De Brink doet alsnog NL doet

Geplaatst 2 apr. 2016 12:19 door Peter Veelers   [ 4 apr. 2016 02:16 bijgewerkt door Marc Luft ]
Een aantal weken later dan de officiële datum van de NL doet dag heeft de Brink alsnog groot baanonderhoud uitgevoerd onder perfecte weersomstandigheden. Op de NL doet dag in maart was de ondergrond te nat om met een rupskraan de baan op te gaan. Dit zou teveel schade met zich meebrengen omdat de competitie nog in volle gang is. Dankzij de bijdrage van NL doet werd het mogelijk om op de eerste honderd meter van de baan extra drainage aan te leggen. 15 Sleuven werden gegraven waarin 10 meter drainage in werd gelegd. Een klus waar baancommissaris, Toon Siers reeds vrijdag mee begonnen was. In totaal 18 leden, onder wie een aantal jeugdleden, waren druk in de weer om geel zand aan te brengen om daarna de grasplaggen weer vakkundig op de juiste plaats te leggen.  Met een wals werden de sleuven weer egaal gemaakt. Warm weer en de grasmaaier moet de rest doen. Tevens werden de omlegpalen,  en het contragewicht aan het hek en de opbergvak van de stokken geschilderd. Ook werd de fundering voor de vlaggenmast gereed gemaakt zodat de Brinkvlag binnenkort in vol ornaat kan wapperen. De baancommissie, bestaande uit Edwin Scholten, Marc Luft en Toon Siers hadden alles perfect geregeld. Sponsor, Arjan Smelt, van cafe Blom kwam langs met diverse versnaperingen waar tussendoor en na afloop gretig gebruik van werd gemaakt.