Druk weekend kv de Brink

Geplaatst 28 aug. 2016 12:08 door Peter Veelers   [ 30 aug. 2016 02:37 bijgewerkt door Marc Luft ]
De Brink A wist de finale te bereiken om de NKB cup op straat. In het Gelderse Haarlo waren de junioren van AKF de tegenstander. Zonder Gijs Oortman (voetbal) moest worden aangetreden. De eerste periode verliep bijzonder spannend. Het was stuivertje wisselen om de koppositie. Uiteindelijk trok de Brink met 20 meter verschil aan het kortste eind. De tweede periode werd gekenmerkt door missers aan Brinkzijde. De achterstand liep op naar een ruime schotlengte. Een tweede plaats is natuurlijk niet verkeerd maar een finale wil je nu eenmaal altijd winnen.

Het gedegradeerde de Brink 1 moest in de hoofdklasse op bezoek bij Lattrop Breklenkamp 1. Deze wedstrijd werd vooruit geschoten omdat van beide verenigingen een aantal mensen naar Ierland gaan in het weekend van 16 oktober om de King of the Road wedstrijd te bezoeken. In een sportieve wedstrijd waren de verschillen gering. In de eerste periode koesterde de Brink lange tijd het verschil van 15 meter verkregen bij het losschot door Jochem Wennink. Lattrop krabbelde terug. Het laatste schot door Marc Luft bracht de Brink weer op 15 meter voorsprong. In de tweede periode ging het bij het vijfde en zesde schot mis bij de Brink. Lattrop, profiteerde niet optimaal, maar pakte toch 30 meter. Lattrop hield de voorsprong vast en won de tweede periode. In de derde periode was het weer de Brink dat het voortouw nam. Toch wist Lattrop weer op gelijke hoogte te komen. Bij het laatste schot begon Marc Luft met 5 meter voorsprong. Door een uitstekend schot wist hij de voorsprong zelfs uit te breiden en de 2-1 overwinning veilig te stellen. Michel Groeneveld en Jochem Wennink schoten een sterke wedstrijd.

'S middags waren de duowedstrijden nieuwe stijl op de Brinkbaan in de vorm van een vijfkamp. 34 Personen waren aanwezig bij deze happening. Zelfs Hans Wennink was op zijn vijftigste verjaardag aanwezig. De onderdelen waren botken, kegelen, precisiegooien en een gatendoek. Jong en oud maakten gelijke kansen. Tijdens de spelvormen kon er een greep in de koelkast gedaan worden voor een verfrissend drankje. Na afloop volgde een barbecue, dit was het vijfde onderdeel. Aan het einde van de middag werden de prijzen van de persoonlijke wedstrijden, in de vorm van flessen met licht-alcoholische drank afkomstig van de andere zijde van de paal, van afgelopen seizoen uitgereikt. De vijfkamp werd verrassend gewonnen door Frank en Linda Groeneveld. Nummer 2 werd het duo Roos en Jochem Wennink. De derde plaats was weggelegd voor Veronie en Jan Veenhuis. Gerard en Marietje Groeneveld werden vierde. De poedelprijs werd opgeëist door Rikie en Bennie Oude Vrielink