Nieuws‎ > ‎

Brink blijft voor het eerst puntloos.

Geplaatst 8 dec. 2019 23:22 door Marc Luft
Geen punten  voor de schutters van het paradepaardje van de Brink tegen Ons Streven. De omstandigheden waren niet prettig, kou, wind en regen teisterende de klootschieters waardoor de wedstrijd een extra dimensie mee kreeg. Het bleek dat de schutters van Ons Streven hier het meest bedreven in waren.

In de eerste periode begonnen beide teams voortvarend en was het telkens stuivertje wisselen. Goede schoten waarbij beide teams weinig voor elkaar onder deden. Halverwege had de Brink een voorsprong te pakken van zo'n 20 meter maar het was Luuk ten Dam die de gehele wedstrijd meer dan uitstekend schoot de achterstand ineens te niet deed. Marc Luft haalde zijn niveau niet deze zondagochtend en Ons Streven liep daarna lichtelijk uit. Gedecideerd schoot Ons Streven verder waardoor het punt niet meer in gevaar kwam. 

De tweede periode werd de regen en wind nog meer van invloed op de wedstrijd en de Brink had gewoonweg meer schoten niet goede van richting en hoogte in tegenstelling van de tegenstander. Hierdoor werd het verschil steeds groter en liep Ons Streven met echt in de hoofdrol Luuk ten Dam relatief "gemakkelijk" naar een 2-0 voorsprong.

In de derde periode waren de mannen van de Brink echt van plan om toch nog een puntje mee te pakken. Met Michel Groeneveld die een uitstekende wedstrijd schoot voorop werd het begin gezet en bleven de ploegen bij de eerste schoten weer op gelijke hoogte. De Brink die op de z.g.n. teentjes moest lopen kon zich geen minder schot permitteren. Stoïcijns bleef Ons Streven doorschieten met geweldige schoten en was de Brink niet bij machte om enig aanspraak te maken op een punt uit Tilligte. Voor de Brink heeft dit geen consequenties op de ranglijst want met een 4e plaats na 8 wedstrijden staan deze jonge mannen goed geklasseerd.

Comments