Nieuws‎ > ‎

Brink snoept puntje af van Steeds Vooruit

Geplaatst 30 dec. 2014 07:37 door Marc Luft
Aan de boorden van de Pannenkoekenplas in Oldenzaal moest de Brink het opnemen tegen de nummer 3 van de ranglijst, Steeds Vooruit. Jesse Wennink was verhuurd aan het tweede team dat een belangrijk degradatieduel moest spelen. 
Een ander groot talent uit Brink A, de 15 jarige Gijs Oortman, werd toegevoegd aan de selectie. Dat betekende voor het eerst in jaren sinds de Foxperiode uit de vorige eeuw dat er een vader zoon situatie was in het eerste team. In de warming-up bleek dat Gijs niet onder deed voor een aantal oudere schutters. Hij mocht daarom in de basis beginnen. Het slachtoffer daarvan werd vader Jos. 
In de eerste periode keek de Brink na 3 schoten op de hard bevroren baan tegen een enorme achterstand aan. Na 5 schoten was dit bijna een schotlengte. Maar na het keerpunt kwam ook voor de Brink de ommekeer. De achterstand bedroeg 2 schoten voor het einde nog maar 20 meter. Frank Groeneveld kende een goed schot. Ivo Egbers, normaal de sterkste schutter bij Steeds Vooruit, haalde zijn kloot echter voor zich heen en zag zijn projectiel links in de berm belanden. Voor het eerst lag de Brink op voorsprong. Het verschil was 5 meter. Niek Egbers, waarschijnlijk onder de indruk geraakt van de gereed staande laatste schutter bij de Brink, Marc Luft, schoot rechts de berm in. Marc Luft kende een prima schot en haalde daarmee het eerste punt binnen voor de Brink met een verschil van 35 meter. 
In de tweede periode kon de Brink 4 schoten lang gelijke tred houden. Daarna liep Steeds Vooruit ver weg, ondanks de sterk onbevangen gooiende Gijs Oortman. Het tweede punt was voor Steeds Vooruit. 
Ondanks een wissel in de derde periode, Jos Oortman kwam binnen de lijnen, kon de Brink het niveau van de eerste periode niet meer benaderen en moest dan ook toezien dan Steeds Vooruit sterker was en met 2-1 won. In de stand zakte de Brink een positie. Met 9 punten staat men nu op een zevende plek. Dit zou een p/d positie betekenen. 
Voor het eerst deze competitie moet het nu na 10 wedstrijden Oud Ootmarsum voor zich dulden. Maar tegen nummer 2 en 3 is al 2 keer gespeeld en de nummer 5 op de ranglijst is maar 1 puntje weg.....
Comments