Nieuws‎ > ‎

Gebroeders Wennink op weg naar EK selectie

Geplaatst 7 jun. 2015 11:02 door Peter Veelers   [ 7 jun. 2015 11:27 bijgewerkt door Marc Luft ]
Jochem Wennink was mede door een blessure buiten de kernploeg straat gevallen. De kernploeg van 10 personen wordt door middel van selectiewedstrijden uitgebreid met 10 extra schutters. Uiteindelijk zal de EK-selectie bestaan uit 10 heren voor de onderdelen straat, veld en zetten. Via de afdelingen hadden 35 personen zich weten de plaatsen om een laatste strohalm te bemachtigen richting het EK in eigen land. Deze 35 personen moeten in 2 wedstrijden zich weten te plaatsen bij de beste 10. Afgelopen zaterdag werd op het EK parcours, de Ottershagenweg, de eerste wedstrijd geschoten Jochem begon de wedstrijd met een enorm schot van 253 meter. Begeleider, Erik Kamphuis stond op 100 meter aanwijzingen te geven maar hij moest daarna in volle galop om de stalen kloot goed te kunnen nakijken. Daarmee was gelijk de basis gelegd voor een goede wedstrijd. In 10 schoten bereikte hij 1463 meter. Goed voor een tweede plaats. 

Broer, Jesse Wennink mag voor het eerst uitkomen bij de junioren. Ondanks zijn jonge leeftijd van 15 jaar weet hij in deze klasse (tot en met 18 jaar) uitstekend mee te komen. Hij moest zowel op het veld als op straat aantreden. Op straat schoot Jesse een geweldige wedstrijd. Met 1166 meter werd hij tweede in het klassement. Ook bij de junioren gaan 10 jongens door naar de huidige kernploeg van 8 personen. Ook op het veld, op de EK baan van Reutum, schoot Jesse een geweldige wedstrijd. Ook hier was een tweede plek in het klassement voor hem weggelegd. 

De gebroeders Wennink hebben met deze resultaten een uitstekende basis gelegd om een plek in de kernploeg op te eisen. Op 20 juni is de tweede en tevens laatste selectiewedstrijd. De kernploeg zal vanaf september de champiostour aanvangen. Uit deze groep zullen uiteindelijk 10 heren per onderdeel naar het EK mogen. Bij de jongens zullen dit 6 personen per onderdeel zijn. 
Comments