Nieuws‎ > ‎

Eerste Brinkjuniorenkamp een feit

Geplaatst 6 jul. 2014 11:33 door Peter Veelers   [ 7 jul. 2014 12:00 bijgewerkt door Marc Luft ]

Brinkkamp 2014 5-6 juli

Er werd al lang naar uitgekeken maar afgelopen weekend was het zover. De junioren van de Brink gingen voor het eerst op kamp! Liefst 17 junioren hadden zich opgegeven. Een kroon op het werk van vooral Erik Kamphuis om nieuwe leden te werven! Op zaterdag, 13.30 uur was het zover. Bij het vaste verzamelpunt, cafe de Nieuwe Roos, werden de kinderen met fiets verwacht. 
De bagage kon ingeleverd worden en werd ter plekke in een grote Heisterkampaanhanger geladen. Gerrit van de Berg liet er geen gras over groeien. Hij gaf een grote doos met chips, worst en frisdrank mee. Na een fietstocht van 2 km werd het tentenkamp bereikt. Bij camping de Bronnen was een veld gehuurd, midden in het bos. 's Morgens was de leiding reeds druk geweest met het opzetten van de tenten en het inrichten van de keuken.

De kinderen waren gelijk enthousiast bij het zien van dit kamp. Iedereen begon gelijk alles uit te pakken en ging in de rij staan bij de grote luchtbedopblazer van Edwin Scholten. Na een half uurtje was iedereen geïnstalleerd. Na een warm welkom van kampleider, Erik Kamphuis, werd begonnen met een klootschietspel op de Blauwe Weg. Bij elk paaltje dat geraakt werd volgde een opdracht. De eerste opdracht was het vertellen van een mop. 
De slachtoffers mochten daarop een nieuwe opdracht bedenken voor het volgende geraakte paaltje. De kinderen bleken erg creatief. 

Terug bij het kamp, ging topkop in ruste, Erik Kamphuis, de maaltijd bereiden. De macaroni ging er in als koek. Iedereen nam 2 porties en een toetje. Alle concumpties konden tegen gereduceerd tarief worden aangeschaft bij de AH.  
Na de afwas was er een speurtocht met verrassende tussenstops als voelen in een gat in de grond, eiergooien en een bak vullen met een lekke bekers. Nadat de stuipen nog eens op het lijf werden gejaagd door vreemde figuren in het bos kon iedereen zich gaan verkleden voor de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal. 

Deze wedstrijd werd aanschouwd in het cafe van Richard op een groot scherm. Hij was zeer coulant, de kinderen konden hun dorst lessen met zelf meegenomen frisdrank. Een super geste! Het geweldige resultaat gaf de kinderen om 01.00 's nachts veel adrenaline. Om 01.30 lagen de eerste plat, tegen 04.00 de laatsten. 

Voor 07.00 uur was iedereen reeds weer in touw met het leeg laten lopen van de luchtbedden en een bezoekje aan het toiletgebouw.  Edwin Scholten en Erik Kamphuis stonden alweer in de keuken om eieren met spek te bakken. Ook nu ging alles op. 
De daaropvolgende klootschietwedstrijd op de Dalweg kende een spannend verloop. De onderlinge verschillen waren zeer gering. Het tentenkamp werd snel opgeruimd. Rond het middaguur werd patat gegeten. 's Middags volgde een chipsspel, voetbalspel (ezelen) en trefbal, de kinderen tegen de leiding.  

Nadat de laatste bagage was ingepakt volgde een laatste kringgesprek. De kinderen waren zeer enthousiast over het weekendkamp. Volgend jaar verwachten zij dit zeker weer. Rond 16.00 uur vielen de kinderen weer in de armen van de ouders. 
Na de vele spontane bedankjes van de kinderen ging men naar huis waar waarschijnlijk al snel het bed zou roepen.
Comments