Nieuws‎ > ‎

De Brink zorgt voor enorme verrassing

Geplaatst 5 okt. 2014 05:13 door Peter Veelers   [ 5 okt. 2014 23:11 bijgewerkt door Marc Luft ]

De Brink trad op eigen baan aan tegen regerend kampioen Beuningen. Vooraf zou het nog puntloze de Brink met elk winstpunt blij zijn, maar het zou een geweldige ochtend worden voor de Brink. In de eerste periode kon de Brink goed tegenstand bieden. Bij het omlegpunt lag de Brink na 8 schoten op voorsprong. Bij het tiende schot moest Peter Veelers veel inleveren met 1 stok op de baan en ook nog eens een afwijking naar rechts. Vervolgens liet Beuningen met het elfde schot een steek vallen. De kloot kwam op het zandpad terecht waardoor het volgende schot ook binnendoor moest door Bas Senger. Dit lukte niet waardoor het voor Jos Oortman, die uitstekend in vorm was en die na een maandenlange blessure weer 100% herteld is, een koud kunstje was om het eerste punt voor de Brink binnen te halen.

In de tweede periode nam Beuningen gelijk bij het losschot 30 meter voorsprong. Als sneeuw voor de zon was deze voorsprong 3 schoten later weer helemaal weg. De Brink leverde mede door een lang schot van Marc Luft naar beneden, een aantal prima schoten af. Aangekomen bij de scherpe bocht was het verschil 2 meter. Jos Oortman moest een klein stukje zetten op het zandpad, maar voordat zijn kloot daar was had het al een boomstam geramd. Drie schoten voor het einde was er plotseling een achterstand van bijna een schotlengte. Hans Welhuis had ook geen goed schot binnendoor waardoor de schade slechts 50 meter was. Hans Welhuis werd daarop gelijk gewisseld. Het elfde schot door Luuk Zanderink ging achter een paaltje langs en kwam via de wei weer op de baan. Nog steeds was het verschil met nog 1 schot te gaan 30 meter in het voordeel van Beuningen. Jesse Wennink moest binnendoor schieten. Dit lukte wonderwel, maar schampte nog wel een paaltje.Voor Beuningen moest Richard Benneker alleen maar rechtuit schieten en zijn kloot in de buitenbocht de weide in  laten lopen. Dit leek goed te gaan maar hij vond een heidepaal op zijn weg. Hij bleef 3 meter achter op de Brink, dat ook nog 2 meter straf kreeg. De Brink won met 1,19  meter verschil.
 
De Brink had nu de smaak te pakken. In de derde periode verzuimde de Brink een aantal keren om afstand te nemen na slechte schoten aan Beuningenzijde. Bij het elfde schot viel weer de beslissing in de bocht. Frank Groeneveld plaatste zijn kloot exact op de juiste plek op het zandpad en kwam de baan weer op. Beuningen dat 2 meter voorsprong had probeerde dit ook maar opnieuw stond er een paaltje in de baan van het schot in de weg. De Brink lag plotseling ver voor en won de wedstrijd tegen alle voorspellingen in met 3-0.
 
 
Comments