Nieuws‎ > ‎

De Brink naar finale NKB cup

Geplaatst 2 jul. 2014 14:25 door Marc Luft
De Brink trad dinsdagavond aan tegen Mander in de halve finale om de NKB cup 
op het veld. Deze klassieker vond plaats op de Brinkbaan, die er bij deze
gelegenheid prima bij lag. De een had hamstringproblemen, de ander had last van zijn rug, nam daarbij enkele diclofinaktabletten en een therapiebeurt maar toch kwam alles net op tijd weer in het gareel. 

In de eerste periode bleek al snel dat beide teams niets voor elkaar onder deden. Tot aan het tiende schot was het continu stuivertje wisselen waarbij het verschil nooit meer dan 3 meter was. Er werd keihard gestreden waarbij erg goed geschoten werd. Reeds na 7 schoten werd het omlegpunt, dat op 800 meter ligt, bereikt. Het elfde schot door uitblinker Jochem Wennink bracht de beslissing. Hij pakte 10 meter voorsprong op zijn gelouterde tegenstander, Robert Meier. Dit was cruciaal omdat het twaalfde en laatste schot van de eerste periode nu voor de Brink gunstig bleek te liggen bij de dwarsweg naar beneden. Marc Oude Luttikhuis moest veel risico nemen en strak langs de heg schieten. Hij liet zijn kloot landen op de klinkers. Maar in plaats van een goede val kreeg zijn kloot een enorme optater en boog naar links af. Voor Marc Luft was het nu een koud kunstje om het karwei af te maken. 

In de tweede periode leek Mander gefrusteerd en probeerden misschien wel boven hun kunnen te schieten waarbij zij 3 achtereenvolgende afzwaaiers produceerden. De Brink zat met een voorsprong van ruim 50 meter op rozen met nog 8 schoten te gaan. De Brink bleef bij de les en schoot daarbij op hoog niveau verder zonder enige afzwaaiers. Mander ging steeds meer risico’s nemen. Dit pakte niet goed uit waardoor de tweede periode met een schotlengte voorsprong naar de Brink ging. 

De Brink had enkele jaren niet deelgenomen aan de NKB cup, maar met een talent als Jochem Wennink erbij, werd toch weer ingeschreven. Met succes! Op 13 september wordt de finale geschoten op de Huierbaan in
Geesteren tegen buurman Oud Ootmarsum dat na verlenging won van Hertme.
 
 

Comments