Nieuws‎ > ‎

Gebroeders Wennink allround kampioen Championstour

Geplaatst 25 mrt. 2017 10:09 door Peter Veelers   [ 26 mrt. 2017 23:39 bijgewerkt door Marc Luft ]
De laatste ronde van de Championstour stond vandaag op het programma in het Gelderse Baak, nabij Steenderen. In september is reeds begonnen met de wedstrijden. Vele zaterdagen waren de heren Wennink op pad. Natuurlijk nader begeleiding van vader Hans. Vandaag werd op straat gestreden op het onderdeel straat. Bij de heren schoot Jochem Wennink een prima wedstrijd. Hij eindigde als vijfde. Dit betekende een tweede plek in het totaalklassement op straat. Toen begon het grote rekenen. Na het optellen van alle resultaten bleek Jochem de allround kampioen op de onderdelen straat, veld en zetten. Een geweldige prestatie! Zijn broer Jesse schoot hj de junioren een prima wedstrijd. Hij werd dagwinnaar! Ook Jesse werd allround kampioen! Wat een prestatie! 

Bij de heren was de uitslag erg close. Jochem eindige samen met Luuk Zanderink op 24 punten. Bij het optellen van alle resultaten bleek Jochem meer meters te hebben gemaakt. Melle Analbers werd derde met 23 punten. Jesse werd winnaar met 21 punten, gevolgd door Mirco Breuker met 19 punten en Patric Zieverink met 18 punten. Nog niet eerder stonden 2 broers op het podium. De Brink mag als relatief kleine vereniging erg blij zijn met deze enorme talenten. Jesse sluit na dit seizoen zijn juniorenloopbaan af en zal zich vanaf september gaan melden in Brink 1. 

Beide heren mogen helaas niet naar Ierland dit jaar om de King of the roadtitel. Alleen de straatwinnaars mogen deelnemen. De gebroers Weiink werden tweede. Bij de dames werd Silke Tulk allround winnaar en bij de meisjes Suzan Zieverink. 
Comments