Nieuws‎ > ‎

De Brink pakt titel en is terug in de Ereklasse

Geplaatst 24 apr. 2017 00:42 door Marc Luft
Dankzij een vlotte 3-0 overwinning op Hertme heeft het eerste van KV De Brink de titel gepakt en is daarmee teruggekeerd op het hoogste niveau. Volgend seizoen is er dus weer een echte derby in de Ereklasse en wel de strijd tussen de klootschietverenigingen Oud Ootmarsum en de Brink. Het was helemaal een feestelijke dag, want het eerste kreeg nieuwe trainingspakken aangeboden van hun sponsor, die afgelopen week het café voorzag van een nieuwe naam: café cafetaria de Mors en ‘die aftiteling’ stond ook keurig en goed verzorgd op de outfit van de klootschieters.
Tijdens de warming-up kende de thuisploeg een tegenslag, omdat Bas Rouwers een blessure opliep. Op de strak geprepareerde baan van de Brink schoot de thuisploeg een sterke wedstrijd. Hertme kon dit niveau niet bereiken en dus won de kampioen de eerste ronde met een verschil van maar liefst twee schoten. Ook in het tweede part was het verschil bijna twee schoten en dus kon de Brink de vlag al bijna hijsen.Ook de derde ronde was niet echt spannend. De thuisploeg kende nauwelijks missers en bouwde gestaag aan een voorsprong om op het einde een mooie marge over te houden, waarna de vuisten gebald konden worden. 
Feest op de Kuiperberg en later in het eigen home café de Mors.  De kampioenenschutters zijn Michel Groeneveld (leider), Peter Veelers, Jos Oortman, Marc Luft, Jochem Wennink, Bas Rouwers en Jelle Kamphuis. 
Een feestcommissie binnen het eerste gaat binnenkort overleggen welke festiviteiten er nog volgen en leider Michel Groeneveld gaf het goede voorbeeld door het team uit te nodigen voor een kampioensbarbecue.Comments