Brink verslaat Toekomst

Geplaatst 20 sep. 2015 04:17 door Peter Veelers   [ 22 sep. 2015 11:02 bijgewerkt door Marc Luft ]
De Brink won haar eerste thuiswedstrijd verrassend van de Toekomst met 2-1. In de eerste periode nam de Toekomst vanaf het begin een lichte voorsprong. Na 5 schoten lag de Brink op geringe voorsprong, zo'n 5 meter. De Toekomst nam een gok om binnendoor over het zand pad te gooien. Dit ging niet goed goed, het schot raakte de berm naast het fietspad. De debutant aan Brinkzijde, Bas Rouwers, kende een prima schot waardoor de Brink ruim 30 meter voorsprong pakte. Bij de volgende bocht ondernam de Toekomst een alles of niets poging, maar ook dit liep verkeerd af. De Brink won de eerste periode met een schotlengte. In de tweede periode ging het lange tijd gelijkopwaarts. Bertil Velthuis haalde echter geweldig uit en pakte in een worp 30 meter. De Brink nam risico's via het zandpad en wist de schade weer terug te brengen naar 5 meter. Na het elfde schot door Michel Groeneveld lag de Brink op 10 meter voorsprong. Marc Luft maakte dit karwei vakkundig af. In de derde periode nam de Toekomst vanaf het begin het heft in handen. Rolf Olde Weghuis kende een prima schot naar boven via de zandweg. De Brink hikte tegen een achterstand van 10 meter aan. Bij het omlegpunt na 5 schoten was het verschil nog 1 meter. Na 9 schoten lag de Brink weer op voorsprong. Bertil Velthuis kende op dezelfde plek als in de eerste periode opnieuw een geweldig schot. Hij pakte 30 meter. De Brink kon dit niet meer herstellen maar ging wel met een mooie 2- overwinning aan de haal. Debutant, Bas Rouwers, had 13 jaar geen wedstrijd meer geschoten, maar hij maakte een zeer verdienstelijk debuut!