde van deze periode mindere schoten zien. Sommige schoten zouden op een andere baan geeneens 50 meter halen, op de baan van Oud Ootmarsum kan de kloot niet van de baan en werd het toch nog een redelijk schot. De Brink super gemotiveerd hierdoor kwam dichterbij, het verschil 8 meter in het voordeel van Oud Ootmarsum, het laatste schot mocht de beslissing brengen. Marc Luft had de goede lijn te pakken en Gert-Jan Heerink ook, maar door te kort aan vaart boog zijn kloot af en belande deze tegen een uitstekende boomwortel. Een 0-3 overwinning voor KV de Brink, een goed begin in het jubileumjaar en belangrijke punten. Op dit moment staat de Brink op een nette 5e plaats met 10 punten. Oud Ootmarsum staat één na laatste met 3 punten.
Comments