Brink onderuit bij Vooruitzicht

Geplaatst 20 sep. 2017 10:09 door Marc Luft
De eerste wedstrijd van het seizoen, in de Ereklasse van de Landelijke Veld Competitie heeft de Brink één punt opgeleverd. Vol goede moed ging de Brink naar de Vooruitzichtbaan. Het inschieten ging goed, de baan was op sommige plekken aan de zachte kant maar door het juiste spoor te kiezen, konden er lange schoten gemaakt worden.
De eerste periode ging de Brink voortvarend van start en gelijk met het losschot werd er al een voorsprong genomen, deze werd langzaam uitgebreid tot bijna een schot. Een periode waar de Vooruitzicht, met twee jeugdleden, enkele mindere schoten kende. eigenlijk zeer eenvoudig had de Brink het eerste punt van de competitie binnen. De tweede periode gooide Vooruitzicht de schroom van zich af en produceerde lange en goed geplaatste schoten. De Brink had moeite met volgen, maar dit lukte met vereende krachten. Bij het laatste schot mocht de Brink beginnen met een achterstand van 10 meter. Binnen de mogelijkheden normaal gesproken maar het laatste schot was van een slecht niveau waardoor het een koud kunstje was voor Vooruitzicht om de periode te pakken.
De derde periode zou beslissen wie de wedstrijd ging winnen. vooruitzicht ging door met lange schoten, de Brink kon niet het juiste spoor te pakken krijgen, ook ontbrak het aan vastigheid waardoor de schoten niet optimaal waren. Jelle Kamphuis die een zeer goede wedstrijd schoot, kon het tij ook niet keren. En na een achterstand van 60 meter verkleind te hebben naar zo'n 20 meter, kon uiteindelijk Vooruitzicht de winst terecht naar zich toetrekken. Verlies voor de Brink.
De volgende wedstrijd staat Oud Ootmarsum 1 als tegenstander op de geweldige Brinkbaan een Ootmarsums onderonsje.