Nieuws‎ > ‎

Brink winnaar Rabocup

Geplaatst 19 jun. 2013 23:31 door Peter Veelers   [ 19 jun. 2013 23:47 bijgewerkt door Marc Luft ]
Evenals vorig jaar had de Brink zich opnieuw weten te plaatsen voor de Rabocupfinale. Na Gunne 2, Gunne 1 en Hertme 2 te hebben uitgeschakeld was in de finale op de Kooiweg te Agelo, voor talrijk publiek, Wilskracht 2 de tegenstander. Wilskracht 2 had in de voorgaande ronde's reeds afgerekend met onder meer Oud Ootmarsum 1 en Hertme 1.
Een ervaren en geduchte tegenstander dus.
 
Het openingsschot door Marc Luft was prima. Het leverde gelijk een voorsprong op. Maar het tweede schot van Wilskracht, van Herman Velthuis, was van hoog niveau. Het tweede schot van de Brink door Frank Groeneveld was mis. Dat betekende een achterstand van zo'n 20 meter voor de Brink. Na het vijfde schot kwam de Brink nog even op voorsprong maar dat was van korte duur. Bij het omlegpunt volgde een serie slechte schoten van de Brink met als hoogtepunt een megamisser van Peter Veelers. Wilskracht bleef echter wel bij de les.
De Brink kwam na 11 schoten op een schotlengte achterstand. Tot en met het zeventiende schot hield Wilskracht deze voorsprong gedecideerd vast.
 
Bij de Brink kwamen reeds visioenen naar boven van de verloren finale van vorig jaar. Het achttiende schot van Frank Groeneveld aan de door hem vervloekte linkerzijde was prima. De Brink krabbelde 30 meter terug. Het daaropvolgende schot van Wilskracht door de ervaren Herman Velthuis was echter mis, waardoor de voorsprong van Wilskracht als sneeuw in de zon slonk naar zo'n 25 meter. Peter Veelers trad aan voor het negentiende schot. Ook hij moest aan de linkerzijde schieten, hetgeen niet zijn favoriete kant is. Maar zijn schot was prima geplaatst en liep door 2 bochten. Plotseling kwam Wilskracht onder druk te staan. Leo Scholte Lubberink antwoordde echter perfect. Ook hij schoot door 2 bochten maar bleef wel 20 meter achter. Het laatste schot moest de beslissing brengen. Gerard Mensink zag tot afgrijzen van zijn teamgenoten zijn schot de mist in gaan. Voor Michel Groeneveld was het een koud kunstje op het karwei af te maken. Hij schoot op "safe" zijn kloot voorbij die van Wilskracht en haalde hiermee de Rabocup binnen voor de Brink.
 
De ontlading was groot aan Brinkzijde. Na afloop kon de cup met de grote oren bij cafe Rouwers in ontvangst worden genomen door veuropscheeter, Marc Luft
Comments